Peli-Karhut ja Catz kiinni finaalipaikassa – välierät katkolla perjantaina

3.4.2019 22:23 Peli-Karhut sai jälleen suorittaa kovan iltapuhteen Kouvottaria vastaan, mutta edellisensä kaltaisesti illan ottelu ratkesi loppuminuuteilla kotkalaisten eduksi numeroin 86-91. Hyvinkään Ponteva onnistui petraamaan aiempaan peliin nähden, mutta Catzin kova päätösjakson rynnistys ja henkinen kantti piti ottelun loppuun asti kissojen repiessä voitto niukasti lukemin 76-73.

Brooke McCartyn liukkaat jalat aiheuttivat päänvaivaa Kouvottarien puolustukselle. Kuva: Ville Vuorinen.

Kouvottaret koki jälleen kirvelevän niukan tappion Peli-Karhuille ottelun päättyessä lukemin 86-91 (38-39). Hallitsevalla mestarilla on mahdollisuus lunastaa itselleen finaalipaikka perjantaina kotikentällään välieräsarjan ollessa nyt 2-0 kotkalaisille.

Peli-Karhujen lähtötilanne otteluun ei ollut täysin optimaalinen. Joukkueen takakentällä isoja minuutteja pelaava Linda-Lotta Lehtoranta istui siviiliasuisena vaihtopenkin puolella, mikä luonnollisesti kavensi vieraiden rosteria.

Tämä ei kuitenkaan vierasjoukkueen pelivireeseen vaikuttanut. PeKa aloitti ottelun vimmaisesti viimeistellen kovilla tarkkuuksilla läheltä ja kaukaa. Menetyksiin sortunut Kouvottaret jäi sen sijaan pahasti polkemaan paikoilleen PeKan pelatessa organisoidusti molemmissa päissä kenttää. Avausjakson päätteeksi hurjassa vireessä ollut Brooke McCarty oli säkittänyt jo peräti 15 pistettä ja vienyt joukkueensa 11 pisteen tuntuvaan etumatkaan.

Kotijoukkue ei shokkialusta pahemmin silti hätkähtänyt. Kouvottarien kuuden pisteen runi heti toisen neljänneksen alkuun siivitti joukkueen takaisin pelin mukaan ja viimeistään Roosa Frimodigin (6) onnistuminen kaaren takaa jakson puolessa välissä antoi kouvolalaisille helpotuksen huokauksen pelin tasoittuessa.

Äärimmäisen jännittäväksi äitynyt ottelu ratkaistiin lopulta vapaaheittoviivalta loppuminuuteilla. Virhevaikeuksista huolimatta Peli-Karhut dominoi hienoisesti päätösjaksoa hyökkäyspäässä pakottaen Kouvottaret jatkuvasti pieneen takaa-ajoon, mutta kotijoukkue pysytteli sinnikkäästi kannoilla kovilla onnistumisilla. Kun pelikellossa oli jäljellä lopulta enää minuutin verran aikaa, oli Kouvottaret kolmen pisteen tappioasemassa. Tässä kohtaa ottelua kotiyleisölle tarjoiltiin todellinen namupala, kun kuumakätinen Taeler Deer onnistui naulaamaan haamukolmosen sukan nyöreistä läpi tuoden ottelun tasoihin.

Kauaa ei Jatke Areenan hurmos saanut kuitenkaan kestää, kun jo seuraavassa hetkessä Deer rikkoi epäurheilijamaisesti McCartya, joka tarkkakätisenä pussitti vakaasti pallot pussiin vapaaheittoviivalta. Tämän jälkeen kupletin juoni olikin jo selvä: vuoroin pelikelloa katkottiin ja vuoroin heittoviivalle asteli pääasiassa McCarty, jolle palloa haluttiin systemaattisesti pelata, eivätkä kouvolalaiset onnistuneet saamaan enää kunnollisia hyökkäyksiä aikaiseksi PeKan napatessa toisen voiton naapurikaupungistaan.

Kotijoukkue onnistui anastamaan ottelun levypallot suuremassa määrin itselleen sekä nikkaroimaan hyökkäyslevyistä 21 pistettä PeKan 12 vastaan. Kolmen sekunnin alueelta vieraat sen sijaan säkittivät selvästi isomman tilin kolmen pisteen heittojen jakautuessa tasaisemmin. Tarkemmin olisi Kouvottarien pitänyt pitää pelivälineestä huolta: menetyksiä joukkueelle kertyi 14 ja näistä PeKa rokotti itselleen 22 pistettä.

Suurta vastuuta joukkueessa kantanut Brooke McCarty (38/4/8s) suoriutui tehtävästään isosta minuuttimäärästä huolimatta erinomaisesti. McCartya myös rikottiin peräti yhdeksän kertaa. Brittany Starling oli puolestaan korin alla kivenkova tupla-tuplan arvoisesti (25/10/4s). Ellen Järvinen toi joukkueelle tärkeitä onnistumisia ratkaisevilla hetkillä ja säkitti yhteensä hyvät 13 pistettä.

Hirmuisessa vireessä oli Kouvottarien Taeler Deer, joka oli lähellä yltää toistamiseen kauden aikana triplatuplaan (33/9/6s). Kovan ja pyyteettömän iltapuhteen korin alla sai suorittaa puolestaan Claire Lamunu (20/15). Camille Zimmerman haki ottelussa virettään paikoin, mutta sai kasaan lopulta kelpo lukemat (19/9).

Ottelutilastot

Catzin kantti kesti kotihallissa loppuun asti

Hyvinkään Ponteva joutui taipumaan toistamiseen Lappeenrannan Catzille, joka vei välieräsarjan jo tilanteeseen 0-2. Catz repi ottelun voiton itselleen tällä kertaa vain kolmella pisteellä trilleriksi venyneen ottelun päättyessä 76-73 (30-30). Perjantaina ottelusarja on katkolla lappeenrantalaisille vieraskentällä Martinhallissa.

Ottelu ei olisi juuri tasaisempi voinut olla puoliajalle tultaessa. Avausjakso päättyi tasan 16-16, mutta vielä toinenkin neljännes meni niin ikää tismalleen tasalukemiin 14-14. Menetyksiin sortuivat myös molemmat joukkueet tasaisesti puolin ja toisin pelin ollessa hermostuneen tunnustelevaa. Ottelun kahdella ensimmäisellä kymmenminuuttisella ei kumpikaan joukkue onnistunut muutaman pisteen eroa kauemmas toisistaan pääsemään ottelun ollessa taistelua rinta rinnan.

– Olimme aika hermostuneita alussa. Menetimme kahdeksan palloa ensimmäisellä puoliajalla mikä on meille harvinaista, Mika Haakana ruoti ottelun alkuhetkiä.

Kolmannen jakson alussa Ponteva sai hetkellisesti virettään käyntiin toden teolla. Kolmen pisteen kaaren takaa onnistui ensin Titta-Riina Lepistö (14), jonka jälkeen säestystä antoi kolmoslinko Randi Brown, joka naulasi kaukoheiton pohjaan vielä kaksi kertaa putkeen. Kissojen heitot kolisivat tässä kohtaa nyt pahasti rautoihin, eikä Catzin joukkuejohto kauaa tilannetta katsellut kissojen poistuessa aikalisälle rauhoittelemaan tilannetta.

Pelin ratkaisut venyivät lopulta päätösneljännekselle. Puolessavälissä jaksoa Valencia McFarlandin johdolla Catz aloitti pistetulituksen kunnolla Roosa Kososen (6/4s) ja Petra Noposen (7) onnistuessa tärkeillä paikoilla nyt myös. Joukkueen kapteeni Aleighsa Welch intoutui pistetalkoisiin niin ikää, mutta sisäpelaaja ei suinkaan tyytynyt lähiheittoihin. Welch säkitti peräjälkeen peräti kaksi kaukoheittoa sukkana sisään ja joukkue oli siirtynyt ratkaisevilla minuuteilla kuuden pisteen johtoon. HyPo onnistui omilla kovilla suorituksillaan kuromaan eroa vielä tulisesti umpeen, mutta lopulta voitto valui läpi vieraiden sormien Alexis Montgomeryn heittäessä ohi viimeisen tasoitusheiton ja Welchin marssiessa vielä kertaalleen vapaaheittoviivalle.

– Levypallopelissä olimme aika sillassa, se aiheutti ekstravaikeuksia tänään. Loppu oli aika onnea, olisi voinut pomppia kummalle tahansa. Osoitimme kovaa henkistä kanttia lopussa, fyysisesti mennään aika äärirajoilla tuossa vaiheessa, Haakana niputti ottelun päätteeksi.

Molemmat joukkueet heittivät kolmosia kelpo määrän ottelussa: Catz onnistui näissä 13 kertaa, HyPo 11. Kolmen sekunnin alueelta Ponteva sai puolestaan tehdä tuhoja 30 pisteen edestä, kotijoukkue 18. Vierasjoukkue niittasi pallon menetyksistä itselleen 21 pistettä kissojen yhdeksää vastaan, jonka lisäksi Ponteva voitti ottelun levypallot.

– Onnittelut Catzille, ottivat hienon kotivoiton ja heittivät uskomattoman hyvin. Olen aika tyytyväinen esitykseemme, olimme merkittävästi parempia kuin ensimmäisessä pelissä. Ei hölmöilty ja tehtiin asioita, mitä sovittiin. Toki olisimme voineet heittää paremminkin, etenkin korin alta heitimme huonosti. Kivalla fiiliksellä eteenpäin, saa nähdä miten käy, Miikka Sopanen tuumi tappion jälkeen.

Suuret minuutit pelannut Valencia McFarland (26/7/4s) onnistui tärkeissä heittopaikoissa ja säkitti peräti kuusi kolmen pisteen heittoa pohjaan. Tehokkaana kentällä esiintyi myös playoff-konkari Elena Reshetko (16/8). Aleighsa Welch avitti puolestaan joukkuettaan lukemin (13/10/7s).

Hyvinkään Pontevan tehomoottori oli Alexis Montgomery, joka myös napsi joukkueen suurimman levypallosaldon (11/13/5s). Suurimmasta pistekertymästä vastasi jälleen Randi Brown, joka nikkaroi 19 pistettä ja repi kuusi levypalloa. Taru Tuukkanen painoi isot minuutit ottelussa niin ikää (6/9). Tuukkasen mukaan ottelussa oli nähtävissä parannuksia edelliseen verrattuna:

– Minusta me pelattiin hyvin tänään, parannettiin paljon viime pelistä. Catz heitti todella hyvin, McFarland heitti tosi kovia heittoja sisään. Hyvin taisteltiin levareista tänään, kun oltiin niissä aika huonoja ensimmäisessä pelissä.

Naisten Korisliigan seuraavat välieräpelit pelataan perjantaina 5.4., jolloin molemmat ottelusarjat ovat katkolla. Hyvinkään Ponteva pelaa tällöin Martinhallissa vieraanaan Catz ja Peli-Karhut kohtaa Kouvottaret Karhuvuoren urheilutalossa. Jälkimmäinen ottelu on katsottavissa Elisa Viihde Sport -kanavalta. Molemmat pelit käynnistyvät klo 18:30.

27.3.2024 20:42 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja ToPo etenivät välieriin – Peli-Karhut voiton päässä jatkopaikasta

Naisten Korisliigan ensimmäiset välieräjoukkueet ovat selvillä, kun Kouvottaret ja ToPo etenivät välieriin otteluvoitoin 3-0. Illan kolmas voittaja Peli-Karhut siirtyi johtoon ottelusarjassa Vimpeliä vastaan.

25.3.2024 21:48 Naisten Korisliiga

ToPo ja Kouvottaret voiton päässä välieristä – Pyrintö ja ViVe tasoittivat sarjat

Naisten Korisliigan puolivälierissä pelattiin toiset ottelut. ToPo ja Kouvottaret pelasivat itsensä välierien kynnykselle. Pyrintö ja ViVe avasivat voittotilinsä omissa ottelusarjoissaan.

23.3.2024 19:58 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja FoA voittoihin vieraskentällä – myös ToPo ja PeKa avasivat puolivälierät voitoilla

Naisten Korisliigan puolivälierät käynnistyivät. Kouvottaret ja Forssan Alku kävivät ryöstöretkillä, kun taas ToPo ja PeKa ottivat ensimmäiset kiinnitykset välieräpaikkoihin kotikentillään.

23.3.2024 09:31 Naisten Korisliiga

Puolivälierä ennakko 2/2: HBA haastaa runkosarjan voittaneen ToPo:n – PeKa ja ViVe vastakkain

Naisten Korisliigan puolivälierät alkavat tänään. Välieräpaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

22.3.2024 17:50 Naisten Korisliiga

Puolivälierä ennakko 1/2: Honka ja Kouvottaret taistelevat jatkopaikasta – Pyrintö ja FoA kohtaavat jälleen puolivälierissä

Naisten Korisliigan puolivälierät käynnistyvät lauantaina. Edelliskausista poiketen tänä vuonna myös välieräpaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

20.3.2024 20:45 Naisten Korisliiga

HBA nappasi viimeisen pudotuspelipaikan – ToPo vei runkosarjan suvereenisti

Naisten Korisliigassa pelattiin runkosarjan viimeiset ottelut. Voitot kirjattiin HBA:lle, FoA:lle, PeKa:lle sekä ToPo:lle.

16.3.2024 21:30 Naisten Korisliiga

Kouvottaret vahvempi Kymenlaakson derbyssä – ToPo:lle ja Hongalle vierasvoitot

Naisten Korisliigassa pelattiin kolme ottelua. Illan voittajia olivat Kouvottaret, ToPo ja Honka. Runkosarjan viimeinen pelipäivä on edessä ensi viikon keskiviikkona.

15.3.2024 20:50 Naisten Korisliiga

FoA:n johto kesti loppuun asti

Naisten Korisliigan ainoassa ottelussa FoA haki vieraspisteet Helsingistä. HBA-Märsky jäi joukkueen jalkoihin 65-61.

15.3.2024 15:17 Naisten Korisliiga

Helmikuun kuukauden pelaaja Ilmar’I Thomas: ’’ Tavoitteenamme on voittaa mestaruus’’

ToPo:n Ilmar’I Thomas valittiin helmikuussa Naisten Korisliigan kuukauden pelaajaksi. Valinta oli pelaajalle toinen. Edellinen valinta tuli viime kaudella.

12.3.2024 22:27 Naisten Korisliiga

EBT päätti runkosarjansa voittoon Espoon derbyssä

Naisten Korisliigassa pelattiin yksi ottelu. Siinä EBT tarttui kiinni pudotuspelipaikkaan, kun Honka kaatui vieraskentällä 64-58.