Alexander Madsen lähenteli tupla-tuplaa – Elias Valtonen hyvässä iskussa

23.12.2020 23:25 Mestarien liigassa Alexander Madsenin edustama VEF Riika ja Lassi Tuovin valmentama SIG Strasbourg ottivat tiukan otteen jatkopaikasta. Muutenkin useat suomalaispelaajat ja –valmentajat pääsivät voittotunnelmissa viettämään joulua.

Elias Valtonen oli hyvällä pelipäällä. (Kuva: Ville Vuorinen)

Madsen oli vahvana, kun VEF Riika kaatoi Baltian paikallisottelussa Rytas Vilnan 84-60 (44-29). Madsen oli lähellä tupla-tuplaa kahdeksan pisteen, yhdeksän levypallon, kolmen syötön ja torjunnan tilastoilla.
Ottelutilastot

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Tuovi sen sijaan luotsasi Strasbourgin niukkaan 79-76 (43-33)-voittoon kreikkalaisesta Peristeristä. VEF Riika ja Strasbourg jakavat lohkon kärkipaikkaa kolmella voitolla ja yhdellä tappiolla.
Ottelutilastot

Espanjan LEB Orossa Alex Murphy ja Granada päättivät vuotensa 78-71 (30-39)-voittoon Huescasta. Murphy heitti yhdeksän pistettä, otti viisi levypalloa ja antoi yhden syötön. Granada lähti tauolle sarjakolmosena seitsemän voiton ja kolmen tappion saldolla.
Ottelutilastot

LEB Platassa Fiifi Aidoon Benicarlo voitti Jairisin 73-71 (42-27). Aidoon tilastoihin merkittiin kaksi pistettä, kolme levypalloa ja kaksi syöttöä. Benicarlo on lohkossaan yhdeksäntenä voitettuaan kymmenestä pelistään neljä.
Ottelutilastot

Saksan Bundesliigassa Tuomas ja Joonas Iisalon sekä Juho Kailion valmentama Merlins Crailsheim lähti joulun viettoon sarjan jaetulta kärkipaikalta voitettuaan kotikentällään Frankfurt Skylinersin 76-64 (34-34). Samalla joukkue tarjosi oivan synttärilahjan Kailiolle, joka vietti tiistaina 38-vuotispäiviään.
Ottelutilastot

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Saksan ProA:ssa Daniel Janssonin ja Hussain Dassoukin valmentama Tigers Tübingen otti kauden toisen voittonsa kaataessaan vieraskentällä Karlsruhe Lionsin 93-82 (47-53). Elias Valtonen heitti hienosti 12 pistettä ja sai tilastoihinsa myös kolme levypalloa, kolme syöttöä ja riiston.
Ottelutilastot

Topias Palmi heitti kolme pistettä ja otti kaksi levypalloa, kun Cremona hävisi kotikentällään Sassarille 75-95 (41-41). Cremonalla on neljä voittoa ja seitsemän tappiota.
Ottelutilastot

Anton Mirolybovin ja Aleksi Koskisen valmentama Swans Gmunden eteni Itävällan Cupin finaaliin kaatamalla Viennan 79-64. Daniel Dolenc viimeisteli 10/3/3-tilastot. Swans Gmunden kohtaa 23.1. pelattavassa finaalissa Oberwartin. 

 
21.3.2024 07:26 Suomalaiset ulkomailla

Lassi Tuovi teki suomalaista koripallohistoriaa

Lassi Tuovista tuli ensimmäinen suomalaissyntyinen valmentaja, joka on toiminut Euroliigan ottelussa päävalmentajana. Tuovi johdatti Virtus Bolognaa viime hetket italialaisseuran kohdatessa Zalgirisin vieraissa.

15.3.2024 08:24 Suomalaiset ulkomailla

Jantusen ja Iisalon Paris Basketball EuroCupin välieriin

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball eteni EuroCupin välieriin. Mestarien liigassa Sasu Salinin Teneriffa varmisti puolivälieräpaikan.

1.2.2024 07:16 Suomalaiset ulkomailla

Paris Basketball sinetöi EuroCupin runkosarjan voiton – Teneriffalle voitto Mestarien liigassa

Tuomas Iisalon ja Mikael Jantusen Paris Basketball varmisti EuroCupin runkosarjan voiton varmistaen näin kotiedun loppuun saakka. Mestarien liigassa Sasu Salinin Teneriffa otti ison voiton Mestarien liigan jatkolohkossa.

21.12.2023 07:55 Suomalaiset ulkomailla

Salin ja Larkas jatkavat Mestarien liigassa - Seppälä ilmiliekeissä Ranskassa

Mestarien liigan alkulohkovaihe saatiin päätökseen ja Sasu Salinin sekä Mikko Larkaksen urakka jatkuu 16 parhaan joukossa. Pelikuntoon palannut Ilari Seppälä oli sen sijaan täysin pitelemätön Ranskassa.

14.12.2023 00:08 Suomalaiset ulkomailla

Valtonen juhli Barcelonan kaatoa, Jantunen iskussa EuroCupissa ja Blomgren pisterohmuna Sloveniassa

Elias Valtonen pääsi maistelemaan harvinaista herkkua, kun Manresa kaatoi Espanjan liigassa Barcelonan. Mikael Jantunen oli jälleen mies paikallaan EuroCupissa ja Perttu Blomgren sai kätensä kuumaksi Sloveniassa.

7.12.2023 09:05 Suomalaiset ulkomailla

Alexander Madsen loisti Mestarien liigassa - Sasu Salin rikkoi upean rajapyykin

Alexander Madsenin vahva peli piti VEF Riian jatkohaaveet elossa Mestarien liigassa ja Sasu Salin vei oman ennätyksensä uudelle sataluvulle.

23.11.2023 09:34 Suomalaiset ulkomailla

Alexander Madsen siivitti joukkueensa tärkeään voittoon

Alexander Madsen oli isossa roolissa, kun VEF Riika merkkautti avausvoittonsa Mestarien liigan lohkovaiheessa ja piti jatkohaaveensa elossa. Sasu Salin ja Perttu Blomgren olivat myös vahvassa vedossa.

9.11.2023 09:44 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin vei Mestarien liigan Susijengikohtaamisen

Mestarien liigassa nähtiin suomalaiskohtaaminen, kun Sasu Salin toivotti Alexander Madsenin tervetulleeksi Teneriffan aurinkosaarelle. Salin pääsi ottelun jälkeen paukuttelemaan henkseleitään voiton kunniaksi.

19.10.2023 00:08 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin sytytti sukan tuleen Mestarien liigassa

Sasu Salinin ranne oli tulikuumana Mestarien liigan avauksessa, kun hän pommitti peräti kahdeksan kolmen pisteen heittoa sisään hurjalla prosentilla. Severi Kaukiainen oli Patrioti Levicen ykkösnimi FIBA Europe Cupissa ja Mikael Jantunen esiintyi vahvasti EuroCupissa.

12.5.2023 09:26 Suomalaiset ulkomailla

Mestarien liigan Final Four viikonloppuna – Sasu Salin ja Tuomas Iisalo taistelemassa mestaruudesta

Mestarien liigan Final Four –lopputurnaus pelataan viikonlopun aikana Malagassa, Espanjassa. Suomalaisista voittoa havittelevat Teneriffan Sasu Salin ja Bonnin päävalmentaja Tuomas Iisalo.

Näytä lisää vastaavia