ToPon tiedote 21.2.2008 koskien Fieldsiä

21.2.2008 Torpan Pojat on purkanut miesten Korisliigassa pelaavan edustusjoukkueensa amerikkalaispelaajan Jerald Fieldsin sopimuksen torstai-iltana välittömin vaikutuksin.

Toista kauttaan Suomessa, mutta ensimmäistä kauttaan ToPossa pelaava 25-vuotias Jerald Fields testattiin normaalissa ottelun jälkeisessä dopingtestissä 30.1.2008. Testin tulos on vahvistettu positiiviseksi ja ADT:n valvontalautakunta on saattanut päätöksensä tietoon tänään torstaina 21.2. noin kello 17:30. Päätös on saatettu pelaajan ja lajiliiton tietoon. Käryn aiheuttanut aine oli kannabis. Pelaaja ei kiistä tapahtunutta, eikä myöskään vaadi B-näytteen tutkimista.

Saatuamme testituloksen tietoomme päätimme välittömästi Jerald Fieldsin pelaajasopimuksen purkamisesta.  

- Emme edes ajatelleet muuta vaihtoehtoa. Huumeiden käyttäminen on täysin seuran perusarvojen vastainen teko, sanoo toiminnanjohtaja Antti Kaihovaara.

Jerald Fields antoi asiasta oman lausuntonsa (käännetty suomeksi englanninkielisestä alkuperäisestä) seuraavasti:  

- Haluan pyytää anteeksi Suomen Koripalloliitolta, Torpan Pojilta, joukkueen valmentajilta ja pelaajilta, kannattajilta ja kaikilta junioreilta, jotka ovat minua fanittaneet. Ja erityisesti haluan pyytää anteeksi omalta perheeltäni. Elämämme aikana joudumme tekemään monia päätöksiä – joskus teemme hyviä ja joskus huonoja. Valitettavasti tässä tapauksessa tekemäni päätös ei vaikuta vain minuun, vaan myös moniin muihin ihmisiin. Huumeiden käytöllä tarkoitukseni ei ollut parantaa suoritustani urheilussa. Haluan vain kaikkien tietävän, että en ole hirveä ihminen, satuin vain tekemään hyvin huonon päätöksen.

ToPo toimii päihteiden käyttöä vastaan

ToPo on Suomen suurimpia junioriseuroja ja menestyksekkäimpiä koripalloseuroja kaiken kaikkiaan. Seurassa tyttö- ja poikajunioreja halutaan kasvattaa menestymään kentällä ja kentän ulkopuolella niin juniori-iässä kuin aikuisenakin. Keskeisessä asemassa tässä yhdyskuntavastuullisessa toiminnassa on perusarvojen mukainen toiminta, häiriökäyttäytymisen estäminen ja päihteiden vastainen toiminta. Seurassa kannustetaan monin tavoin pidättymään kaikenlaisten päihteiden käytöstä. Torpan Pojat ei salli pelaajiltaan millään sarjatasolla huumeiden käyttöä tai muiden päihteiden väärinkäyttöä.

Lue myös seuraavat:

Asiat

 
16.5.2024 10:02 Korisliiga

Eero Innamaa siirtyy Vilppaan takakentälle

Salon Vilpas on solminut kahden vuoden sopimuksen takamies Eero Innamaan kanssa. 25-vuotias Innamaa on pelannut viimeiset kuusi vuotta Kauhajoen riveissä ja siirtyy nyt lähemmäksi kotiseutuaan. Turun NMKY:n kasvatti tuo rutkasti kokemusta Vilppaan takakentälle, sillä liigapelejä kertyi miehelle Kauhajoella 247.

15.5.2024 20:48 Korisliiga

Korisliiga-finaalit tasoissa: Seagulls tiukassa väännössä höyhenen verran parempi

Helsinki Seagulls otti kolmen pisteen vierasvoiton BC Nokiasta ja tasoitti finaalisarjan.

12.5.2024 18:01 Korisliiga

Seagulls kesti Nokian loppukirin ja kavensi finaalit 2–1:een

Helsinki Seagulls otti ensimmäisen voittonsa tämän vuoden miesten Korisliigan finaaleissa.

11.5.2024 20:04 Pääjuttu

Kauhajoki suvereeniin voittoon pronssiottelussa – Palmin ja Hopkinsin heittokädet kuumina

Miesten Korisliigan pronssimitalit ripustettiin tänään Kauhajoen pelaajien kaulaan.

10.5.2024 21:09 Korisliiga

Hurmiossa pelanneelta BC Nokialta ylivoimainen esitys – finaalisarja nokialaisille nyt 2–0

Korisliigan toinen finaali oli kotijoukkue BC Nokian näytös, kun sen puolustus tylsytti Helsinki Seagullsin lukemin 85–60 (38–31). Kolmas finaali pelataan tulevana sunnuntaina Helsingissä.

8.5.2024 21:26 Korisliiga

Korisliiga-finaalit käyntiin: BC Nokia kähvelsi kotiedun heti ensikohtaamisella!

Helsinki Seagullsin ja BC Nokian ensimmäinen finaaliottelu päättyi 63–69-vierasvoittoon.

7.5.2024 15:23 Korisliiga

Korisliigan finaalien 2023-2024 erotuomarit valittu

Huomenna alkava miesten Korisliigan finaalisarja tuomitaan seitsemän erotuomarin voimin.

7.5.2024 12:44 Korisliiga

BC Nokia haastaa kokeneen ja itsevarman Seagullsin nuorella nälällä ja nopeudella – ”Tietämättömyys on etumme!”

Keskiviikkona 8. toukokuuta käynnistyvät Korisliiga-finaalit. Vastakkain ovat Helsinki Seagulls ja BC Nokia, joiden päävalmentajat miettivät kiireisellä aikataululla parhaita aseita kilpailijaansa vastaan.

6.5.2024 14:31 Korisliiga

Rougeaulle 100 torjuntaa pudotuspeleissä täyteen

Helsinki Seagullsin Rene Rougeau torjui lauantaina ratkaisevassa seitsemännessä välieräpelissä Kauhajokea vastaan vastustajan koriinheiton neljästi.

6.5.2024 12:01 Korisliiga

Aapeli Alanen palaa Bisonsiin

Bisons Loimaa tiedottaa tehneensä 1+1-vuotisen Lahdesta kotoisin olevan Aapeli Alasen kanssa.

Näytä lisää vastaavia