Miesten divarissa ratkaisun hetket käsillä

13.2.2003 Miesten koripallon I divisioonaa on kuusi kierrosta jäljellä. Loppukauden yksi jännittävimmistä ja mielenkiintoisimmista otteluista pelataan sunnuntaina Uudessakaupungissa, kun sarjaa tasapistein johtavat Korihait ja BC Nokia ottavat toisistaan mittaa. Voittajalle on tiedossa etulyöntiasema loppukauteen sekä kiinnitys suoraan SM-nousuun.

Joukkueet ovat kohdanneet tällä kaudella kahdesti ja molemmilla kerroilla on BC Nokia ollut parempi. Suomen Cupissa nokialaiset hakivat vierasvoiton Uudestakaupungista koripistein 90-68. Sarjaottelussa marraskuussa BC Nokia voitti kotonaan 113-94.

BC Nokian marraskuinen 19 pisteen kotivoitto tuo sunnuntain otteluun oman lisämausteensa. Sunnuntain jälkeen jommalla kummalla joukkueista on tappiosarakkeessaan kolme tappiota ja selvä etulyöntiasema viimeisille viidelle kierrokselle. Mikäli BC Nokia voittaa sunnuntaina, saa joukkue hävitä vielä kerran ilman, että sarjanousu on uhattuna. Jos Korihait voittaa sunnuntaina 1-18 pisteellä, eivät uusikaupunkilaiset saa päästää nokialaisia tasapisteisiin kauden päätteeksi. Mikäli Korihait taas voittaa ottelun 19 pisteellä ja häviää kerran lopuista peleistä, lasketaan joukkueiden sarjasijoitus kaikkien otteluiden korisuhteen perusteella. Mikäli Korihait voittaa ottelun yli 19 pistettä, saavat uusikaupunkilaiset hävitä kerran loppukaudesta ja silti nousu SM-sarjaan on selviö.

Ottelun mielenkiintoisin taistelupari tullaan näkemään amerikkalaispelaajien Patrick Flomon ja Derrick Craytonin välillä. Tilastoissa Patrick Flomo on hieman parempi levypalloissa (14,6) kuin Crayton (11,7), kun taas pisteissä Crayton vie voiton keskiarvojen ollessa 22,2 - 21,6 Craytonin eduksi. Myös Craytonin heittoprosentti kahden pisteen heitoissa (68,2%) on vielä hurjempi kuin Flomon (61,2%). Torjunnoissa Flomo puolestaan vie selkeän selätysvoiton, sillä 5,75 torjunnan keskiarvo tekee Flomosta sarjan ylivoimaisesti parhaan torjujan.

Korihaiden valmentaja Gerald Lee näkee ottelun tärkeänä, mutta ei ota turhia paineita siitä.

- Tiedostamme, että ottelu on tärkeä molemmille joukkueilla. Sarjaa on kuitenkin sunnuntainkin jälkeen jäljellä viisi kierrosta, joten mitä tahansa voi tapahtua, pyöritteli Lee ottelun merkitystä.

BC Nokian valmentaja Jari Nykänen on kollegansa kanssa samoilla linjoilla.

- Sunnuntain ottelu antaa pitkälle suuntaviivoja loppukauden osalta. Yritämme kääntää ottelun tärkeyden positiiviseksi asiaksi ja käsitellä sitä kautta asiaa, joka toivottavasti näkyy ylimääräisenä vaihteena taistelutahdossa. Sunnuntaina ei vielä kuitenkaan mitään ratkea lopullisesti, joten rennosti lähdemme voitosta taistelemaan, kertoi joukkueensa tunnelmia Nykänen.

SM-karsijat haussa, putoajatkin vielä avoinna

Kun sarjaa on kuusi kierrosta pelaamatta, kärkkyy toista SM-karsinnan paikkaa Korihaiden ja BC Nokian vanavedessä kaksi voittoa em. kaksikkoa perässä oleva Kaarinan URA. Neljä tappiota kärsinyt URA on puolestaan kaksi voittoa edellä helsinkiläistä Visa-Basketia. Joukkueiden välinen paremmuus ratkeaa pitkälti 23.2. Helsingissä pelattavassa keskinäisessä ottelussa. Sarjan tukevassa keskikastissa neljän voiton päässä SM-karsinnan paikasta ovat hyvän syksyn pelannut Turun NMKY ja sarjan vanhetessa piristyneitä otteita esittänyt Hyvinkään Ponteva.

I divisioonan kaksi viimeistä putoavat kauden pätteeksi suoraan II divisioonaan. Tällä hetkellä sarjan hännillä on Korikouvot neljällä voitolla sekä viidellä voitolla Kauhajoen Karhu ja Pantterit sekä kuudessa voitossa Keravan Kori-80 ja espoolainen Playboys. Myöskään Rekolan Urheilijat (7 voittoa), Helsingin NMKY (8 voittoa) sen paremmin kuin Torppakaan (9 voittoa) eivät voi vielä huokaista helpotuksesta sarjapaikkansa puolesta.

Miesten I divisioonan viimeinen kierros pelataan 16.3., jonka jälkeen sarjan voittaja nousee SM-Korikseen, 2. ja 3. pelaavat puolestaan kaksinkertaisen sarjan SM-Koriksen 12. ja 13. sijoittuneita vastaan. Sarjan kaksi parasta pelaavat kaudella 2003-2004 SM-Koriksessa.

Asiat

 
18.5.2024 08:20 Suomalaiset ulkomailla

Awak Kuier kiinni Italian mestaruudessa

Awak Kuier on ollut tulikuumana Italian Serie A1:n finaaleissa, kun hän on siivittänyt Reyer Venezian finaalisarjassa 2-0-johtoon.

17.5.2024 15:25 Pelaajat

Lotta Vehka-aho suuntaa ensi kaudeksi Saksaan

Naisten Korisliigaa Peli-Karhuissa viimeiset kolme kautta pelannut Lotta Vehka-aho on tehnyt sopimuksen Saksan Bundesliigassa pelaavan Eigner Angels Nördlingenin kanssa.

17.5.2024 12:52 Pirkka Street Basket

Loimaalla loistava Pirkka Street Basket -tapahtuma

Loimaalla pelattiin korista, tuuletettiin ja tanssittiin musiikin tahdissa

16.5.2024 14:02 Pirkka Street Basket

Riihimäen riemastuttava Pirkka Street Basket -tapahtuma

Vuoden hauskinta koulupäivää vietettiin aurinkoisessa säässä Riihimäellä.

16.5.2024 12:05 Koripalloliitto

Robert Petersen - koripallon uranuurtaja Suomessa

Toukokuun 16. päivä 2024 tulee kuluneeksi 96 vuotta Robert "Petteri" Petersenin syntymästä. Amerikkalaissyntyisen valmentajan perintö elää suomalaisessa koripallossa vahvana, ja esimerkiksi 15-vuotiaiden SM-sarja on nimetty hänen mukaansa Robert Petersen Cupiksi.

15.5.2024 20:48 Korisliiga

Korisliiga-finaalit tasoissa: Seagulls tiukassa väännössä höyhenen verran parempi

Helsinki Seagulls otti kolmen pisteen vierasvoiton BC Nokiasta ja tasoitti finaalisarjan.

15.5.2024 15:15 Pirkka Street Basket

Pälkäneen upea Pirkka Street Basket -tapahtuma

Kevään Pirkka Street Basket kiertue toi vuoden hauskimman koulupäivän Pälkäneelle.

14.5.2024 15:09 Pirkka Street Basket

Pirkka Street Basket -kiertue tänään Tampereella

Tampereella tanssittiin, kun Pirkka Street Basketin kevään kiertue saapui Sorsapuiston kentälle

14.5.2024 13:15 Suomalaiset ulkomailla

Tuomas Iisalo valittiin vuoden valmentajaksi Ranskassa

Tuomas Iisalo sai jälleen uuden sulan hattuunsa, kun hänet valittiin Ranskan liigan vuoden valmentajaksi. Aiemmin tällä kaudella Iisalo nimettiin EuroCupin vuoden valmentajaksi.

14.5.2024 12:47 Pääjuttu

KUTSU: Tervetuloa korisperheen superlauantaihin 25.5.

Superlauantai tuo yhteen pelaajat ja fanit, erotuomarit ja seuratoimijat, huippusarjat ja junnut sekä alumnit – kaikki, joiden sydän sykkii korikselle. Varmista paikkasi heti - tätä yhteistä päivää et halua missata!

Näytä lisää vastaavia