Sarcevic veivasi Vilppaan nurin, Kataja, United ja Kouvot myös voitokkaina

7.3.2018 Kauhajoen KarhuBasket otti jo viidennen perättäisen voittonsa, kun se kaatoi sarjakärki Vilppaan kotiluolassaan Bojan Sarcevicin johdolla lukemin 92-80 (42-36). Kataja palasi voittokantaan kaatamalla Seagullsin 81-75 (30-40) ja KTP haki sarjapisteet Espoosta 99-97 (46-43) -vierasvoitolla. Kouvot kaatoi sarjajumbo Korihait kotonaan 110-85 (54-39).

Bojan Sarcevicin 21 pisteen ja 15 koriin johtaneen syötön tupla-tupla siivitti KarhuBasketin kotivoittoon Vilppaasta.

Ilari Seppälä säkitti 6 kolmosta, Katajan voittaessa Seagullsin kotonaan.

KTP:n takakenttä, Deon Edwinin ja Mandell Thomasin johdolla, oli avainasemassa vierasvoitossa Unitedista.

Tuomas Hirvonen lähenteli tupla-tuplaa, kun Kouvot kaatoi Korihait kotiparketilla. Kuvat: Ville Vuorinen

KarhuBasket venytti voittoputkensa jo viiteen otteluun, kun se kaatoi kierroksen kärkikamppailussa sarjakärki Vilppaan kotiluolassaan lukemin 92-80 (42-36). Toisen puoliajan alussa Vilpas kävi neljän pisteen päässä, mutta isäntien 18-3 pistejuoksu vei KarhuBasketin ratkaisevaan 60-41 -johtoon.

Kotivoiton suurin syypää löytyi tutusta osoitteesta, Bojan Sarcevicin johtaessa isäntien hyökkäystä mestarillisesti. Reilussa puolessa tunnissa 21 pistettä heittänyt ja peräti 15 koriin johtanutta syöttöä keplotellut Sarcevic nääti tupla-tuplansa lisäksi myös 3 riistoa ja pyöritti Vilppaan puolustuksen pyörryksiin toistuvasti.

KarhuBasketin etukenttä jatkoi niin ikään väkeviä otteitaan, Stephen Maxwellin (21/16) ja Gregory Manganon (14/11) rouhiessa tupla-tuplat mieheen. Monipuolinen laituri Rene Rougeau oli niin ikään tutun vahvalla pelipäällä, miehen nakuttaessa 21 pistettä ja mähistessä 8 levypalloa.

- Saimme Vilppaan loistavat heittäjät aika hyvin kiinni kolmen pisteen kaarella. Lisäksi hyökkäyspäässä Bojan (Sarcevic) ja Stephen (Maxwell) muodostivat dynaamisen duon, jota Vilpas ei saanut kuriin, niputti KarhuBasketin päävalmentaja Jussi Laakso.

Tasaisesti tilastolakanaa maalanneen vierasjoukkueen riveistä terävintä osaamista esittivät 16 pistettä heittänyt Jaylon Brown, 15 pistettä nakuttanut Tobin Carberry ja 14 pistettä 21 minuutissa heittänyt Javontae Hawkins. Mikko Koivisto säkitti 11 pistettä.

Ottelutilastot: KarhuBasket - Vilpas

Kataja kukisti lokkiparven

Joensuun Kataja suoritti paluun voittokantaan keskiviikon liigakierroksella, joukkueen isännöityä Helsinki Seagullsia. Väkivahvasti toisen puoliajan aloittanut Kataja vei kolmannen jakson 21 pisteen turvin ja lopulta koko ottelun numeroin 81-75 (30-40).

Ottelun ratkaisuksi nousi Katajan äärimmäinen kolmen pisteen heittoshow. Koko ottelussa kolmoset 48% tarkkuudella (15/31) säkkiin nakutellut Kataja tykitti kolmannen jakson ensimmäisen noin kuuden minuutin aikana kahdeksan kolmosta pussin pohjalle, repäisten 26-4 pistejuoksulla lopulta ratkaisevaksi nousseen 14 pisteen johdon.

Ilari Seppälä ja Daniel Bejarano johtivat Katajan ryhmää, Seppälän (24/4/4 syöttöä) pussittaessa 6 ja Bejaranon (20/8/3 syöttöä) 5 kolmosta. Jenkkipointti Eric Garcia säesti kaksikkoa 19 pisteellä, 4 levypallolla ja 3 syötöllä.

Antti Kanervon 20 pistettä johti Seagullsia, Timo Heinosen (15/5) ja Tuukka Kotin (12/5/3 syöttöä) nakutellessa myös kaksinumeroiset pistelukemat.

Ottelutilastot: Kataja - Seagulls

KTP venyi vierasvoittoon Espoossa

KTP otti toisen perättäisen voiton ja kairasi elintärkeät sarjapisteet mukaansa keskiviikon kierroksella, joukkueen käytyä Espoossa vierailemassa viimeisestä pudotuspelipaikasta kotkalaisryhmän kanssa kamppailevan Espoo Unitedin vieraana. Tasaisen ja kiihkeän kamppailun loppuhetkillä KTP pystyi toteuttamaan riittävän kypsästi, vierailijoiden venyessä lopulta 99-97 (46-43) -vierasvoittoon.

Jeb Iveyn nostettua isännät tasoihin päätösminuutin alkupuoliskolla kolmosellaan, päätyi ottelun viimeinen heitto lopulta Kotkaan siirtorajan kynnyksellä siirtyneen James Sinclairin käsiin. Sinclair osoitti kylmähermoisuutensa, naulasi kahden pisteen hyppyheiton säkkiin ja lähetti KTP:n kotimatkalle vierasvoitto taskussa.

Vierailijoiden pisteykkönen, Katajasta Kotkaan siirtynyt Timothy Williams urakoi 33 minuutissa 24 pisteen, 6 levypallon, 2 riiston ja 1 torjunnan tilastorivin. Takakentällä Deon Edwin (22/7/2 syöttöä) ja Mandell Thomas (21/3 syöttöä) ylittivät 20 pisteen rajan ja ottelun sankari James Sinclair kirjautti tililleen 10 pistettä, 6 levypalloa, 3 syöttöä ja 2 riistoa.

Ivey jatkoi vahvaa maaliskuutaan, heittäen 19 pistettä ja jaellen 8 koriin johtanutta syöttöä, Omar Calhounin johtaessa Unitedia 24 pisteellä, 6 levypallolla ja 3 syötöllä. Samuel Haanpää säkitti 14 pistettä ja samaan pistemäärään ylsi tupla-tuplan toimittanut Babatunde Alawoya (14/10).

Ottelutilastot: United - KTP

Kouvot karkasi Korihailta

Kouvolan Kouvot otti tärkeän kotivoiton Korihaista keskiviikon liigakierroksella, isäntien kaataessa haiparven 110-85 (54-39). Voiton avulla Kouvot pysytteli äärimmäisen tasaisen liigan keskikastin mukana, yhden voiton päässä kolmatta sijaa hallussaan pitävästä Pyrinnöstä.

Tasaisten avausminuuttien jälkeen Kouvot otti komennon tapahtumien kulusta, nykäisten 15-4 pistejuoksun ja nousten 23-13 -johtoon seitsemän minuutin kohdalla. Kotijoukkue jatkoi myllytystään läpi ottelun, nousten parhaimmillaan jo peräti 37 pisteen johtoon.

Kouvot sai keskiviikon ottelussa onnistumisia laajalta rintamalta, jokaisen peliin pukeneen 9 pelaajan kirjauttaessa tilastorivilleen ainakin yhden levypallon sekä koriin johtaneen syötön. Pistekategoriassa isäntien riveistä terävintä kärkeä edustivat Wayne Bernard (23/4 syöttöä), Thomas Gipson (21/6/3 syöttöä), Ville Kaunisto (21/8/3 syöttöä) ja tupla-tuplaa lähennellyt Tuomas Hirvonen (19/5/9 syöttöä).

Korihaiden kokoonpanosta vaikeassa ottelussa parastaan esittivät Sean O’Brien (14/7/3 riistoa), kokenut Matthew Gibson (16/4 syöttöä) sekä kolme kolmosta pussittanut Marius van Andringa (13).

Ottelutilastot: Kouvot - Korihait

4.5.2024 21:59 Korisliiga

Seagulls finaaliin – Okko Järvi tykitti huimat pisteet kaaren takaa

Helsinki Seagullsin ja Kauhajoen seitsemän ottelun välierätaisto päättyi Seagullsin voittoon.

3.5.2024 20:46 Korisliiga

Kataja venytti välierät seitsemänteen otteluun – ratkaiseva kohtaaminen sunnuntaina Nokialla

Kataja Basket kaatoi BC Nokian Joensuussa ja tasoitti välieräsarjan 3–3:een.

2.5.2024 20:44 Korisliiga

Kauhajoki tasoitti välierät Palmin ja Hopkinsin johdolla

Kauhajoki venytti välierät Seagullsia vastaan seitsemänteen peliin. Sarjan varmuudella ratkaiseva ottelu pelataan ylihuomenna lauantaina.

1.5.2024 21:41 Korisliiga

Kataja ei taivu – Richaud Packin hurja pisteilta siivitti kavennusvoittoon

Kataja Basket kiri loppusuoralla BC Nokian edelle ja voitti kriittisen ottelun kolmen pisteen turvin.

29.4.2024 21:01 Pääjuttu

Nokialle ja Seagullsille jälleen yhdet välierävoitot – Kataja ja Kauhajoki kumpikin selkä seinää vasten

BC Nokia ja Helsinki Seagulls johtavat miesten Korisliigan välieriä. Kummallakin joukkueista on kasassa kolme voittoa.

29.4.2024 10:00 Yhteistyökumppanit

Koripalloliitto ja Rantalainen yhteistyösopimukseen

Suomen Koripalloliitto on solminut monivuotisen yhteistyösopimuksen Suomen johtavan talous- ja palkkahallintoalan asiantuntijaorganisaation kanssa. Rantalainen tarjoaa seuroille jatkossa taloushallinnan palveluita ja osaamista.

27.4.2024 19:58 Korisliiga

Vierasvoittojen teema jatkuu – Seagulls tasoitti välierät

Helsinki Seagullsin ja Kauhajoen välinen välieräsarja on nyt 2–2-tilanteessa.

25.4.2024 21:05 Korisliiga

BC Nokia ei jättänyt arvailun varaa – johtaa välieriä 2–1

Puolelta toiselle keikahdellut välieräsarja on nyt Nokian hallinnassa. Katajan valmentaja Petri Virtanen peräänkuulutti joukkueeltaan henkistä kasvua.

24.4.2024 20:31 Korisliiga

Kauhajoki 2–1-johtoon Seagullsista – poikkeuksellisessa sarjassa toistaiseksi pelkkiä vierasvoittoja

Kauhajoen ja Helsinki Seagullsin kolmas välieräkohtaaminen päättyi Kauhajoen täpärään voittoon.

22.4.2024 21:14 Korisliiga

Helsinki Seagulls ja Kataja Basket tasoittivat välierävoitot

Seagulls haki vierasvoiton Kauhajoelta 27 pistettä heittäneen Shavon Colemanin johdolla lukemin 73–80. Kataja Basket puolestaan oli tyly isäntä Joensuussa, kun se kaatoi BC Nokian 99–75. Molemmat sarjat ovat tilanteessa 1–1, kun finaalipaikkaan vaaditaan neljä voittoa.