Turkki jatkoajalla voittoon Susijengistä, jatkopaikka vielä mahdollinen

3.9.2014 20:45 Susijengin keskiviikon MM-kisaottelu päättyi pettymykseen, kun Susijengin vahva ote Turkista lipesi ja taistelevat turkkilaiset rynnistivät tuhansien suomalaiskannattajien harmiksi 77–73 (27–41, 68–68)-jatkoaikavoittoon. Tappiosta huolimatta Susijengin paikka Barcelonan jatkopeleissä on vielä voitolla mahdollinen saavuttaa.

Matti Nuutinen pelasi MM-turnauksen parhaan pelinsä Turkkia vastaan.

Turkin Emir Preldzic pääsi tuulettelemaan voittoa..

..kun taas Petteri Koponen lakaisi katseellaan parkettia kentältä poistuttuaan.

Mikko Koivisto oli Susijengin parhaimmistoa. Kuvat: Ville Vuorinen.

Turkki sai pelin jälkipuoliskolla puhdin pois suomalaisten joukkuehyökkäyksestä Petteri Koposta tuplaamalla ja väijyi 17 pisteen tappioasemasta päätösneljänneksen loppuun mennessä heiton päähän.


Petteri Koposen hartioille soviteltiin sankarinviittaa 16 sekuntia ennen varsinaisen peliajan loppua, kun Susijengin johtotähti asteli vapaaheittoviivalle Suomen 65–68-johtoasemassa. Koposen heitot nuolivat kuitenkin rautoja, ja hetkeä myöhemmin Turkin Cenk Akyol tasoitti pelin kulmakolmosellaan nopean vastahyökkäyksen päätteeksi.

Jatkoaika oli hermostunutta koripalloa, jossa molemmille joukkueille tarjoutui etenkin viimeisen kahden minuutin aikana mahdollisuuksia murentaa vastustaja. Turkin Kerem Gönlum upotti ratkaisevan korin takaovesta 47 sekuntia ennen loppua.

– Onnittelut Turkille. He taistelivat kovaa ja me taistelimme kovaa, mutta se ei riittänyt lopussa, huokaisi Susijengin parhaimmistoon kuulunut Tuukka Kotti (9/3).

– Olemme pettyneitä tappioon, ja erityisesti tapaan, jolla tappio tuli. Mutta ei auta. Tästä on jatkettava.

Ensiksi vei Suomi, sitten Turkki

Ennen ottelua olennainen kysymys kuului, pelataanko ottelussa Suomen ehdoilla tempokoripalloa vai Turkin ehdoilla hidasta, kävelevää 5-5-peliä.

Susijengi tuli peliin hurjalla peli-ilmeellä. Petteri Koponen (17/5/5 syöttöä) johti joukkojaan hyökkäyspäässä ja sai tulitukea Mikko Koivistolta (11/3/3 syöttöä), Sasu Salinilta (15/2) ja virhevaikeuksissa ollutta Shawn Huffia (2/0) erinomaisesti paikanneelta Matti Nuutiselta (8/5) – unohtamatta isoja turkkilaisjässiköitä useasti uunottanutta Kottia.

Turkki yskähteli avauspuoliskolla joukkuehyökkäyksensä rakentamisessa pahasti, mutta sai tauolta tultua painostamalla Suomen pallonkäsittelijöitä, erityisesti Koposta ja Teemu Rannikkoa (1/0), tuplauksin ja koko kentän vartioinnilla. Toisessa päässä kenttää Turkki hakeutui hanakasti vapaaheittoviivalle sekä käytti Suomen ajoittaiset puolustuspään nukahdukset hyödykseen luomalla heittopaikkoja kauempaa korista.

– Tämä oli ottelu, jonka jo kertaalleen voitimme, mutta emme pystyneet viimeistelemään voittoamme. Niin koriksessa joskus käy, Susijengin päävalmentaja Henrik Dettmann ihmetteli.

Dettmann kiinnitti lehdistötilaisuudessa kuuntelijoiden huomion ottelutilastoihin ja käytti niitä osoituksena omiensa luonteesta.

– Tilastoja katsoessa joku saattaisi ihmetellä, miten meillä oli pienintäkään mahdollisuutta voittaa. Turkki heitti 45 vapaaheittoa, me kymmenen. Turkki haki 40 levypalloa, me 29. Me menetimme pallon 19 kertaa, Turkki 13, luetteli Dettmann.

– Numeroiden perusteella meillä ei olisi pitänyt olla mahdollisuuksia, mutta meillä oli sydän mukana. Näissä turnauksissa on kyse kasvusta ja tämä joukkue on kasvanut MM-turnauksen aikana valtavasti. Vaikeita tappiota tulee joskus, mutta ne ovat osa peliä.

Jatkopaikka omissa käsissä

Tappiosta huolimatta Susijengillä on vielä mahdollisuudet edetä Barcelonaan neljännesvälieriin, mutta joukkueen on skenaarion toteutumiseksi päihitettävä torstaina Uusi-Seelanti MM-alkulohkon viimeisessä ottelussaan ja USA:n on voitettava Ukraina.

– Meillä on langat käsissämme ja haluamme pelata itsemme Barcelonaan, Dettmann julisti.

Jos USA voittaa kaksi viimeistä otteluaan ja Susijengi peittoaa Uuden-Seelannin, Suomi etenee Barcelonaan riippumatta Turkin ja Dominikaanisen Tasavallan välisen ottelun lopputuloksesta.

Turkki – Suomi 77–73 (10–15, 27–41, 53–59, 68–68), miesten maaottelu, MM-kisat, alkulohko, Bilbao (Espanja) 3.9.2014

Suomi: Petteri Koponen 17/5/5 syöttöä, Sasu Salin 15/2, Mikko Koivisto 11/3/3 syöttöä, Tuukka Kotti 9/3, Matti Nuutinen 8/5, Erik Murphy 6/6, Kimmo Muurinen 2/3, Shawn Huff 2/0, Hanno Möttölä 2/0, Teemu Rannikko 1/0, Gerald Lee jr 0/1, Antero Lehto.

Turkki: Ömer Asik 22/8, Ender Arslan 12/4/4 syöttöä, Emir Preldzic 13/8/5 syöttöä, Kerem Gönlüm 10/8.

 
8.5.2017 Maaottelu

Susijengi aloittaa MM-karsinnat vieraskentällä marraskuussa

MM-karsintojen alkulohko F:ssä pelaava Susijengi aloittaa karsintaurakkansa 24. marraskuuta, kun se kohtaa vieraskentällä myöhemmin selviävän MM-esikarsintojen lohkovoittajan. Karsinnat jatkuvat Suomen osalta 27. marraskuuta kotiottelulla Tshekkiä vastaan.

4.9.2014 17:40 Maaottelu

Uupunut Susijengi taisteli lopussa, Uuden-Seelannin etumatka liikaa

Keskiviikon myöhäisillan Turkki-tappion jälkeen Susijengillä oli suuria vaikeuksia saada peliään käyntiin Bilbaon alkulohkon päätöspelissä Uutta-Seelantia vastaan. Teemu Rannikon ja Gerald Lee juniorin herättämä Suomi nousi huutomyrskyssä 20 pisteen takaa pisteen päähän ja sai lopussa potentiaaliset voitto- ja tasoitusheitot ilmaan, mutta Uusi-Seelanti piti pintansa.

3.9.2014 00:45 Maaottelu

Dominikaaninen Tasavalta kaivoi Susijengille sudenkuopan

Susijengin kolmas MM-kisaottelu päättyi huokauksiin, kun korinalustaa hallinnut Dominikaaninen Tasavalta vei suomalaisilta pelihuumorin. Petteri Koponen ja Mikko Koivisto toivat loppuhetkillä Susijengin 16 pisteen takaa heiton päähän, mutta karibialaiset jäädyttivät pelin hyökkäyslevypalloillaan ja jäivät juhlimaan 68–74 (32–41)-voittoa.

31.8.2014 19:00 Maaottelu

Susijengi selviytyi Ukrainan hermopaineesta, avasi voittotilinsä MM-kisoissa

Suomen Susijengin historian ensimmäinen MM-kisavoitto irtosi sunnuntaina Bilbaossa, kun viime kesän EM-kisoissa kuudenneksi sijoittunut Ukraina kaatui Susijengin kynsiin 81–76 (35–37). Ukraina kiri toisella puoliajalla kahdesti Susijengin runsaan johdon miltei umpeen, mutta Suomi osoitti tahtonsa lujuuden sekuntien kiertyessä kellosta vähiin.

31.8.2014 Maaottelu

Maailmanmestari USA juoksi Susijengiltä tassut alta

Historiansa ensimmäisissä MM-kisoissa pelaava Susijengi pysyi hallitsevan maailmanmestarin ja olympiakultamitalistin USA:n kyydissä kuutisen minuuttia täyteen ammutun Bilbao Areenan todistaessa. Saatuaan nopean vastahyökkäyspelinsä kulkemaan USA painoi kaasun pohjaan ja imi toisella neljänneksellä energian ja itseluottamuksen Suomen pelistä. USA kuittasi voiton pistein 114–54 (60–18).

14.7.2014 Maaottelu

Susijengin valmistautuminen MM-kisoihin alkaa

Suomen miesten Susijengi huhki viime viikolla preseason -harjoitusten merkeissä Helsingin Pasilassa ja aloittaa virallisen yhteisharjoituskautensa tänään maanantaina. Kahdenkymmenen miehen kokoonpanolla leireilevän Susijengin kesä huipentuu elo-syyskuussa Espanjassa pelattaviin MM-kisoihin.

20.2.2020 21:42 Susijengi

Serbia lamaannutti Susijengin vahvuuksillaan karsinta-avauksessa

Susijengin EM-karsintojen ensimmäisessä ottelussa ensiluokkaisesti esiintynyt Serbia ei antanut suomalaisille edes kunnollista tilaisuutta näyttää kynsiään. Serbia kaiversi fyysisyydellä sekä fiksulla pelaamisella molemmissa päissä kenttää selkeän 58-80 (24-37) -voiton Espoo Metro Areenalla.

31.5.2018 14:01 Susijengi

Susijengin Viro-ottelun lipunmyynti käynnissä – kesän avaus Hartwall Arenalla 25.6.

Susijengi palaa kotiyleisön eteen Hartwall Arenalla 25. kesäkuuta, kun se kohtaa Viron MM-karsintojen kenraalissa. Lipunmyynti Viro-otteluun on käynnissä.

25.2.2018 22:00 Maaottelu

Koiviston liekinheitin, liukas Wilson ja haalarimies Nenonen – Susijengillä monta onnistujaa tahtovoitossa Bulgariaa vastaan

Helsingin jäähallin 5217-päinen kotiyleisö poistui areenalta hymyt korvissa, kun Mikko Koiviston kolmoskarkelot, Jamar Wilsonin taikatemput ja Juho Nenosen irtopallopelaaminen turvasivat Suomelle elintärkeän voiton MM-karsinnoissa Bulgariaa vastaan. Bulgaria kiri jo kertaalleen karanneen Susijengin, mutta loppuhetkillä sisukas Suomi nousi 75-70 (40-30) –voittoon.

24.2.2018 00:10 Maaottelu

Hurmoksen löytänyt Islanti nousi 11 pisteen takaa Susijengin ohi

Reykjavikin myrskyinen ilta osoittautui Susijengille täsmälleen niin vaikeaksi kuin odotettiin. Suomi karkasi parhaimmillaan 11 pisteen johtoon isännistään, mutta Islanti passivoi yliaggressiivisella puolustuspelillään vierashyökkäyksen viimeisellä neljänneksellä ja avasi MM-karsintojen voittotilinsä 81-76 (39-38) -voitollaan.

14.12.2017 09:00 Maaottelu

Susijengi jatkaa MM-karsintoja – Bulgaria-ottelun liput nyt myynnissä

Susijengi jatkaa MM-kisapaikan metsästystä helmikuussa, kun se kohtaa vieraskentällä Islannin 23.2. ja isännöi Bulgariaa Helsingissä 25.2. Bulgaria-ottelun liput ovat nyt myynnissä.

7.12.2017 Maaottelu

Susijengin jahti jatkuu – helmikuun MM-karsintaottelun lipunmyynti käynnistyy 14.12.

Susijengi jatkaa MM-kisapaikan metsästystä helmikuussa, kun se kohtaa vieraskentällä Islannin 23.2. ja isännöi Bulgariaa Helsingissä 25.2. Bulgaria-ottelun liput tulevat myyntiin 14.12.

27.11.2017 Maaottelu

Vaikea ilta Nordiksella, Schilb kaatoi kolmosilla Susijengin

Susijengin MM-karsintaikkunan toinen ottelu päättyi tappioon Helsingin Jäähallissa, kun Tshekki oli etevämpi loppulukemin 56-64 (30-25). Nihkeä ja vähäkorinen kamppailu ratkesi päätösneljänneksellä, kun tshekkiläiset rohmusivat hyökkäyslevypalloja ja Blake Schilb äityi ilmiliekkeihin kolmosen takaa.

26.11.2017 Maaottelu

Tshekki-otteluun vapautui rajoitettu määrä erikoispaikkoja – 4400 lippua myyty

Susijengin maanantaiseen MM-karsintojen kotiavaukseen on vapautunut rajallinen määrä halvimman kategorian lippuja erinomaisilta paikoilta. Liput ovat näkörajoitepaikkoja, joista on kuitenkin esteetön näkymä kentälle.

25.11.2017 16:47 Maaottelu

Tshekki jauhaa palloskriinejä ja juoksee kenttää

Susijengi kohtaa MM-karsintojen seuraavan haasteensa jo maanantaina, kun vuoden 2015 EM-kisojen yllättäjäjoukkue Tshekki saapuu Helsingin Jäähallin sudenpesään marraskuun MM-karsintaikkunan viimeisen ottelun merkeissä. Vaikka Tshekki pelaa ilman syömähampaitaan Satoranskya ja Veselya, joukkueen vauhtipeli ja korintekovoima ovat todellisia haasteita.

23.11.2017 11:30 MM-kilpailut

Susijengi 14 miehen rintamana Bulgariaan

Susijengi matkustaa torstaiaamuna Bulgarian Botevgradiin, missä joukkue aloittaa perjantai-iltana karsinnat pääsystä Kiinan vuoden 2019 MM-kisoihin. Päävalmentaja Henrik Dettmann on kutsunut mukaan kaikki 14 pelaajaa, jotka ovat kuuluneet Susijengin marraskuun leiritykseen tällä viikolla.

22.11.2017 16:09 Maaottelu

Susijengi aloittaa MM-karsintansa kurinalaisen Bulgarian kotisalissa

Viime kesän EM-kotikisoissa koko Suomen hurmannut Susijengi aloittaa taipaleensa kohti Kiinan vuoden 2019 MM-kisoja kohtaamalla perjantaisessa MM-karsintojen avausottelussa Bulgarian. Suomi ja Bulgaria ovat edelliseen kerran ottaneet yhteen lähes vuosikymmen sitten, mutta susileirissä perjantain ottelun isäntäjoukkue tiedetään vaikeaksi vastustajaksi.

19.10.2017 13:30 Maaottelu

Dettmann nimesi 19 pelaajaa marraskuun MM-karsintaikkunaan

EM-kotikisoissa menestystä niittäneen Susijengin päävalmentaja Henrik Dettmann on nimennyt 19 pelaajaa marraskuussa pelattaviin MM-karsintaotteluihin Bulgariaa ja Tshekkiä vastaan. Dettmannin koolle kutsuma lista koostuu yksinomaan Euroopassa ja Korisliigassa pelaavista ammattilaisista.

5.10.2017 Maaottelu

MM-karsintojen Suomi–Tshekki-ottelun VIP-paketit myynnissä

Susijengi aloittaa uuden jahdin marraskuussa, kun vuoden 2019 MM-karsinnat käynnistyvät. Suomi–Tshekki-ottelun VIP-paketit ovat nyt myynnissä.

28.9.2017 Maaottelu

Muutoksia koripallon virallisiin pelisääntöihin: askelsääntö ja epäurheilijamainen virhe

Kansainvälinen koripalloliitto FIBA on hyväksynyt sääntöihin muutoksia, jotka astuvat voimaan kauden 2017/18 alusta. Alla yhteenvetoa askelsäännön sekä epäurheilijamaisen virheen tuomitsemisen muutoksista.

Näytä lisää vastaavia