PHYK:n tytöt EYBL:n Superfinaalissa

28.4.2016

Pohjois-Haagan yhteiskoulun tyttöjen HBA-ryhmä selvitti tiensä WU17-ikäluokan Superfinaaliin. Lopputurnaus pelattiin Latvian Riikassa kahdeksan joukkueen voimin. Kauden aikana oli kolme viikonlopputurnausta eri puolilla Eurooppaa. Näiden turnauspelien perusteella muodostettiin sarjataulukko, jossa HBA PHYK Cadets sijoittui seitsemänneksi.

Lopputurnauksen alku oli suomalaisille murheellinen. Matkaa edeltävänä yönä vatsatauti kaatoi yhden pelaajan petiin. Ensimmäisen ottelun alussa tullut päävamma tikkeineen, poisti kokoonpanosta toisen pelurin. Kahdeksan tytön voimin PHYK jatkoi urheasti turnauksen loppuun.

- Ikäluokan kärkijoukkueet olivat isompia, vahvempia ja nopeampia, osa jopa taitavampia. Ja tämähän ei ollut yllätys…, totesi joukkueen valmentaja Harri Jokela

- Jos näissä peleissä kärkijoukkueita vastaan haluaisi kamppailla voitosta, olisi korintekovarmuuden oltava huikeasti parempaa luokkaa. Pelkkä avoin paikka ei riitä. Pitää myös tehdä kori vaikka naapuri nojaa kylkeen.

Joukkue pelasi viisi peliä, joista voitti viimeisen. Sijoitus lopputurnauksessa oli sama kuin runosarjassa eli 7.

- Pelasimme kauden aikana 20 kovatasoista kv-peliä. Kyllä kotiin tuliaisina repussa on varmasti paljon sellaista mitä Suomen peleistä ei saa. Nyt se on vain saatava näkyviin omassa päivittäisessä tekemisessä niin harjoituksissa kuin otteluissa, jatkoi Jokela

- HBA-ryhmässä tämä on selkeästi näkynyt toiminnan laadun kasvuna. Harjoitusten intensiteetti on noussut ja kolaripelko vastustajan kanssa on huomattavasti pienentynyt.

PHYK jatkaa EYBL-pelejään myös seuraavat kaksi kautta WU17-ikäluokassa. Tällä kaudella 12 eri valtiota oli saanut joukkueen sarjaan mukaan. Jatkossa kansainvälisyys on vähintään samaa luokkaa.