ToPon voittoon Scottie Pippenin voimin

4.1.2008 ToPo on voittanut Korisliigassa 18 ottelua putkeen. Perjantaina Kisahallissa kaatui Porvoon Tarmo lukemin 93-81. Tomi Kaminen toi otteluun yhdeksän pelaajaa ja antoi kaikille mahdollisuuden päästä kentälle NBA-legenda Scottie Pippenin kanssa.

Peli lähti vauhdikkaasti liikkeelle ja koreja tehtiin puolin ja toisin. Tarmon James Wright oli huikeassa vireessä tehtaillen koreja kovalla prosentilla kahden ensimmäisen jakson aikana.

ToPon Jerald Fields viimeisteli kotijoukkueen kahdeksan ensimmäistä pistettä. ToPon amerikkalaispelintekijöistä pelivuorossa oli tänään Josh Gonner, joka kantoi kentällä suurta vastuuta johtaen peliä sekä puolustamalla Wrightia. Siinä ohessa syntyivät kentän korkeimmat 24 pistettä ja muutama todella näyttävä kori.

Illan päätähti Scottie Pippen esiintyi parketilla erittäin hyväntuulisena. Raikuvin aplodein vastaanotettu NBA-legenda pelasi takavuosia verkkaammalla tahdilla, eikä käsikään käynyt kuumimmalla mahdollisella tavalla.

Matkan väsymys painoin miehen jaloissa. Pelisilmä sen sijaan ei ollut puutunut ja Pippen löysi vapaita pelaajia ilmiömäisellä tarkkuudella ja sai pelattua monta kertaan pallon avoimeen paikkaan, josta ToPon vakiokalusto pääsi nostamaan helppoja koreja.

Pippen viimeisteli ottelussa 12 pistettä ja huilasi koko neljännen jakson.

– Sanoin vain kundeille, että nauttikaa. Kaikille oli tiedossa peliaikaa, enkä puuttunut yksittäisten pelaajien tekemiin virheisiin, ToPon päävalmentaja Tomi Kaminen kertasi pelin jälkeen. Suoraan sanoen, tähän peliin ei valmistauduttu ollenkaan.

- Pippen on korrekti, ystävällinen, helposti lähestyttävä, eikä hänessä ole supertähden elkeitä, kuvaili Kaminen.

Scottie Pippen huilasi viimeisen neljänneksen ja mutta mies nähdään tositoimissa heti huomenna Vantaan Energia Areenalla ToPon kohdatessa Espoon Hongan. Omaan esitykseensä mies oli matkarasituksen huomioonottaen tyytyväinen.

- Onnittelut ensin päävalmentajalle. Toivottavasti voittoputkenne ei katkea huomenna takiani. Ei tämä niin huono ottelu ollut niinkin pitkän lennon jälkeen, kommentoi Pippen.

Pyrintö päihitti KTP:n

Korisliigan sarjataulukossa samoilla voittosuhteilla tasoissa olleiden KTP:n ja Tampereen Pyrinnön keskinäinen pelikin oli tasainen perjantaina Kotkassa. Voitto kallistui lopulta vieraille tuloksella 87-90 (48-43).

Pyrintö meni edelle ensimmäisellä neljänneksellä, jonka jälkeen KTP piti johtoa viime minuuteille asti. Pyrintö vei voiton voittamalla viimeisen minuutin 8-4.Pyrinnön Damon Williams vahvisti liigan pistepörssin johtoaan heitettyään 32 pistettä.

Damion Dantzler säesti 20 pisteellä.Steve Smith keräsi KTP:lle 23 pistettä ja Emmanuel Dies 19 pistettä sekä 16 levypalloa.

Namika Lahtiylivoimainen

Namika Lahti otti helpon voiton liigassa viimeisenä olevasta Kauhajoen Karhusta, joka kaatui Lahdessa lukemin 106-78 (55-46). Peli ratkesi kolmannella jaksolla, jolloin kotijoukkue kasvatti johtonsa ensin toiselle kymmenelle ja jakson loppua kohden jo yli 20 pisteen. Karhu ei päässyt viimeisellä neljänneksellä enää yllätysetäisyydelle.

Namika Lahden vierasvahvistukset heittivät kukin yli 20 pistettä, kun Davont Jackson merkkautti 28, Pierre Jallow 22 ja Ed Williams 20 pistettä.Peräti 26 pallonmenetykseen sortuneesta Karhusta erottui Darryl Hudson 34 pisteellään.

(STT & Koris.net)

8.5.2024 21:26 Korisliiga

Korisliiga-finaalit käyntiin: BC Nokia kähvelsi kotiedun heti ensikohtaamisella!

Helsinki Seagullsin ja BC Nokian ensimmäinen finaaliottelu päättyi 63–69-vierasvoittoon.

7.5.2024 12:44 Korisliiga

BC Nokia haastaa kokeneen ja itsevarman Seagullsin nuorella nälällä ja nopeudella – ”Tietämättömyys on etumme!”

Keskiviikkona 8. toukokuuta käynnistyvät Korisliiga-finaalit. Vastakkain ovat Helsinki Seagulls ja BC Nokia, joiden päävalmentajat miettivät kiireisellä aikataululla parhaita aseita kilpailijaansa vastaan.

5.5.2024 19:19 Korisliiga

BC Nokia seurahistorian ensimmäisen kerran Korisliiga-finaaliin!

BC Nokian historiallinen välierävoitto ratkesi pisteen turvin. Katajan Thomas Tumbalta nähtiin tappiossa 32 pisteen tuplatupla.

4.5.2024 21:59 Korisliiga

Seagulls finaaliin – Okko Järvi tykitti huimat pisteet kaaren takaa

Helsinki Seagullsin ja Kauhajoen seitsemän ottelun välierätaisto päättyi Seagullsin voittoon.

3.5.2024 20:46 Korisliiga

Kataja venytti välierät seitsemänteen otteluun – ratkaiseva kohtaaminen sunnuntaina Nokialla

Kataja Basket kaatoi BC Nokian Joensuussa ja tasoitti välieräsarjan 3–3:een.

2.5.2024 20:44 Korisliiga

Kauhajoki tasoitti välierät Palmin ja Hopkinsin johdolla

Kauhajoki venytti välierät Seagullsia vastaan seitsemänteen peliin. Sarjan varmuudella ratkaiseva ottelu pelataan ylihuomenna lauantaina.

1.5.2024 21:41 Korisliiga

Kataja ei taivu – Richaud Packin hurja pisteilta siivitti kavennusvoittoon

Kataja Basket kiri loppusuoralla BC Nokian edelle ja voitti kriittisen ottelun kolmen pisteen turvin.

29.4.2024 21:01 Pääjuttu

Nokialle ja Seagullsille jälleen yhdet välierävoitot – Kataja ja Kauhajoki kumpikin selkä seinää vasten

BC Nokia ja Helsinki Seagulls johtavat miesten Korisliigan välieriä. Kummallakin joukkueista on kasassa kolme voittoa.

29.4.2024 10:00 Yhteistyökumppanit