Naisten Korisliigan tehopakkaus Claire Lamunu jatkaa Kouvottarissa

5.7.2019 10:31 25-vuotias Claire Lamunu jatkaa Kouvottarissa myös tulevalla kaudella. Seura solmi ugandalaisen tehopelaajansa kanssa yhden kauden kattavan jatkosopimuksen.

Claire Lamunu oli päättyneellä kaudella yksi naisten Korisliigan parhaimmista pelaajista. Kuva: Ville Vuorinen

Viime kaudella Lamunu oli naisten Korisliigan top3-pelaaja levypalloissa, tehokkuudessa ja kahden pisteen heittotarkkuudessa. Suomen lisäksi Lamunu on pelannut ammattilaisena Portugalissa.

Claire Lamunu on tehnyt ammattilaiskentillä kahden kauden aikana hurjaa jälkeä. 185-senttinen sisäpelaaja aloitti uransa Portugalin pääsarjassa (2017-18) ollen joukkueensa selkeä ykköspelaaja tehoin 15,8/13,8/2,6r ja 25,7 teholukemalla. Lamunu valittiin tuon kauden jälkeen Portugalissa vuoden pelaajaksi sekä vuoden sentteriksi, ulkomaalaispelaajaksi ja tulokkaaksi.

Naisten korisliigan maaliskuun pelaajaksi valittu Claire Lamunu viimeisteli Kouvottarien paidassa 37 ottelussa huikeat tehot 17,2/14,2/1,7/1,4r/1,0t, tehokkuus 26,4. Tuplatuplia sentteri kirjautti peräti 28 joista seitsemän kevään pudotuspeleissä. Tällä lukemalla (28) Lamunu oli koko liigan ykkönen. Ykkönen hän oli myös hyökkäyslevypalloissa (5,4).

- Tuntuu upealta palata kesän jälkeen Kouvolaan ja päästä edustamaan Kouvottaria toistamiseen. Nautin suuresti viime kaudesta ja olen innoissani jo tulevasta vuodesta. Ihmiset Kouvolassa ovat oikein ystävällisiä ja he ottivat minut upeasti vastaan viime kaudella. Kuten sanoin, olen iloinen paluustani ja toivottavasti yhdessä fanien kanssa saavutamme paljon ensi kauden aikana, Claire Lamunu toteaa seuran tiedotteessa.

- Henkilökohtaisesti tavoitteeni on kehittää pelaamistani seuraavalle tasolle kesän ja tulevan kauden aikana voidakseni pelata monipuolisemmin ja auttaakseni joukkuettamme paremmin. Joukkueena odotan, että pystymme pelaamaan jopa parempaa koripalloa kuin viime kaudella ja mennä pidemmälle kuin viime keväänä, Lamunu jatkaa.

- Hieno pelaaja ja hieno ihminen tulee takaisin. Claire tulee olemaan tärkeä pelaaja joukkueelle myös ensi kaudella. Naisten joukkueen taustaryhmä teki hienoa työtä tämän sopimuksen eteen, siitä kiitos heille, päävalmentaja Mika Hartonen kommentoi tuoretta jatkosopimusta.

Kouvottarien pelaajasopimukset kaudelle 2019-20: Kaisa Lind, Roosa Frimodig, Maria Koskinen, Henriikka Vähäuski ja Claire Lamunu.

 

Henkilöt

 
19.4.2024 21:16 Naisten Korisliiga

Kouvottaret päätti kauden pronssijuhliin

Naisten Korisliigan tämän kauden ensimmäinen mitalisti on selvillä. Kouvottaret kaatoi Forssassa pelatussa pronssiottelussa FoA:n 97-85.

17.4.2024 20:26 Naisten Korisliiga

ToPo avasi finaalisarjan murskavoitolla

ToPo siirtyi Naisten Korisliigan finaaleissa johtoon. Töölön Kisahallissa Peli-Karhut jäi joukkueen jalkoihin 98-52.

17.4.2024 12:14 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan finaalit monikameratuotantona ja selostettuna Ruudussa

Taistelu naisten Suomen mestaruudesta käynnistyy keskiviikkona Torpan Poikien kotikentällä Helsingissä. Kaikki finaaliottelut ovat katsottavissa Ruutu-palvelusta. Ottelut tuotetaan monikameratuotantona ja selostettuna.

16.4.2024 19:00 Naisten Korisliiga

ToPo ja Peli-Karhut taistelevat Suomen mestaruudesta

Viime kaudella mestaruuden ratkaisseet ToPo ja PeKa kohtaavat tänäkin vuonna Naisten Korisliigan finaaleissa. Finaalit alkavat keskiviikkona ja mestaruuteen vaaditaan kolme voittoa.

12.4.2024 20:37 Naisten Korisliiga

ToPo ja Peka pelaavat Suomen mestaruudesta

Naisten Korisliigan finalistit ovat selvillä. Finaalipaikat ratkesivat, kun ToPo ja PeKa hakivat voitot illan otteluissa vieraskentiltä.

9.4.2024 21:29 Naisten Korisliiga

ToPo ja PeKa voiton päässä finaaleista

Naisten Korisliigan välierissä pelattiin kolmannet ottelut. Illan voittajilla ToPo:lla ja Peli-Karhuilla on mahdollisuus edetä finaaleihin perjantaina.

6.4.2024 20:19 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja FoA tasoittivat välieräsarjat

Naisten Korisliigan välierissä pelattiin toiset ottelut. Kotijoukkueet olivat jälleen vahvempia, kun Kouvottaret ja FoA avasivat voittotilinsä välierissä.

3.4.2024 21:30 Naisten Korisliiga

Kotijoukkueille voitot välieräavauksissa

Naisten Korisliigan välierät käynnistyivät kotijoukkueiden voitoilla. ToPo ja PeKa siirtyivät ottelusarjoissaan johtoon.

3.4.2024 12:35 Naisten Korisliiga

Kouvottaret hienoon kevätlentoon johdattanut Shaiquel McGruder maaliskuun kuukauden pelaaja

Upeaa kevättä pelaavan Kouvottarien Shaiquel McGruder on valittu naisten Korisliigan maaliskuun kuukauden pelaajaksi.

3.4.2024 09:14 Naisten Korisliiga

ToPo saa vastaansa Kouvottaret – PeKa ja FoA taistelevat toisesta finaalipaikasta

Naisten Korisliigan välierät alkavat tänään Helsingissä ja Kotkassa. Finaalipaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

Näytä lisää vastaavia