ToPo rakentaa vahvaa paluuta, tavoitteena SM-Koris

1.6.2004 Suomen yksi kaikkien aikojen menestyksekkäimmistä koripalloseuroista, helsinkiläinen ToPo, on tekemässä paluuta maamme koripalloeliittiin. ToPo on hankkinut ensi kaudeksi nimekkään joukkueen sekä vahvistanut taustojaan toiminnanjohtajalla. Seuran edustusjoukkue lähteekin tulevaan miesten I divisioonakauteen vain yksi asia mielessään: divisioonan voitto ja suora nousu takaisin SM-Korikseen.

ToPo on kasannut divisioonaan kaudeksi 2004-05 varsin kovan sikermän. Viime kauden pelaajista jatkavat Jussi Airas, Tero Laitinen, Turo Lehtonen, Vesa Linturi, Panu Pursiainen, Arto Rekonen sekä Panu Vertio, jotka ovat pääosin ToPo:n oman juniorimyllyn tuotoksia.  

Takapelaajien tontille ToPo on hankkinut muutaman kovan luokan vahvistuksen. Kaksi vuotta SM-Korista Team Componentassa pelannut oma kasvatti Ville Tuominen tekee paluun ToPo-paitaan. Toinen vahvistus takalinjoille on vuosia Euroopan ammattilaiskenttiä kiertänyt ja maajoukkueen tukipilareihin kuulunut Maurizio Pratesi. Viime kaudella Pratesi kuului porvoolaisen Tarmon vahvuuteen, muttei pelannut otteluakaan parannellessaan vuosi sitten leikattua selkää.  

- Kun kuulin ToPo:n nousutavoitteista, ei minulla ollut vaihtoehtoja. Olen kahta vuotta lukuun ottamatta pelannut koko urani ToPo:ssa, enkä voinut kuvitellakaan pelaavan kasvattajaseuraani vastaan. Lisäksi opinnot vetivät takaisin, perusteli Tuominen siirtoaan.  

- Pidän tätä kevyenä tapana aloittaa pelaaminen vuoden tauon jälkeen. Lisäksi pidän helsinkiläisen joukkueen saamista SM-Korikseen tärkeänä asiana koko suomaiselle koripallolle. ToPo:ssa on nyt hyvä meininki ja uskon nousumahdollisuuksiimme, sanaili puolestaan Pratesi.  

Myös Hemdahlin veljekset ToPo:n riveihin  

Pratesin sanojen tueksi ToPo on vahvistunut myös muilla saroilla. Se on saanut kaksi merkittävää vahvistusta vuosien 2001-03 mestarijoukkue Hongasta, kun Suomen puolustusaateliin lukeutuvat Hemdahlin veljekset Markus ja Jukka ovat päättäneet jatkaa uriaan ToPo:n väreissä. Veljesparista Jukka oli SM-Koriksen paras kuudes pelaaja vuonna 1999  ja isoveli Markus on pokannut  mm. finaalien arvokkaimman tittelin 2002 sekä sarjan parhaan puolustajan pystin vuonna 2003. Sekä Markus että Jukka Hemdahl siirtyvät sarjaporrasta alemmas henkilökohtaisista syistä.  

- Viime kausi oli SM- ja euro-otteluineen urani vaikein ja rankin. Motivaationi ei enää yksinkertaisesti riittänyt siihen mitä Hongassa pelaaminen vaatisi. Siirtyminen ToPo:n riveihin mahdollistaa tavallisen elämän, jossa voi tehdä muutakin kuin pelata koripalloa. Aloitin tänään uuden siviilityön, jonka lisäksi minulla on talonrakennusprojekti käynnissä, lateli Markus Hemdahl.  

- Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, etteikö ToPo:ssa pelaamisesta tavoitteita löytyisi. Nousutavoite ja ToPo:n nostaminen takaisin parrasvaloihin motivoivat. On turha ajatella vielä vuoden päähän, mutta pitkällä tähtäimellä tätä projektia ollaan tultu tekemään, jatkoi Hehdahlin veljeksistä vanhempi eli Markus.  

ToPo:n rinki tulee muodostumaan noin 15 pelaajasta, joista 11 julkaistiin tiistaina. Tuore toiminnanjohtaja Aleksi Valavuori ei sulje kotimaisten lisävahvistusten mahdollisuutta, mutta pitää epätodennäköisenä ulkomaalaisvahvistusten hankkimista. Tärkeimpänä tavoitteenaan Valavuori näkee SM-tason lippulaivan saamisen ToPo:lle ja Helsingille.  

- ToPo:ssa jos jossain on perinteikkyyttä. Seura on yli 70-vuotias ja on todella iso asia etenkin Munkassa – sitä tulee kunnioittaa. On ollut hienoa huomata jo lyhyessä ajassa olemassa oleva ToPo-henki. Perinteikkyyttä tullaan vaalimaan, siitä osoituksena jo pelipaikkamme Munkkiniemen yhteiskoulu joka toimii samalla toisena ”kotina” ToPo:n junioreille, kertoi Valavuori.  

ToPo:n edustusjoukkue on jo käynnistänyt kesäharjoittelun päävalmentaja Timo Niemisen johdolla. Valmennusrinkiin kuuluvat myös apuvalmentajina toimivat Toni Peltola sekä Pekka Hartikainen. Peltolan vastuualueeseen kuuluu erityisesti joukkueen fyysisen harjoittelun suunnittelu ja toteutus. Joukkueenjohtajina toimivat Pia Salminen sekä pitkän ToPo-taustan omaava Mikko Vilke.



Lisätietoja: /sarjat_tulokset/miesten_i_divisioona/

Asiat

 
11.5.2024 20:04 Pääjuttu

Kauhajoki suvereeniin voittoon pronssiottelussa – Palmin ja Hopkinsin heittokädet kuumina

Miesten Korisliigan pronssimitalit ripustettiin tänään Kauhajoen pelaajien kaulaan.

10.5.2024 21:09 Korisliiga

Hurmiossa pelanneelta BC Nokialta ylivoimainen esitys – finaalisarja nokialaisille nyt 2–0

Korisliigan toinen finaali oli kotijoukkue BC Nokian näytös, kun sen puolustus tylsytti Helsinki Seagullsin lukemin 85–60 (38–31). Kolmas finaali pelataan tulevana sunnuntaina Helsingissä.

10.5.2024 13:03 Valmentajat

HKVT-kurssilta valmistui 15 valmentajaa, Grönberg valittiin kurssin priimukseksi

Huippukoripallovalmentajatutkinto (HKVT) on Suomen Koripalloliiton valmentajille suunnatun peruskoulutuksen viimeinen kokonaisuus. Entinen naisten maajoukkuepelaaja Camilla Grönberg valittiin kurssin priimukseksi ensimmäisenä naisvalmentajana.

10.5.2024 08:52 Susijengi

Hanno Möttölä valmentajaksi NBA Draft Combine -leirille

Jo kuudennen vuotensa Susijengin valmennusjohdossa aloittava Suomi-koriksen ikoni Hanno Möttölä, 47, on saanut kutsun valmentajaksi Chicagossa 12.-16.5. järjestettävälle NBA Draft Combine -leirille. Möttölä pääsee ennen leiriä tositoimiin jo viikonlopun G League Elite Camp -katselmuksessa.

9.5.2024 08:59 Suomalaiset ulkomailla

Awak Kuierin Reyer Venezia eteni finaaliin

Awak Kuierin Reyer Venezia on selvittänyt tiensä Italian Serie A1:n finaaliin. Venezia voitti välierässä Campobasson otteluvoitoin 2-0.

8.5.2024 21:26 Korisliiga

Korisliiga-finaalit käyntiin: BC Nokia kähvelsi kotiedun heti ensikohtaamisella!

Helsinki Seagullsin ja BC Nokian ensimmäinen finaaliottelu päättyi 63–69-vierasvoittoon.

8.5.2024 13:29 Pirkka Street Basket

Pirkka Street Basket -kiertue rantautui Lappeenrantaan

Lappeenrannassa vietettiin vuoden hauskinta koulupäivää vaihtelevassa säässä.

8.5.2024 10:00 Sudenpennut

Liput nuorten EM-kotikisoihin ovat nyt myynnissä

Suomalaisia korisfaneja hemmotellaan tulevana kesänä! Euroopan parhaat nuoret koripalloilijat saapuvat ensi kesänä Tampereelle, kun Suomen Sudenpennut isännöivät 18-vuotiaiden miesten EM-kisoja 27.7.-4.8.2024.

8.5.2024 09:08 3x3

Ilmoittautuminen kesän 3x3 SM-turnauksiin on avattu

3x3-kesä lähestyy. Kauden aikana pelataan kolme turnausta sekä finaaliturnaus. Ilmoittautuminen kesän turnauksiin on nyt avattu.

7.5.2024 15:37 Pirkka Street Basket

Kevään 2024 Pirkka Street Basket -kiertue sai arvoisensa alun Helsingissä

Kevään Pirkka Street Basket -kiertue vuosimallia 2024 pärähti käyntiin tänään Helsingissä, K-Citymarket Eastonin pihalla.

Näytä lisää vastaavia