Teemu Rannikko: ”Nostettiin selkeästi tasoa toiseen peliin”

7.8.2022 11:25 Historian lehdet havisivat loppuviikolla Tampereella, kun Susijengin peliä kolmella vuosikymmenellä, 149 miesten maaottelussa ja neljissä kansainvälisissä arvokisoissa johtanut Teemu Rannikko, 41, siirtyi joukkueen valmennusjohtoon. Rannikko arvioi ensimmäisiä maaotteluitaan valmentajana positiiviseksi kokemukseksi.

Teemu Rannikko on ottanut paikkansa Susijengin valmennusjohdossa. Kuva: Ville Vuorinen / Susijengi.

Susijengin valmentajakollegioon heinäkuun lopussa liittynyt Rannikko oli Hakametsässä pelatun Scandic Cupin Belgia-otteluissa saumaton osa Lassi Tuovin, Mikko Larkaksen ja Hanno Möttölän muodostamaa aivokeskusta.

Pääroolia penkin päädyssä näytteli ansaitusti uusi päävalmentaja Tuovi, mutta Rannikko näytteli rooliaan kokemuksella ja asiantuntemuksella.

- Hienoa tietenkin olla staffissa mukana. Tunsin päässeeni hyvin sisälle hommaan heti ekasta pelistä lähtien, valmentaja arvioi.

Susijengi taipui torstai-iltana Belgialle pistein 71-75, mutta pyöritteli lauantaina suvereenin 80-71-voiton Hakametsän Delfin Basket -yleisön riemuitessa ja mylviessä.

- Tultiin toiseen peliin paremmalla peli-ilmeellä ja aloitettiin peli hyvin, joten päästiin sitä kautta hyvin sisään. Ei me mitenkään vielä ehjää 40-minuuttista pelattu, mutta tasonnosto ensimmäiseen peliin verrattuna oli selkeä, jatkaa Rannikko.

Laboratoriosta uusia näytteitä

Keskikesän MM-karsintaikkunasta Susijengi ansaitsi täydet pisteet kaatamalla ensiksi Ruotsin näytöstyyliin kotonaan ja hakemalla sen jälkeen Kroatiaa vastaan kirivoiton viimeisen kaksiminuuttisen hengästyttämällä venymisellään.

Ottelut Belgiaa vastaan sujuivat pitkälti kokeilumoodissa. Uusia asioita ja pelaajia ajettiin sisään ja kenttätapahtumat muistuttivat aika ajoin laboratoriota, jossa valmennusjohto sai testata harjoituksissa sisään ajettuja valintoja otteluolosuhteissa.

- Kaikki on tietenkin vielä vaiheessa, mutta kahden ottelun välillä parannettiin esimerkiksi puolustusta merkittävästi. Hyökkäyslevypallopelaaminen oli kummassakin pelissä vahvaa. Lauantain ottelussa huomattiin myös joukkueena, että kun pallo liikkuu, tapahtuu hyviä asioita.

Hakametsässä väläyttelivät myös vähemmille minuuteille aiemmin jääneet pelaajat ja heistä erityisesti Olivier Nkamhoua, jonka liikkuvuus, voima ja viimeistelykyky korin läheisyydessä tuovat jo ensitutustumisella joukkueen peliin aivan uuden elementin.

Eikä sovi unohtaa esimerkiksi väkeviä näyttöjä takakentällä antaneita Perttu Blomgrenia ja Henri Kantosta tai välitöntä korintekokykyään jälleen kerran osoittanutta Remu Raitasta.

- Olli (Nkamhoua) osoitti molemmissa peleissä, minkä tason pelaaja on. Hän otti hienosti vastaan aloitusviisikon paikan, teki hartiavoimin töitä molemmissa päässä ja paransi pick and roll -puolustustaan erinomaisesti kahden ottelun välillä, Rannikko analysoi.

- Muutenkin onnistumisia tuli kivasti laajalla rintamalla. Iloinen tietysti Kantosen Henrin puolesta, joka on päässyt pitkän tauon jälkeen treenaamaan käytännössä vasta viikko sitten ja hallitsi peliä molemmissa päissä kenttää sen ajan, kun pääsi pelaamaan.

Kaksitoista paikkaa jaossa kisajengiin

Susijengi jatkaa MM-karsintoihin ja EM-kisoihin valmistavia maaotteluitaan ensi viikolla Liettuassa, jossa vastaan asettuu Euroopan ja koko maailman parhaisiin maajoukkueisiin lukeutuva isäntämaa.

Ensimmäinen MM-jatkokarsintaikkuna käynnistyy kahden ja puolen viikon päästä Tampereen Nokia Arenalla Israelia vastaan ja siitä alle viikkoa myöhemmin Susijengi lentää kahdentoista pelaajan vahvuisena Prahaan pelaamaan EM-alkulohkoa. Kilpailu pelipaikoista on kovaa ja pelaajien motivaatio korkealla.

- Huomioon pitää ottaa sekin, että Belgia-otteluissa riveistä puuttuivat Lauri (Markkanen), Mädi (Madsen) ja Micke (Jantunen), ja kaikki tietävät, minkä tason pelaajia he ovat, Rannikko hymyilee.

- Näytön paikkoja piisaa vielä koko joukkueelle joka ainoissa treeneissä ja valmistavissa maaotteluissa. Ensi viikolla on kaksi ottelua vielä selkeästi Belgiaa kovempaa joukkuetta vastaan ja sen jälkeen ollaan taas vähän viisaampia.

Susijengi kohtaa Liettuan Kaunasissa keskiviikkona 10.8. klo 19.30 alkaen ja Vilnassa torstaina 11.8. klo 19.30 alkaen.

Henkilöt

 
15.11.2022 09:32 Haastattelu

Daniel Dolenc: ”Saksa-pelin jälkeen tarvittiin koko jengin efforttia”

Susijengin riemukkaimpiin onnistujiin maanantai-iltana lukeutunut Daniel Dolenc, 29, teki läsnäolonsa tiettäväksi Viroa vastaan niin hyökkäys- kuin puolustuskorinkin alla. Runsaat kaksi vuotta sitten susidebyyttinsä tehnyt 205-senttinen korinalusrouhija kertoo ottavansa jokaisen maajoukkuekutsun tilaisuudeksi kantaa yhteiseen kekoon ja kehittyä pelaajana.

12.11.2022 10:59 Susijengi

Susikapteeni Sasu Salin: ”Olen saanut olla ihan samalla tavalla kuin ennenkin”

Sasu Salinin aikakausi Susijengin kapteenina käynnistyi perjantai-iltana maaotteluidenkin osalta, kun EM-pronssimitalisti Saksa peittosi suomalaisvieraana Bambergissa. Tuore kapteeni on nyt selvinnyt tulikasteestaan ja kuvailee ensimmäistä kapteeniviikkoaan pehmeäksi laskuksi luottamustoimeen.

11.11.2022 08:55 Susijengi

Shawn Hopkins: ”Oon tullut tänne kilpailemaan”

Susijengiin jo seitsemän vuoden ajan kuulunut ja Romanian liigan Craiovassa hurjaa jälkeä tekevä Shawn Hopkins, 27, pelaa uransa parasta koripalloa ja on esiintynyt Susijengin harjoituksissa ennennäkemättömällä itseluottamuksella. BC Nokian kasvatti vetää perjantai-iltana Suomi-paidan ylleen ensimmäisessä arvokisakarsintaottelussaan koskaan.

9.11.2022 10:09 Susijengi

Alexander Madsen 50. maaottelunsa kynnyksellä: ”On etuoikeutettu olo”

Kouvolan Poikien kasvatti Alexander Madsen, 27, on 50. aikuisten maaottelunsa kynnyksellä. Ensimmäiset aikuisten arvokisansa Prahan ja Berliinin EM-kisoissa pelannut Susijengin sisäpuolustuksen lukko siirtyy uudelle kymmenluvulle oivallisessa tilanteessa – hänellä on selkeä käsitys pelillisestä identiteetistään ja runsaasti nälkää.

8.11.2022 09:42 Susijengi

Henri Kantonen: ”Kisat ovat vielä tuoreessa muistissa”

Korisliigan johtotähtiin vuosia kuulunut Henri Kantonen, 25, lähti edelliseen Susijengi-kesään toipilaana, mutta päätti kesänsä Prahan ja Berliinin EM-kisaryhmän arvokkaana rotaationpalasena. Kantonen on vaalinut ainutlaatuisen EM-kisakokemuksen opetuksia viime kuukaudet ja on valmis jatkamaan Susijengissä siitä, mihin syyskuussa jäi.

7.11.2022 09:40 Susijengi

Susijengiin palaava Alex Murphy: ”Motivaationi on korkeammalla kuin koskaan”

Japanin korkeimmalla sarjatasolla pelaava Alex Murphy, 29, on maajoukkueurallaan uuden haasteen edessä. Susijengin ”vanhaan kaartiin” kuin varkain varttunut Alex seurasi vaikuttuneena joukkueen historiallista kesää 2022 ja on nyt valmis tuomaan kaiken osaamisensa jengin käyttöön matkalla karsintojen kautta tulevaan MM-kisakesään.

29.10.2022 15:01 Suomalaiset ulkomailla

Alexander Madsenilla värikäs alku Kreikassa – ”Se oli uudenlainen kokemus”

Alexander Madsen siirtyi kesällä Kreikan huippuseuroihin lukeutuvan AEK Ateenan joukkueeseen. Madsenin alkukauteen on mahtunut paljon.

11.10.2022 21:11 Suomalaiset ulkomailla

Saksaan siirtyneellä Edon Maxhunilla iso mahdollisuus – ”Olen päässyt paremmin rytmiin mukaan”

Saksalaisen Merlins Crailsheimin kanssa sopimuksen tehnyt takamiesvelho Edon Maxhuni on aloittanut kautensa Bundesliigassa lupaavasti. Merlins on mukana myös keskiviikkona alkavassa FIBA Europe Cupissa, jossa Maxhuni saa vastaansa muun muassa Craiovan suomalaiskaksikon Topias Palmin ja Shawn Hopkinsin.

4.10.2022 10:48 Suomalaiset ulkomailla

Mestarien liigan lohkovaiheessa vahva suomalaisedustus

Mestarien liigan lohkovaiheen ottelut käynnistyivät maanantaina ja suomalaisten osalta pelit starttaavat tiistaina. Tänä vuonna Mestarien liigassa nähdään yhteensä kolme suomalaispelaajaa ja kaksi päävalmentajaa.

26.9.2022 19:37 Suomalaiset ulkomailla

Topias Palmi ja Shawn Hopkins yhdessä Romaniassa – ”Tämä auttaa kumpaakin”

Tampereen murre tulee tällä kaudella tutuksi romanialaisen SCMU Craiovan pukukopissa, kun Topias Palmi ja Shawn Hopkins tekivät kesällä joukkueen kanssa sopimukset. Ystävykset pääsevät tositoimiin jo tiistaina alkavissa FIBA Europe Cupin karsinnoissa.

15.9.2022 12:57 Susijengi

Päävalmentaja Lassi Tuovi: ”Joukkue kasvoi ja oppi läpi kesän”

Vuoden 2022 EM-kisat huipentuvat tulevana viikonloppuna, kun Saksa, Ranska, Espanja ja yllätysjoukkue Puola jakavat himoitut EM-mitalit keskenään. Suomi-koriksen historiaa puolivälieräpaikallaan tehnyt Susijengi sai tuoreen päävalmentajansa Lassi Tuovin mukaan merkittävää pääomaa pitkästä, yhtenäisestä ja monivaiheisesta maajoukkuekesästä.

12.9.2022 11:27 Susijengi

Susijengin sytyttäjä Miro Little: “Koutsit sanoi, että ole rohkea”

Uransa ensimmäisiä EM-kisoja pelaava Tampereen Pyrinnön kasvatti Miro Little, 18, nousi neljännesvälierävoitossa Kroatiaa vastaan esille juuri silloin, kun häntä tarvittiin eniten. Little hyökkäsi rohkeasti korille, puolusti Kroatian pelinrakentajia antaumuksella ja tyylitteli turnauksen parhaan ottelunsa tilanteessa, jossa tehtiin suomalaista koripallohistoriaa.

10.9.2022 10:58 Susijengi

Elias Valtonen: ”Meillä on upea mahdollisuus sunnuntaina”

Prahan EM-alkulohko on mennyttä päivää ja kuusitoista jäljellä olevaa EM-kisajoukkuetta kotiutuneet Berliiniin, missä ratkotaan koripallon vuoden 2022 Euroopan mestaruus. Nuoresta lupauksesta Susijengin luottopelaajaksi varttunut Elias Valtonen, 23, kertoo nauttineensa joka ainoasta hetkestä arvokisanäyttämöllä ja uskoo Susijengin tekevän sunnuntaina historiaa.

8.9.2022 10:46 Susijengi

”Heti ammutaan kun kori näkyy” – Susijengin Hollannin-veteraanit tietävät, mitä torstaina tulee vastaan

Susijengi ja Hollanti ovat kohdanneet miesten maajoukkuetasolla viimeisen kahdenkymmenen vuoden aikana vain kerran. Viime kaudella Belgian ja Hollannin yhteisliigassa pelanneet Topias Palmi, Edon Maxhuni ja Mikael Jantunen kuitenkin tietävät omakohtaisen kokemuksen pohjalta, mitä torstai-iltapäivällä on tiedossa.

6.9.2022 14:59 Susijengi

Sasu Salin: ”Katseet on jo Tshekeissä”

Kansainvälisessä huippukoripallossa suhdanteet vaihtuvat nopeasti. Lauantaina Susijengi juhli 30 pisteen voittoa Puolasta, maanantaina taivuttiin Serbian edessä saman 30 pisteen edestä. Susijengin rutinoitunut tarkka-ampuja Sasu Salin kertoo joukkueen prosessoineen Serbia-tappion nopeasti ja kääntäneen katseen Tshekkeihin.

5.9.2022 14:02 Susijengi

Lauri Markkanen: ”Jokicilla on uskomaton kyky nähdä kenttä”

Vaikka koripallo kuinka on olemukseltaan joukkuepeli, Susijengin ja Serbian maanantain myöhäisillan kohtaamisessa otsikoihin tulee nousemaan kahden NBA-jätin, Lauri Markkasen ja Nikola Jokicin, kohtaaminen. Markkanen on kohdannut Jokicin jo useasti NBA-urallaan ja uskoo tietävänsä melko hyvin, mitä maanantaina on luvassa.

4.9.2022 16:03 Susijengi

Petteri Koponen Greatest Hits: ”Kenraali” 150 maaottelun rajapyykillä

Pitkän, ansiokkaan ja paikoin uskomattomankin koripallouransa viimeisiä otteluita pelaava Petteri Koponen, 34, saavuttaa maanantaina 150 miesten maaottelun rajapyykin vain kahdentenatoista pelaajana kautta aikain. Ohessa katsaus ”Kenraalin” uran kaikkien aikojen ikimuistoisimpiin otteluihin susipaidassa.

2.9.2022 09:19 Susijengi

Mikael Jantunen ensimmäisistä EM-kisoistaan: ”Onhan tämä hienoa!”

Kimmo Muurinen ja Tuukka Kotti pelasivat ”alamittaisina isoina miehinä tiensä Susijengin kannattajien sydämiin viime vuosikymmenellä. Perinteet jatkuvat, sillä nuoresta iästään huolimatta jo neljä vuotta Susijengissä pelannut Mikael Jantunen, 22, kanavoi Kotin ja Muurisen ikiaikaisia vahvuuksia EM-näyttämöillä nyt ensimmäistä kertaa urallaan.

1.9.2022 11:41 Susijengi

Edon Maxhuni: ”Mä oon valmis tähän haasteeseen”

Kari-Pekka Klingasta Teemu Rannikon kautta Jamar Wilsoniin ja Petteri Koposeen on Susijengin peliä pyörittänyt vuosikymmenestä toiseen kansainvälisen tason pelinrakentaja. Alkavien EM-kisojen aikana Susijengin takakentän marsalkaksi on näyttävimmin ehdolla hyvinkääläislähtöinen Edon Maxhuni, 24.

28.8.2022 10:10 Susijengi

Viron päävalmentaja Jukka Toijala: ”Vaikea sanoa, mikä on tunneskaala tänä iltana”

Jukka Toijalan pian neljättä vuotta valmentama Viron maajoukkue sai lentävän lähdön MM-karsintoihin voittamalla ensimmäisestä kolmesta pelistään kaksi. Vaikka sittemmin joukkue on taipunut neljässä perättäisessä karsintaottelussa, on joukkue Toijalan mukaan strategian mukaisessa aikataulussaan ja enemmän kuin valmis kohtaamiseensa Susijengiä vastaan.

Näytä lisää vastaavia