Pittsburgh katkaisi Kotin edustaman Providencen voittokulun

3.3.2004 Tuukka Kotin yliopistojoukkue Providence joutui myöntämään Pittsburghin paremmakseen varhain keskiviikko-aamuna Suomen aikaa. Yhdysvalloissa kuudenneksi rankattu Pittsburgh voitti Providencen vieraissa luvuin 88-61. Tappio katkaisi Providencen kuuden ottelun mittaiseksi venyneen voittoputken.

Providence jahtasi kivikovassa Big East –konferenssissa jopa runkosarjan voittoa, mutta Pittsburgh-tappion myötä se saanee tyytyä konferenssin kolmossijaan. Silläkin Providence selviää suoraan ensi viikolla pelattavan Big East –mestaruusturnauksen toiselle kierrokselle. Yliopistosarjoissahan pelataan runkosarjojen jälkeen konferenssien mestaruusturnaukset, jota seuraa 64 yliopistojoukkueen NCAA-mestaruusturnaus.  

Tuukka Kotti pelasi Pittsburghia vastaan 26 minuuttia. Hän teki kahdeksan pistettä pussittamalla molemmat pelitilanneheittoyrityksensä ja vapaaheittonsa tarkkuudella 4/5. Lisäksi Kotti otti kaksi levypalloa.  

Edellisessä pelissään Providence kaatoi St. John’sin 103-78. Voittoputkensa ansiosta Providence piti asemansa yliopistorankingissa, jossa joukkue on arvostettu tällä hetkellä 13. parhaaksi joukkueeksi.  

Surovin Saint Joseph’s läpäisi runkosarjan tappioitta 

”Suomalaisyliopistoista” Providencen edellä on ainoastaan 213-senttisen Artur Surovin edustama Saint Joseph’s, joka tuoreimmalla ranking-listalla on peräti toisena. Korkeaan listasijoitukseen on selkeä syykin. Saint Joseph’s päätti nimittäin runkosarjaurakkansa keskiviikko-aamuna häviämättä kertaakaan. Joukkue voitti kaikki 27 runkosarjapeliään. Yksikään yliopistojoukkue ei ole vienyt runkosarjaa läpi tappioitta sitten UNLV:n ja vuoden 1991.  

Runkosarjan päätöspelissään Saint Joseph’s kaatoi St. Bonaventuren 82-50. Surov pääsi kentälle kahdeksan minuutin ajaksi. Hän otti kaksi levypalloa ja riisti kerran.  

Arkansas-Little Rockin Kimmo Muurinen pelasi vaisusti tappio-ottelussa (66-70) Louisiana-Lafayettea vastaan. Muurinen sai tililleen 13 minuutissa kaksi levypalloa. Edellisessä Arkansas-Little Rock löi vieraissa New Mexico Staten lukemin 58-55 Muurisen saalistaessa seitsemän pistettä, kolme levypalloa ja kaksi koriinjohtanutta syöttöä.  

Jouni Eho esiintyi Davidson-urallaan viimeistä kertaa kotiyleisön edessä Belle Arenalla, kun Davidson otti mittaa Furmanista. Viimeistä vuottaan opiskeleva Eho oli ns. seniori-illan kaavan mukaisesti joukkueensa aloitusviisikossa. Eho juhlisti jäähyväispeliään upottamalla kaksi kolmosta ja antamalla yhden syötön. Minuutteja hän pelasi yhdeksän, ja Davidson voitti ottelun 71-64.  

Olli Ahvenniemi pelasi yhdeksän minuuttia, kauhoi kolme levypalloa ja teki kaksi pistettä, kun hänen edustamansa Maine voitti vieraissa Vermontin 72-67. Antti Kasko ei puolestaan päässyt kentälle, kun Loyola Marymount hävisi vieraissa San Franciscolle 61-66.  

Niin Providencen, Saint Joseph’sin, Arkansas-Little Rockin, Davidsonin, Mainen kuin Loyola Marymountinkin kaudet jatkuvat konferenssiturnausten merkeissä, mutta yhden ”suomalaiskoulun” taival on jo tullut päätökseensä. Esa Mäki-Tulokkaan yliopiston Long Island voittosuhde 8-19 ei nimittäin riitä Northeast-konferenssin turnaukseen. Long Island hävisi viimeisen pelinsä Quinnipiacille vieraissa 80-90. Mäki-Tulokas heitti kymmenen pistettä ja poimi kolme levypalloa.  

Forssan Koripoikien kasvatti Esa Mäki-Tulokas pelasi poikkeuksellisen tulokaskauden Long Islandissa. Hän sai ”keltanokaksi” paljon peliaikaa ja vastuuta. Mäki-Tulokas pelasi kauden peleissä keskimäärin 26,9 minuuttia, joiden aikana 198-senttinen laituri teki 8,4 pistettä, otti 6,3 levypalloa ja jakeli 1,6 syöttöä. Long Islandin aloitusviisikossa Mäki-Tulokas oli kolmea ottelua lukuunottamatta kaikissa 27 pelissä.



Lisätietoja: /sarjat_tulokset/ulkomailla_pelaavat_miehet/
 
25.3.2024 11:52 Suomalaiset ulkomailla

Saksassa ja Tshekissä pudotuspelit käynnistyivät – Ruotsissa saatiin runkosarja pakettiin

Saksan ja Tshekissä saatiin pudotuspelit käyntiin viime viikolla ja Ruotsissa pelattiin runkosarjan päätöskierros. Italiassa Awak Kuier loisti pistekuningattarena.

22.3.2024 12:27 Suomalaiset ulkomailla

Marianne Kalin ja Anniina Äijänen taistelemassa Espanjan cupin voitosta

Espanjan cup-mestaruus ratkaistaan viikonloppuna, kun arvostetun Copa de la Reinan finaaliturnaus on edessä. Cup-pokaalista on taistelemassa myös Anniina Äijäsen ja Marianne Kalinin Ferrol.

22.3.2024 11:23 Suomalaiset ulkomailla

Naisten Bundesliigassa pudotuspelit käyntiin – mukana neljä Susiladies-pelaajaa

Naisten Saksan Bundesliigassa alkavat pudotuspelit tulevana viikonloppuna. Mestaruustaistelussa nähdään Stars Kelternin Linda-Lotta Lehtoranta ja Elina Koskimies, Lions Hallen Anissa Pounds sekä Angels Nördlingenin Roosa Lehtoranta.

21.3.2024 07:26 Suomalaiset ulkomailla

Lassi Tuovi teki suomalaista koripallohistoriaa

Lassi Tuovista tuli ensimmäinen suomalaissyntyinen valmentaja, joka on toiminut Euroliigan ottelussa päävalmentajana. Tuovi johdatti Virtus Bolognaa viime hetket italialaisseuran kohdatessa Zalgirisin vieraissa.

20.3.2024 10:56 Suomalaiset ulkomailla

Severi Kaukiainen saavutti jo yhden pokaalin - kaksi vielä kiikarissa

Kauden 2023-24 loppuratkaisut ovat vasta käsillä, mutta Severi Kaukiaisen kauteen on mahtunut jo seuravaihto ja cup-voitto sekä MVP-palkinto. Kaukiainen on ollut ensimmäiseen ulkomaan kauteensa tyytyväinen.

18.3.2024 10:51 Suomalaiset ulkomailla

Roosa Lehtorannan Nördlingenille kirvelevä finaalitappio cupissa

Roosa Lehtorannan Angels Nördlingen oli kiinni Saksan cupin voitossa aina viimeisille sekunneille saakka, mutta joutui lopulta tyytymään kakkospaikkaan.

18.3.2024 10:36 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin juhli tärkeää voittoa suomalaiskohtaamisessa

Espanjassa nähtiin suomalaiskohtaaminen, kun Sasu Salin matkasi Teneriffasta Alexander Madsenin vieraaksi Andorraan. Remu Raitasen Caceres otti myös tärkeän voiton Espanjassa.

15.3.2024 18:54 Suomalaiset ulkomailla

Roosa Lehtoranta taistelee Saksan cupin mestaruudesta – ”Tähtäin on, että voitamme”

Saksan cupin neljän joukkueen lopputurnaus pelataan viikonloppuna ja suomalaispelaajista mukana nähdään Angels Nördlingenin joukkuetta edustava Roosa Lehtoranta. Lehtoranta lähtee viikonloppuun toiveikkain mielin.

15.3.2024 08:24 Suomalaiset ulkomailla

Jantusen ja Iisalon Paris Basketball EuroCupin välieriin

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball eteni EuroCupin välieriin. Mestarien liigassa Sasu Salinin Teneriffa varmisti puolivälieräpaikan.

11.3.2024 08:07 Suomalaiset ulkomailla

Awak Kuier taistelee EuroCupin finaalipaikasta – Anissa Pounds juhli suomalaiskohtaamisen voittoa

EuroCupin välierät alkoivat viime viikolla ja Awak Kuierin Reyer Venezia petasi jännittävät lähtöasetelmat toiseen osaotteluun. Anissa Pounds pääsi paukuttelemaan henkseleitään Saksassa suomalaiskohtaamisen voiton kunniaksi.

Näytä lisää vastaavia