Oulussa jättimäinen Pikkusudet-korisrieha – kaksipäiväisessä tapahtumassa liikkui 1100 lasta

7.12.2016

Suomen suurin koripallon koululaisliikuntatapahtuma, Pirkka Pikkusudet-korisrieha, järjestettiin Oulussa keskiviikkona 30.11. ja torstaina 1.12. Ouluhallissa liikkui kaksipäiväisen tapahtuman aikana peräti 1100 1.-6.-luokkalaista.

 

Tapahtuman järjestivät Oulun NMKY, Suomen Koripalloliitto ja Oulun kaupungin Koululiikunta yhdessä paikallisten K-Citymarket-kauppiaiden kanssa. Tapahtumaan osallistui 227 joukkuetta, pelikenttiä oli 14 ja otteluita turnauksessa pelattiin kahden päivän aikana 440.

 

Tapahtuman konseptina toimi yhden korin 3 vs. 3 katukorispelit, joka on tuttu pelitapa myös Pirkka Street Basket -kiertueelta.

 

Tapahtumalla pitkät perinteet Oulussa

 

Vastaavaa tapahtumaa on järjestetty Oulussa jo yli 10 vuoden ajan. Tapahtuma kantoi pitkään nimeä Johan Pomppas ja viime vuonna tapahtuman nimeksi muuttui Pirkka Pikkusudet-korisrieha. Tapahtuma on kasvattanut suosiota hiljalleen koko ajan 2010 luvulla ja viimeiset kaksi korisriehaa ovat olleet jättimäisiä yli 1000 lapsen tapahtumia.

 

Opettajat kiittelivät karnevaalityyppistä tapahtumaa, johon koko luokka voi tulla usean joukkueen voimin. Osallistumiskynnys on matala ja kaikilla on mahdollisuus saada onnistumisen elämyksiä. Turnauksessa lasketaan pisteitä, ratkotaan sarjan mestarit ja sarjojen kolme parasta joukkuetta palkitaan mitalein, mutta tapahtuman tärkein anti ei ole voittaminen, vaan mukava, hauska ja liikunnallinen koulupäivä.

 

Yhteistyössä on voimaa

 

Tapahtuma on Oulussa jokatalvinen mieluisa, mutta samalla kova ponnistus. Tapahtumassa on talkoilemassa Ynnistä molempina päivinä noin 30 työntekijää. Suurin osa talkoolaisista on seuran A- ja B-juniori-ikäisiä pelaajia.

 

Tapahtuman yhteistyökumppaneina toimivat paikalliset K-Citymarketit Rusko, Raksila ja Kaakkuri. Paikalliset kauppiaat tarjosivat lapsille tapahtumassa terveellisen välipalan.

 

- Haluamme olla tukemassa tätä hyvin järjestettyä tapahtumaa, joka kannustaa Oulun alueen lapsia liikkumaan terveellä ja mukavalla tavalla. Varmasti joku myös innostuu koripallosta niinkin paljon, että saa siitä uuden harrastuksen ja se on aina hieno juttu. Pirkka Pikkusudet -tuote on kokonaisuudessaan onnistunut ja olemme mielellämme tukemassa sitä, kommentoi Kaakkurin Citymarketin kauppias Risto Kontturi.

 

Ynni haluaa kiittää yhteistyöstä tasapuolisesti kaikkia henkilöitä ja tahoja, jotka ovat tavalla tai toisella olleet vaikuttamassa onnistuneen tapahtuman järjestämiseen!

 

Pikkusudet-korisriehat ovat osa Suomen koripalloliiton ja Keskon päivittäistavarakaupan yhteisvastuullista Pikkusudet-hanketta, jonka tavoitteena on edistää lasten liikkumista. Hanke toteutetaan yhteistyössä paikallisten koripalloseurojen ja K-ruokakauppiaiden kanssa.