Seagulls Korisliigan välieriin

15.4.2018 Helsinki Seagulls selvitti tiensä neljäntenä joukkueena Korisliigan välieriin, lokkipaitojen tiputtaessa Kouvolan Kouvot kesälomille otteluvoitoin 3-1. Ottelusarjan katkaisuottelu Kouvolassa suoritti ratkaisevan irtioton kolmannella jaksolla, matkaten lopulta 83-74 (35-33) -vierasvoittoon.

Tuukka Kotti tuntui olevan kaikkialla, kun Seagulls selvitti tiensä Korisliigan välieriin vierasvoitolla Kouvoista. Kuva: Ville Vuorinen

Toisen puoliajan alkuhetkillä Severi Kaukiainen ja Teemu Knihtinen nostivat isännät tasatilanteeseen 38-38, mutta tämän jälkeen Seagulls karisti vajaamiehisen Kouvot kannoiltaan. Tuukka Kotin ja Jermaine Marshallin johdolla vierailijat nykäisivät neljässä minuutissa 18-4 -pistejuoksun ja venyttivät johtoasemansa 14 pisteeseen.

Kotiyleisön raivoisan tuen siivittämänä Kouvot käväisi vielä kertaalleen viiden pisteen päässä ja sinnitteli kahdeksan pisteen näköetäisyydellä päätösjakson alkuminuuteille asti, kunnes Seagulls nykäisi ratkaisevan 8-0 -pistejuoksun. Kynsin ja hampain kuuden pisteen päässä vielä ottelun loppuhetkille tiensä taistellut Kouvot joutui kuitenkin lopulta myöntämään Seagullsin rutiinitason liian kovaksi, vieraiden karatessa kohti välieriä 83-74 (35-33) -vierasvoiton myötä.

- Olimme alussa passiivisia, mutta olen tyytyväinen, että peruspelimme riitti lopulta voittoon. Tarvitsemme kuitenkin ehdottomasti lisää ratkaisijoita välierissä, totesi Seagullsin päävalmentaja Mikko Larkas.

Marshall oli vieraiden ykkösnimi 20 pisteellä ja 4 syötöllä ja Tuukka Kotti oli tuttuun tapaansa joka puolella parkettia, kirjauttaen tilastorivilleen 18 pistettä, 7 levypalloa, 5 syöttöä, 2 riistoa ja 2 torjuntaa. Michael Caffey suoritti takakentän imitaation Kotin monipuolisuudesta 11 pisteellä, 7 levypallolla ja yhtä monella syötöllä, 2 riistolla ja 1 torjunnalla.

Jamie Skeen lähenteli tupla-tuplaa Kouvojen riveistä 22 pisteellä ja 9 levypallolla ja Teemu Knihtinen heitti 21 pistettä, kirjauttaen myös 3 koriin johtanutta syöttöä. Wayne Bernard ylsi myös kaksinumeroisille pistelukemille säkittäen 15 pistettä.

Ottelutilastot: Kouvot - Seagulls
 
6.4.2024 21:22 Korisliiga

BC Nokia repi avausvoiton tuplajatkoaikatrilleristä

Korisliigan neljästä puolivälieräsarjasta viimeinen käynnistyi, ja avausvoiton otti kotietua nauttiva Nokia.

5.4.2024 21:03 Pääjuttu

Korisliigan playoffit käyntiin: Kauhajoki mitätöi Vilppaan kotiedun ja Korihait avasi rytinällä

Miesten Korisliigassa pelattiin ensimmäiset puolivälieräottelut. Seagulls ja Korihait voittivat kotona, Kauhajoki yllätti vieraskentällä.

4.4.2024 13:15 Korisliiga

Playoff-ennakossa Korihait, Kataja, Vilpas ja Kauhajoki – neljä kilpailijaa, joiden sarjajärjestys ratkesi vasta viimeisenä iltana

Korisliigan pudotuspelikevät käynnistyy puolivälierillä perjantaina. Nyt toisessa playoff-ennakossa esittäytyvät kotietua nauttivat Korihait ja Salon Vilpas sekä heidän vastustajansa Kataja Basket ja Kauhajoki.

4.4.2024 08:33 Korisliiga

Playoff-ennakossa Seagulls, Nokia, Kouvot ja Kobrat: ”Tämä on tasaväkisin Korisliiga-kausi vuosiin”

Korisliigan pudotuspelikevät käynnistyy puolivälierillä perjantaina. Ensimmäisessä playoff-ennakossa esittelyssä kotietua nauttivat Helsinki Seagulls ja BC Nokia sekä alemmasta jatkosarjasta ponnistaneet vastustajat Kobrat ja Kouvot.

3.4.2024 13:45 Korisliiga

Jatkosarjat triplatuplaan lopettanut Korihaiden Jalen Jackson maaliskuun kuukauden pelaaja

Kotiedun ja kolmannen sijan napanneen Korihaiden monipuolinen Jalen Jackson on valittu Korisliigan maaliskuun kuukauden pelaajaksi.

3.4.2024 13:34 Erotuomarit

Korisliigan pudotuspelivaiheen erotuomarit on valittu

Korisliigakausi huipentuu perjantaina alkaviin pudotuspeleihin, jotka ovat kauden kohokohta myös erotuomareille. Tänä vuonna pudotuspelikierrokset hoidetaan yhteensä 17 erotuomarin voimin.

30.3.2024 19:24 Korisliiga

Korisliigan playoff-parit ratkottu – Hannes Pöllä palasi pelikentille, Lauri Kallio rikkoi piste-ennätyksensä

Korisliigan jatkosarjat pelattiin loppuun, ja viimeisetkin otteluparit puolivälieriin vahvistuivat.

30.3.2024 07:55 Korisliiga

Korisliigan jatkosarjat huipentuvat TV:ssä – Korihaiden ja Kauhajoen ottelu suorana Jimillä

Korisliigan lauantaisessa päätöskierroksessa suurin mielenkiinto osuu taisteluun puolivälierien kotiedusta, jossa kahdesta paikasta taistelevat Korihait, Kataja Basket, Kauhajoki ja Salon Vilpas.

27.3.2024 20:49 Korisliiga

Bisonsin viime sekunnin kori pelasti joukkueen sarjapaikan – Kobrat lunasti lipun playoffeihin

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa ratkaistiin tänään molemmat auki jääneet sijoitukset: sekä viimeinen pudotuspeleihin menijä että sarjasta putoaja.

26.3.2024 20:49 Korisliiga

Seagulls varmisti ykkössijansa Okko Järven pistetykityksellä – Korihait kaatoi Nokian

Miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa voittivat tänään Helsinki Seagulls ja Korihait.

Näytä lisää vastaavia