Naisten uusi kuntosarja vauhtiin Turussa

12.10.2015 Turussa Nunnavuoren palloiluhallissa nähtiin lauantaina 10.10.2015 iloisia koripallonaisia, kun läntisen alueen uusi naisten kuntosarja pääsi vauhtiin kolmella pelillä. Kauden avausturnausta emännöi Turun Riennon Makaava Paikka, joka pelasi Salon Vilppaan Nice-korista ja Lieto-Koris SHT:tä vastaan. Sarjan neljäs joukkue, Tampereen Pyrinnön Mansen Mimmit, aloittaa pelit vasta lokakuun lopussa.

Pääosin turnauksittain pelattavan sarjan ensimmäinen kohtaaminen oli Nice-koriksen ja Makaavan Paikan tasainen vääntö. Lopulta salolaiset veivät voiton luvuin 52-55.

- Turku oli taitavampi ja johti peliä melkein koko ajan, mutta pääsimme vapaaheitoilla ja juoksemalla lopussa ohi, totesi Nice-koriksen pelaaja-valmentaja Riikka Juntunen.

Seuraavassa pelissä Lieto-Koris SHT:tä vastaan salolaiset olivat niskan päällä heti alusta alkaen. Turnauksen toinen voitto ja samalla paikka sarjan kärjessä varmistui luvuin 59-31.

- Hienoa, että sarja saatiin käyntiin. Kiitos siitä lietolaisille, Juntunen sanoi.

Pöytäkirjan pitäjistä pelaajiksi

Lieto-Koriksen naiset alkoivat haikailla kuntosarjan perään syksyllä vuosi sitten. Kahden muun keltanokan kanssa koripallon aloittanut Serena Granström toivoi ensin Koripalloliitosta naisille omaa harrasteleiriä, ja muutama viikko myöhemmin Kisakallion Susi Training Centerissä järjestettiin jo Lady Basket Like Wolves -leiri.

- Leirillä juttelimme, miten mahtavaa olisi päästä oikeasti pelaamaan, mutta läntisen alueen divarit olisivat meille liian vaativia ja veisivät liikaa aikaa, Granström kertoo.

Granström ja Riikka Käppi ottivat yhteyttä läntisen alueen kenttäpäällikköön Jarmo Lehtoseen sekä alueen koripalloseuroihin, ja keväällä saatiin myönteinen päätös naisten kuntosarjasta.

- Kiitos Koripalloliitolle, että se koki sarjan tärkeäksi, sarjavastaavaksi lupautunut Granström hymyili avausturnauksen jälkeen.

- On ihan eri pelata oikeassa pelissä kuin vain toisiamme vastaan treeneissä.

Kuntosarjan joukkueissa pelaa naisia hyvin vaihtelevilla taustoilla ja taidoilla. Esimerkiksi Lieto-Koriksen ja S​alon Vilppaan joukkueissa on naisia, jotka ovat pelanneet edelliset sarjapelinsä kymmenen tai jopa 20 vuotta sitten sekä naisia, jotka ovat aloittaneet lajin vasta aikuisiällä.

- Seuratoiminnan kannalta tämä on hienoa, sillä nyt me saamme olla mukana muutenkin kuin pöytäkirjan täyttäjinä, Nice-koriksen Riikka Juntunen totesi.

- Peli näytti hyvältä kuntokorikseksi. Vauhti oli sitä mitä pitäisikin olla, kehui joukkuetta luotsannut Oskari Raute, joka itse pelaa A-poikien SM-sarjassa.

Uurastus sarjan eteen palkittiin

Myös emäntäjoukkue Makaava Paikka oli tyytyväinen onnistuneeseen avausturnaukseen. Joukkue ei harjoittele enää ollenkaan yhdessä, mutta toisaalta suurimmalla osalla on vielä pelirutiinit hyvässä muistissa.

- Pelasimme pari vuotta sitten divarissa, mutta otteluita oli liikaa. Yhteistreeneihin ei ole enää kiinnostusta, mutta pelaaminen on hauskaa, kertoi joukkueen kapteeni Maria Vuorisalo.

Makaava Paikka hävisi vain niukasti Nice-korikselle, mutta Lieto-Koris SHT:n joukkue jäi jalkoihin luvuin 54-28.

- Vaikka emme voittaneet kumpaakaan peliä, on aivan mahtavat fiilikset, SHT:n kapteeni Granström hehkutti.

- Sarja on ollut kaiken uurastuksen arvoista.

Lietolaisten valmentaja Heidi Jokinen kehui suojattiensa asennetta, vaikka kentällä otteissa näkyi paljon jännitystä ja hermoilua.

- Yhteishenki on meidän vahvuutemme. Treeneissä on hyvä draivi päällä, mutta pelirutiinia ei ole vielä tarpeeksi, Jokinen sanoi.

Kuntosarjan seuraavassa turnauksessa 31.10. lietolaiset ovat silti huilivuorossa. Salossa Hermannin koululla ottavat yhteen Nice-koris, Makaava Paikka ja Mansen Mimmit.

 
18.10.2023 11:40 Läntinen alue

Tampereen Pyrintö ja Loop Basketball Training yhteistyösopimukseen

Suomen tunnetuin heittovalmentaja Jussi Pärssinen, joka tunnetaan Loop Basketball Training -ohjelmastaan, on tehnyt Pyrinnön kanssa yhteistyösopimuksen pelaajien heittovalmennuksesta ja valmentajien heittovalmennuksen kehittämisestä.

18.10.2023 11:29 Läntinen alue

Johtajuusseminaari

Ura Basket järjestää syksyn kiinnostavimman markkinointia ja urheilua käsittelevän seminaarin Kaarina-talolla torstaina 2. marraskuuta klo 8.30 alkaen.

7.9.2023 16:19 Läntinen alue

BC Nokian MATKA HUIPULLE -foorumi 19.10.2023

BC Nokia järjestää MATKA HUIPULLE -foorumin tukeakseen lasten ja nuorten koripalloharrastusta sekä nyt käynnistyneen Nokian Koripalloakatemian valmennustoimintaa.

30.8.2023 11:11 Läntinen alue

Mesuca Basket ry.n 20 Junioriturnaus Salossa

Mesucan 20 Junioriturnaus 16.-17.9.23 Salossa

30.8.2023 11:08 Läntinen alue

Mesuca Basket ry.n 20 Jokinen Basket aikuisturnaus Salossa

Jokinen Basket 20 Aikuisturnaus 16.-17.9.23 Salossa.

7.7.2023 09:18 Läntinen alue

Tampereen Pyrintö nimennyt päävalmentajat kaudelle 2023-24

Tampereen Pyrintö on valmiina kauteen 2023-24. Kaikki päävalmentajat on nimetty, ja valmennustiimit alkavat muotoutua.

6.7.2023 15:27 Läntinen alue

Raholan Pyrkivä valmistautuu kauteen 23-24

Divisioona A:han noussut Raholan Pyrkivä panostaa entisestään juniorivalmennukseen – Anssi Niemestä seuran neljäs päätoiminen valmentajana

30.6.2023 12:00 Läntinen alue

Hella Street Basket -katukoristurnaus Raumalla 27.7.-28.7.2023

Rauma Basket ja Hella Street Food co. järjestää katukoristurnauksen Raumalla pitsiviikon kuhinassa! Kerää neljän hengen joukkue kasaan ja ilmoittaudu mukaan, ilmoittautuminen on auki NYT!

29.6.2023 09:47 Läntinen alue

Antti Nikkilä jatkaa Pyrinnössä juniorivalmentajana

Tampereen Pyrintö lisää valmennusosaamistaan junioripuolella ja nyt mukaan päätoimiseksi valmentajaksi tulee Antti Nikkilä, joka on ollut mukana seuran toiminnassa jo monta vuotta niin valmentaja kuin pelaajana.

Näytä lisää vastaavia