JBA:ssa voit yhdistää koripallon ja opiskelun

21.2.2017 Jyväskylä Basketball Academy tarjoaa ammattimaisesta harjoittelusta, korkealla tasolla pelaamisesta sekä opiskeluihin panostamisesta kiinnostuneille pelaajille täydelliset olosuhteet. Jyväskylän monipuoliset opiskelumahdollisuudet ja JBA:ssa pelaaminen tarjoavat vertaansa vailla olevan mahdollisuuden koripallon ja opiskelun saumattomaan yhdistämiseen.

Miesten 1-Divisioona A:ssa kaudella 2016/17 pelaava Jyväskylä Basketball Academyn edustusjoukkue toimii JBA:n toiminnan lippulaivana, mutta seura tarjoaa myös akatemiaharjoittelua aamuisin toisen sekä kolmannen asteen opiskelijoille.

Jokaiselle JBA-toiminnassa mukana olevalle pelaajalle tarjotaan yhteistyössä Jyväskylän Urheiluakatemian kanssa monipuoliset ja kattavat urheilu- ja harjoitusolosuhteet sekä harjoittelua tukevat palvelut. Kilpa- ja huippu-urheilun tutkimuskeskuksen KIHUn asiantuntijat ovat akatemiaurheilijoiden tukena mm. terveyden huollossa ja psyykkisessä valmennuksessa. Ensiluokkaisen lajivalmennuksen JBA takaa mm. viisi vuotta Korisliigan Salon Vilpasta valmentaneen JBA:n päävalmentaja Mikko Tupamäen ja HKVT-koulutetun Juuso Konttisen johdolla.

Jokaiselle pelaajalle suunnitellaan henkilökohtaiset kehityssuunnitelmat yhdessä valmennuksen kanssa ja pelaajien pelillistä sekä urheilullista kehitystä seurataan läpi koko kauden. Ammattimainen harjoittelu, maan kärkipäätä oleva lajivalmennus, korkealla tasolla pelaaminen sekä niitä tukevat palvelut ovat vertaansa vailla oleva ponnahduslauta myös ammattilaiskentille. Kaupungin erityinen etu on Hippoksen alueella sijaitsevat harjoituspaikat, jotka ovat aivan yliopiston ja ammattikorkeakoulun kampusten sekä lukioiden läheisyydessä.

JBA pitää huolen myös pelaajien akateemisesta kehityksestä. JBA:n opintojen tukihenkilönä toimivan Jari Laineen avulla JBA on jatkuvassa yhteydessä pelaajien opinahjoihin, jotta koripallon ja koulunkäynnin yhdistäminen luonnistuu vaivattomasti. Toisen asteen tärkeimpänä yhteistyökouluna on Voionmaan Urheilulukio, jossa opiskelee myös muualta kaupunkiin muuttaneita urheilijoita. Jokaiselle pelaajalle tehdään myös akateemisen uran opiskelusuunnitelma, jota seurataan ja jonka avulla urheilijoita tuetaan läpi opintojen.

Jyväskylän monipuoliset toisen ja kolmannen asteen opiskelumahdollisuudet tarjoavat urheilijoille mahdollisuuden suuntautua lähes mille tahansa alalle koripallon ulkopuolella tai jopa sen parissa. 

Tällä hetkellä JBA:n pelaajia opiskelee Jyväskylän yliopiston liikuntatieteellisessä tiedekunnassa ja kauppakorkeakoulussa. Lisäksi Jyväskylän yliopistossa on mahdollista opiskella lukuisia eri aineita humanistis-yhteiskuntatieteellisessä, matemaattis-luonnontieteellisessä, informaatioteknologian sekä kasvatustieteiden ja psykologian tiedekunnissa. Jyväskylän ammattikorkeakoulussa JBA:n pelaajia opiskelee esimerkiksi urheilumarkkinoinnin alalla. JAMK tarjoaa myös kattavasti muita eri opintolinjoja mm. liiketalouden, sosiaali- ja terveysalan (mm. urheilufysioterapeutit), matkailun ja ravitsemuksen sekä tekniikan aloilla.

JBA haluaa myös tukea urheilijoita, jotka ovat vasta suunnittelemassa opintojensa jatkamista, järjestämällä mahdollisuuksia valmentautumiskursseihin esimerkiksi yliopiston tai ammattikorkeakoulun eri suuntautumisvaihtoehtoihin. JBA tarjoaa myös yhteistyössä eri opistojen kanssa mahdollisuuden jatkaa opintoja, vaikka urheilijalla ei vielä olisi esimerkiksi kolmannen asteen opiskelupaikkaa tai oma akateeminen suuntautuminen olisi vielä selvittämättä.

- JBA:ssa keskittyminen on tekemisessä eikä tuloksessa. Kaikki tekeminen suunnitellaan ja tehdään pitkällä tähtäimellä. Pelaajille annetaan tilaa ja vastuuta harjoittelussa, mikä edellyttää oma-aloitteellisuutta sekä pelaajasta itsestään lähtevää motivaatiota. JBA tarjoaa loistavan ympäristön kehittyä pelaajana, toteaa JBA:n takamies Robert Juvonen.

- JBA:ssa pelaaja tuntee olevansa tärkeä. Valmentajat ymmärtävät opiskelun ja muun elämän arvon ja seuran kautta on mahdollisuus saada tukea arjen eri haasteisiin. Pelaajien kokonaisrasitusta ja hyvinvointia seurataan jatkuvasti, joka mahdollistaa järkevän ja kehittävän harjoittelun. Pelaamisen ja opintojen yhdistämisessä ei ole ollut minkäänlaisia ongelmia. Suosittelen Jyväskylää kaikille nuorille koripalloilijoille!

Tiedustelut/yhteydenotot: Mikko Tupamäki, 040-017 2083 / mikko.tupamaki@jba.fi 
 
14.2.2024 12:30 Pelaajat

Sotungin lukion urheilulinjalla mahdollisuus koripallon aamuharjoitteluun

Lukio sijaitsee Hakunilan urheilupuiston vieressä, upeiden liikuntamahdollisuuksien keskellä. Sotungin lukio on luonut koripallolle ja urheiluvalmennukselle erinomaiset olosuhteet ja laajan opintotarjonnan.

27.6.2022 08:33 Seura tiedottaa

Jampe Lehtosen muistostipendi Niina Rokolammelle

Neljännen kerran jaettu Jarmo Lehtosen muistostipendi on luovutettu Niina Rokolammelle, pian 16 vuotta täyttävälle koripallolupaukselle. Rokolampi on ensimmäinen 500 euron kannustuspalkinnon saanut tyttöpelaaja.

9.12.2021 10:41 Seura tiedottaa

Haku Pohjois-Haagan yhteiskoulun 7. luokalle (HBA) on käynnissä

Pohjois-Haagan yhteiskoulu vastaa HBA:han valittavien yläastevaiheessa opiskelevien tyttö- ja poikapelaajien päivittäisestä harjoittelusta. Hakuaika päättyy 15.12.2021. Soveltuvuuskokeet pidetään tammikuussa 2022.

2.12.2020 08:30 Seura tiedottaa

Haku Pohjois-Haagan yhteiskoulun 7. luokalle (HBA) on käynnissä nyt

Pohjois-Haagan yhteiskoulu vastaa HBA:han valittavien yläastevaiheessa opiskelevien tyttö- ja poikapelaajien päivittäisestä harjoittelusta. Hakuaika päättyy 15.12.2020. Soveltuvuuskokeet pidetään tammikuussa 2021.

13.12.2019 09:50 Seura tiedottaa

Tiina Stenin tyttökorisleiri Kisakalliossa 14.-17.6.2020

Huippusuosittu Tiina Stenin tyttökorisleiri on taas täällä. Leiri järjestetään 2005-10 syntyneille tyttöpelaajille.

14.5.2019 13:35 Seura tiedottaa

Tiina Stenin tyttökorisleiri 16.-19.6.2019 Kisakalliossa

Vuoden 2019 leiri on suunnattu 2004-2009 syntyneille tyttöpelaajille. Leirin teemoina ovat jokaisen yksilön huomioimisen ja kehittymisen lisäksi tyttöjen tekemisen kannustus ja arvostus.

29.1.2019 13:17 Seura tiedottaa

Ilmoittautuminen Nigel Mooren koripalloleireille on alkanut

Nigel Mooren Competitive Edge -koripalloleirit järjestetään Espoon Opinmäen kansainvälisen koulun kampuksella kesällä 2019. Leirejä on kaksi, joista ensimmäinen järjestetään 17.-20.6.2019 ja toinen 4.-10.7.2019.

25.1.2019 10:00 Seura tiedottaa

Haku Valkeala Basketball Academyyn käynnistyy

Valkeala Basketball Academy on uusi koripalloakatemia, joka aloittaa toimintansa elokuussa 2019 Kouvolassa Valkealan lukion yhteydessä ja yhteistyössä Kouvojen kanssa.

11.1.2019 09:05 Seura tiedottaa

Kisakallio Basket Camp järjestetään 11-14.6.2019

Kisakallio Basket Camp on suunnattu 2004-2009-syntyneille junioreille.

11.1.2019 08:59 Seura tiedottaa

Junioreiden taitoleiri helmikuussa Kisakalliossa

Susi Training Center Shooting Camp järjestetään Kisakalliossa 19.-21.2.2019.

Näytä lisää vastaavia