Lahtinen ennätyspisteille Georgia Techin trillerissä

2.2.2019 08:21 NCAA:ssa kolme suomalaisnaista ylsi kaksinumeroisille lukemille, kun Lotta-Maj Lahtinen merkkautti tulokaskauden ennätyksekseen 14 pistettä, Elina Koskimies viimeisteli voittoputken jatkuessa 16 pistettä ja Sandra Karsten oli joukkueensa tehokkain 10 pisteellä.

Lotta-Maj Lahtinen ylsi ennätyspisteille ottelussa North Carolinaa vastaan. Kuva: Ville Vuorinen.

Georgia Techin Lotta-Maj Lahtinen pussitti tulokaskautensa ennätyspisteet ACC-konferenssin trillerissä North Carolinaa vastaan. Takaa-ajoasemassa peliä seurannut Georgia Tech pusersi ensimmäistä kertaa johtoon ottelun viimeisellä minuutilla, mutta joutui lopulta tyytymään pisteen tappioon loppunumeroin 90-91 (37-48). Lahtinen upotti kaikki kuusi vapaaheittoaan sisään viimeistellen 24 minuutissa yhteensä 14 pistettä, napsien viisi levypalloa ja tarjoillen neljä syöttöä.

Ottelutilastot

Elina Koskimiehen Americanin voittoputki Patriot League- konferenssissa näytti jo olevan uhattuna, kun Holy Cross hallitsi ottelua kolmen erän ajan. American kuitenkin sisuuntui ottelun loppuminuuteilla voittaen viimeisen neljänneksen numeroin 8-24 ja taisteli tiensä koko ottelun voittoon lukemin 58-70 (35-27). Koskimies pussitti 37 minuutissa 16 pistettä, joista viisi syntyi vapaaheittoviivalta. Vaiherikas ilta tuotti takamiehelle lisäksi neljä levypalloa, kaksi riistoa sekä yhden syötön.

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Nina Augustinin Robert Morris jatkoi NEC-konferenssiurakkaansa puhtaalla pelillä kaataen kotikentällään Sacred Heartin lukemin 46-64 (16-30). Viime ottelun tykityksen jälkeen Augustinilla oli vuorossa vaisumpi ilta hänen merkkauttaessaan 20 peliminuutissa kaksi levypalloa sekä kaksi syöttöä.

Suomalaiskaksikko Hofstran tehokkain

Sandra Karsten ja Marianne Kalin loistivat joukkueensa valopilkkuina Hofstran taipuessa CAA-konferenssin ottelussa UNC Wilmingtonille lukemin 54-89 (23-51). Karsten oli Hofstran tehokkain pussittaessaan 30 minuutissa 10 pistettä, joista puolet syntyi vapaaheittoviivalta. Lisäksi hän taisteli itselleen viisi levypalloa ja jakoi yhden syötön. Kalin puolestaan viimeisteli yhdeksän pistettä, niinikään viisi levypalloa, riisti kahdesti ja torjui kerran 21 minuutissa.

A-10-konferenssissa Marika Korpisen George Mason ei pystynyt kirimään menetettyä johtoasemaansa, vaan Saint Louis rynni kotikentällään 53-60 (28-24)-voittoon. Korpinen kirjautti tilastoriviinsä aloitusviisikossa kaksi levypalloa sekä yhden syötön 21 minuutissa.

Manhattan makeaan voittoon

Haastavaa kautta pelaava Manhattan nappasi MAAC-konferenssissa toisen peräkkäisen voittonsa kaataessaan Fairfieldin kotiluolassaan luvuin 41-47 (20-21). Sini Mäkelä pelasi ottelussa 12 minuuttia, joiden aikana hän upotti kolme pistettä ja repi yhden levypallon. Tuuli Menna merkkautti neljässä minuutissa yhden riiston.

Ella Väätäsen Long Island joutui taipumaan niukasti vierasottelussaan Central Conneticutin ollessa parempi lukemin 57-63 (24-30). Väätänen ahkeroi kentällä 18 minuuttia upottaen neljä pistettä ja napaten yhden levypallon.

18.3.2019 10:44 NCAA

Nina Augustinin Robert Morris konferenssimestaruuteen

Naisten yliopistosarjassa Robert Morris ylsi Nina Augustinin johdolla konferenssinsa mestaruuteen ja varmisti paikkansa kovatasoisessa NCAA-lopputurnauksessa.

8.3.2019 09:56 NCAA

Varis, Lahtinen, Kalin ja Augustin joukkueidensa tehokkaimpina NCAA-kentillä

Lotta-Maj Lahtinen ja Marika Korpinen saivat kokea yliopistosarjan pudotuspelien tylyyden, kun molempien kausi päättyi niukan tappion seurauksena.

4.3.2019 10:00 NCAA

Augustinin yliopistojoukkue Northeast-konferenssin runkosarjan voittoon

Naisten NCAA:ssa konferenssien runkosarjat lähenevät loppuaan ja tulivat muutamien suomalaisnaisten osalta päätökseen jo viikonlopun aikana. Ottelut jatkuvat pudotuspelien muodossa.

1.3.2019 08:32 NCAA

Rokkanen, Augustin ja Koskimies kaksinumeroisille lukemille

Naisten NCAA-kentillä Sara Rokkanen, Nina Augustin ja Elina Koskimies ylsivät kukin voittoon ja yli kymmenen pisteen suoritukseen konferenssien runkosarjojen lähetessä loppuaan.

30.1.2019 19:52 NCAA

Viimeistä NCAA-kauttaan pelaava Elina Koskimies: ”Isompaa roolia ei saa ilmaiseksi”

American Universityä edustava Elina Koskimies on noussut neljässä vuodessa joukkueensa avainpelaajaksi. Tällä kaudella tähtäimessä on konferenssivoitto sekä NCAA-turnaus, sen jälkeen Euroopan ammattilaiskentät.

28.1.2019 09:00 NCAA

Augustin sivusi piste-ennätystään, Kalinille komea tupla-tupla

Hofstran Marianne Kalin ylsi naisten NCAA-parketeilla kauden ensimmäiseen tupla-tuplaansa joukkueen napatessa konferenssissaan tärkeän avausvoiton. Nina Augustin tehoili Robert Morrisin paidassa 14 pistettä johdattaen joukkueensa seitsemänteen peräkkäiseen voittoon.

21.1.2019 09:00 NCAA

American jatkaa voittoputkessa - Koskimies tehokkain 20 pisteellä

Elina Koskimies ja Nina Augustin esittivät loisto-otteita molempien johdattaessa joukkueensa jo viidenteen peräkkäiseen voittoon naisten NCAA:ssa. Lotta-Maj Lahtinen sai vastuuta kovassa paikassa Georgia Techin napatessa taisteluvoiton Syracusesta.

14.1.2019 08:47 NCAA

Augustinin yliopisto voittoputkessa, Koskimies 17 pistettä

Naisten NCAA:n konferenssiottelut ovat alkaneet Nina Augustinin ja Robert Morrisin osalta loistavasti kolmella voitolla. Viikonlopun ottelussa Elina Koskimies nakutti varmoin ottein 17 pistettä ja johdatti Americanin tärkeään kotivoittoon.

7.1.2019 08:47 NCAA

Marianne Kalin kauden ennätyspisteille NCAA:ssa

Hofstran yliopiston Marianne Kalin syttyi konferenssiavauksessa ja heitti kauden piste-ennätyksensä 17 pistettä. Sara Rokkasen ja Ninni Salmen joukkueet nappasivat voitot ensimmäisistä konferenssikohtaamisistaan ja kasvattivat näin voittoputkiaan.

4.1.2019 08:39 NCAA

Lahtisen Georgia Tech voittoon ACC-konferenssin avauksessa

NCAA:n konferenssiottelut käynnistyivät tällä viikolla toden teolla suomalaisnaisten osalta ja Lotta-Maj Lahtisen Georgia Tech taisteli tiensä hienoon avausvoittoon. Marika Korpinen ja Ninni Salmi nappasivat voitot viimeisistä konferenssin ulkopuolisista kohtaamisista.