Vilpas takamatkalta voittoon, Karhu ja Seagulls myös avausvoittoihin

1.4.2017 Salon Vilpas vastasi Korisliigan puolivälierien avauspäivän komeimmasta suorituksesta, kun se selätti vahvan avauspuolikkaan pelanneen Tampereen Pyrinnön Salohallin 1870 katsojan edessä lukemin 78-73 (37-47). Kauhajoella Karhu kaatoi Kobrat 88-73 (43-34) ja Seagulls otti Kouvoista avausvoitoin numeroin 75-58 (34-28).

Desmond Williams pussitti kasan kovia koreja puolivälierien avausottelussa Pyrintöä vastaan.

Joonas Lehtoranta pyöritti Karhun hyökkäystä viiden syötön edestä.

Antto Nikkarinen ja Gerald Lee Jr. olivat pelipäällä puolivälierien avauksessa Kouvoja vastaan. Kuvat: Ville Vuorinen, Erkki Hautaviita & Francois Perthuis

Salon Vilpas otti lauantaina avausvoiton puolivälieräsarjassa Tampereen Pyrintöä vastaan Salohallin 1870 katsojan edessä. Pyrintö kävi parhaimmillaan jo 16 pisteen karkumatkalla, mutta Vilpas rynnisti kotiyleisönsä tukemana päätösjaksolla rinnalle ja lopulta ohi, vieden avauskamppailun nimiinsä numeroin 78-73 (37-47).

Pyrintö istui tukevasti kuskin paikalla vielä ottelun kolmannella jaksolla, mutta isäntien 14-0 –pisteputki kolmannella kymmenminuuttisella toi viikinkiryhmän jo kahden pisteen iskuetäisyydelle. Päätösjakson puolustustaistelussa Vilpas vei lopulta pidemmän korren, Mikko Koiviston kolmosen naulattua ottelun voiton salolaisille päätösminuutin alkupuolella.

- Kaikki kunnia vastustajalle, he olivat todella hyviä ensimmäiset 27 minuuttia. He pistivät kovia heittoja sisään avauspuolikkaalla, siitä tuli meille sellainen pieni jähmettyminen. Olemme koko kauden pystyneet hoitamaan vaikeita otteluita toisella puoliajalla ja siinä onnistuimme myös tänään, iloitsi Vilpas-luotsi Joonas Iisalo

Laituri Desmond Williams urakoi Vilppaalle 21 pistettä ja 13 levypalloa, 19 pistettä heittäneen takamies Juwan Statenin noustessa parrasvaloihin ottelun ratkaisuhetkillä. Pyrinnön riveistä kovinta jälkeä tekivät 14 pistettä ja 5 syöttöä kirjauttanut Antero Lehto, sekä niin ikään 14 pistettä pussittanut Joonas Cavén.

Ottelutilastot: Vilpas - Pyrintö

Karhu vakuuttava Kauhajoella

Kauhajoen Karhu vei paikallisvastustaja Lapuan Kobria vastaan puolivälieräsarjan ensimmäisen ottelun lauantaina Kauhajoella numeroin 88-73 (43-34). Ottelua puoliajasta lähtien hallinnut Karhu piti hyökkäyspelaamisellaan Kobrat turvallisen eron päässä puoliajasta lähtien, tarjoillen kotiyleisölleen makean pudotuspelien avausvoiton.

Karhun hyökkäys pyöritteli ottelun aikana yhteensä 20 koriin johtanutta syöttöä Kobrien kuutta vastaan, neljän eri pelaajan kirjautettua tililleen vähintään kolme koriin johtanutta syöttöä. Laituri Austin Hollins oli Karhun ykköstykki 26 pisteellä ja 5 syötöllä, sentteri DeVaughn Washingtonin säestäessä 16 pisteellään. Kobrien kovin pistehai oli Korisliigan pistekuningas Jamal Jones 21 pisteellään.

Ottelutilastot: Karhu - Kobrat

Seagulls avausvoittoon Kisahallissa

Helsinki Seagulls tarjoili Kisahallin kotiyleisölle vakuuttavan esityksen puolivälierien avausottelussa Kouvolan Kouvoja vastaan. Korirenkaiden läheisyydessä dominoivan esityksen esittänyt Seagulls karkasi avausjakson jälkeen Kouvoilta, rullaten komeaan 75-58 (34-28) –voittoon.

Helsinkiläisten voiton avaimeksi nousi Susijengin ”Junnu” Leen sekä muun lokkilauman vahvuus korirenkaiden lähistöllä. Kolmen pisteen alueelta tehdyt pisteet kirjattiin Seagullsille numeroin 46-24 ja levypallotilasto kääntyi kotijoukkueelle 47-33.

Gerald Lee Jr. operoi Seagullsille 16 pistettä, Antto Nikkarisen pyörittäessä isäntien hyökkäystä 10 pisteen ja 8 koriin johtaneen syötön tehoilla. Michael Cuffee heitti Kouvoille 15 pistettä ja sentteri Rakeem Buckles säesti 12 pisteellä.

Ottelutilastot: Seagulls - Kouvot

8.5.2024 21:26 Korisliiga

Korisliiga-finaalit käyntiin: BC Nokia kähvelsi kotiedun heti ensikohtaamisella!

Helsinki Seagullsin ja BC Nokian ensimmäinen finaaliottelu päättyi 63–69-vierasvoittoon.

7.5.2024 12:44 Korisliiga

BC Nokia haastaa kokeneen ja itsevarman Seagullsin nuorella nälällä ja nopeudella – ”Tietämättömyys on etumme!”

Keskiviikkona 8. toukokuuta käynnistyvät Korisliiga-finaalit. Vastakkain ovat Helsinki Seagulls ja BC Nokia, joiden päävalmentajat miettivät kiireisellä aikataululla parhaita aseita kilpailijaansa vastaan.

5.5.2024 19:19 Korisliiga

BC Nokia seurahistorian ensimmäisen kerran Korisliiga-finaaliin!

BC Nokian historiallinen välierävoitto ratkesi pisteen turvin. Katajan Thomas Tumbalta nähtiin tappiossa 32 pisteen tuplatupla.

4.5.2024 21:59 Korisliiga

Seagulls finaaliin – Okko Järvi tykitti huimat pisteet kaaren takaa

Helsinki Seagullsin ja Kauhajoen seitsemän ottelun välierätaisto päättyi Seagullsin voittoon.

3.5.2024 20:46 Korisliiga

Kataja venytti välierät seitsemänteen otteluun – ratkaiseva kohtaaminen sunnuntaina Nokialla

Kataja Basket kaatoi BC Nokian Joensuussa ja tasoitti välieräsarjan 3–3:een.

2.5.2024 20:44 Korisliiga

Kauhajoki tasoitti välierät Palmin ja Hopkinsin johdolla

Kauhajoki venytti välierät Seagullsia vastaan seitsemänteen peliin. Sarjan varmuudella ratkaiseva ottelu pelataan ylihuomenna lauantaina.

1.5.2024 21:41 Korisliiga

Kataja ei taivu – Richaud Packin hurja pisteilta siivitti kavennusvoittoon

Kataja Basket kiri loppusuoralla BC Nokian edelle ja voitti kriittisen ottelun kolmen pisteen turvin.

29.4.2024 21:01 Pääjuttu

Nokialle ja Seagullsille jälleen yhdet välierävoitot – Kataja ja Kauhajoki kumpikin selkä seinää vasten

BC Nokia ja Helsinki Seagulls johtavat miesten Korisliigan välieriä. Kummallakin joukkueista on kasassa kolme voittoa.

29.4.2024 10:00 Yhteistyökumppanit