KTP näytti mallia levypallopelaamisessa – Kouvoille kolmas perättäinen voitto

8.10.2021 20:19 Remu Raitanen näytti mallia, kun KTP-Basket iski Pyrinnön kumoon levypallopelillä. Kouvot taivutti Lahti Basketballin jo kolmannella jaksolla.

Kotkalaiset nappasivat 22 hyökkäyslevypalloa voitossa. Kuva: Ville Vuorinen / Korisliiga

KTP-Basket otti kotivoiton Tampereen Pyrinnöstä luvuin 87–77. Kovan kamppailun jälkeen kotkalaiset isännät hoitivat pisteet taskuunsa, vaikka Pyrintö pärjäsi ottelussa paremmin kaikissa heittokategoriassa eli kahden pisteen, kolmen pisteen ja vapaaheittojen osumatarkkuudessa. KTP hallitsi kuitenkin levyjä ja joukkueelle merkittiin yhteensä peräti 22 hyökkäyslevypalloa.

Illan sankariksi yksilösuorituksissa nousi jälleen kerran vanha tuttu Remu Raitanen. Korinteon ammattilainen tykitti tauluun 21 pistettä, vaikka kaukoheitot takkuilivatkin – vain kolme osumaa 14:stä – ja nappasi sensaatiomaiset 13 levypalloa.

Tärkeää työtä teki myös amerikkalaisvahvistus Flenard Whitfield, jolle merkittiin 19 pistettä ja yhdeksän levypalloa.

– Tämänkaltaisessa paikkapelaamisessa hyökkäyslevypalloja on aina tarjolla, joten me käytimme asian hyödyksemme. Käytimme kokoamme, ja se toi meille voiton, totesi Whitfield Ruudun haastattelussa.

Pyrinnön riveissä paras pistesuoritus nähtiin Shaquille Keithiltä, joka merkkautti niitä 19. Pyrinnöllä on nyt kaksi tappiota kolmesta ottelusta, kun taas voittajajoukkue KTP:llä on samalla ottelumäärällä kaksi voittoa.

Ottelutilastot

Kouvot sai puoliajalla potkua

Kouvot otti kauden kolmannen perättäisen voittonsa kaataessaan kotikentällään Lahti Basketballin 114–88. Lahdelle ottelu puolestaan oli toinen tappio kolmesta pelistä.

Voittajajoukkueen pistehirmuina työskentelivät illan ottelussa Amir Hinton ja Isiah Osborne. Hintonille merkittiin 29 pistettä ja kahdeksan levypalloa, kun taas Osborne keräsi 24 pistettä ja yhdeksän levypalloa. Kapteeni Tuomas Hirvonen jäi korinteossa seitsemään pisteeseen mutta jakoi huimat kymmenen koriin johtavaa syöttöä.

Puoliaikaan asti Kouvojen ja Lahden käynti sujui rinta rinnan, mutta kolmannella jaksolla Kouvojen päävalmentaja Jyri Lehtonen tarttui joukkueensa merkittäviin ongelmakohtiin ja virheiden korjaamisen jälkeen ero repesi roimasti.

– Ensimmäisellä puoliajalla tuli neljä kommunikointivirhettä ja heti suoraan 12 pistettä kaukoheitoista vastustajalle. Lisäksi parikymmentä pistettä hyökkäyslevypalloista. Puoliajalla oli helppo ottaa kiinni juuri niistä asioista. Halusimme peliin lisää vauhtia. Vaikka Lahti onkin ollut jo vuosia se vauhdikas joukkue, niin halusimme lähteä nokittamaan, Lehtonen kommentoi Ruudun haastattelussa.

Lahden puolella monipuolisimmat esitykset nähtiin Admon Gilderiltä ja Henri Ventoniemeltä. Gilder keräsi 16 pistettä ja kymmenen levypalloa, ja Ventoniemi puolestaan 16 pistettä ja kuusi syöttöä.

8.5.2024 21:26 Korisliiga

Korisliiga-finaalit käyntiin: BC Nokia kähvelsi kotiedun heti ensikohtaamisella!

Helsinki Seagullsin ja BC Nokian ensimmäinen finaaliottelu päättyi 63–69-vierasvoittoon.

7.5.2024 12:44 Korisliiga

BC Nokia haastaa kokeneen ja itsevarman Seagullsin nuorella nälällä ja nopeudella – ”Tietämättömyys on etumme!”

Keskiviikkona 8. toukokuuta käynnistyvät Korisliiga-finaalit. Vastakkain ovat Helsinki Seagulls ja BC Nokia, joiden päävalmentajat miettivät kiireisellä aikataululla parhaita aseita kilpailijaansa vastaan.

5.5.2024 19:19 Korisliiga

BC Nokia seurahistorian ensimmäisen kerran Korisliiga-finaaliin!

BC Nokian historiallinen välierävoitto ratkesi pisteen turvin. Katajan Thomas Tumbalta nähtiin tappiossa 32 pisteen tuplatupla.

4.5.2024 21:59 Korisliiga

Seagulls finaaliin – Okko Järvi tykitti huimat pisteet kaaren takaa

Helsinki Seagullsin ja Kauhajoen seitsemän ottelun välierätaisto päättyi Seagullsin voittoon.

3.5.2024 20:46 Korisliiga

Kataja venytti välierät seitsemänteen otteluun – ratkaiseva kohtaaminen sunnuntaina Nokialla

Kataja Basket kaatoi BC Nokian Joensuussa ja tasoitti välieräsarjan 3–3:een.

2.5.2024 20:44 Korisliiga

Kauhajoki tasoitti välierät Palmin ja Hopkinsin johdolla

Kauhajoki venytti välierät Seagullsia vastaan seitsemänteen peliin. Sarjan varmuudella ratkaiseva ottelu pelataan ylihuomenna lauantaina.

1.5.2024 21:41 Korisliiga

Kataja ei taivu – Richaud Packin hurja pisteilta siivitti kavennusvoittoon

Kataja Basket kiri loppusuoralla BC Nokian edelle ja voitti kriittisen ottelun kolmen pisteen turvin.

29.4.2024 21:01 Pääjuttu

Nokialle ja Seagullsille jälleen yhdet välierävoitot – Kataja ja Kauhajoki kumpikin selkä seinää vasten

BC Nokia ja Helsinki Seagulls johtavat miesten Korisliigan välieriä. Kummallakin joukkueista on kasassa kolme voittoa.

29.4.2024 10:00 Yhteistyökumppanit