LePy vahvisti Sinettiseurastatuksensa

25.5.2016 Suomen Koripalloliito ja Valo ry ovat vahvistaneet LePyn Sinettiseura-statuksen. LePystä tuli toinen uusien kriteerien mukaisesti Sinetin vahvistanut koripalloseura Suomessa. Koripalloliiton jäsenseuroista 13 on sinettiseuroja. Sinettiseurat ovat lasten ja nuorten urheilun kärkiseuroja. Ne ovat aktiivisia ja haluavat kehittää omaa toimintaansa. Sinettiseurat ovat lajiensa ja paikkakuntansa parhaita lasten ja nuorten urheilun toiminnan toteuttajia. LePylle myönnettiin Sinettiseurastatus 26.11.2011. Säilyttääkseen Sinettiseurastatuksen Sinettiseurat auditoidaan kolmen vuoden välein. LePy läpäisi Sinettiseura-auditoinnin 11.5.2016.

Suomen Koripalloliito ja Valo ry ovat vahvistaneet LePyn Sinettiseura-statuksen.

LePystä tuli toinen uusien kriteerien mukaisesti Sinetin vahvistanut koripalloseura Suomessa.

Sinettiseurat tekevät arvokasta työtä lasten ja nuorten urheilun parissa. Toiminnan lähtökohtana on lapsen ja nuoren paras. Seurat tarjoavat jokaiselle mukana olevalle lapselle ja nuorelle kasvua ja kehitystä tukevaa toimintaa. Sinetin saaminen on seuralle kunnia-asia. Sinetti tuo seuralle arvostusta, mutta myös vastuuta. Sinettikriteerit toimivat seuratoiminnan kehittämisen apuvälineenä.

Sinettiseuroissa on sekä kilpa- että harrasteurheilutoimintaa. Sinettiseura voi toimia aktiivisesti lasten ja nuorten parissa, jossa kilpaurheilu on merkittävä osa toimintaa tai seura voi keskittyä lasten ja nuorten harrasteurheilun laadukkaaseen toteuttamiseen.

Sinettiseurakriteerit perustuvat lasten ja nuorten urheilun laatutekijöihin.

Sinettikriteerit tarkastelevat viittä eri osa-alueitta, jotka LePy täytti. Alla poimintoja kriteerien täyttymisestä.

1. Liikkumista ja urheilua tukeva toimintaympäristö seurassa

Organisointi ja toimintaperiaatteet

LePyllä on kirjallinen toimintakäsikirja, josta selviää seuran arvot ja tavoitteet sekä toimintaperiaatteet. Seura informoi ja aktivoi jäsenistöään sitoutumaan seuran toimintalinjaan. Toiminnanjohtaja tai hallituksen jäsen vierailee vuosittain jokaisen joukkueen vanhempainilloissa. Kaikissa joukkueissa tehdään pelisäännöt vuosittain pelaajien, valmentajien ja vanhempien kesken. Pelisäännöt löytyvät seuran kotisivuilta. LePy noudattaa yhdistyslakia ja seuran talous on hyvin hoidettu.
LePyssä kiitetään ja palkitaan toimijoita vuosittain seuran kevätjuhlassa ja muissa tilaisuuksissa.

LePy järjestää joukkuetoiminnan lisäksi mikro- ja supermikroturnauksen, kesäleirin sekä erilaisia yhteisiä seuratapaamisia läpi vuoden. LePy edistää yhdenvertaista mahdollisuutta osallistua toimintaan varallisuudesta, etnisestä alkuperästä, sukupuolesta, vammasta tai muusta yksilöön liittyvästä syystä riippumatta ja toimii syrjinnän ehkäisemiseksi. LePyn talousasioista vastaa hallituksen ja toiminnanjohtajan lisäksi tilitoimisto. Joukkueiden rahastonhoitajille on tehty talousohjeistus. LePy tekee yhteistyötä muiden seurojen ja Espoon kaupungin kanssa muun muassa maksuttoman perheliikunnan sekä maahanmuuttajahankkeiden järjestämisessä. LePy pitää Suur-Leppävaaran alueen 30 koululla vuosittain näytetunteja. Lisäksi LePy vastaa Leppävaaran yläkoulun koripallon aamuvalmennuksesta.

Osaamisen kehittäminen

LePyn ohjaajat ovat käyneet lasten ja nuorten ohjaamiseen tarkoitetun koulutuksen, ja seurassa huolehditaan suunnitelmallisesti ohjaajien ja valmentajien osaamisen kehittämisestä. LePy kannustaa ja velvoittaa seuran valmentajia kehittämään itseään jatkuvasti. Seura muun muassa maksaa valmentajien koulutukset. Kaikkien valmentajien kanssa tehdään koulutus- ja urasuunnitelma. Seuralla on oppaat eri toimijoiden avuksi, kuten joukkueenjohtajan opas, rahastonhoitajan talousohje ja aloittavan pelaajan opas. Valmentajille ja joukkueenjohtajille järjestetään yhteisiä seuran sisäisiä koulutustilaisuuksia kahdesti vuodessa. LePyssä kaikkien joukkueiden päävalmentajat ovat koulutettuja, täysi-ikäisiä aikuisia. Valmentajista 12 on suorittanut Koripalloliiton 1-tason koulutuksen. Kuusi valmentajaa on suorittanut 2-tason koulutuksen. Viisi valmentajaa on suorittanut Huippukoripallovalmentajatutkinnon. Lisäksi seura kouluttaa apuvalmentajia seuran junioreista ja pelaajien vanhemmista taatakseen riittävän määrän ohjaajia harjoituksiin.

Viestintä

LePyllä on viestintäsuunnitelma sekä viestinnästä vastaava viestintäryhmä. Seura viestii jatkuvasti kotisivuillaan sekä sosiaalisen median eri kanavissa. Seura tekee vuosittain kausijulkaisun.

2. Innostuksesta intohimoon – harrastajien ja seuratoimijoiden innostuneisuus

Sinettiseura kehittyy ja kehittää itseään jatkuvasti. Osana prosessia on vuosittain tehtävät tyytyväisyyskyselyt. Tulokset käydään seuran johdon kanssa läpi ja ne huomioidaan vuosisuunnitelmaa tehtäessä. Yhteisten pelisääntöjen avulla pelaajat, valmentajat ja vanhemmat sopivat yhteisistä toimintatavoista.

3. Monipuolisuus, lajitaidot ja harjoittelu

Seuralla on valmennuksen linjaukset, mikä takaa, että LePyssä jokainen lapsi ja nuori on tärkeä, ja jokaista autetaan matkalla omaan potentiaaliinsa. Valmennuslinjaa kehitetään jatkuvasti. Valmentajat tekevät vuosisuunnitelman ja suunnittelevat harjoitukset kirjallisesti. Sinettiseuralta odotetaan, että se pitää huolta jokaisesta mukana olevasta lapsesta ja nuoresta. Seuran toiminnan on oltava kasvatuksellista. LePy on avoin seura, johon voi kuka tahansa tulla mukaan. Lajiharjoittelun lisäksi monipuolisuuteen satsataan. Usean lajin harrastamiseen kannustetaan.

4. Urheilulliset elämäntavat

Valmentajat ohjaavat urheilullisen elämäntavan sisäistämiseen opastamalla pelaajia levon, ravinnon, päihteettömyyden, henkilökohtaisen hygienian merkityksestä. LePyn toiminnassa mukana olevat aikuiset toimivat esimerkillisesti lasten ja nuorten kanssa toimiessaan.

5. Kilpailemisen ja harrastamisen periaatteet

LePyllä on valmennuksen linjaukset. Joukkueet tekevät seuran linjausten mukaiset toimintasuunnitelmat vuosittain. Joukkueet osallistuvat riittävän useisiin ja sopivan tasoisiin sarjoihin taatakseen kaikille pelaajille riittävästi peliaikaa. LePyssä on tasojoukkueita, jotta kaikille löytyy omantasoinen ryhmä harrastukseen jatkamiseksi. LePyssä huomio on suoritusten onnistumisen arvioinnissa sijoitusten sijaan.
Nuorimmille junioreille tarjotaan mahdollisuus maksuttomaan osallistumiseen seuran järjestämissä turnauksissa.

 
23.4.2024 14:39 Seura tiedottaa

Jussi Laakso ToPoLan päävalmentajaksi

Jussi Laakso aloittaa ToPoLassa päävalmentajana 17.5.2024.

26.3.2024 15:29 Seura tiedottaa

OP Uusimaa School's Out Camp -leirin ilmoittautuminen on avattu

OP Uusimaa ja LePy järjestävät yhteistyössä kesän hauskimman leirin 2010–2018 syntyneille tytöille ja pojille. Leirille ovat tervetulleita sekä aloittajat että jo korista harrastavat lapset ja nuoret.

26.3.2024 13:01 Seura tiedottaa

Tervetuloa Keravalle Sherwoodin 3X3 -turnaukseen 18. toukokuuta

Tule mukaan viettämään kivaa korispäivää hyvän tuulen turnaukseen Keravalle!

26.3.2024 08:00 Seura tiedottaa

Sykki etsii valmentajia

Helsingissä Haagan alueella toimiva Koripallo Sykki ry etsii kaudelle 2024–2025 valmentajia ja ohjaajia erityisesti nuorempien pelaajien joukkueisiin. Tarjolla on sekä pää- että apuvalmentajien paikkoja.

18.3.2024 10:07 Seura tiedottaa

Drive Basketballille mestaruus EYBL-lopputurnauksessa

Drive Basketball Academy voitti sunnuntaina päättyneen kansainvälisen European Youth Basketball Leaguen 20-vuotiaiden lopputurnauksen Tallinnassa. Joukkue voitti sarjan Superfinals-lopputurnauksessa kaikki neljä otteluaan ja kukisti finaalissa Inter Bratislavan Slovakiasta luvuin 69-53.

11.3.2024 10:08 Seura tiedottaa

Puhu Juniorit ry hakee toiminnanjohtajaa

PuHu Juniorit ry on yksi Suomen suurimmista koripalloseuroista, jonka ensisijaisena tarkoituksena on edistää koripalloharrastusta Vantaalla. Seura hakee nyt toiminnanjohtajaa vastaamaan seuratoiminnan johtamisesta, hallinnosta ja seuran kehittämisestä.

29.2.2024 13:52 Seura tiedottaa

Talvilomaleirillä treenattiin Lahti Basketballin Harrison Clearyn ja James Padgettin opissa

Lahti Basketball Juniorit järjesti talvilomaviikolla kolmen päivän korisleirin, jonka teemat keskittyivät Lahden miesten korisliigajoukkueen vahvistusten ympärille. Reilu 60 leiriläistä pääsi oppimaan heitto- ja pallonkäsittelytaitoja Harrison Clearyltä sekä sisäpelaajan liikkeitä James Padgettilta.

28.2.2024 13:35 Seura tiedottaa

LePy hakee valmentajia Unified-toimintaan

Unified-koripallossa kehitysvammaiset urheilijat ja vammattomat partneripelaajat pelaavat samoissa joukkueissa.

15.2.2024 16:43 Seura tiedottaa

Helsingin NMKY järjestää 3x3-turnauksen Namika Areenalla maaliskuussa

Helsingin NMKY järjestää 3x3-turnauksen Namika Areenalla 30.3.24. Kokoa oma joukkueesi ja tule haastamaan muita.

14.2.2024 12:30 Pelaajat

Sotungin lukion urheilulinjalla mahdollisuus koripallon aamuharjoitteluun

Lukio sijaitsee Hakunilan urheilupuiston vieressä, upeiden liikuntamahdollisuuksien keskellä. Sotungin lukio on luonut koripallolle ja urheiluvalmennukselle erinomaiset olosuhteet ja laajan opintotarjonnan.

Näytä lisää vastaavia