Yllätysratkaisija Pehkonen kiritti Bisonsin voittoon Katajasta

25.3.2013 21:50 Maanantai-iltana pelattiin Korisliigassa vain yksi, mutta sitäkin kiihkeämpi ottelu. Vuoristoratana edenneessä kärkiottelussa hallitseva mestari Nilan Bisons päihitti viime kevään finaalivastustajansa Joensuun Katajan Loimaalla pistein 95–84 (41–44).

Viime kaudella Joensuussa pelannut Ilpo Pehkonen rankaisi vanhaa seuraansa kylmähermoisilla kolmosillaan. Kuva: Francois Perthuis.

Bisons aloitti kamppailun erittäin vahvasti karaten latautuneella puolustuksella ja Matti Nuutisen kolmosilla kuudessa minuutissa 17-2-johtoon. Kataja heräsi kuitenkin hiljalleen horroksestaan ja nousi ensimmäistä kertaa johtoon juuri ennen puoliaikaa.

Tauon jälkeen näytti pitkään siltä, että joensuulaiset onnistuivat kääntämään pelin itselleen. Suurimmillaan Katajan johto oli pisteissä 74–62, kun viime kevään finalistien välistä ottelua oli pelaamatta enää vajaat seitsemän minuuttia.

Lähes 1,100-päisen kotiyleisön riemuksi Bisons nousi vielä. Ilpo Pehkonen ja Jeb Ivey toivat kolmosillaan loimaalaiset iskuetäisyydelle, jonka jälkeen Kataja ajautui virhesumaan. Pehkonen toi Biisonit toisella kolmosellaan johtoon runsaat kaksi minuuttia ennen loppua ja iski kolmannen kerran alle minuuttia myöhemmin vieden kotijoukkueen 87–80-johtoon.

Bisons voitti ottelun lopulta 95 pisteellä upotettuaan viimeisellä neljänneksellä 37 pistettä.

Yllätysratkaisija Pehkosen (9/1) lisäksi biisonisankareina juhlittiin Martin Zenoa (25/7), Jeb Iveytä (20/2/4 syöttöä), Mikko Koivistoa (14/4/4 syöttöä) sekä Matti Nuutista (14/8).

Katajan ykkönen oli Petri Virtanen (24/2/4 syöttöä). Johnell Smith (17/4) ja Dan Coleman (13/8) pelasivat myös kelpo pelin.

Bisons ja KTP jakavat Korisliigan kärkipaikan 30 voitollaan. Kolme peliä vähemmän pelannut Kataja on voittanut 28 ottelua.

Lisätietoja: Korisliiga

8.5.2024 21:26 Korisliiga

Korisliiga-finaalit käyntiin: BC Nokia kähvelsi kotiedun heti ensikohtaamisella!

Helsinki Seagullsin ja BC Nokian ensimmäinen finaaliottelu päättyi 63–69-vierasvoittoon.

7.5.2024 12:44 Korisliiga

BC Nokia haastaa kokeneen ja itsevarman Seagullsin nuorella nälällä ja nopeudella – ”Tietämättömyys on etumme!”

Keskiviikkona 8. toukokuuta käynnistyvät Korisliiga-finaalit. Vastakkain ovat Helsinki Seagulls ja BC Nokia, joiden päävalmentajat miettivät kiireisellä aikataululla parhaita aseita kilpailijaansa vastaan.

5.5.2024 19:19 Korisliiga

BC Nokia seurahistorian ensimmäisen kerran Korisliiga-finaaliin!

BC Nokian historiallinen välierävoitto ratkesi pisteen turvin. Katajan Thomas Tumbalta nähtiin tappiossa 32 pisteen tuplatupla.

4.5.2024 21:59 Korisliiga

Seagulls finaaliin – Okko Järvi tykitti huimat pisteet kaaren takaa

Helsinki Seagullsin ja Kauhajoen seitsemän ottelun välierätaisto päättyi Seagullsin voittoon.

3.5.2024 20:46 Korisliiga

Kataja venytti välierät seitsemänteen otteluun – ratkaiseva kohtaaminen sunnuntaina Nokialla

Kataja Basket kaatoi BC Nokian Joensuussa ja tasoitti välieräsarjan 3–3:een.

2.5.2024 20:44 Korisliiga

Kauhajoki tasoitti välierät Palmin ja Hopkinsin johdolla

Kauhajoki venytti välierät Seagullsia vastaan seitsemänteen peliin. Sarjan varmuudella ratkaiseva ottelu pelataan ylihuomenna lauantaina.

1.5.2024 21:41 Korisliiga

Kataja ei taivu – Richaud Packin hurja pisteilta siivitti kavennusvoittoon

Kataja Basket kiri loppusuoralla BC Nokian edelle ja voitti kriittisen ottelun kolmen pisteen turvin.

29.4.2024 21:01 Pääjuttu

Nokialle ja Seagullsille jälleen yhdet välierävoitot – Kataja ja Kauhajoki kumpikin selkä seinää vasten

BC Nokia ja Helsinki Seagulls johtavat miesten Korisliigan välieriä. Kummallakin joukkueista on kasassa kolme voittoa.

29.4.2024 10:00 Yhteistyökumppanit