Juha Sten nuorten maajoukkueiden päävalmentajaksi

3.3.2020 10:00 Juha Sten on kiinnitetty Viron maajoukkueen päävalmentajaksi siirtyneen Jukka Toijalan paikalle nuorten maajoukkueiden päävalmentajaksi sekä vastaamaan HBA Märskyn I divisioona A -joukkueen valmennuksesta.

Stenilla on parhaillaan menossa toinen kausi Kataja Basketin päävalmentajana. Kuva: Ville Vuorinen/Korisliiga

Toijala, joka otti viime lokakuussa vastuun Viron miesten maajoukkueesta päävalmentajana, jatkaa aikaisemman sopimuksen mukaan HBA Märskyn valmentajana kevätkauden loppuun asti.

- Kiitos Toikalle hänen erinomaisesta työstään. Hän vei toimintaa taas aimo askeleen eteenpäin. Onnekkaat tunnetusti seilaavat etelään, joten toivotamme hänelle hyvää matkaa ja onnittelut avausvoitosta uuden maajoukkueen peräsimessä, Henrik Dettmann kiittelee.

Juha Sten, 36, on edelliset kaksi vuotta toiminut joensuulaisen Kataja Basketin päävalmentajana Korisliigassa ja FIBA Europe Cupissa. Sten on suomalaiselle koripallolle tuttu niin maajoukkuepelaajana kuin nykyisenä valmentajana. Stenin pelaajaura päättyi kaudella 2011-12.

- Stenillä on moniulotteinen kokemus kansainvälisestä koripallosta pelaajana. Lisäksi hän on viime vuosina nuorten valmennuksen lisäksi kerryttänyt kokemuksia aikuiskoripallosta Korisliigassa, joka on arvokas kokemus. Hän ei ole koskaan pelaajana tai valmentajana epäröinyt laittaa hanskojaan saveen ja sellaista henkilöä me tarvitsemme, Dettmann kertoo.

- Lisäksi arvostamme suuresti sitä, että valitulla henkilöllä on opettajankoulutus, koska tämä toiminta on ennen kaikkea ammattiin valmistavaa koulutusta. Sten on toiminut pitkään nuorten valmennustehtävissä SUSI All Stars -leirityksessä, joista kokemuksista on hänelle varmasti hyötyä uudessa tehtävässään, Dettmann jatkaa.

Turkulaislähtöinen Sten odottaa innolla työskentelyä nuorten, urallaan eteenpäin hamuavien pelaajien kanssa.

- Nöyrin mielin ja kiitollisena otan tämän tehtävän vastaan. Itselleni tämä on hieno haaste jatkaa Toijalan sekä Antti Koskelaisen tekemää erinomaista työtä ja tuoda siihen toivottavasti sopivia mausteita tulevaisuudessa, Sten avaa.

Stenin tehtävänkuva on monisäkeinen. Pestin ulospäin näkyvimmät tehtävät ovat HBA Märskyn I divisioona A -joukkueen valmennuksesta vastaaminen sekä nuorten maajoukkueiden päävalmentajana toiminen. Lisäksi Sten toimii ikäluokkapäävalmentajana sekä osallistuu osana koripalloliiton kolmostason (HKVT) valmennustutkinnon järjestämistä ja organisointia.

- Itse saan suurimman nautinnon hyvistä harjoituksista, ja työskentely innokkaiden sekä motivoituneiden nuorten kanssa loistavassa työympäristössä varmasti sitä tarjoaa. Työnkuva on erittäin monipuolinen. Odotan innolla varsinkin arkea HBA:ssa yhdessä Hanno Möttölän ja Jussi Hirvosen kanssa, jotka molemmat ovat omalla sarallaan loistavia ammattilaisia, Sten kommentoi.

Sten aloittaa tehtävässään kesäkuussa 2020. 

 

Eurokentiltä kokemusta niin pelaajana kuin valmentajana

Pelaajaurallaan Sten edusti Suomessa Turun NMKY:tä, turkulaista Aura Basketia, Kataja Basketia sekä Lappeenrannan NMKY:tä. Kaksi SM-hopeaa ja kolme cup-mestaruutta voittanut Sten valittiin vuoden tulokkaaksi sekä palkittiin kahdesti Korisliigan vuoden puolustuspelaajana. Pelaajauralta kokemusta karttui myös Saksan, Ruotsin ja Espanjan liigoista. Susijengissä takamies pelasi 31 maaottelua.

Valmennusuransa Sten aloitti Namika Lappeenrannan Korisliiga-joukkueen apuvalmentajan paikalta kaudella 2012-13. Myöhemmin seuran pudottua sarjaporrasta alemmas Sten toimi joukkueen päävalmentajana. Sen jälkeen tie vei Keski-Suomeen, jossa Sten luotsasi jyväskyläläisen Hongikon Nuorisoseuran Urheilijoiden A-poikajoukkueen SM-hopealle sekä valmensi Äänekosken Huiman divisioonajoukkueita. 

Kaudella 2018-19 Sten siirtyi joensuulaisen Kataja Basketin Korisliiga-joukkueen päävalmentajaksi. Parhaillaan oleva Korisliiga-kausi on Stenin toinen joensuulaisjoukkueen päävalmentajana. Stenin alaisuudessa Kataja osallistui kahdesti FIBA Europe Cupiin.

Sten toimi 20-vuotiaiden miesten apuvalmentajana 2015 ja sekä EM-kotikisavuonna 2016. Lisäksi hän on toiminut SUSI All Stars -leirityksessä poikien päävalmentajana. Leiritys on Koripalloliiton valmennusohjelman, sudenpolun, ensimmäinen askelma.

Henkilöt

 
7.3.2023 10:00 Koripalloliitto tiedottaa

Antti Koskelainen nuorten maajoukkueiden päävalmentajaksi

Antti Koskelainen on kiinnitetty Olympiakomitean huippu-urheiluvastaavaksi siirtyneen Juha Stenin paikalle nuorten maajoukkueiden päävalmentajaksi sekä HBA Märskyn I divisioona A -joukkueen valmentajaksi.

18.11.2019 12:24 Sudenpennut

Nuorten maajoukkuevalmentajat valittu vuodelle 2020

Sudenpentujen valmentajat maajoukkuekesälle 2020 on valittu. Sudenpennut on tulevana kesänä jälleen huippuvalmentajien opissa.

26.6.2019 08:52 Pääjuttu

Koskelainen uusien haasteiden pariin – Toijala nuorten maajoukkueiden päävalmentajaksi

Merkittävää työtä edelliset kymmenen vuotta suomalaisen koripallon eteen tehnyt Antti Koskelainen jättää tehtävänsä nuorten olympiavalmentajana. Koskelaisen paikan ottaa monivuotinen maajoukkuevalmentaja Jukka Toijala, 47.

Suomen maajoukkueet mittelevät Pohjoismaiden herruudesta Kisakalliossa

Suomen 16- ja 18-vuotiaiden tyttöjen ja poikien maajoukkueet pelaavat Pohjoismaiden mestaruudesta ensi maanantaista lähtien Lohjan Kisakallion Susi Training Centerissä. Suomen lisäksi viisipäiväisissä PM-kisoissa (26.-30.6.) pelaavat Norja, Viro, Tanska, Ruotsi ja Islanti. Suomen joukkueiden päävalmentajat ovat nimenneet PM-kokoonpanot.

26.6.2016 Katsojat

Katsojan opas nuorten PM-kisoihin

18- ja 16-vuotiaiden nuorten PM-kilpailut käynnistyvät sunnuntaina (26.6.) Kisakallion Urheiluopistolla. Luvassa on huimat 60 maaottelua viiden pelipäivänä aikana kolmella pelikentällä. Näin seuraat kisoja – olet sitten paikan päällä tai etänä.

PM-kisat pyörähtävät käyntiin juhannussunnuntaina Kisakalliossa

Suomen Koripalloliitto järjestää 16- ja 18-vuotiaiden Pohjoismaiden mestaruuskisat Kisakallion Susi Training Centerissä juhannussunnuntaista 26.6. lähtien. Suomen lisäksi viisipäiväisissä PM-kisoissa (26.-30.6.) pelaavat Norja, Viro, Tanska, Ruotsi ja Islanti. Susi Training Center 1 -kentän pelit näkyvät suorana Fanseatilta.

2.6.2016 10:40 Pohjoinen alue

Uudet Susijengi-fanituotteet julkaistu, ennakkotilattavissa 7.6. saakka

Suomen koripallomaajoukkueiden uudet adidas-peliasut sekä –fanituotteet on julkaistu. Samalla Koripalloliitto tarjoaa innokkaimmille Susijengi-faneille mahdollisuuden ennakkotilata susiperheen uusia fanituotteita. Ennakkotilauksia voi tehdä tiistaihin 7.6. saakka.

Sudenpennut aloittavat tänään PM-kisat Solnassa

Suomen 16- ja 18-vuotiaat pojat ja tytöt aloittavat Pohjoismaiden mestaruuskisat tänään 13.5. Solnassa, Ruotsissa, kun avausottelussa vastaan astelee Tanska. Ohessa Suomen joukkueiden kokoonpanot turnauksessa.

Li-Ning on Suomen Koripalloliiton uusi yhteistyökumppani

Li-Ning on solminut 2-vuotisen sopimuksen yhteistyökumppanuudesta Suomen Koripalloliiton kanssa vaatettaen maajoukkueet kentällä ja sen ulkopuolella. Sopimus kattaa kaikki 11 maajoukkuetta, mukaan lukien EM-kisoissa lajihuuman aikaansaaneen, juuri Vuoden joukkueena palkitun Susijengin.

7.6.2013 Pohjoinen alue

Naisten EM-karsinnat käynnistävät 27 kotimaaottelun kesän

Suomen koripallomaajoukkueet esiintyvät kotiyleisölle tiuhaan alkaneen kesän aikana. Ohjelmassa on peräti 27 kotimaassa pelattavaa maaottelua, joista ensimmäiset pelataan naisten EM-karsintojen muodossa Töölön Kisahallissa tulevana viikonloppuna. Maajoukkueiden kotipelit on ladattavissa älypuhelimiin Calmighty-sovelluksen avulla.

Näytä lisää vastaavia