Ville Turja jatkaa Kobrian päävalmentajana – suomalaispelaajille jatkosopimukset, ensimmäinen vahvistus on KJ Jackson

26.7.2022 08:11 Korisliiga-kauteen 2022-23 valmistautuva Kobrat ovat solmineet tukun jatkosopimuksia, kun Ville Turja jatkaa joukkueen päävalmentajana ja kaikki viime kauden suomalaisrunkopelaajat ovat solmineet jatkosopimukset. Uutena kasvona nähdään yhdysvaltalainen Kaelin ”KJ” Jackson.

Kobrat-ikoni Jussi Turja jatkaa Lapualla myös ensi kauden. Kuva: Ville Vuorinen.

Kobrien valmennusosasto pysyy samana kuin edelliskaudella, kun Ville Turja aloittaa neljännen kautensa Kobrien päävalmentajana ja apuvalmentajana pysyy Nebojsa Dimic.

Kobrien suomalaispelaajista kaikki runkopelaajat jatkavat Lapualla. Seuran oma kasvatti Jussi Turja aloittaa jo 11. kautensa Kobrissa. Kokeneemmasta kaartista myös Juho Lehtoranta ja Antto Nikkarinen ovat tehneet jatkosopimukset ja täten pelaavat neljännet kautensa Kobrissa.

Viime kaudella Lapualla debytoineet Justus Kilpinen, Chrysostom Chukwuma ja Henry Boyd käyttivät kaikki optionsa tulevalle kaudelle ja jatkavat Kobrat-paidassa.

– Kokeiltiin viime kaudella puolustaa hieman uudella tavalla ja siksi olenkin hyvin innoissani siitä, että meidän koko kotimainen runko säilyy. Uuden oppiminen vie aina aikaa ja nyt onkin hienoa, että muutama puolustustapamme on suurimmalla osalla joukkueesta jo hyvin hallussa. Myös jenkkipalapelin rakentaminen on huomattavasti helpompaa, kun on hyvin tiedossa, mille pelin osa-alueille eniten apuja tarvitaan ja mitä ominaisuuksia puolustuspelaamisemme vaatii, Turja kommentoi Kobrien tiedotteessa.

Kobrat tiedotti samalla ensimmäisestä ulkomaalaispelaajastaan, kun 24-vuotias Kaelin ”KJ” Jackson on tehnyt sopimuksen seuran kanssa. Jackson on pelannut viimeiset kaksi kautta Romanian liigaa. Päättyneellä kaudella Jackson tilastoi Steaua Bucurestille 15,0 pistettä, 3,5 levypalloa, 4,5 syöttöä ja 2,0 riistoa ottelua kohden.

Sitä edellisellä kaudella Jackson pelasi CSU Atlassib Sibiussa, jossa pelasi myös samaan aikaan myös Christian Lutete IV, joka voitti kaudella 2021-22 Korisliigan pistekuninkuuden Kobrien riveissä.

– Olen tosi tyytyväinen, että saatiin sopimus KJ:n kanssa syntymään. Olin yhteydessä Luteten kanssa, koska kaverit tuntevat hyvin toisensa ja sain häneltä tarkkaa tietoa KJ:stä. Tiedot vain sitten vahvistuivat, kun oli KJ:n kanssa useaan otteeseen yhteydessä. KJ on erittäin monipuolinen pelaaja, ja uskon, että sopii lähes täydellisesti meidän palettiimme.

Asiat

 
7.5.2024 15:23 Korisliiga

Korisliigan finaalien 2023-2024 erotuomarit valittu

Huomenna alkava miesten Korisliigan finaalisarja tuomitaan seitsemän erotuomarin voimin.

7.5.2024 12:44 Korisliiga

BC Nokia haastaa kokeneen ja itsevarman Seagullsin nuorella nälällä ja nopeudella – ”Tietämättömyys on etumme!”

Keskiviikkona 8. toukokuuta käynnistyvät Korisliiga-finaalit. Vastakkain ovat Helsinki Seagulls ja BC Nokia, joiden päävalmentajat miettivät kiireisellä aikataululla parhaita aseita kilpailijaansa vastaan.

6.5.2024 14:31 Korisliiga

Rougeaulle 100 torjuntaa pudotuspeleissä täyteen

Helsinki Seagullsin Rene Rougeau torjui lauantaina ratkaisevassa seitsemännessä välieräpelissä Kauhajokea vastaan vastustajan koriinheiton neljästi.

6.5.2024 12:01 Korisliiga

Aapeli Alanen palaa Bisonsiin

Bisons Loimaa tiedottaa tehneensä 1+1-vuotisen Lahdesta kotoisin olevan Aapeli Alasen kanssa.

5.5.2024 19:19 Korisliiga

BC Nokia seurahistorian ensimmäisen kerran Korisliiga-finaaliin!

BC Nokian historiallinen välierävoitto ratkesi pisteen turvin. Katajan Thomas Tumbalta nähtiin tappiossa 32 pisteen tuplatupla.

4.5.2024 21:59 Korisliiga

Seagulls finaaliin – Okko Järvi tykitti huimat pisteet kaaren takaa

Helsinki Seagullsin ja Kauhajoen seitsemän ottelun välierätaisto päättyi Seagullsin voittoon.

3.5.2024 20:46 Korisliiga

Kataja venytti välierät seitsemänteen otteluun – ratkaiseva kohtaaminen sunnuntaina Nokialla

Kataja Basket kaatoi BC Nokian Joensuussa ja tasoitti välieräsarjan 3–3:een.

2.5.2024 20:44 Korisliiga

Kauhajoki tasoitti välierät Palmin ja Hopkinsin johdolla

Kauhajoki venytti välierät Seagullsia vastaan seitsemänteen peliin. Sarjan varmuudella ratkaiseva ottelu pelataan ylihuomenna lauantaina.

1.5.2024 21:41 Korisliiga

Kataja ei taivu – Richaud Packin hurja pisteilta siivitti kavennusvoittoon

Kataja Basket kiri loppusuoralla BC Nokian edelle ja voitti kriittisen ottelun kolmen pisteen turvin.

29.4.2024 21:01 Pääjuttu

Nokialle ja Seagullsille jälleen yhdet välierävoitot – Kataja ja Kauhajoki kumpikin selkä seinää vasten

BC Nokia ja Helsinki Seagulls johtavat miesten Korisliigan välieriä. Kummallakin joukkueista on kasassa kolme voittoa.

Näytä lisää vastaavia