Viikon Veikkauspeli: Karhu Basket isännöi Vilpasta Korisliigan kärkiottelussa

6.4.2019 11:18 Ottelu on katsottavissa VeikkausTV:llä ja Elisa Viihde Sportilla monikameratuotannolla.

Greg Manganon Karhu Basket on voittanut edelliset 11 kotiotteluaan. Kuva: Ville Vuorinen

Korisliigan runkosarjan ykkönen Salon Vilpas ja kakkonen Kauhajoen Karhu Basket kohtaavat lauantain huippuottelussa Kauhajoella.

Ottelussa haetaan jo pudotuspelivaihdetta, sillä molemmat joukkueet ovat varmistaneet jo sijoituksensa sarjataulukossa. Viime kauden finalistien kamppailusta ei varmasti tunnetta puutu, vaikka sinänsä panoksia ei enää runkosarjassa ole. Karhu Basket haluaa puolustaa kotiparkettiaan, jossa vierasjoukkueen juhlat ovat olleet melkoinen harvinaisuus. Edelliset 11 ottelua Kauhajoella on päättynyt oranssipaitojen voittoon.

Karhu Basket lähtee kärkiotteluun hieman vajavaisella kokoonpanolla. Greg Manganon, Okko Järven ja Antti Niskasen pelaaminen lauantaina on vielä kysymysmerkki. Varmaa on, ettei Mikael Laihonen ainakaan pue pelipaitaa ylleen.

– Lauantaina kohtaavat runkosarjan kaksi kovinta joukkuetta. Vaikka Salo on varmistanut runkosarjan voiton ja me kakkossijan, on näissä peleissä aina erityinen lataus. Tämä peli toimii myös erinomaisena mittarina kohti pudotuspelejä mentäessä. Vilppaan rosteri on laaja ja täynnä laadukkaita pelaajia jokaiselle pelipaikalle, joten omassa pelisuunnitelmassa pitää onnistua hyvin, jotta voitaisiin jatkaa kotivoittojen tiellä. Tähän luonnollisesti pyrimme ja uskon Vilppaan saavan runsaslukuisesti liikkeelle myös upeat fanimme, Karhu Basketin päävalmentaja Jussi Laakso kommentoi.

Vilppaallakin on omat huolensa kokoonpanon suhteen. Jack Gibbsin, Teemu Rannikon sekä Antonio Ballardin pelaaminen on vielä epävarmaa.

– Molemmat joukkueet ovat varmistaneet runkosarjasijoituksensa. Nyt tärkeimmiksi asioiksi muodostuu pelaajien pitäminen freesinä ja terveinä sekä rytmin säilyttäminen playoffeja varten. Kokemuksen syvällä rintaäänellä helpommin sanottu kuin tehty! Karhu on pelaajavaihdosten jälkeen ollut sarjan paras joukkue. Ei niin laaja kuin edellisinä kausina, mutta vieläkin laadukkaampi ydinrunko. Mikä tahansa joukkue, joka hamuaa Pantteria lakeuksilta itselleen, saa pelata keväällä erittäin korkealla tasolla, Vilpas-luotsi Joonas Iisalo tuumii.

Korisliigan kärkikamppailu alkaa klo 17. Ottelu on katsottavissa Elisa Viihde Sportilta sekä VeikkausTV:stä Tuomo Mäenpään selostamana.

Otteluennakko

 
7.5.2024 12:44 Korisliiga

BC Nokia haastaa kokeneen ja itsevarman Seagullsin nuorella nälällä ja nopeudella – ”Tietämättömyys on etumme!”

Keskiviikkona 8. toukokuuta käynnistyvät Korisliiga-finaalit. Vastakkain ovat Helsinki Seagulls ja BC Nokia, joiden päävalmentajat miettivät kiireisellä aikataululla parhaita aseita kilpailijaansa vastaan.

5.5.2024 19:19 Korisliiga

BC Nokia seurahistorian ensimmäisen kerran Korisliiga-finaaliin!

BC Nokian historiallinen välierävoitto ratkesi pisteen turvin. Katajan Thomas Tumbalta nähtiin tappiossa 32 pisteen tuplatupla.

4.5.2024 21:59 Korisliiga

Seagulls finaaliin – Okko Järvi tykitti huimat pisteet kaaren takaa

Helsinki Seagullsin ja Kauhajoen seitsemän ottelun välierätaisto päättyi Seagullsin voittoon.

3.5.2024 20:46 Korisliiga

Kataja venytti välierät seitsemänteen otteluun – ratkaiseva kohtaaminen sunnuntaina Nokialla

Kataja Basket kaatoi BC Nokian Joensuussa ja tasoitti välieräsarjan 3–3:een.

2.5.2024 20:44 Korisliiga

Kauhajoki tasoitti välierät Palmin ja Hopkinsin johdolla

Kauhajoki venytti välierät Seagullsia vastaan seitsemänteen peliin. Sarjan varmuudella ratkaiseva ottelu pelataan ylihuomenna lauantaina.

1.5.2024 21:41 Korisliiga

Kataja ei taivu – Richaud Packin hurja pisteilta siivitti kavennusvoittoon

Kataja Basket kiri loppusuoralla BC Nokian edelle ja voitti kriittisen ottelun kolmen pisteen turvin.

29.4.2024 21:01 Pääjuttu

Nokialle ja Seagullsille jälleen yhdet välierävoitot – Kataja ja Kauhajoki kumpikin selkä seinää vasten

BC Nokia ja Helsinki Seagulls johtavat miesten Korisliigan välieriä. Kummallakin joukkueista on kasassa kolme voittoa.

29.4.2024 10:00 Yhteistyökumppanit

Koripalloliitto ja Rantalainen yhteistyösopimukseen

Suomen Koripalloliitto on solminut monivuotisen yhteistyösopimuksen Suomen johtavan talous- ja palkkahallintoalan asiantuntijaorganisaation kanssa. Rantalainen tarjoaa seuroille jatkossa taloushallinnan palveluita ja osaamista.

27.4.2024 19:58 Korisliiga

Vierasvoittojen teema jatkuu – Seagulls tasoitti välierät

Helsinki Seagullsin ja Kauhajoen välinen välieräsarja on nyt 2–2-tilanteessa.

25.4.2024 21:05 Korisliiga

BC Nokia ei jättänyt arvailun varaa – johtaa välieriä 2–1

Puolelta toiselle keikahdellut välieräsarja on nyt Nokian hallinnassa. Katajan valmentaja Petri Virtanen peräänkuulutti joukkueeltaan henkistä kasvua.

Näytä lisää vastaavia