Juha ’Ronde’ Ruohonen palaa Turun Namikaan

1.4.2014 ”Ronde” Ruohonen palaa tulevaksi kaudeksi Namikaan. Hän toimii seuran A-poikien ja miesten edustusjoukkueen päävalmentajana. Ruohonen, 39, toimi pitkään Turun Riennon naisten edustusjoukkueen päävalmentajana ja valmensi joukkuetta viime kaudella, kun Riento teki paluunsa Naisten Korisliigaan. Ruohosella on vastuuvalmennuskokemusta myös miesten Korisliigasta ja hän on toiminut vastuuvalmentajana 1. divisioonassa usealla kaudella sekä miesten että naisten puolella. Huippukoripallovalmentajatutkinnon Ruohonen suoritti vuonna 2006.

Noin vuosi sitten Turun NMKY luopui miesten edustusjoukkueesta ja sarjapaikastaan I B-divisioonassa kesällä 2013. Joukkueen taustatehtäviin ei löytynyt riittävästi kiinnostuneita, intohimoisia ja osaavia ihmisiä, josta seurasi heikkenevä taloudellinen tilanne. Valmentajien ja pelaajien rekrytointia ei voitu tehdä siten, että joukkueen toimintaa olisi voitu laadukkaasti pyörittää.

Uudet taustaihmiset
Tulevalle kaudella TuNMKY on hakenut miesten 2.divisioonapaikkaa.
TuNMKY:n koripallolla on selkeä strategia tulevaisuuteen, uusi taustaorganisaatio ja imua Turussa. Tämän päivän TuNMKY:ssä on pelaajia kaikissa juniori-ikäluokissa. Viikoittain toimii kuusi Vesselikerhoa, jossa liikkuu viitisenkymmentä lasta. Sixty miesten harrastejoukkue pelaa 3.divisioonaa. TuNMKY järjestää yhdessä Turun Riennon ja Nakon kanssa keväisen JBT turnauksen, jossa on yli sata joukkuetta ja 1500 osallistujaa. TS-koriskoulu kesän alussa ja juhannuksen koripalloleiri, Åland Basket Camp kokoavat molemmat yhteen yli sata lasta ja nuorta lajin pariin. Juniorimaajoukkueissa on myös TuNMKY:n pelaajia.
Uusi koripallon taustaryhmä on perustettu ja se on sitoutunut edistämään koko koripallotoimintaa ja sen jatkuvuutta ja miesten edustusjoukkueen taivalta kohti tulevaa. Lunastaaksemme takaisin kaikki maailmalle lainatut ’namikahenkiset’ pelaajat, tarvitaan osaamista, resursseja ja ennen kaikkea hyvässä yhteishengessä yhteiseen tavoitteeseen pyrkiviä ihmisiä. Uskomme, että nämä ihmiset on nyt löydetty. Toivottavasti joukkoon liittyy lisää matkan varrella Namikalaisuuteen uskovia ihmisiä.

Ronden ajatuksia tulevasta
Välivuotta valmennuksesta viettänyt Ruohonen kertoo, että paluu valmennuksen pariin tapahtui luonnollisesti.
– Tarkoitus oli kokoajan palata takaisin valmennuksenpariin, kun Namikasta otettiin yhteyttä, kiinnostuin mahdollisuudesta. Uusi lähtö poika- ja mieskoripallon parissa naisten valmennuksen jälkeen motivoi minua. Lähtökohta on se, että haluamme kehittää edelleen NMKY:n koripalloa ja yhteisöllisyyttä eteenpäin.
– Valmennustiimin kasaaminen on hyvässä vauhdissa ja etsimme mukaan apuvalmentajia molempiin ryhmiin. En halua mukaan yhtään pallonkerääjää, vaan valmennusryhmään haetaan valmentajia, jotka ovat motivoituneita ja haluavat auttaa ja kehittää pelaajia sekä joukkueita yhdessä hyvähenkisessä valmennustiimissä.
Ruohonen toteaa, että ensi kaudella seuran juniorijoukkueille ja edustusjoukkueelle luodaan yhtenäinen pelitapa. Tavoitteena on rakentaa yhtenäistä namikalaista tapaa pelata ja luoda toimintatavat harjoitteluun ja pelaamiseen, unohtamatta joukkueiden omia vahvuuksia.
– Ensi kaudella harjoittelussa ja pelaamisessa haluamme tuoda esille NMKY:n tapaa pelata, valmentaa ja operoida. Tämä on yksi selkeä painopistealue. Haluan ilman muuta myös itse olla mukana kehittämässä ja viemässä seuran pelillistä identiteettiä eteenpäin yhdessä muiden hyvien Namikan valmentajien kanssa. Yhteisen pelitavan kehittäminen ja luominen on yksi motivaatiotekijöistä, miksi palasin jälleen Namikaan.
Ruohosen välivuoteen ei kuulunut maailmanympärimatkoja, vaan hän vietti vapaa-illat kotioloissa perheen ja kavereiden kanssa. Vaikka hän ei toiminut valmennuksen parissa tällä kaudella, kuului lajin seuraaminen ja oman valmennusfilosofian päivittäminen ja kehittäminen arkirutiineihin.
– Välivuoden aikana oli hyvä mahdollisuus löytää ja miettiä uusia asioita valmennukseeni. Tauon jälkeen näen asiat taas hieman toisin kuin viimeksi ollessani mukana valmennuksessa. Oman tekemisen tarkastelu on tärkeää kehittymisen kannalta ja haluankin haastaa koko Namikaa miettimään yhdessä sitä, miten voisimme tehdä asioita toisin ja sitä kautta jopa paremmin.
Pelillisen identiteetin lisäksi Ruohonen nostaa painopistealueeksi pelaajien kehittämisen. Hän kuvailee itseään pelaajalähtöiseksi valmentajaksi, me valmentajat olemme salissa pelaajia varten.
– Haluan että tulevalla kaudella seuramme joukkueet löytävät selkeän ja toimivan pelillisen identiteetin. Tämän myötä pelaajilla on turvallinen ympäristö toimia ja kehittyä omalla matkallaan kohti tavoitteitaan ja unelmiaan.

 
18.4.2024 14:10 Seura tiedottaa

Tule Elite Athletes -koripalloleirille Poriin kesäkuussa

BC Sisun järjestämän Elite Atheles -leirin valmennuksesta vastaavat belgialaisvalmentajat Mathieu Detiege ja Oliver Goetgeluck.

15.4.2024 15:50 Seura tiedottaa

Tampereen Pyrintö nimennyt päävalmentajat kaudelle 2024–2025

Tampereen Pyrintö valmistautuu kauteen 2024-25 ja valmennustiimit alkavat pikkuhiljaa muotoutua. Seura on tunnettu kokonaisvaltaisista pelaajapoluista niin tytöissä kuin pojissa ja eteneminen aikuisten korkeimmalle sarjatasolle asti on Pyrinnön ympäristössä mahdollista.

8.4.2024 12:50 Seura tiedottaa

Taneli Tuokko YMCA Tampere koripallon nuoruusvaiheen vastuuvalmentajaksi

Taneli Tuokko on valittu YMCA Tampere koripallon nuoruusvaiheen vastuuvalmentajaksi. Tuokko vastaa U13–U19 -kokonaisuudesta yhdessä valmennuspäällikkö Sami Toiviaisen kanssa. Lisäksi hän osallistuu YMCA Tampere koripallon toiminnan kehittämiseen yhdessä muiden työntekijöiden kanssa.

5.4.2024 13:59 Seura tiedottaa

Sami Toiviainen YMCA Tampere koripallon valmennuspäälliköksi

Sami Toiviainen on valittu YMCA Tampere koripallon valmennuspäälliköksi. Toiviaisen työtehtäviin kuuluu valmennuksen suunnittelu ja koordinointi sekä koko koripallotoiminnan pitkäjänteinen ja tavoitteellinen kehittäminen.

12.3.2024 17:29 Seura tiedottaa

BC Nokia hakee juniorijoukkueiden ja akatemian valmentajia

BC Nokiassa pelaa yli 500 lasta ja nuorta. Seura tarjoaa vahvan pelaajapolun aina pallokoulusta aikuisten pääsarjoihin. Lisäksi teemme tiivistä yhteistyötä Nokian Koripalloakatemian valmennuksessa. Haemme nyt laajenevaan toimintaamme motivoituneita, innostavia ja osaavia juniorijoukkueiden sekä akatemian valmentajia.

29.2.2024 15:07 Seura tiedottaa

Opiskelu ja harjoittelu Tampereella

Tampereella voi helposti yhdistää opiskelun ja harjoittelun. Tampereen seutu on yksi Suomen nopeimmin kasvavia keskuksia, joka tarjoaa valtavasti opiskelumahdollisuuksia yläkoulusta toiselle asteelle ja korkeakouluun asti.

16.2.2024 12:46 Seura tiedottaa

Ura Basket hakee valmennuspäällikköä

Kasvavan toiminnan kehittämiseksi kaarinalainen Ura Basket etsii valmennuspäällikköä.

14.2.2024 09:17 Seura tiedottaa

Aikuisten Periscope Tournament pelataan jälleen toukokuussa Tampereella

Tampereen YMCA järjestää aikuisille suunnatun Periscope-koristurnauksen yksipäiväisenä 11.5.2024. Päänäyttämönä toimii aurinkoinen Tampere ja pelit keskitetään yhteen halliin, jossa pelataan kolmella kentällä samaan aikaan.

13.2.2024 12:44 Korisleirit

Miro Little -korisleiri Varalan Urheiluopistolla 16.-20.6.2024

Koripalloleirien perinne saa upeaa jatkoa, kun kesän 2024 nimikkoleirinä starttaa Miro Littlen korisleiri 16-20.6.2024. Leiri on suunnattu 2009–2014 syntyneille pelaajille.

12.2.2024 08:48 Korisleirit

Anni Mäkitalo -tyttökorisleiri järjestetään Varalassa heinäkuussa

Anni Mäkitalon tyttökorisleiri järjestetään Varalan Urheiluopistolla 15.7-19.7.2024. Leiri on suunnattu 2009-2014 syntyneille tyttöjunioreille.

Näytä lisää vastaavia