PuHu Juniorit tarjoaa A-C -ikäisille junioreilleen mentaalivalmennusta

24.10.2016

PuHu Juniorit on ottanut osaksi junioreiden valmennusta mentaalivalmennuksen. PuHu toimii asiassa edelläkävijän roolissa, sillä tiettävästi ainakaan vastaavassa laajuudessa ei tämäntyyppistä valmennusta ole seuran tarjoamana junioritasolla Suomessa kokeiltu.

Mentaalivalmennuksen osa-aluetta PuHussa on palkattu hoitamaan entinen ammattilaispelaaja Michaela ”Mixu” Moua, joka on itsekin alun perin PuHun kasvatti. Mixu on kouluttautunut työn ohella Ratkaisukeskeiseksi lyhytterapeutiksi Helsingin psykoterapiainstituutissa.

Mentaalivalmennusta tarjotaan PuHussa C-junioreille ja sitä vanhemmille. Sen tavoitteena on saada urheilijat löytämään itsestään ne henkiset voimavarat, joiden avulla he kykenevät parhaimpaan suoritukseensa silloin kun he sitä haluavat ja tarvitsevat ja näin ollen pitämään suorituskyvyn mahdollisimman vakiona ulkoisista tekijöistä riippumatta.

"On todella hienoa, että PuHussa ollaan ymmärretty mentaalivalmennuksen merkitys osana urheilijan kokonaisvaltaista harjoittelua. Olen todella innoissani, että pääsen tekemään tätä työtä omassa kasvattiseurassani”, Mixu kommentoi.

”Joukkueittemme valmentajat ovat lajivalmennuksen asiantuntijoita. Olemme aiemmin jo tarjonneet pelaajillemme lajivalmennuksen lisäksi ammattitaitoisen fysiikkavalmentajan palveluita. On hienoa, että tätä pelaajien kehittämiseen liittyvää kokonaisuutta täydentämään saadaan nyt vielä mukaan henkisen puolen valmennus. Odotamme mielenkiinnolla, millaisia tuloksia tällä saadaan aikaan, joskin ymmärrämme, että tulokset tuskin tulevat aivan välittömästi näkyviin, vaan kyseessä on pitkäjänteisyyttäkin vaativa prosessi”, toteaa PuHun toiminnanjohtaja Jorma Kuparinen.