Möttölä ilmaisi huolensa olosuhdeasioihin: ”Nuorta harrastajaa motivoi sellaiset edustusjoukkueet, jotka kilpailevat hienoissa puitteissa”

30.1.2020 13:15 Sisäjoukkuepelien lajiliitot julkistivat tänään lajien olosuhteiden nykytilaa sekä lajien yhteiskunnallista merkitystä käsittelevän keskustelupaperin. Hanno Möttölä näkee nykyisen hallitilanteen huolestuttavana.

Hanno Möttölä oli yksi neljästä panelistista Helsingin Musiikkitalolla lajiliittojen keskustelupaperin julkistamistilaisuudessa järjestetyssä paneelikeskustelussa. Möttölän lisäksi keskusteluun osallistui salibandylegenda Tero Tiitu, Palloliiton olosuhdepäällikkö Tero Auvinen sekä käsipalloseura Dickenin toiminnanjohtaja Anna Airava.

Aula Researchin toteuttaman tutkimuksen mukaan kuntapäättäjät tunnistavat palloiluolosuhteiden heikon nykytilan. Osana selvitysprojektia toteutettuun kyselyyn vastanneista kuntapäättäjistä 59 prosenttia on sitä mieltä, että heidän kuntaansa tarvitaan uusi palloiluhalli. Yli 100 000 asukkaan kuntien liikuntavaikuttajista peräti 73 prosenttia haluaa kuntaansa uuden, tämän päivän standardit täyttävän palloiluhallin.

Panelistit ilmaisivat yhteisen huolensa nykytilanteeseen.

- Helsinkiläinen pääsarjajoukkue ei pysty pelaamaan omassa kaupungissaan Salibandyliigan otteluita, se kertoo tilanteesta oleellisen, Tero Tiitu viittasi Salibandyliigan ottelunsa Vantaalla pelaavaan EräViikinkeihin.

- Joudumme tällä hetkellä toimimaan tiloissa, jotka ovat suunniteltu koululiikuntaan varten, vaikka sisäpalloiluseurat ovat talviaikaan yksi suurimmista tapahtumajärjestäjistä, Palloliiton Tero Auvinen kommentoi nykytilannetta.

- Esimerkiksi Helsingissä ei ole kansainvälisten vaatimusten täyttämää hallia. Meillä olisi seurana potentiaalia kasvaa, mutta nyt joudumme joskus nuorille myymään ei-oota, kun hallien seinät tulevat vastaan. Meillä on vaikeaa tarjota tasapuolisia ja fiksuja olosuhteita nuorille niin, että treenimatkat olisivat inhimillisiä, avasi Dickenin toiminnanjohtaja Anna Airava. 

 

Möttölän mukaan palloilulajit menettävät kiinnostustaan nuorten harrastajien silmissä

Hanno Möttölä ilmaisi huolensa koripallon harjoitus- ja pelipaikkojen suhteen. Sisäjoukkuepelien - futsalin, koripallon, käsipallon, lentopallon ja salibandyn – lajiliitot perustivat yhteisen olosuhdeasiantuntijaryhmän, jonka tarkoituksena on tukea palloiluhallien rakennus- ja korjausprojekteja suunnittelevia kuntavaikuttajia ja paikallistasolla toimivia laji-ihmisiä. Koripalloliitosta mukana on kilpailujohtaja Tom Westerholm.

Möttölä näkee, että olosuhdeasiatuntijaryhmälle on tarvetta:

- Kun Vantaan Energia Areenaa rakennettiin, minulta pyydettiin mielipiteitä. Heille oli silloin uutta, että katsomot pitäisi olla neljällä sivulla. Lähtökohtahan on ylipäätänsä se, että urheilija tuntee olevansa näyttämöllä eikä pelaamassa seinän vieressä.

- Korisliigassa olemme tällä hetkellä tilanteessa, että joku myy pullaa ja makkaraa pöydällä, joka on kannettu hallin käytävälle. Se luo kotikutoisen fiiliksen ja se voisi tapahtua viikonloppuna junnupeleissä, mutta ei ammattilaisurheilussa.

Möttölä nostaa yhden esimerkin esikuvien merkityksestä.

- On muistettava, että nuoria harrastajia motivoi esikuvat. On eri asia nuorelle, pelaako seuran edustusjoukkue 3000 henkeä vetävässä hallissa vai koulun jumppasalissa. Nuorta urheilijaa motivoi urheilemaan sellainen edustusjoukkue, jonka pelit ovat viikosta toiseen hienoja kulttuuritapahtumia hienoissa puitteissa. Kisahallin 60-70 vuotta vanhat vaneriseinät häviävät nuorten silmissä kilpailun uudemmille halleille, Möttölä avaa.

- On eri asia kuunnella musiikkiesitystä hienolla Musiikkitalolla kuin samaa esitystä koulun jumppasalissa. 

Tutustu keskustelupaperiin tästä > 

 
21.10.2023 14:05 Koripalloliitto tiedottaa

Koripalloliiton syysliittokokous käsitteli lauantaina liiton edellistä tilikautta

Koripalloliiton tilikausi kääntyi niukasti tappiolliseksi. Kokouksen avauspuheenvuorossaan puheenjohtaja Timo Elo jakoi kiitosta rohkeille seuroille.

13.10.2023 12:00 Koripalloliitto tiedottaa

Heini Santos on Koripalloliiton uusi viestintä- ja markkinointipäällikkö

Suomen Koripalloliiton uudeksi viestintä- ja markkinointipäälliköksi on nimitetty Heini Santos (os. Suokari). Santos aloittaa uudessa tehtävässään 16.10.2023.

28.9.2023 12:00 Miesten I divisioona A

Uusi Koristv-palvelu välittää kaikki divisioonaottelut kotikatsomoihin

Tulevalla kaudella miesten I divisioona A ja B sekä naisten I divisioona näkyvät SolidSportin alustalle rakennetussa Koristv-palvelussa. Kaikki divisioonien ottelut tuotetaan automaattikameroilla.

4.8.2023 09:00 Yhteistyökumppanit

Craft Sportswear on Suomen koripallomaajoukkueiden uusi varustekumppani

Tunnettu urheiluvaatemerkki Craft vaatettaa kaikki Suomen koripallomaajoukkueet monivuotisella yhteistyösopimuksella. 

21.6.2023 09:42 Koripalloliitto tiedottaa

Heikki Tuomala -palkinto Paavo Pitkäselle

Suomen Koripalloliitto on myöntänyt historian 34. Heikki Tuomala -palkinnon Paavo Pitkäselle, joka on toiminut laaja-alaisesti urheilujärjestötoiminnan eri osa-alueilla.

23.5.2023 13:00 MU18

Tampere isännöi myös 18-vuotiaiden miesten koripallon EM-kisoja 2024

18-vuotiaiden EM-kisat kokoavat 16 maanosan parasta maata Tampereelle heinä-elokuun taitteessa 2024. Suomen Koripalloliitto ja Tampereen kaupunki ovat tehneet sopimuksen kisojen järjestämisestä.

22.4.2023 12:53 Koripalloliitto tiedottaa

Airamaa, Forsström ja Sten jatkavat liittohallituksessa

Koripalloliiton kevätliittokokous järjestettiin 22.4. lähikokouksena Scandic Espoossa. Liittohallituksen kolme erovuoroista jäsentä hyväksyttiin ehdollepanotoimikunnan esityksen mukaisesti seuraavalle kolmivuotiskaudelle, kun Marko Airamaa, Kaisa Forsström ja Tiina Sten jatkavat liittohallituksessa.

19.4.2023 10:30 Susiladies

Ilkka Palviainen naisten maajoukkueen päävalmentajaksi

Suomen naisten koripallomaajoukkueen päävalmentajana aloittaa Ilkka Palviainen, 43. Palviainen on toiminut toistakymmentä vuotta Suomen eri tyttömaajoukkueiden valmentajana. Tulevana kesänä naisten maajoukkueen tärkein yksittäinen kilpailutapahtuma on Kiinassa pelattavat Universiadit, johon joukkue lähtee uuden päävalmentajan johdolla.

21.3.2023 12:00 Sudenpennut

Suomelle myönnettiin 18-vuotiaiden poikien EM-kilpailut kesälle 2024

Kansainvälisen koripalloliiton (FIBA Europe) hallitus myönsi Suomelle 18-vuotiaiden poikien EM-kilpailujen järjestelyoikeuden. Kisat pelataan heinä-elokuun taitteessa 2024.

21.3.2023 09:19 Koripalloliitto tiedottaa

Liikettä Suomeen – liikuntaväen yhteinen viesti eduskuntavaalien alla

Suomi tarvitsee lisää liikettä. Tulevissa eduskuntavaaleissa ja sen jälkeen laadittavassa hallitusohjelmassa linjataan liikunnasta ja urheilusta seuraavaksi neljäksi vuodeksi. Liikunta- ja urheiluyhteisön yhteisenä tavoitteena on, että liikkeen, liikunnan ja urheilun lisääminen nousevat hallitusohjelman yhdeksi avaintavoitteeksi.

Näytä lisää vastaavia