BC Nokia ja Karhu Basket vääntämään finaalipaikasta

20.4.2018 Korisliigan toinen välieräsarja käynnistyy perjantai-iltana, kun runkosarjan kolmanteen sijaan päättänyt BC Nokia matkustaa sarjataulukon toisen sijan valloittaneen Karhu Basketin vieraaksi. Molemmat joukkueet selvittivät tiensä puolivälierien läpi suoraan kolmessa ottelussa ja ottelusarjasta onkin ennakoitavissa äärimmäisen tasainen.

Bojan Sarcevic pelaa kenties uransa parasta kautta ja on valmis johdattamaan Karhu Basketin seuran ensimmäisiin Korisliigan finaaleihin.

Juho Lehtoranta toimii tuttuun tapaansa päävalmentaja Jussi Laakson sveitsiläisenä työkaluna, suorittaessa minkä tahansa tehtävän päävalmentaja tarvitsee hoidettavan.

"Pitäis olla", toteaa, todennäköisesti, Vincent Council jokaisen irrottamansa heiton jälkeen. Eikä ihme, sillä mies pelaa aivan käsittämätöntä kevättä.

Serbijätti Dragan Labovic on toisella Nokian visiitillään, jos mahdollista, vieläkin kovemmassa iskussa kuin ensimmäisellä. Kuvat: Ville Vuorinen

BC Nokia niputti joensuulaisen Kataja Basketin tyylipuhtaasti voitoin 3-0 matkalla välieriin, joukkueen nojatessa vahvasti päävalmentaja Ville Tuomisen organisoimaan puolustukseen sekä sarjan parhaimpiin lukeutuvan takamies-sentteri -kombinaation pelaamiseen. Sama sapluuna on tehnyt näätäpaidoista yhden koko sarjan kuumimmista joukkueista kevätauringon alla, eikä nokialaisten välieräpaikka ollut varmasti yllätys koripallokansan syvien rivien keskuudessa.

BC Nokian pelaamisen selkärankaa ei tarvitse varsinaisesti etsiä kissojen ja koirien kanssa. Sarjan isojen miesten eliittiin kuuluva serbijätti Dragan Labovic on jatkanut pudotuspeleissä siitä, mihin mies jäi runkosarjassa. Hyökkäyspäässä jokaisella mahdollisella tavalla jatkuvana uhkana toimiva Labovic postitti puolivälierissä 21,0 pistettä, 5,0 syöttöä ja 3,7 syöttöä ottelua kohden, nakutellen kahden pisteen heitot 53,3%, ja kolmoset peräti 55,6% tarkkuudella säkin pohjalle.

Fiksuna ja äänekkäänä pelaajana Labovic toimii myös BC Nokian puolustuspelaamisen ankkurina. Välierissä onkin mielenkiintoista nähdä, millä keinoin Bojan Sarcevicin johtama Karhu Basketin hyökkäys lähtee haastamaan Labovicia BC Nokian puolustuksen ytimessä.

BC Nokian kaksipäisen lohikäärmeen toinen pää löytyy takakentältä. Vincent Council lämmitteli syksyn ja leimahti ilmiliekkeihin kevätauringon pilkahtaessa pilvien takaa. Yhden onnistuneen ja yhden karvan päähän jääneen tripla-tuplan kevään aikana kirjauttanut Council omaa sen tason työkalupakin pelinrakentajan paikalla, ettei vastaavaa ole löydetty hetkeen liigaparketeilta.

Council jatkoi vahvaa kevättään puolivälierissä, niputtaen Kataja Basketin taskuunsa 18,0 pisteen, 10,0 syötön ja 5,0 levypallon keskiarvojen muodossa. Kaikki tämä, vaikka mies osui kolmen pisteen kaaren takaa tasoonsa nähden heikosti, 30,8% tarkkuudella (koko kaudella 40,4%). Council pitää näätäpaitojen hyökkäyksen lankoja käsissään mestarillisesti ja on varmasti valmis taistelemaan pelinrakentajien paremmuudesta Sarcevicin kanssa.

Ulkomaalaisnelikon täydentää monipuolinen Leyton Hammonds (13,7/7,3/3p 42,9%), sekä tarkkakätinen Devoe Joseph (18,3/4,3/3,7 syöttöä) joka latoi joka toisen kaukolaukauksen pussiin puolivälierissä. Näätäpaidoissa viettämässään 25 ottelussa 45,2% tarkkuudella kolmoset pussittanut Joseph toi Nokialle saapuessaan juuri tarvittavan lisän näätäpaitojen kokoonpanoon, eikä ole sattumaa, että juuri Josephin saapumisen jälkeen BC Nokia on ollut sarjan kuumimpia joukkueita.

Vahvaa kevättä pelaava Aapeli Alanen (10,3/4,7/1,0 torjuntaa) ja loputon mismatch-ongelma vastustajien puolustuksille, Eldar Skamo (5,0/5,3/2,0 syöttöä), tarjoilevat kotimaisen osaston kärkiosaamista ja tukevat erinomaisesti Councilia ja Labovicia näätien hyökkäyksessä.

Takakentän väsymätön rakkikoira Niko Mattila (5,7) tulee varmasti olemaan läpi sarjan Sarcevicin niskassa, lonkassa ja parhaimmillaan jopa saman pelipaidan alla puolustamassa mesikämmenten hyökkäysten moottoria. Vastaavasti etukentällä puolustuspään erikoisosaamista Labovicin takaa parketille tuo päävalmentaja Tuomisen luottopelaaja Daniel Dolenc (4,7/3,7).

- Karhu on voittanut 14 ottelua putkeen ja heillä on kotietu, joten kyllä he suosikkina tähän sarjaan lähtevät. Mutta, meillä on hyvä meininki ja korkea itseluottamus, niin mennään kokeilemaan, että minne se riittää. Ei meillä hirveästi ole menetettävää ja kun paineetta pääsee pelaamaan, niin yleensä hyviä asioita tapahtuu, pyörittelee BC Nokian päävalmentaja Ville Tuominen, siirtäen paineita kauhajokisten puolelle seuran nettisivuilla.

- Karhun hyökkäyspeli pyörii paljon Bojanin kautta. Bojanin palloskriinipelaaminen on iso osa heidän hyökkäystään. Puolustuspäässä he ovat isoja ja liikkuvia ja isotkin pelaajat pystyvät myös puolustamaan kaarella. He ovat todella monipuolisia puolustuspäässä.

Karhu Basketin hyökkäyspelaamisen moottorina toden tosiaan toimii tuttu partasuu, kenties uransa parasta kautta pelaava Bojan Sarcevic. Sarjan parhaiden pelaajien joukkoon kevään aikana noussut Sarcevic kieputteli puolivälierissä 17,0 pistettä ja 5,3 syöttöä, kahmien myös 2,0 riistoa ottelua kohden.

Sarcevicin ja Stephen Maxwellin (24,0/6,0) tai Gregory Manganon (16,7/5,3) väliset palloskriinipelit ovat useimpien mesikämmenten hyökkäysten keskiössä. Sarcevicin kirurgin tarkkaa operointia ei ole muutenkaan helppoa saada kuriin, eikä tilannetta helpota Maxwellin jatkuva uhka rullaajana ja Manganon kyky niin ikään rullata, mutta myös hypätä kaaren taakse naulaamaan kolmosia pussin pohjalle. Puolivälierissä 208-senttinen Mangano upotti kolmosensa renkaan läpi 44,4% tarkkuudella.

Karhu Basketin toinen todellinen ase löytyy laiturin paikalta. Urheilullinen, vahva ja monipuolinen laituri, 198-senttinen Rene Rougeau oli jo runkosarjassa kauhajokisten puolustuspään tärkeimpiä palasia ja mies on jatkanut samalla linjalla pudotuspeleissä. Silmämääräisesti joka puolelle parkettia ennättävä Rougeau kirjautti puolivälierissä keskiarvoikseen 11,0 pistettä, 6,7 levypalloa, 5,3 syöttöä, järjenvastaiset 4,0 torjuntaa ja 1,3 riistoa ottelua kohden.

Räjähdysmäisen nousun kotimaisen koripalloyleisön yleiseen tietouteen tällä kaudella tehnyt Henri Kantonen (8,0/4,3/2,0 syöttöä/1,0 riistoa) täydentää kauhajokisten viisikon ja tarjoaa Sarcevicille hyökkäysalueen äärimmilleen levittävää heittouhkaa. Sarcevicin takana pelintekijän roolia harjoittaa Joonas Lehtoranta (5,5), joka pystyy parhaimmillaan omalla panoksellaan muuttamaan yksittäisen ottelun kulun Karhu Basketin suuntaan.

Päävalmentaja Jussi Laakson sveitsiläinen linkkuveitsi, tarvittaessa likimain minkä tahansa roolin ja työnkuvan tismalleen halutulla tavalla suorittava Juho Lehtoranta (4,7/3,3) tuo 82 pudotuspelin kokemuksellaan myös tarvittavaa rauhallisuutta joukkueen pelaamiseen molemmissa kenttäpäissä. Pyrinnön paidassa mestaruudenkin voittanut Kelvin Lewis (11,7/3,7/2,0 syöttöä/1,0 riistoa) tarjoaa samanlaista turvaa ja rauhallisuutta, samalla tuoden tarvittavan lisämausteen Karhu Basketin hyökkäykseen jatkuvalla korintekovalmiudellaan.

- Puolivälierien jälkeen saimme noin viikon valmistautumisjakson välieriin. Olemme käyttäneet sen ajan hyvään harjoitteluun sekä vastustajan heikkouksien ja vahvuuksien opiskeluun, toteaa Karhu Basketin päävalmentaja Jussi Laakso.

- Olen varma, että perjantaina pallon noustessa olemme valmiita haasteeseen, jonka BC Nokia meille asettaa. Nokialaisryhmällä oli myös viikon verran aikaa punoa juoniaan, mutta vaikka jotain uuttakin vastaan tulisi, heidän keihäänkärkensä on edelleen trio Labovic-Council-Joseph.

 
2.12.2019 09:41 Korisliiga

Korismaanantai: Onnistuuko Kataja jatkamaan hyvää vierasotteluiden virettään Kotkassa?

KTP:llä on alla komea kotivoitto sarjakärki Seagullsista.

1.12.2019 21:30 Korisliiga

Kataja katkaisi Korihaiden voittoputken Uudenkaupungin sunnuntai-illassa

Joensuulaiset jatkavat hurjaa vierasotteluiden putkeaan jo maanantaina Kotkassa.

30.11.2019 19:28 Korisliiga

Karhu Basket voitti kotonaan tunteikkaassa illassa

Karhu Basket kunnioitti lauantaina seuran varapuheenjohtaja Mika Perälän muistoa.

29.11.2019 20:41 Korisliiga

Kouvot ja BC Nokia lunastivat kotivoitot perjantai-illassa

BC Nokia latasi Kobria vastaan yhden neljänneksen kauden ennätyslukemat, 40 pistettä.

28.11.2019 14:31 Suomen Cup

Miesten Suomen Cupin puolivälieräparit ovat selvillä

Suomen Cup -joukkueiden valintatilaisuus järjestettiin tänään Helsingissä. Korisliigan runkosarjan kärkinelikon joukkueet valitsivat paremmuusjärjestyksessä vastustajansa joulukuussa pelattavaan puolivälierävaiheeseen.

27.11.2019 21:36 FIBA Europe Cup

Kataja päätti FIBA Europe Cupin riemukkaaseen kotivoittoon

Unkarilaisen BC Körmendin kaataminen ei riittänyt Katajalle jatkopaikkaan. Kuudesta lohkovaiheen ottelustaan joensuulaisjoukkue voitti kaksi.

27.11.2019 20:33 Korisliiga

Korihait kääntänyt kelkkansa Nikulan johdolla, kolmesta ottelusta kolme voittoa

Kouvot oli Uudessakaupungissa takaa-ajaja alusta loppuun saakka.

26.11.2019 21:10 Korisliiga

BC Nokia katkaisi hallitsevan mestarin voittokulun – Vilpas mätti Kotkassa peräti 129 pistettä

Seagulls jatkaa sarjakärjessä. Kobrat otti marraskuun ensimmäisen voittonsa.

25.11.2019 20:59 Korisliiga

Kataja nappasi kauden ensimmäisen vierasvoittonsa huimalta 22 pisteen takamatkalta

BJ Raymond ja Osku Heinonen johtivat kaikessa rauhassa Pyrinnön heittojuhlaa Pyynikillä, kunnes Kataja hurjistui komeaan kiriin.

25.11.2019 10:29 Korisliiga

Korismaanantai: Kataja hakee kauden ensimmäistä vierasvoittoaan Pyynikiltä

Studiossa suurennuslasin alla ovat Pyrinnön Osku Heinonen sekä Katajan Matias Ojala.

24.11.2019 19:13 Korisliiga

Vilppaalle tusina voittoja täyteen, Lahti Basketballin tuska kotikentällä sai jatkoa

Hieman vajaamiehinen kotijoukkue ei saanut otetta Teemu Rannikon johtamaan hyökkäykseen.

23.11.2019 20:57 Pääjuttu

Suomen Cupien kahdeksikot selvillä – Puolivälieräparit valitaan torstaina

Sekä naisten että miesten Suomen Cupin finaalin voittaja saa kymmenen tuhannen euron ja hävinnyt kolmen tuhannen euron rahapalkinnon.

23.11.2019 19:15 Korisliiga

Kauhajoella sekä Karhu Basketin että Kobrien putket saivat jatkoa

Korihait nappasi täydet sarjapisteet heti avausvoittonsa perään.

22.11.2019 21:16 Korisliiga

Seagulls kaatoi Katajan korijuhlissa, Kouvot ja KTP kotivoittoihin

Kataja Basket ja Helsinki Seagulls esittivät kovia hyökkäyspään suorituksia. Helsinkiläiset olivat loppuhetkillä parempia ja ottivat seitsemännen peräkkäisen voittonsa 106-99-voitolla. Kouvot ja KTP palasivat voittokantaan.

22.11.2019 09:55 Korisliiga

Vilppaan läpimurtaja Henri Kantonen: ”Pyrkimys on parantaa peli peliltä”

Kun ToPon kasvatti Henri Kantonen, 22, rankaisi edellisessä liigaottelussaan Kataja Basketia kahta syöttöä vaille tripla-tuplan tilastosarakkeella, moni kotimaista koripalloa viime vuosina seurannut totesi Kantosen ottaneen viimein odotetun kehitysloikan. Toisella kaudellaan Salon Vilppaassa on Kantonen kohonnut määrätietoisesti Korisliigan parhaiden kotimaisten pelaajien joukkoon.

20.11.2019 21:34 Korisliiga

Korihaille avausvoitto viimeisellä sekunnilla, Pyrintö tyrmäysvoittoon Urasta

Korihait ehti ennen keskiviikkoa hävitä kaikki 12 otteluaan, kunnes onnistui ottamaan avausvoiton kaadettuaan Kobrat vieraskentällä 89-88 (41-48) Jalen Henryn päätössekunnin tippauksella. Toisessa ottelussa Pyrintö murskasi Uran 119-77.

19.11.2019 21:10 Korisliiga

Edes harmaa marraskuu ei hidasta Seagullsin lentoa, BC Nokia seilaa voittoputkessa

Helsinki Seagulls maksoi kalavelkojaan Kouvoille suurinumeroisella kotivoitolla. BC Nokia puolestaan otti neljännen voiton putkeen, kun se kaatoi kotonaan Lahti Basketballin.

18.11.2019 20:22 Korisliiga

Oranssipaitojen voittoputki jatkuu jatkumistaan, KTP:lle synkkä ilta kaaren takaa

Karhu Basket nappasi Korismaanantaina jo seitsemännen peräkkäisen voittonsa.

18.11.2019 08:05 Korisliiga

Korismaanantai: Karhu Basket saalistaa jo seitsemättä voittoaan putkeen, kun KTP saapuu Kauhajoelle

Viikko aloitetaan Kauhajoella kahden hyvävireisen joukkueen kohtaamisella. Studioviereena on SportIQ-toimitusjohtaja Harri Hohteri.

16.11.2019 21:10 Korisliiga

Vilpas murskasi Katajan – myös Seagulls vahvisti asemaansa kärkitaistossa

Salon Vilpas teki kotonaan Joensuun Katajasta selvää murskaluvuin 97–65. Vilpas pitää yhdessä Helsinki Seagullsin kanssa Korisliigan kärkipaikkaa 11 voitolla ja kahdella tappiolla.

Näytä lisää vastaavia