Suomalaiset nokakkain Saksassa ja Ranskassa

18.4.2005 Saksan Bundesliigassa ja Ranskan pääsarjassa ”suomalaisjoukkueet” kohtasivat toisensa viikonloppuna. Bundesliigassa Henrik Dettmannin luotsaama Braunschweig yllätti Jukka Matisen edustaman Frankfurt Skylinersin. Ranskassa valmennus vei niinikään voiton, kun Gordon Herbertin Paris Racing selätti Antti Nikkilän Gravelinesin.

Vastikään sarjapaikkansa varmistanut Braunschweig kaatoi pudotuspeleihin kotietua jahtaavan Skylinersin kotonaan lukemin 90-82. Mikko Noopila oli edelleen nilkkavaivaisena sivussa Braunschweigin kokoonpanosta.  

Jukka Matinen esiintyi Frankfurt-paidassa tehokkaasti, vaikka tappio tulikin. Matinen upotti kuudesta heitostaan neljä kooten yhdeksän pistettä, jonka lisäksi hän poimi peräti seitsemän levypalloa.  

Braunschweigin hahmo oli bosnialainen takamies Gordan Firic, joka ei tehnyt pelissä kuin kaksi pistettä, mutta jakeli 12 koriinjohtanutta syöttöä ja napsi kymmenen levyriä.  

Ranskassa Paris Racing väänsi 73-67-voiton Gravelinesista. Suomalaissentteri Antti Nikkilän ainoaksi tehomerkinnäksi jäi yksi riisto. Hän pelasi viisi minuuttia ja heitti kaksi kertaa ohi. 

Murheet alkavat kasautua Pesarossa

Italian liigassa Hanno Möttölän ja Teemu Rannikon Scavolini Pesarolle alkaa tulla kiire ehtiäkseen pudotuspelijunaan. Pesaro kärsi jo kuudennen tappionsa seitsemässä viimeisessä Italian liigan pelissään, kun sarjakakkonen Milano kukisti sen kotonaan 70-57-loppuluvuin. 

Möttölälle sattui Milanossa heikko ilta. 209-senttinen suomalainen osui kymmenellä heitollaan vain kahdesti ja menetti lisäksi kolme kertaa pallon vastustajalle. Möttölän saldona oli 17 peliminuutissa tehtaillut viisi pistettä ja neljä levypalloa. Teemu Rannikko pelasi seitsemän minuuttia, ei tehnyt pisteitä, mutta antoi kaksi korisyöttöä.  

Pesaro oli aseeton Milanon isojen amerikkalaispelureiden edessä. James Singleton kirjautti voittajille tehot 20/18 ja Joseph Blair 15/15.  

Tappion johdosta Pesaro on nyt pudotuspeliviivan alapuolella sijalla yhdeksän, kun neljä kierrosta on jäljellä. Viimeisessä playoff-paikassa kiinni kahdeksantena oleva Reggio Emilia on tasapisteissä Pesaron kanssa viiden muunkin joukkueen kanssa.  

Tenngren vahvassa vedossa 

Itävallan pääsarjassa Iiro Tenngrenin Wörthersee Pirates tahkosi tuplakierroksen viikonloppuna. Tenngren oli heittokäsineen ”tulessa”. 

Voitokkaassa vierasottelussa Welsiä vastaan Tenngren nakutti 24 pistettä onnistuen kahden pisteen heitoissaan tarkkuudella 11/16. Wörthersee voitti ottelun lukemin 82-80. Viikonlopun toisessa ottelussaan joukkue joutui taipumaan kotonaan Oberwartille 67-77. Tenngrenin sihti pysyi kohdallaan ja 12 pistettä syntyi kakkosten tarkuudella 6/9. 

204-senttinen Tenngren poimi huomaansa pisteiden ohella kummassakin ottelussa kahdeksan irtopalloa.  

Espanjan neljänneksi korkeimmalla sarjatasolla EBA-liigassa Aki Ulander teki debyyttinsä Palencian riveissä. Ulander nosteli molemmat heittonsa sisään, teki neljä pistettä, vei yhden levypallon ja torjui kaksi kertaa 17 minuutissa. Palencia voitti vieraissa Chantadan 62-53.



Lisätietoja: /sarjat_tulokset/ulkomailla_pelaavat_miehet/
 
18.5.2024 08:20 Suomalaiset ulkomailla

Awak Kuier kiinni Italian mestaruudessa

Awak Kuier on ollut tulikuumana Italian Serie A1:n finaaleissa, kun hän on siivittänyt Reyer Venezian finaalisarjassa 2-0-johtoon.

17.5.2024 15:25 Pelaajat

Lotta Vehka-aho suuntaa ensi kaudeksi Saksaan

Naisten Korisliigaa Peli-Karhuissa viimeiset kolme kautta pelannut Lotta Vehka-aho on tehnyt sopimuksen Saksan Bundesliigassa pelaavan Eigner Angels Nördlingenin kanssa.

14.5.2024 13:15 Suomalaiset ulkomailla

Tuomas Iisalo valittiin vuoden valmentajaksi Ranskassa

Tuomas Iisalo sai jälleen uuden sulan hattuunsa, kun hänet valittiin Ranskan liigan vuoden valmentajaksi. Aiemmin tällä kaudella Iisalo nimettiin EuroCupin vuoden valmentajaksi.

13.5.2024 09:41 Suomalaiset ulkomailla

Valtosen Granada säilytti sarjapaikkansa – Paris Basketball teki historiaa

Euroopan kentillä saatiin viimeisetkin runkosarjat päätökseen, kun Espanjassa, Ranskassa ja Saksassa paketoitiin runkosarjat. Suomalaisittain kuului niin hyviä kuin huonoja uutisia.

10.5.2024 08:52 Susijengi

Hanno Möttölä valmentajaksi NBA Draft Combine -leirille

Jo kuudennen vuotensa Susijengin valmennusjohdossa aloittava Suomi-koriksen ikoni Hanno Möttölä, 47, on saanut kutsun valmentajaksi Chicagossa 12.-16.5. järjestettävälle NBA Draft Combine -leirille. Möttölä pääsee ennen leiriä tositoimiin jo viikonlopun G League Elite Camp -katselmuksessa.

9.5.2024 08:59 Suomalaiset ulkomailla

Awak Kuierin Reyer Venezia eteni finaaliin

Awak Kuierin Reyer Venezia on selvittänyt tiensä Italian Serie A1:n finaaliin. Venezia voitti välierässä Campobasson otteluvoitoin 2-0.

6.5.2024 09:12 Suomalaiset ulkomailla

Paris Basketball sivusi Ranskan ennätystä

Paris Basketballin voittoputki venyi jo 24 ottelun mittaiseksi viikonloppuna ja se sivuaa samalla Ranskan ennätystä. Sloveniassa Perttu Blomgren aloitti pudotuspelit vahvasti.

2.5.2024 09:05 Suomalaiset ulkomailla

Linda-Lotta Lehtorannalle ja Elina Koskimiehelle hopeaa Saksassa

Linda-Lotta Lehtorannan ja Elina Koskimiehen Stars Keltern voitti Saksan Bundesliigan hopeaa. Awak Kuierin Reyer Venezia eteni välieriin Italiassa.

2.5.2024 08:45 Suomalaiset ulkomailla

Paris Basketballin voittoputki venyi – ennätys jo lähellä

Tuomas Iisalon valmentama Paris Basketball venytti voittoputkensa jo 23 ottelun mittaiseksi. Espanjassa Teneriffa sai revanssin Malagasta.

29.4.2024 11:31 Suomalaiset ulkomailla

Saksan mestaruustaistelu viidenteen otteluun – Kalinin ja Äijäsen Ferrol lähellä jättiyllätystä

Saksan Bundesliigan mestaruustaistelu huipentuu viidenteen otteluun, Awak Kuierin Reyer Venezia on lähellä välieräpaikkaa Italiassa ja Espanjassa Marianne Kalinin sekä Anniina Äijäsen Ferrol taisteli upeasti huippujoukkue Avenidaa vastaan.

Näytä lisää vastaavia