6. pelaaja

Liity laumaan ja kannusta Susijengiä MM-kisoissa 2023 ja EM-kotikisoissa 2025!

SUSIJENGIN 6. PELAAJA - NÄIN KAIKKI ALKOI...
 

“Pakko antaa tunnustusta suomalaisfaneille. En ole pelannut ennen tuollaisen yleisön edessä. He olivat uskomattomia.”

- Klay Thompson, USA:n maajoukkue


Suomalaiset koripallofanit nousivat kertaheitolla eurooppalaisfanien eliittiin Slovenian EM-kisoissa vuonna 2013, kun parhaimmillaan 2500 suomalaisfania kannusti Susijengiä Koperissa kohti EM-jatkosarjaa.

Unohtumaton meininki palkittiin Suomen Urheilugaalassa, kun Susijengin ympärille muodostunut fani-ilmiö voitti vuoden 2013 Urheilukulttuuriteko-palkinnon. 

Susijengi-mania nousi tähänastiseen huippuunsa vuoden 2014 MM-kisoissa Bilbaossa. Susijengiä matkusti kannattamaan Espanjaan lähes 10 000 fania, jotka herättivät huomiota erinomaisella käytöksellään, positiivisuudellaan ja väsymättömällä kannustuksellaan.

Tahti ei hiipunut vuonna 2015 Ranskan Montpellierin EM-kisoissa, ja viime kesänä suomalaisfanit palkittiin, kun Susijengi asteli parketille EM-kotikisoissa Helsinki Arenalla elo-syyskuussa. Ikimuistoisen hurmoksen saattelemana joukkue voitti neljä viidestä alkulohkon ottelustaan ja marssi neljännesvälieriin Turkkiin.

Yhteinen matka Susijengin ja 6. pelaajan kanssa jatkuu, kun Susijengi pelaa Aasian MM-kisoissa kesällä 2023 ja EM-kotikisoissa Tampereella 2025.