Naisten Korisliigassa täysi kierros

11.3.2017 Naisten Korisliigan täydellä lauantaikierroksella voittoihin ylsivät HyPo Peli-Karhuista lukemin 68-81, Espoo United Forssan Alusta 63-74, ViVe puolestaan kaatoi EBT:n vieraissa luvuin 60-80, Kouvottaret murskasi Huiman 99-60 ja Catz haki vierasvoiton Helmi Basket HBA:sta loppuluvuin 69-85.

Elena Reshetkon Catz nappasi voiton...

...kuten myös Wilesia Hardyn ViVe...

Shenita Landryn United...

Whitney Frazierin Kouvottaret...

...sekä Taru Tuukkasen HyPo. Kuvat: Francois Perthuis, Matti Koskinen, Kai Kilappa.

Ponteva antoi kotijoukkueelle kylmää kyytiä ottelun avausneljänneksen ensimmäisillä minuuteilla, juosten 16-0 -runin Peli-Karhujen päähän. Kotijoukkue heräsi kuitenkin hiljalleen ja avauskymppi kirjattiin HyPolle 16-27.

Toinen neljännes puolestaan oli PeKan näytöstä, kun joukkue nousi 16 pisteen takaa hiljalleen rinnalle neljällä perättäisellä kolmosella. Taru Tuukkasen (28/13) buzzer-beaterilla Kotkassa mentiin puoliajalle lukemissa 42-43.

Jälkimmäinen puoliaika eteni tasaisissa merkeissä, kotijoukkueen ollessa hienoisesti kuskin paikalla, Akilah Simsin (23/8) heiluttaessa tahtipuikkoa.

Päätösneljännes startattiin kutkuttavassa 59-62 -tilanteessa. HyPo repi kuitenkin eron nopeasti Tuukkasen ja Bria Gossin johdolla kymmeneen pisteeseen, eikä Peli-Karhuilla riittänyt enää polttoainetta uuteen takaa-ajoon.

Lisätiedot: Ottelutilastot

Kouvottaret juoksi Huiman yli

Kouvolassa ennakkosuosikkina otteluu lähtenyt kotijoukkue oli hieman unessa ensimmäisen neljänneksen ja Henna-Riikka Paajasen (6/2) sekä Venla Liimataisen (11/4) johdolla tarkasti kolmosia upottanut Huima vei ensimmäisen jakson 20-23.

Emännät saivat pelin juonesta kiinni nopeasti toisella jaksolla ja vei toisen kymmenminuuttisen nimiinsä 33-11. Kouvottarien pistetehtailussa eroa rakentaessa vastasivat Jacqueline Luna-Castro (15/13) sekä Whitney Frazier (27/8).

Jälkimmäinen puoliaika ei kotijoukkueelle suurempaa jännitysnäytelmää tarjonnut, mutta Kouvottarien onnistumisia kaaren takaa sitäkin enemmän.

Voittajilta lisäksi 11 pistettä naiseen heittivät Emma Tuominen, Ida Myllyoja sekä Kaisa Lind.

Veto haki pisteet Espoosta

EBT:n esimmäisen korin jälkeen ohjakset käsiinsä otti Veto, joka puolustuspään onnistumisillaan nykäisi eron nopeasti kymmeneen. Lotta Aaltosen (16/4) kolmosella ero kaveni jakson päätteeksi seitsemään pisteeseen (14-21).

Myös toinen neljännes oli vieraiden heiniä, eikä kotijoukkue tuntunut löytävän lääkkeitä etenkään Deven Hunterin 22/15) pysäyttämiseksi. Puoliajalla vierasjohto oli 13 pistettä (28-41).

Puoliajan jälkeen vierasjoukkue painoi vain lisää kaasua ja EBT jäi pahasti alakynteen päätösneljännekselle lähdettäessä. Vimpeliltä tahtipuikkoa kolmannella neljänneksellä heilutti pääsääntöisesti Olivia Nash (12/7).

Viimeisellä kymmenminuuttisella vieraiden ote herpaantuui hieman tukevassa johtoasemassa, mutta espoolaiset eivät kyenneet virittämään kunnollista takaa-ajoa, vaan ViVe korjasi sarjapisteet mukaansa.

Aaltosta emänniltä säesti tupla-tuplan kerännyt Tierra Henderson (20/10).

Vahva päätösneljännes Unitedin avain voittoon

Feenikssissä ottelun ensimmäiset 7 minuuttia eteni tasaisissa merkeissä jonka jälkeen United alkoi repimään eroa. Laajalla rintamalla onnistuja kerännyt vierasjoukkue vei avausjakson nimiinsä 19-28.

Kotijoukkue sai hyllytettyä vieraiden hyökkäyspään pelaamista toisella neljänneksellä ja kavensi puoliaika tilanteeksi Kiana Johnsonin (18/9) sekä Ashley Clarkin (16/9) johdolla 34-40.

Alku nousi kuuden pisteen takaa-ajoasemasta kolmannen kymmenminuuttisen päätteeksi kotiyleisön riemuksi tasatilanteeseen 52-52 ja viimeiselle kymmenminuuttisella lähdettiin kutkuttavassa tasatilanteessa.

Siirtorajan kynnyksellä espoolaisten riveihin siirtynyt Faith Randolph (10/4) otti Unitedin harteilleen yhdessä Tabata Richardson-Smithin (20/7) kanssa ja vieraiden puolustuksen pitäessä voitto matkasi lopulta Espooseen 11 pisteen erolla.

HBA kiusasi Catziä

Hurjan kevätvireeseen äitynyt Catz oli helisemässä Helmi Basket HBA:n kanssa ottelun ensimmäisellä viidellä minuutilla, kunnes ilmiömäisen ottelun pelannut Elena Reshetko (25/18) näytti osaamistaan ja johdatti vieraat 16-25 -taukojohtoon.

Catz karkasi suurimmillaan 17 pisteen johtoon toisella neljänneksellä, mutta kotijoukkueen kaksi perättäistä kolmosta kavensi puoliajalle mentäessä tilanteeksi 35-46.

Ero ei revennyt ottelun toisen puoliajan ensimmäisellä kymmenminuuttisellakaan, sillä HBA onnistui vastaamaan vieraiden yrityksiin repiä eroa. Päätöskympille lähdettiin Chandrea Jonesin (16/13/8 syöttöä) lay-upin jälkeen tilanteessa 54-67.

Päätösneljänneksellä "Kissalauma" kuitenkin esitti rutiininomaista peliä ja venytti voittoputkensa jo yhdeksän ottelun mittaiseksi.

Kotijoukkueen suurimmat onnistujat olivat Lotta-Maj Lahtinen (15/5) sekä 11 pistettä kerännyt Sofia Rajala. Reshetkon ja Jonesin lisäksi vierailta korisukkaa heiluttivat Samarie Walker (14/7) sekä Valencia McFarland (13/8).

29.4.2024 10:38 Naisten Korisliiga

Niko Kuusi Bundesliigan Eigner Angels Nördlingenin päävalmentajaksi

Niko Kuusi on solminut päävalmentajasopimuksen Saksassa naisten Bundesliigaa pelaavan Eigner Angels Nördlingenin kanssa. Kuusen johdolla Torpan Pojat voitti tällä kaudella seurahistorian ensimmäisen Suomen mestaruuden ja Suomen Cupin.

26.4.2024 19:30 Naisten Korisliiga

Peli-Karhut hakee paikkaa EuroCupiin – Mestarivalmentaja Roope Mäkelä palaa päävalmentajaksi

Päättyneellä kaudella SM-hopeaa voittanut kotkalainen Peli-Karhut lähtee kauteen 2024–25 kunnianhimoisin suunnitelmin, kun joukkue on päättänyt hakea paikkaa naisten EuroCupiin.

23.4.2024 21:34 Naisten Korisliiga

ToPo on naisten Suomen mestari

Yli tuhatpäinen yleisö pääsi seuraamaan, kun Naisten Korisliigan mestaruus ratkesi Kisahallissa. ToPo vei kolmannen ottelun 92-85 ja pääsi juhlimaan seurahistorian ensimmäistä naisten mestaruutta.

21.4.2024 20:15 Naisten Korisliiga

ToPo voiton päässä mestaruudesta

ToPo haki vierasvoiton Naisten Korisliigan finaaleissa. Helsinkiläiset kaatoivat PeKa:n 97-77 ja siirtyivät finaalisarjassa 2-0 johtoon.

19.4.2024 21:16 Naisten Korisliiga

Kouvottaret päätti kauden pronssijuhliin

Naisten Korisliigan tämän kauden ensimmäinen mitalisti on selvillä. Kouvottaret kaatoi Forssassa pelatussa pronssiottelussa FoA:n 97-85.

17.4.2024 20:26 Naisten Korisliiga

ToPo avasi finaalisarjan murskavoitolla

ToPo siirtyi Naisten Korisliigan finaaleissa johtoon. Töölön Kisahallissa Peli-Karhut jäi joukkueen jalkoihin 98-52.

17.4.2024 12:14 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan finaalit monikameratuotantona ja selostettuna Ruudussa

Taistelu naisten Suomen mestaruudesta käynnistyy keskiviikkona Torpan Poikien kotikentällä Helsingissä. Kaikki finaaliottelut ovat katsottavissa Ruutu-palvelusta. Ottelut tuotetaan monikameratuotantona ja selostettuna.

16.4.2024 19:00 Naisten Korisliiga

ToPo ja Peli-Karhut taistelevat Suomen mestaruudesta

Viime kaudella mestaruuden ratkaisseet ToPo ja PeKa kohtaavat tänäkin vuonna Naisten Korisliigan finaaleissa. Finaalit alkavat keskiviikkona ja mestaruuteen vaaditaan kolme voittoa.

12.4.2024 20:37 Naisten Korisliiga

ToPo ja Peka pelaavat Suomen mestaruudesta

Naisten Korisliigan finalistit ovat selvillä. Finaalipaikat ratkesivat, kun ToPo ja PeKa hakivat voitot illan otteluissa vieraskentiltä.

9.4.2024 21:29 Naisten Korisliiga

ToPo ja PeKa voiton päässä finaaleista

Naisten Korisliigan välierissä pelattiin kolmannet ottelut. Illan voittajilla ToPo:lla ja Peli-Karhuilla on mahdollisuus edetä finaaleihin perjantaina.