Ralli päälle! Susijengi pyöritteli Belgiaa Hakametsässä

6.8.2022 22:27 Tampereen Hakametsän jäähallissa päästiin lauantai-iltana perinteiseen Delfin Basket -tunnelmaan. Susijengi nosti selkeästi tasoaan sitten toissailtaisen Belgia-tappion ja laulatti 4410-päistä kotiyleisöä iloisella ja henkeä nostattavalla 80–71 (43–37) -revanssivoitolla.

"Euran Jordani" Elias Valtonen loisti Hakametsän illassa. Kuvat: Ville Vuorinen / Susijengi.

Jos torstai-illan ottelussa Belgia nousi kuskin paikalle varhain ja mitteli Susijengin kanssa tasaväkisesti loppuminuuteille asti ennen viime minuuttien ratkaisuiskuaan, lauantaina Pirkanmaalla oli vain yksi sheriffi.

Pitkästä aikaa Delfin Basketin yleisön eteen päässyt Susijengi kasvatti eron kaksinumeroisiin pisteisiin jo toisen jakson alussa. Belgia roikkui kokeneen Pierre-Antoine Gillet’n (18/6) heittovireen turvin pelissä mukana, kunnes kolmannella jaksolla Susijengi karkasi itseluottamuksella pelanneen Henri Kantosen (7/6/4 syöttöä) tahdittamana taas karkumatkalle.

Päätösjaksolla Hakametsä huusi ja taputti rytmissä, kun Ilari Seppälän (5/0/3 syöttöä), Sasu Salinin (6/4/9 syöttöä/3 riistoa) ja Remu Raitasen (8/2) kolmen pisteen heitot suutelivat Hakametsän hallin korisukkia ja varmistivat voiton sinivalkoisille.

- Jyväskylässä on ralli menossa ja samanlainen ralli yritettiin saada käyntiin täällä Tampereella. Hyvällä ilmeellä tultiin kentälle ja muutamaa synkempää kohtaa lukuun ottamatta pelattiin ihan hyvä peli, uransa 117. miesten maaottelun pelannut Salin kiitteli.

Kokenutta susijermua ilahdutti erityisesti tilaisuus päästä takaisin Delfin Basketin yleisön eteen.

- Oon itsekin ollut Tampereella Delfin Basket -junnuna pelaamassa, tää on hieno tapahtuma. Kiva, että junnut pääsevät katsomaan, miten Susijengi pelaa. Toivottavasti joku tässä pelissä tänään olleista pelaajista pääsee kanssa joskus jengiin asti.

Frontside-Olli ja Valtosen Eura-step

Torstain ottelun tavoin lauantaina nähtiin kentällä koko joukko Susijengin valmennusjohdon laboratoriokokeita, jossa harjoiteltuja asioita kokeiltiin muodossa jos toisessakin ja peliminuutit jakautuivat tasaisesti miehistön kesken.

Tasonnosto torstaista oli kollektiivinen ja peli-ilme väkevämpi. Hetkittäin löysät syötöt lentelivät suoraan vastustajien näppeihin ja puolustuspään sekaannukset takasivat vapaita heittoja Gillet’lle ja vapaataipaleita korille Haris Bratanovicille (16/6), mutta paremmasta joukkueesta ei jäänyt epäselvyyttä.

Ja demokraattisessa peluutuksessa onnistujia riitti.

Katsomolta suurimmat suosionosoitukset keräsi jo toistamiseen maaottelun piste-ennätyksensä uusiksi laittanut Olivier ”Frontside-Olli” Nkamhoua (19/5), joka esitteli silkinpehmeää hyppyheittoaan, viimeisteli donkkeja korkealta yläilmoista ja eliminoi Belgian pick and roll -pelaamisen.

Elias Valtonen (15/8/3 riistoa) löysi peli-ilmeensä ja Eura-steppaili pisteitä isompien belgialaisten edestä. Kapteeni Shawn Huff (9/4) pelasi vastustamattomasti kokemuksellaan, Remu Raitanen (8/2) toi välitöntä korintekovoimaa ja Sasu Salin kunnostautui pallollisen puolustajana ja syöttäjänä peräti yhdeksällä namupassillaan.

Pelinjohdossa erityisesti Edon Maxhunista (8/4/5 syöttöä) ja vahvan sisääntulon tehneestä Henri Kantosesta (7/6/4 syöttöä) hehkuivat pelivarmuus ja -ilo, joka tarttui koko joukkueeseen.

- Kentällä tuntui koko ajan hyvältä. Eka vaihto meni vielä vähän kentällä liikkumista ja pelin vauhtia tunnustellen, mutta koko ajan pääsin paremmin peliin mukaan, ensimmäisen maaottelunsa vuoteen pelannut Kantonen arvioi omaa pelaamistaan.

- Me löydettiin pelin edetessä koko ajan vapaampia paikkoja hyökkäyksessä, ja kun alettiin saada heitot sisään, siinäpähän se ero sitten kasvoi. Tässä joukkueessa ja ympäristössä on helppo pelata.

Seuraavaksi Liettuaan

Prahan ja Berliinin EM-kisoihin huipentuvan loppukesän 2022 käynnistäneet Belgia-ottelut päätyivät siis Susijengin osalta voittoon ja tappioon. Päävalmentajan tehtävät Henrik Dettmannin vuosien jälkeen vastaanottaneella Lassi Tuovilla on nyt saldonaan kolme voittoa neljästä maaottelusta.

Susijengin kesä jatkuu ensi viikolla tuplamaaotteluilla Liettuassa. Susijengi haastaa Euroopan perinteikkääseen parhaimmistoon lukeutuvan Liettuan Kaunasissa keskiviikkona 10.8. ja Vilnassa torstaina 11.8. Liettua on lähtenyt EM-kisakesään NBA-jättiensä Domantas Saboniksen ja Jonas Valanciunasin vahvistamana.

Susijengi – Belgia 80–71 (20–14, 43–37, 62-49), miesten maaottelu, Tampere 6.8.2022

Susijengi: Olivier Nkamhoua 19/5, Elias Valtonen 15/8/3 riistoa, Shawn Huff 9/4, Edon Maxhuni 8/4/5 syöttöä, Remu Raitanen 8/2, Henri Kantonen 7/6/4 syöttöä, Sasu Salin 6/4/9 syöttöä, Ilari Seppälä 5/0/3 syöttöä, Carl Lindbom 2/0, Hannes Pöllä 1/2, Petteri Koponen 0/1, Shawn Hopkins 0/0.

Belgia: Pierre-Antoine Gillet 18/6, Haris Bratanovic 16/6, Quentin Serron 12/0/3 syöttöä.

 
26.2.2024 21:27 Susijengi

Susijengi löysi taisteluilmeensä, nousi 17 pisteen takaa avausvoittoon EM-karsinnoissa

EM-karsintansa kotivoitolla Georgiasta avannut Tanska saapui maanantaina Espoo Metro Areenalle täynnä tulta ja tappuraa, upotti avauspuoliskolla liki kaiken mahdollisen ja karkasi 17 pisteen vierasjohtoon. Susijengi palasi kuitenkin pitkän tauon jälkeen perusasioihin ja säntäsi kollektiivisella esityksellä 5339-päisen kotikatsomon riemuksi 89–85 (42–58) -voittoon.

23.2.2024 23:47 Susijengi

Susijengi säikytteli MM-hopeamitalisti Serbiaa, mustat hetket veivät yllätyssaumat

Susijengin aloitusviisikko Elias Valtosen johdolla aiheutti kauhunhetkiä hallitsevalle MM-hopeamitalisti Serbialle sen kotiareenalla Belgradissa perjantai-illan EM-karsinta-avauksessa. Serbian kokoylivoima ja Susijengin pallonmenetykset ja kylmä heittoilta kohosivat lopulta ratkaiseviksi tekijöiksi, kun Serbia ampaisi yhdeksän pisteen takaa 77–61 (36–34) -voittoon.

1.9.2023 09:29 Susijengi

Olympiakävijä Venezuela Susijengin koetinkivenä MM-huipennuksessa

Susijengin MM-kisat huipentuvat lauantaina aamupäivällä Suomen aikaa otteluun Venezuelaa vastaan. Vaikka Venezuela onkin edennyt Okinawalla tappiosta toiseen, Susijengin valmentaja Hanno Möttölä korostaa, että vastustajan kokemus niin olympiakisa- kuin MM-näyttämöiltäkin on kovaa valuuttaa.

31.8.2023 13:46 Susijengi

Fanien energisoima Susijengi juoksi Kap Verdeltä jalat alta

Susijengin fanit kunnostautuivat jälleen kerran kuudennen pelaajan ominaisuudessa, kun Suomi haki MM-kisojen avausvoittonsa nujertamalla Kap Verden 77-100 (39-54). Susifanit löivät voiton alkutahdit tiistai-illan fanitapaamisella ja antoivat Susijengille virtaa läpi intensiivisen 40-minuuttisen.

29.8.2023 13:23 Susijengi

Saksa rankaisi Susijengin virheistä MM-alkulohkon päätöspelissä

Susijengi sai kokea Saksa-ottelussa perjantain Australia-pelin toisinnon. Susijengin toteuttaminen ja pelikuri riittivät viidentoista minuutin ajan, kunnes tappioton Saksa alkoi rankaista suomalaisvirheistä isolla kädellä ja purki susipuolustuksen kirurgintarkasti Dennis Schröderin johdolla. Saksa takoi tauluun 101–75 (47-39) -voittolukemat.

27.8.2023 19:05 Susijengi

Japani hurmosvoittoon Susijengistä päätösjakson heittomyllyllä

Susijengi johti Japania kahdeksallatoista pisteellä sunnuntain MM-kisaottelun kolmannen jakson lopussa ja pystyi jo maistamaan MM-avausvoittonsa. Keisei Tominaga herätti kuitenkin kotijoukkueen onnistumisillaan ja viitoitti tien villiin päätösjaksoon, jonka aikana Japani latoi kuin liukuhihnalta heittoa susisukkaan ja karkasi 98–88 (36-46) -voittoon.

25.8.2023 14:24 Susijengi

Australia näytti mestarin elkeitä MM-avauksessa

Suomalaisyleisö rokkasi, Australian pelaajat kiukuttelivat ja Susijengin johto kasvoi parhaimmillaan kahdeksaan pisteeseen perjantain MM-avausottelussa. Sen jälkeen olympiapronssimitalisti Australia oppi virheistään, valjasti odotetut aseensa käyttöön ja karkasi 72–98 (40–45) -voittoon.

16.8.2023 21:40 Susijengi

Susijengi sai Latvialta kyytiä MM-kenraalissaan

Lauri Markkasta lepuuttanut Susijengi löi tukevat alkutahdit MM-kenraalissaan Latviaa vastaan Riiassa, mutta siihen joukkueen ilonaiheet jäivätkin. Latvia alkoi viritellä karkumatkaa jo ottelun toisella jaksolla ja ampaisi Susijengiltä karkuun kolmannella jaksolla Dairis ja Davis Bertansin ratkaisuilla. Loppulukemat merkittiin Latvialle 94–57 (39–32).

14.8.2023 22:03 Susijengi

Liettua revanssivoittoon sisukkaasta Susijengistä

Susijengi oli jo lähellä vainuta toisen perättäisen voittonsa Liettuaa vastaan maanantai-iltana Klaipedan hallin hiidenpadassa. Päätösjakson keskivaiheen musta pariminuuttinen takasi kuitenkin Liettualle 84-80 (45-43)-kotivoiton erinomaisella ilmeellä pelanneesta ja joka pallosta taistelleesta Susijengistä.

9.8.2023 21:40 Susijengi

Sisulla, ei tyylipisteillä: Susijengi karisti sinnikkään Viron kannoiltaan

Susijengin hyökkäyspelissä oli keskiviikkoiltana enimmän osan ottelusta käsijarru päällä, mutta tauolla rutkasti parantunut joukkuepuolustus ja leveästä rotaatiosta pelin loppuhetkillä löytyneet ratkaisijat takasivat Susijengille 86–80 (46–50) -voiton Virosta 5945-päisen kotikatsomon edessä.

Näytä lisää vastaavia