Ilari Seppälällä positiivinen kausi Romaniassa – ”Ei ole mitään valittamista”

20.6.2022 18:01 Ilari Seppälä pelasi menneen kauden Romanian liigassa Pitestin joukkueessa. Seppälä nautti suurta vastuuta joukkueessa ja pelasi jälleen vahvan kauden.

Ilari Seppälä oli tyytyväinen kauteensa Romaniassa. (Kuva: Ville Vuorinen)

Pitesti eteni Romanian liigassa aina välieriin saakka, mutta jäi lopulta mestaruuden voittaneen Cluj-Napocan jalkoihin. Kokonaisuudessaan Pitestin kausi oli kuitenkin plusmerkkinen. Seppälä oli joukkueensa syöttökuningas 4,7 syötön keskiarvolla ja tilastoissa komeilivat myös 10,2 pistettä sekä 2,2 levypalloa noin 25,5 minuutin peliajalla.

- Jos pelkästään tuloksellisesti katsotaan, niin seura oli tyytyväinen sekä sijoitukseen että kauteen. Omalta osaltani olin myös ihan tyytyväinen, mutta tietenkin on aina myös parantamisen varaa, Seppälä aloittaa kauden ruotimisen.

Pudotuspeleissä Pitesti selvitti ensin tieltään Craiovan, mutta välieriin joukkue joutui vaikeista lähtökohdista.

- Meiltä meni puolivälierissä kaikki isot ja nelospaikan pelaajat. Sitten välieriin kaivettiin jostain paikkapuolustus ja kaikki hyökkäyskuviot heitettiin roskiin. Jos olen joskus vähän vinoillut isoille miehille, niin haluaisin pyytää anteeksi. Kyllä heitäkin tarvitaan, Seppälä naureskelee.

Seppälä oli kolmas suomalainen Romanian liigassa. Gerald Lee Junior avasi tietä pelaajana ja Jukka Toijala valmentajana. Kaksikon suosituksesta Seppälä lähti Romaniaan eikä hänen tarvinnut katua päätöstään.

- Kaikki hoidettiin mitä luvattiin eikä minulla ole mitään valittamista. Ei ollut mitään suurempia ongelmia missään vaiheessa. Sarjan taso oli yllättävän hyvä ja top 10:ssä kaikki joukkueet olivat hyviä. Sarjassa ei ollut heittopusseja ja viimeinenkin pystyi haastamaan kärkijoukkueen.

Seppälä on aiemmin urallaan pelannut kaksi kautta Ranskassa ja piti Romanian liigaa itselleen sopivampana.

- Ranskaan verrattuna sarja oli taktisempi ja organisoidumpi ja se sopi minulle paremmin kuin Ranska. Roolini oli myös erilainen. Ranskassa pelasin pääasiassa kakkospaikkaa, mutta tällä kaudella pääsin ykköspaikalle pelinrakentajaksi.

Seppälä on monikäyttöinen pelaaja, joka pystyy ruokkimaan joukkuekavereitaan, mutta samalla rankaisemaan myös omilla ratkaisuillaan. Hänelle käy kumpikin rooli tahansa.

- Tätä kysytään usein, mutta se riippuu joukkueesta ja pelitavasta. Ei minulla sillä tavalla ole suosikkia niistä paikoista.

Tulevaisuuden suhteen Seppälän kortit ovat vielä avoinna.

- Mitään ei ole varmaa vielä ja asiat ovat vielä auki. Ei minulla kuitenkaan mitään sellaista paikkaa ole mihin en selkeästi haluaisi mennä tai mihin haluaisin mennä.

Kesällä paljon hienoja pelejä edessä

Ennen ensi kautta Seppälää odottavat kesän maajoukkuepelit Susijengin paidassa. Kesä alkaa tärkeillä MM-karsintaotteluilla Ruotsia ja Kroatiaa vastaan ja huipentuu EM-kisoihin.

- Odottavaisin fiiliksin. Paljon on hienoa tapahtumia tulossa ja pelejä riittää. Onhan se kivempi pelata, kun peleissä on panosta.

Ennen EM-kilpailuja Susijengi ehtii pelata MM-karsintojen alkuvaiheen loppuun ja aloittamaan myös jatkokarsinnat. EM-paikan jatkossa haaveissa siintää MM-kilpailut.

- Unelma on vielä elossa ja se on meidän selkeä tavoitteemme. Ensin keskitytään näihin MM-karsintaotteluihin Ruotsia ja Kroatiaa vastaan. Ei pidä katsoa vielä liian pitkälle, Seppälä toppuuttelee.

Ilari Seppälän tilastot Romanian liigassa

Henkilöt

 
7.6.2023 15:37 Suomalaiset ulkomailla

Remu Raitasella opettavainen debyyttikausi ulkomailla – ”Periaatteessa sain mitä hain”

Korisliigan MVP:ksi kaudella 2021-22 valittu Remu Raitanen, 25, jätti viime kauden jälkeen kotimaan kentät taakseen ja siirtyi Espanjan toiseksi korkeimmalle sarjatasolle, LEB Oroon, Albaceten joukkueeseen. Raitanen löysi olevansa kauden aikana uudenlaisessa tilanteessa.

1.6.2023 11:40 Suomalaiset ulkomailla

Edon Maxhunilla hyvä henkilökohtainen kausi Saksassa – ”Kausi lähti hyvin rullaamaan”

Susijengin takamies Edon Maxhuni, 25, pelasi menneen kauden Saksan Bundesliigaa ja FIBA Europe Cupia pelanneessa Merlins Crailsheimissa. Vaikka kausi ei mennyt joukkueelta odotusten mukaan, niin Maxhuni esiintyi vakuuttavasti.

26.5.2023 12:41 Suomalaiset ulkomailla

Topias Palmilla uran paras kausi ulkomailla – ”Sain tilaisuuden ja peliaikaa”

Topias Palmi, 28, pelasi menneen kauden romanialaisen Craiovan joukkueessa. Palmi nautti isoa roolia ja käytti sen tehokkaasti hyväkseen.

22.5.2023 15:25 Suomalaiset ulkomailla

Alexander Madsenilla kaksijakoinen kausi Kreikassa

Alexander Madsen pelasi menneen kauden Kreikan kärkiseuroihin lukeutuvassa AEK Ateenassa. Madsenin kauteen mahtui ylä- ja alamäkiä.

12.5.2023 09:26 Suomalaiset ulkomailla

Mestarien liigan Final Four viikonloppuna – Sasu Salin ja Tuomas Iisalo taistelemassa mestaruudesta

Mestarien liigan Final Four –lopputurnaus pelataan viikonlopun aikana Malagassa, Espanjassa. Suomalaisista voittoa havittelevat Teneriffan Sasu Salin ja Bonnin päävalmentaja Tuomas Iisalo.

4.4.2023 09:29 Suomalaiset ulkomailla

Mestarien liigassa alkavat puolivälierät - Salin, Madsen ja Tuomas Iisalo jahtaavat pokaalia

Koripallon Mestarien liigan puolivälierät käynnistyvät tiistaina. Suomalaisista Mestarien liigan pokaalia ovat jahtaamassa Sasu Salin, Alexander Madsen ja Tuomas Iisalo.

24.2.2023 08:52 Susijengi

Max Besselink: ”Tää matka on vasta alussa”

Helsingin NMKY:ssa koripallo-oppinsa saanut ja viime kaudella BC Nokiaa Korisliigassa edustanut Max Besselink, 20, pelaa tänään perjantaina ensimmäisen arvokisakarsintaottelunsa Susijengin paidassa. Jo pitkään lupauksia herättäneen Besselinkin kokoonpanopaikan taustalla on nousujohteinen tulokaskausi Saksan Bundesliigan BC Göttingenissä.

22.2.2023 10:09 Susijengi

Mikael Jantunen: ”Olen nykyään rennompi pelaajana”

Mikael Jantunen sai koripalloammattilaisuralleen lentävän lähdön voittamalla Belgian mestaruuden sekä Belgian ja Alankomaiden yhteisliigan parhaan kuudennen pelaajan palkinnon Filou Oostendessa. Kuluvalla kaudella Jantunen, 22, on jatkanut tasaista kehityskäyräänsä Italian Serie A:ssa Basket Trevison paidassa.

21.2.2023 09:56 Susijengi

Edon Maxhuni: ”Tavoitteena on ottaa seuraava steppi”

Yksi seurajoukkuekauden 2022-23 suurimpia suomalaismenestyjiä on ollut esikoiskauttaan Saksan Bundesliigassa pelaava Susijengin aloittava pelinrakentaja Edon Maxhuni, 24. Aiemmin ammattilaisurallaan mm. Virossa ja Hollannissa pelannut Maxhuni teki itsestään nimen viime vuoden EM-kisoissa ja on jatkanut Crailsheimissa siitä, mihin Prahassa ja Berliinissä jäi.

10.2.2023 09:44 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salinilla isoja otteluita edessä - "Vähän etuoikeutettu olo"

Sasu Salinilla on tulossa mielenkiintoiset viikot, kun edessä on isoja otteluita. Ensimmäisenä edessä on tulevana viikonloppuna pelattava FIBA Intercontinental Cup, jota seuraavat Copa del Rey sekä MM-karsintaottelut Susijengin kanssa.

7.2.2023 11:24 Suomalaiset ulkomailla

Ilari Seppälä palannut vahvasti loukkaantumisesta – ”Koris on tällä hetkellä tosi kivaa”

Ilari Seppälän alkukausi Ranskan ProB:ssä pelaavan Saint-Chamondin riveissä meni pilalle loukkaantumisen takia. Nyt Seppälä on kuitenkin vihdoin kuntoutunut pelikuntoon.

3.2.2023 10:47 Susijengi

Lauri Markkanen: ”Tunteet nousivat pintaan"

Lauri Markkanen, 25, joutui maanantaina iltapäivällä jännittämään omaa kutsuaan NBA:n vuotuiseen All-Star-otteluun kalkkiviivoille asti. Kun Markkasen nimi lopulta mainittiin, Susijengin jyväskyläläinen ykköstykki kävi ilon keskellä mielessään kaikki historialliseen saavutukseen johtaneet hetket.

27.12.2022 11:14 Suomalaiset ulkomailla

Remu Raitanen otti uuden askeleen urallaan – ”Valinta on osoittautunut oikeaksi”

Viime kaudella Korisliigan parhaaksi pelaajaksi valittu Remu Raitanen teki kesällä sopimuksen Espanjan kakkostasolla, LEB Orossa, pelaavan Albaceten kanssa. Raitanen on esiintynyt vahvasti ensimmäisellä ulkomaan ammattilaiskaudellaan.

23.12.2022 16:46 Susijengi

Yhdysvalloissa korkoa kasvava Miro Little: ”Nyt ollaan päästy vauhtiin”

Miro Little kohosi helmikuussa Susijengiin ensimmäisenä alle 18-vuotiaana debytanttina sitten Teemu Rannikon (1997). Päättyvä vuosi on vienyt Tampereen Pyrinnön kasvatin Susijengin EM-kisamittelön kautta Yhdysvaltoihin ja Sunrise Christian Academyyn, jossa Little on alkuyskähtelyjen jälkeen lunastanut paikkansa joukkueensa eliitissä matkalla kohti NCAA:ta.

29.10.2022 15:01 Suomalaiset ulkomailla

Alexander Madsenilla värikäs alku Kreikassa – ”Se oli uudenlainen kokemus”

Alexander Madsen siirtyi kesällä Kreikan huippuseuroihin lukeutuvan AEK Ateenan joukkueeseen. Madsenin alkukauteen on mahtunut paljon.

11.10.2022 21:11 Suomalaiset ulkomailla

Saksaan siirtyneellä Edon Maxhunilla iso mahdollisuus – ”Olen päässyt paremmin rytmiin mukaan”

Saksalaisen Merlins Crailsheimin kanssa sopimuksen tehnyt takamiesvelho Edon Maxhuni on aloittanut kautensa Bundesliigassa lupaavasti. Merlins on mukana myös keskiviikkona alkavassa FIBA Europe Cupissa, jossa Maxhuni saa vastaansa muun muassa Craiovan suomalaiskaksikon Topias Palmin ja Shawn Hopkinsin.

4.10.2022 10:48 Suomalaiset ulkomailla

Mestarien liigan lohkovaiheessa vahva suomalaisedustus

Mestarien liigan lohkovaiheen ottelut käynnistyivät maanantaina ja suomalaisten osalta pelit starttaavat tiistaina. Tänä vuonna Mestarien liigassa nähdään yhteensä kolme suomalaispelaajaa ja kaksi päävalmentajaa.

26.9.2022 19:37 Suomalaiset ulkomailla

Topias Palmi ja Shawn Hopkins yhdessä Romaniassa – ”Tämä auttaa kumpaakin”

Tampereen murre tulee tällä kaudella tutuksi romanialaisen SCMU Craiovan pukukopissa, kun Topias Palmi ja Shawn Hopkins tekivät kesällä joukkueen kanssa sopimukset. Ystävykset pääsevät tositoimiin jo tiistaina alkavissa FIBA Europe Cupin karsinnoissa.

23.6.2022 18:38 Suomalaiset ulkomailla

Topias Palmilla hankala kausi Belgiassa – ”En ole ihan sataprosenttisen tyytyväinen”

Topias Palmi siirtyi kesken kauden belgialaisseura Limburg Unitediin. Palmi väläytteli kauden aikana ja pääsi juhlimaan Belgian cupin voittoa, mutta kokonaisuudessaan kausi Belgiassa oli Palmille hankala.

22.6.2022 14:54 Suomalaiset ulkomailla

Elias Valtonen yllätti jopa itsensä kauden aikana – ”En lähtenyt mahdottoman isoilla odotuksilla”

Elias Valtonen osoitti, ettei hyppäys Saksan kakkostasolta Euroopan kovimpaan kansalliseen liigaan ole euralaislähtöiselle nuorukaiselle ponnistus eikä mikään. Sekä Valtonen että hänen seurajoukkueensa Manresa pelasivat erinomaisen kauden.

Näytä lisää vastaavia