Catz taisteli pisteen voiton Hongasta jatkoajan päätteeksi

12.2.2019 21:14 Tapiolan Hongan ja Lappeenrannan Catzin kauden kolmas kohtaaminen päättyi jatkoajan päätteeksi vierasjoukkueen voitonjuhliin.

Ennen viimeistä jaksoa Valencia McFarland oli joukkueensa riveistä ainoa, joka oli onnistunut säkittämään kaukoheiton pohjaan. Kuva: Ville Vuorinen

Tapiolan Honka ei saanut kuitattua viime viikon tappiotaan Catzille jatkoaikatrillerin päättyessä vieraiden hyväksi koriluvuin 75-76 (30-27). Toistaiseksi Honka ei ole kyennyt selättämään kissalaumaa vielä kertaakaan, vaikka yrityksiä tähän on ollut kolmen ottelun verran kauden aikana. Lappeenrantalaiset pääsevät voitettujen sarjapisteiden johdosta jakamaan sarjan kolmannen tilan Kouvottarien ja Espoo Basket Teamin kanssa.

Äärimmäisen tasaisen ottelun suurin johto oli ottelussa Hongalla, mutta tällöinkin ero venähti ainoastaan kahdeksaan pisteeseen. Tasatilanteessa joukkueet kävivät 14 kertaa, mutta johtoasemia vaihdeltiin peräti 26 kertaa.

Vielä puoliaikaan mennessä Catzin heittopeli kaukaa näytti varsin huolestuttavalta, sillä kymmenestä yrityksestä vain yksi oli osunut pohjaan. Omat haasteensa löytyvät tässä vaiheessa ottelua myös Hongan päädystä: joukkueen tehonikkari Alexyz Vaioletama oli säkittänyt vaivaiset kaksi pistettä, jonka vuoksi joukkueen pistetehtailu lepäsi vahvasti Sidney Cookin harteilla.

Molempien joukkueiden ongelmat helpottivat kahden viimeisen jakson aikana. Valencia McFarland alkoi yhdessä Roosa Kososen kanssa sihdata kolmosen kaaren takaa paremmin, mutta Catzin epäonneksi myös Vaioletama sai koneistonsa käyntiin, josta todisteeksi jäi kahden viimeisen neljänneksen aikana tykitetyt 21 pistettä.

Korista koriin taistelu ei tuottanut ratkaisevaa tulosta varsinaisella peliajalla, ja jatkoajalle lähdettiin 69-69 tasatilanteesta. Reilu minuutti ennen summerin soittoa kaikkensa antanut Aleighsa Welch onnistui vielä nostamaan korin väsähtäneelle joukkueelleen, mikä samalla myös ratkaisi ottelun. Honka sai pelattua vielä kohtuullisen heittopaikan Kaisa Kuismalle, mutta epäonninen heitto ei tällä kertaa kuitenkaan löytänyt tietään sukan läpi.

Etenkin ottelun alkupuolella vierasjoukkueen pelastusrengas oli Valencia McFarland (22/7/7s), mutta loppua kohden esiin astui niin ikää Aleighsa Welch (26/10). Myös Elena Reshetko tehoili hyvät lukemat (10/15). 

Ottelun korkeimman teholukeman pöytään iski kotiyleisön edessä Alexyz Vaioletama (23/15/6s). Mehevän tuplatuplan onnistui tehtailemaan myös Sidney Cook (23/13), joka piti joukkuettaan mukana voittokamppailussa läpi ottelun.

Ottelutilastot

Naisten Korisliigan pelit jatkuvat jo keskiviikkona 13.2., jolloin pelataan neljän ottelun pelikierros. Vimpelin Veto haastaa kotihallissaan Peli-Karhut ja Hyvinkään Ponteva puolestaan emännöi Torpan Poikia. Espoossa kamppailevat Espoo Basket Team sekä HBA, Kouvottaret matkustaa sen sijaan Forssan Alun vieraaksi. Kaikki ottelut alkavat klo 18.30.

 
4.3.2024 12:13 Naisten Korisliiga

ToPon IImar’I Thomas naisten Korisliigan helmikuun kuukauden pelaaja

Upeaa kautta pelaavan Torpan Poikien IImar’I Thomas on valittu naisten Korisliigan helmikuun parhaaksi pelaajaksi.

2.3.2024 19:50 Naisten Korisliiga

Da’Nasia Hoodin heitto varmisti Peli-Karhuille sarjapisteet – ToPo vei nimiinsä kärkipään kohtaamisen

Naisten Korisliiga jatkui kahdella ottelulla. Voitot kirjattiin Peli-Karhuille ja ToPo:lle.

1.3.2024 20:15 Naisten Korisliiga

HBA:lle tärkeät pisteet pudotuspelipaikan kannalta – Kouvottaret äitynyt kovaan vireeseen

Naisten Korisliigassa pelattiin perjantaina kaksi ottelua. Niissä voittoihin ylsivät HBA-Märsky ja Kouvottaret.

24.2.2024 22:00 Naisten Korisliiga

HBA ja PeKa katkaisivat tappioputkensa – ToPo:lle revanssi Kouvottarista

Naisten Korisliigassa pelattiin neljä ottelua. Illan voittajia olivat HBA, PeKa, ToPo sekä FoA.

23.2.2024 10:00 Naisten Korisliiga

Tammikuun kuukauden pelaaja Saana Kujala: ’’Olen erittäin ylpeä siitä, miten olemme joukkueena pelanneet’’

Saana Kujala valittiin tammikuussa kuukauden pelaajaksi. Kujalan johdolla Pyrintö nappasi kuukauden aikana kolme voittoa.

17.2.2024 19:44 Naisten Korisliiga

Kouvottaret voittoon Thomasin pistehurjastelusta huolimatta – ToPolle kauden ensimmäinen tappio

Naisten Korisliigassa pisteitä keräsivät Kouvottaret, FoA, Pyrintö ja EBT.

16.2.2024 20:10 Naisten Korisliiga

ToPo kauden kolmanteen voittoon HBA:sta

ToPo vei kauden kolmannen Helsingin derbyn nimiinsä. Joukkue jatkaa sarjassa puhtaalla pelillä, kun se nappasi vieraspisteet 86-66.

10.2.2024 20:50 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja Honka voittoihin paikallisvastustajista – ToPo jatkoi vahvaa menoaan

Naisten Korisliigassa pelattiin lauantaina neljä ottelua. Voitot kirjattiin Kouvottarille, Hongalle, ToPolle ja Forssan Alulle.

7.2.2024 13:33 Naisten Korisliiga

Tampereen Pyrinnön Saana Kujala naisten Korisliigan tammikuun kuukauden pelaaja

Upean tammikuun pelanneen Pyrinnön Saana Kujala on valittu naisten Korisliigan tammikuun kuukauden parhaaksi pelaajaksi.

3.2.2024 18:20 Naisten Korisliiga

Kouvottaret yllätti Hongan – ViVe heitti PeKa:n kumoon

Naisten Korisliiga jatkui lauantaina neljällä ottelulla. Illan voittajia olivat Kouvottaret, ViVe, ToPo sekä Pyrintö.

Näytä lisää vastaavia