Alexander Madsenilla värikäs alku Kreikassa – ”Se oli uudenlainen kokemus”

29.10.2022 15:01 Alexander Madsen siirtyi kesällä Kreikan huippuseuroihin lukeutuvan AEK Ateenan joukkueeseen. Madsenin alkukauteen on mahtunut paljon.

Alexander Madsen on saanut hyvän alun AEK:ssa. (Kuva: Ville Vuorinen)

AEK pelaa Kreikan liigan lisäksi myös Mestarien liigaa. Kreikan liigan AEK on aloittanut voittamalla kaikki kolme peliään ja Mestarien liigassa saldo on voitto ja kaksi tappiota. Viikolla se hävisi niukasti Tuomas Iisalon valmentamalle Bonnille.

- Hyvin on mennyt. On vähän uudenlainen rytmi, johon on ollut vähän totuttelemista, mutta muuten on mennyt ihan hyvin. Meillä on vielä pelillisesti paljon mahdollisuuksia parantaa, mikä lupaa hyvää jatkoa ajatellen. Kotimaisessa sarjassa on alkanut ihan hyvin, mutta Mestarien liigassa on tullut pari niukkaa tappiota, Madsen käy läpi joukkueen alkukautta.

Madsen on ottanut joukkueessa jo mukavasti roolia. Kreikan liigassa peliaikaa on tullut keskimäärin 16 minuuttia ja Mestarien liigassa 1,5 minuuttia vähemmän. Mestarien liigassa sukka on heilunut 10 pisteen keskiarvolla ja Kreikan liigassa keskilukema on 8,3. Madsen tietää kuitenkin pystyvänsä vielä parempaan.

- Henkilökohtaisesti on vielä  parannettavaa, mutta olen saanut ihan ok minuutit. Voisi mielestäni olla vähän enemmänkin, mutta ne pitää ansaita ja päästä samalle sivulle joukkueen kanssa.

AEK kuuluu eurooppalaisiin suurseuroihin ja se voitti muun muassa Mestarien liigan 2018 ja oli finaalin häviävänä osapuolena 2020. Madsenin mukaan laatu näkyy toiminnassa.

- Päivittäinen taso on kova ja vaatimustaso on korkealla. Se on ihan siistiä ja tämä on hieno mahdollisuus.

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Kreikkalaisfanit tunnetaan intohimoisina ja välillä saattaa vähän läikkyä myös yli.

- Välillä mennään kyllä aika rajamailla ja tuntuu, että he keskittyvät joskus enemmän vastustajan kannattajien haukkumiseen kuin omien kannattamiseen.

Madsen sai hieman tuntumaa fanien kuumaverisyydestä viime viikonloppuna, kun AEK kohtasi vieraskentällä Peristerin. Ottelu jouduttiin keskeyttämään, kun joukkueiden kannattajat alkoivat tapella keskenään katsomossa.

- Siinä alkoi katsojien välillä tappelu katsomossa ja joukkueet vietiin suojaan. Se oli uudenlainen kokemus, ja joukkuekaverit varoittelivat, ettei välttämättä jää viimeiseksi eikä edes pahimmaksi, päivittelee Madsen.

MM-karsinnat jatkuvat marraskuussa

Madsen ja muut Susijengin pelaajat kokoontuvat taas yhteen marraskuun alkupuolella, kun MM-karsinnat jatkuvat kahdella ottelulla. Susijengin varmisti historiallisesti jo kesällä ensimmäisenä eurooppalaisjoukkueena paikkansa ensi vuonna pelattavassa MM-lopputurnauksessa.

- Ehkä siitä jää sellainen liiallinen puristaminen pois ja voimme lähteä hyvillä mielin loppuihin karsintaotteluihin. Aika nopeasti tämä ikkuna tulee kesän jälkeen ja tuntui, että tänne on juuri vähän asettunut ja sitten mennään taas, naureskelee Madsen.

Madsen ehti EM-kisojen jälkeen levätä kotona muutaman päivän ennen kuin lähti Ateenaan. Vaikka takana on pitkä ja raskas maajoukkuekesä, niin vielä ei väsymys paina.

- Väitän, ettei se vielä näy. Ehkä alkaa näkyä joskus tammi-helmikuussa. Vielä ei ole ainakaan tullut eikä toivottavasti tulekaan.

Susijengillä on edessään kaksi mielenkiintoista kohtaamista, kun se taistelee karsintalohkon voitosta Saksaa vastaan ja toisessa pelissä se saa kotikentälleen Jukka Toijalan valmentaman Viron. Madsen odottaa Susijengin saavan taas vahvan tuen taakseen etenkin kotiotteluunsa.

- Toivotaan, että faneja tulee paljon Espooseen ja on kiva päästä ottamaan mittaa "Toikan" Virosta.  Saksaa vastaankaan emme ole pelanneet kuin pari kertaa aiemmin. Lähdetään voittamaan, niin saadaan paremmat lähtökohdat MM-kisojen arvontakoriin, miettii Madsen.

Susijengi matkaa Saksan vieraaksi 11.11. ja Viro vierailee Espoossa 14.11.

Henkilöt

 
22.5.2023 15:25 Suomalaiset ulkomailla

Alexander Madsenilla kaksijakoinen kausi Kreikassa

Alexander Madsen pelasi menneen kauden Kreikan kärkiseuroihin lukeutuvassa AEK Ateenassa. Madsenin kauteen mahtui ylä- ja alamäkiä.

12.5.2023 09:26 Suomalaiset ulkomailla

Mestarien liigan Final Four viikonloppuna – Sasu Salin ja Tuomas Iisalo taistelemassa mestaruudesta

Mestarien liigan Final Four –lopputurnaus pelataan viikonlopun aikana Malagassa, Espanjassa. Suomalaisista voittoa havittelevat Teneriffan Sasu Salin ja Bonnin päävalmentaja Tuomas Iisalo.

4.4.2023 09:29 Suomalaiset ulkomailla

Mestarien liigassa alkavat puolivälierät - Salin, Madsen ja Tuomas Iisalo jahtaavat pokaalia

Koripallon Mestarien liigan puolivälierät käynnistyvät tiistaina. Suomalaisista Mestarien liigan pokaalia ovat jahtaamassa Sasu Salin, Alexander Madsen ja Tuomas Iisalo.

24.2.2023 08:52 Susijengi

Max Besselink: ”Tää matka on vasta alussa”

Helsingin NMKY:ssa koripallo-oppinsa saanut ja viime kaudella BC Nokiaa Korisliigassa edustanut Max Besselink, 20, pelaa tänään perjantaina ensimmäisen arvokisakarsintaottelunsa Susijengin paidassa. Jo pitkään lupauksia herättäneen Besselinkin kokoonpanopaikan taustalla on nousujohteinen tulokaskausi Saksan Bundesliigan BC Göttingenissä.

22.2.2023 10:09 Susijengi

Mikael Jantunen: ”Olen nykyään rennompi pelaajana”

Mikael Jantunen sai koripalloammattilaisuralleen lentävän lähdön voittamalla Belgian mestaruuden sekä Belgian ja Alankomaiden yhteisliigan parhaan kuudennen pelaajan palkinnon Filou Oostendessa. Kuluvalla kaudella Jantunen, 22, on jatkanut tasaista kehityskäyräänsä Italian Serie A:ssa Basket Trevison paidassa.

21.2.2023 09:56 Susijengi

Edon Maxhuni: ”Tavoitteena on ottaa seuraava steppi”

Yksi seurajoukkuekauden 2022-23 suurimpia suomalaismenestyjiä on ollut esikoiskauttaan Saksan Bundesliigassa pelaava Susijengin aloittava pelinrakentaja Edon Maxhuni, 24. Aiemmin ammattilaisurallaan mm. Virossa ja Hollannissa pelannut Maxhuni teki itsestään nimen viime vuoden EM-kisoissa ja on jatkanut Crailsheimissa siitä, mihin Prahassa ja Berliinissä jäi.

10.2.2023 09:44 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salinilla isoja otteluita edessä - "Vähän etuoikeutettu olo"

Sasu Salinilla on tulossa mielenkiintoiset viikot, kun edessä on isoja otteluita. Ensimmäisenä edessä on tulevana viikonloppuna pelattava FIBA Intercontinental Cup, jota seuraavat Copa del Rey sekä MM-karsintaottelut Susijengin kanssa.

7.2.2023 11:24 Suomalaiset ulkomailla

Ilari Seppälä palannut vahvasti loukkaantumisesta – ”Koris on tällä hetkellä tosi kivaa”

Ilari Seppälän alkukausi Ranskan ProB:ssä pelaavan Saint-Chamondin riveissä meni pilalle loukkaantumisen takia. Nyt Seppälä on kuitenkin vihdoin kuntoutunut pelikuntoon.

3.2.2023 10:47 Susijengi

Lauri Markkanen: ”Tunteet nousivat pintaan"

Lauri Markkanen, 25, joutui maanantaina iltapäivällä jännittämään omaa kutsuaan NBA:n vuotuiseen All-Star-otteluun kalkkiviivoille asti. Kun Markkasen nimi lopulta mainittiin, Susijengin jyväskyläläinen ykköstykki kävi ilon keskellä mielessään kaikki historialliseen saavutukseen johtaneet hetket.

27.12.2022 11:14 Suomalaiset ulkomailla

Remu Raitanen otti uuden askeleen urallaan – ”Valinta on osoittautunut oikeaksi”

Viime kaudella Korisliigan parhaaksi pelaajaksi valittu Remu Raitanen teki kesällä sopimuksen Espanjan kakkostasolla, LEB Orossa, pelaavan Albaceten kanssa. Raitanen on esiintynyt vahvasti ensimmäisellä ulkomaan ammattilaiskaudellaan.

23.12.2022 16:46 Susijengi

Yhdysvalloissa korkoa kasvava Miro Little: ”Nyt ollaan päästy vauhtiin”

Miro Little kohosi helmikuussa Susijengiin ensimmäisenä alle 18-vuotiaana debytanttina sitten Teemu Rannikon (1997). Päättyvä vuosi on vienyt Tampereen Pyrinnön kasvatin Susijengin EM-kisamittelön kautta Yhdysvaltoihin ja Sunrise Christian Academyyn, jossa Little on alkuyskähtelyjen jälkeen lunastanut paikkansa joukkueensa eliitissä matkalla kohti NCAA:ta.

11.10.2022 21:11 Suomalaiset ulkomailla

Saksaan siirtyneellä Edon Maxhunilla iso mahdollisuus – ”Olen päässyt paremmin rytmiin mukaan”

Saksalaisen Merlins Crailsheimin kanssa sopimuksen tehnyt takamiesvelho Edon Maxhuni on aloittanut kautensa Bundesliigassa lupaavasti. Merlins on mukana myös keskiviikkona alkavassa FIBA Europe Cupissa, jossa Maxhuni saa vastaansa muun muassa Craiovan suomalaiskaksikon Topias Palmin ja Shawn Hopkinsin.

4.10.2022 10:48 Suomalaiset ulkomailla

Mestarien liigan lohkovaiheessa vahva suomalaisedustus

Mestarien liigan lohkovaiheen ottelut käynnistyivät maanantaina ja suomalaisten osalta pelit starttaavat tiistaina. Tänä vuonna Mestarien liigassa nähdään yhteensä kolme suomalaispelaajaa ja kaksi päävalmentajaa.

26.9.2022 19:37 Suomalaiset ulkomailla

Topias Palmi ja Shawn Hopkins yhdessä Romaniassa – ”Tämä auttaa kumpaakin”

Tampereen murre tulee tällä kaudella tutuksi romanialaisen SCMU Craiovan pukukopissa, kun Topias Palmi ja Shawn Hopkins tekivät kesällä joukkueen kanssa sopimukset. Ystävykset pääsevät tositoimiin jo tiistaina alkavissa FIBA Europe Cupin karsinnoissa.

23.6.2022 18:38 Suomalaiset ulkomailla

Topias Palmilla hankala kausi Belgiassa – ”En ole ihan sataprosenttisen tyytyväinen”

Topias Palmi siirtyi kesken kauden belgialaisseura Limburg Unitediin. Palmi väläytteli kauden aikana ja pääsi juhlimaan Belgian cupin voittoa, mutta kokonaisuudessaan kausi Belgiassa oli Palmille hankala.

22.6.2022 14:54 Suomalaiset ulkomailla

Elias Valtonen yllätti jopa itsensä kauden aikana – ”En lähtenyt mahdottoman isoilla odotuksilla”

Elias Valtonen osoitti, ettei hyppäys Saksan kakkostasolta Euroopan kovimpaan kansalliseen liigaan ole euralaislähtöiselle nuorukaiselle ponnistus eikä mikään. Sekä Valtonen että hänen seurajoukkueensa Manresa pelasivat erinomaisen kauden.

21.6.2022 20:54 Suomalaiset ulkomailla

Alexander Madsen odottaa hienoa Susijengi-kesää – ”Toivottavasti jengi löytää paikalle peleihin”

Alexander Madsen vietti menestyksekkäät, mutta vaiherikkaat kolme kautta latvialaisen VEF Riian riveissä. Seuraavaksi edessä siintää kiireinen kesä Susijengin kanssa.

20.6.2022 18:01 Suomalaiset ulkomailla

Ilari Seppälällä positiivinen kausi Romaniassa – ”Ei ole mitään valittamista”

Ilari Seppälä pelasi menneen kauden Romanian liigassa Pitestin joukkueessa. Seppälä nautti suurta vastuuta joukkueessa ja pelasi jälleen vahvan kauden.

19.6.2022 21:59 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salinilla ennätyksellinen kausi – ”Ihan hyvin meni”

Sasu Salinista tuli tällä kaudella Mestarien liigan kaksinkertainen ennätysmies, kun hän teki kaikkien aikojen ennätyksen onnistuneissa kolmen pisteen heitoissa sekä yhden kauden onnistumisissa. Salin pisteli myös henkilökohtaisia ennätyksiään uusiksi kauden aikana.

18.6.2022 12:33 Suomalaiset ulkomailla

Edon Maxhuni loistava kausi alla Susijengin kesään – ”Tästä tulee meille iso kesä”

Edon Maxhuni pelasi vahvan kauden hollantilaisen Heroes Den Boschin riveissä. Maxhunin onnistuneen kauden kruununa oli Hollannin mestaruuden voittaminen.

Näytä lisää vastaavia