Rannikko johdatti Katajan kiinni Mestarien liigan pudotuspelipaikkaan

14.12.2016 Kataja Basket otti todella arvokkaan voiton Mestarien liigassa, kun se kaatoi kotonaan venäläisen Avtodor Saratovin 97-86 (51-47). Voiton avaimet olivat kurinalainen joukkuepeli sekä ilmiömäisen ottelun pelannut Kataja-kapteeni Teemu Rannikko.

Teemu Rannikko oli kentän tehokkain 26 pisteellään ja 10 syötöllään.

Revanssihengessä otteluun lähtenyt Kataja oli iskuvalmiina alusta lähtien ja kuittasi lopulta hyvän joukkuetyöskentelyn avulla sarjapisteet itselleen. Voiton myötä Kataja nousi Mestarien liigan B-lohkossa viimeiselle pudotuspelipaikalle tasapisteissä olleen Avtodorin ohi.

- Hävisimme ensimmäisen kohtaamisen rumasti Venäjällä ja Greg (Gibson) sanoi silloin, että kun kohtaamme täällä, näyttämme, että voimme voittaa. Tämä oli koko joukkueelta hieno suoritus, Rannikko kiitteli omiaan.

Hurjaan iskuun äitynyt Rannikko viimeisteli 26 pisteen lisäksi 10 koriin johtanutta syöttöä ollen kentän tehokkain pelaaja. Vaikka Katajan riveistä puuttuu yhä iso sisäpelaaja, löytyi paikkaajia useasta suunnasta. Rion Brown (18/8), Joey King (13/4) ja Daniel Mullings (14/6) täyttivät ruutunsa, ja Vesa Mäkäläinen (10/6) sekä Tommi Huolila (6/0) taistelivat suurella sydämellä isompiaan vastaan.

- Kaikki varmasti näkivät, kuinka paljon isompi vastustaja oli. Hävisimme levypallot vain kolmella, mikä kertoo hyvästä taistelusta. Heitimme tänään hyvin ja tarvitsimme sitä, koska he ovat liigan paras pistejoukkue, mutta voiton avain oli kuitenkin puolustuspeli, Rannikko sanoi ja muistutti Avtodorin olevan liigan paras hyökkäysjoukkue.

Kataja vei kaksintaistelut

Kataja aloitti ottelun näytöstyyliin kolmen pisteen viivan takaa ja heitti ensimmäisellä jaksolla kuudesta kolmosestaan peräti viisi sisään. Katajan johto oli parhaimmillaan yhdeksän pistettä tilanteessa 36-27, mutta ennen puoliaikaa Avtodor sai menetyksensä kuriin ja hilautui isäntäjoukkueen tuntumaan.

Kolmannen jakson alussa Kataja sai vieraat pidettyä pitkään pisteittä, mutta tuhri omat hyökkäyksensä ohiheittoihin ja menetyksiin. Vierasjoukkue sai pakkansa kasaan ja nousi Nicolas Minnerathin (20/8) kakkosella johtoon erän puolivälin jälkeen, kunnes päävalmentaja Gibsonin aikalisä herätti jälleen joensuulaiset.

Kolmannessa erässä nähtiin myös Mestarien liigan vaparikuninkaan ensimmäinen ohiheitto, kun siihen asti sarjassa kaikki 40 yritystään pussittanut Minnerath sortui ohiheittoon.

Päätösjaksolla Avtodor kipusi hetkeksi johtoon, mutta ratkaisuhetkillä joukkueen virhevaikeudet kostautuivat. Branden Frazierin (5/4) ja Vince Hunterin (20/6) jouduttua penkin puolelle venäläisten peli sekosi ja Kataja karkasi Rannikon johdolla voittoon.

- Olen äärimmäisen ylpeä pelaajistani. Puolustus oli tänään kaikki kaikessa. Keskityimme viimeiset päivät tähän otteluun ja siihen, että kaikessa on kyse kaksintaisteluiden voittamisesta. Joey (King) onnistui Minnerathin kanssa ja myös muut pelaajat astuivat esiin. Päätöserässä saimme tärkeät pysäytykset ja hyökkäsimme onnistuneesti. Siinä käänsimme ottelun meille, Greg Gibson summasi.

Kataja jatkaa Mestarien liigaa ensi tiistaina, kun se kohtaa Ranskassa lohkon kärkijoukkue Le Mans Sarthen. Edellinen kohtaaminen päättyi joensuulaisten yllätysvoittoon 77-76 jatkoajan jälkeen.

Lisätiedot: Ottelutilastot

8.5.2024 21:26 Korisliiga

Korisliiga-finaalit käyntiin: BC Nokia kähvelsi kotiedun heti ensikohtaamisella!

Helsinki Seagullsin ja BC Nokian ensimmäinen finaaliottelu päättyi 63–69-vierasvoittoon.

7.5.2024 12:44 Korisliiga

BC Nokia haastaa kokeneen ja itsevarman Seagullsin nuorella nälällä ja nopeudella – ”Tietämättömyys on etumme!”

Keskiviikkona 8. toukokuuta käynnistyvät Korisliiga-finaalit. Vastakkain ovat Helsinki Seagulls ja BC Nokia, joiden päävalmentajat miettivät kiireisellä aikataululla parhaita aseita kilpailijaansa vastaan.

5.5.2024 19:19 Korisliiga

BC Nokia seurahistorian ensimmäisen kerran Korisliiga-finaaliin!

BC Nokian historiallinen välierävoitto ratkesi pisteen turvin. Katajan Thomas Tumbalta nähtiin tappiossa 32 pisteen tuplatupla.

4.5.2024 21:59 Korisliiga

Seagulls finaaliin – Okko Järvi tykitti huimat pisteet kaaren takaa

Helsinki Seagullsin ja Kauhajoen seitsemän ottelun välierätaisto päättyi Seagullsin voittoon.

3.5.2024 20:46 Korisliiga

Kataja venytti välierät seitsemänteen otteluun – ratkaiseva kohtaaminen sunnuntaina Nokialla

Kataja Basket kaatoi BC Nokian Joensuussa ja tasoitti välieräsarjan 3–3:een.

2.5.2024 20:44 Korisliiga

Kauhajoki tasoitti välierät Palmin ja Hopkinsin johdolla

Kauhajoki venytti välierät Seagullsia vastaan seitsemänteen peliin. Sarjan varmuudella ratkaiseva ottelu pelataan ylihuomenna lauantaina.

1.5.2024 21:41 Korisliiga

Kataja ei taivu – Richaud Packin hurja pisteilta siivitti kavennusvoittoon

Kataja Basket kiri loppusuoralla BC Nokian edelle ja voitti kriittisen ottelun kolmen pisteen turvin.

29.4.2024 21:01 Pääjuttu

Nokialle ja Seagullsille jälleen yhdet välierävoitot – Kataja ja Kauhajoki kumpikin selkä seinää vasten

BC Nokia ja Helsinki Seagulls johtavat miesten Korisliigan välieriä. Kummallakin joukkueista on kasassa kolme voittoa.

29.4.2024 10:00 Yhteistyökumppanit