Kansallinen Taitoseminaari Kisakalliossa 23.-24.11.2018

15.11.2018 17:20 Kisakallion Urheiluopistolla Lohjalla järjestetään Kansallinen Taitoseminaari 23.-24. marraskuuta. Seminaarissa on ohjelmaa seuratoimijoille sekä valmentajille.

Kansallisen Taitoseminaarin teemoina ovat motivaatio, monipuolisuus sekä toimintaympäristö.

1.PÄIVÄ LAPSET LIIKKEELLE

Liikkuva lapsuus luo perustan liikuntataitojen oppimiselle ja sitä kautta liikunnalliselle elämäntavalle sekä urheilusta innostumiselle ja siinä menestymiselle. Lapsena opitut liikuntataidot ja -tiedot sekä -asenteet mahdollistavat aktiivisen arjen läpi elämän, sillä ne kannustavat ja mahdollistavat osallistumaan erilaisiin liikunnallisiin harrastuksiin ja monipuoliseen arkiliikuntaan.Miten voimme innostaa ja kannustaa lapsia liikkumaan ja samalla tukea ja testata motorista kehitystä sekä oppimista liikunnan avulla?

Suunnattu varhaiskasvatuksen henkilöstölle, Liikkuva Koulu - työntekijöille, Liikunnanopettajille, liikuntatoimen ohjaajille, opiskelijoille, seuroille ja järjestöille

Puhujina mm. Keith Davids, Arja Sääkslahti, Piritta Asunta, Jorick Hendricksen

Demo Varhaiskasvatusikäisten lasten motoristen taitojen kehittäminen monipuolisesti. Ideoita kouluikäisten lasten monipuoliseen liikkumiseen. Athletic Skills Model ja MQ Scan.  

2.PÄIVÄ TAITAVAKSI URHEILIJAKSI

Lapsena omaksutut liikuntataidot ja -tiedot luovat edellytykset siirtyä liikkujan polulta urheilijan polulle. Nuoret kehittyvät liikunnallisesti innostavassa, luovassa ja turvallisessa ympäristössä, jossa liikunnan ja urheilun ammattilaiset jakavat osaamista ja auttavat oppimaan uusia taitoja. Ilo, innostus ja asiantuntemus luovat pohjan tavoitteelliseen harjoitteluun ja sitä kautta menestymiseen huippu-urheilussa. Kuinka luoda toimintaympäristö, jossa kehittyy taitavia urheilijoita? 

Suunnattu liikunnanopettajille, valmentajille, akatemioille, järjestöille sekä liikuntatoimen ohjaajille

Puhujina mm. Jorick Hendricksen, Jyri Lohikoski, Mikko Rinnevuori, Tomi Vänttinen

Demot mm. Taidon oppimisen arviointi ja kehittyminen omassa toimintaympäristössä, Monipuolisuuden huomiointi oheisharjoittelussa havaintomotoriikan kautta.

OHJELMA

Perjantai 23.11.2018

13.00 Seminaarin avaus - Lasten ja nuorten liikunnan erilaiset oppimisympäristöt Keith Davids
14.00 – 14.45 Varhaiskasvatusikäisten lasten motoristen taitojen kehittäminen monipuolisesti - Arja Sääkslahti, Jyväskylän Yliopisto
15.00 – 16.30 Demo Varhaiskasvatus- ja kouluikäisten lasten motoristen taitojen kehittäminen monipuolisesti. Anni Tuomi ja Pauliina Vastamäki
16.30 – 16.45 Kahvitauko
17.00 – 18.00 Motorisen oppimisen vaikeuden tunnistaminen ja tukeminen - Piritta Asunta, Jyväskylän Yliopisto
18.00 – 19.00 Demo: Ideoita varhaiskasvatus- ja kouluikäisten lasten liikkumisen mittaamiseen ja taitoharjoittelun motivointiin. Athletic Skills Model ja MQ Scan Jorick Hendricksen
19.00 Päivällinen

Perjantain seminaari on suunnattu varhaiskasvatuksessa ja perusopetuksessa työskenteleville ohjaajille, opettajille ja lapsuusvaiheen valmentajille. Luentojen ja demojen parasta antia ovat käytännön demonstraatiot, joilla ohjaajien on helpompaa luoda toiminnallisia ratkaisuja päivittäiseen liikkumiseen ja sen edistämiseen. 

Liikkuva lapsuus luo perustan liikuntataitojen oppimiselle ja sitä kautta liikunnalliselle elämäntavalle sekä urheilusta innostumiselle ja siinä menestymiselle. Lapsena opitut liikuntataidot ja -tiedot sekä -asenteet mahdollistavat aktiivisen arjen läpi elämän, sillä ne kannustavat ja mahdollistavat osallistumaan erilaisiin liikunnallisiin harrastuksiin ja monipuoliseen arkiliikuntaan. Miten voimme innostaa ja kannustaa lapsia liikkumaan ja samalla tukea motorista kehitystä sekä oppimista liikunnan avulla?

Lauantai 24.11.2018

09.00 Seminaarin avaus - Jorick Hendricksen, Athletic skills model
09.30 - 10.30 Athletic Skills model, monipuoliset oppimisympäristöt urheilijalle. - Jorick Hendricksen
10.30 - 11.00 Motorinen oppiminen juniorivalmennuksessa - Tomi Vänttinen KIHU 
11.00 - 12.00 Demo: Havaintomotoriikka - Monipuolisuuden huomiointi oheisharjoittelussa havaintomotoriikan kautta - Mikko Rinnevuori
12.00 Lounas
13.00 - 13.45 Ajatuksia taidon oppimisesta koripallossa - Jyri Lohikoski Kisakallio / Koripalloliitto
13.45 - 14.00 Seminaarin päätös

Lapsena omaksutut liikuntataidot ja -tiedot luovat edellytykset siirtyä liikkujan polulta urheilijan polulle. Nuoret kehittyvät liikunnallisesti innostavassa, luovassa ja turvallisessa ympäristössä, jossa liikunnan ja urheilun ammattilaiset jakavat osaamista ja auttavat oppimaan uusia taitoja. Ilo, innostus ja asiantuntemus luovat pohjan tavoitteelliseen harjoitteluun ja sitä kautta menestymiseen huippu-urheilussa. Kuinka luoda toimintaympäristö, jossa kehittyy taitavia urheilijoita?

Ilmoittautuminen ja lisätiedot >

 
18.6.2018 14:57 Läntinen alue

Palkataan valmentaja

YMCA Tampere etsii työsuhteeseen valmentajaa, jonka vastuualueseen kuuluu harrastekoris ja mikropojat.

26.3.2024 08:00 Seura tiedottaa

Sykki etsii valmentajia

Helsingissä Haagan alueella toimiva Koripallo Sykki ry etsii kaudelle 2024–2025 valmentajia ja ohjaajia erityisesti nuorempien pelaajien joukkueisiin. Tarjolla on sekä pää- että apuvalmentajien paikkoja.

12.3.2024 17:29 Seura tiedottaa

BC Nokia hakee juniorijoukkueiden ja akatemian valmentajia

BC Nokiassa pelaa yli 500 lasta ja nuorta. Seura tarjoaa vahvan pelaajapolun aina pallokoulusta aikuisten pääsarjoihin. Lisäksi teemme tiivistä yhteistyötä Nokian Koripalloakatemian valmennuksessa. Haemme nyt laajenevaan toimintaamme motivoituneita, innostavia ja osaavia juniorijoukkueiden sekä akatemian valmentajia.

28.2.2024 13:35 Seura tiedottaa

LePy hakee valmentajia Unified-toimintaan

Unified-koripallossa kehitysvammaiset urheilijat ja vammattomat partneripelaajat pelaavat samoissa joukkueissa.

16.2.2024 12:46 Seura tiedottaa

Ura Basket hakee valmennuspäällikköä

Kasvavan toiminnan kehittämiseksi kaarinalainen Ura Basket etsii valmennuspäällikköä.

8.2.2024 08:27 Seura tiedottaa

Tule YMCA Tampereen koripallolle töihin!

YMCA Tampere koripallo hakee kahta päätoimista työntekijää toistaiseksi voimassa oleviin työsuhteisiin. Tarjoamme monipuolisen työn, jossa on mahdollisuus kehittyä ja kasvaa.

23.1.2024 15:41 Seura tiedottaa

Porvoon Tarmo hakee juniorivalmentajaa

Porvoon Tarmo hakee innokasta ja osaavaa valmentajaa. Tule mukaan kehittämään juniorikoripalloa Porvoossa.

19.1.2024 12:25 Seura tiedottaa

Tapiolan Hongan vahva panostus juniorityöhön tuottaa tuloksia

Tapiolan Honka tukee pelaajien kehityskaarta vahvasti tarjoamalla huippuluokan valmennuksen ja harjoitusmahdollisuudet sekä mahdollistaa polun juniorijoukkueista aikuisten kilpa- ja huippukoripallosarjoihin. Timo Mannosen tekemät tilastotutkimukset naisten ja miesten koripallon maajoukkue- ja pääsarjapelaajien pelaajapoluista osoittavat, että Tapiolan Honka on onnistunut pitkäjänteisessä työssä kasvattajaseurana.

7.8.2023 10:36 Seura tiedottaa

Helsingin NMKY:n päävalmentajat kaudelle 2023-2024

Päävalmentajat vastaavat joukkueen valmentamisesta yhdessä valmennustiiminsä kanssa. Ylpeänä seura julkaisee kauden päävalmentajat, joista löytyy pitkän linjan valmennuskokemusta sekä osaavia, motivoituneita nuoria valmentajia hyvässä suhteessa!

19.7.2023 10:03 Seura tiedottaa

Valmentajaksi Porvoon Tarmoon

Seura hakee päätoimista valmentajaa seuran eri ikäisille junioreille.

Näytä lisää vastaavia