14-vuotiaiden SM-sarjat päätökseen

7.5.2018 18:38 Kauden viimeiset nuorten Suomen mestaruudet ratkottiin viikonloppuna Kisakalliossa. Tytöissä SM-kultaa juhli Espoo Basket Team ja poikien mestaruuden vei Tampereen Pyrintö.

Tytöissä Feeniks Basket eteni lopputurnaukseen puhtaalla pelillä voitettuaan kaikki kahdeksan runkosarjan otteluaan. Kisakalliossa komentoa pitivät yllä kuitenkin espoolaisjoukkueet Honka 1 ja Espoo Basket Team, jotka peittosivat vastustajansa edeten finaaliin.

Loppuottelussa EBT oli lopulta vahvempi lukemin 67-49 ja vei näin 14-vuotiaiden tyttöjen SM-kultaa. Pronssiottelussa Helmi Basket nappasi himmeimmät mitalit, kun se voitti Pyrintö Redin 88-65.

Sijoitukset ja parhaat pelaajat

1. Espoo Basket Team (Kiia Mäntylä)
2. Honka 1 (Venla Ulander)
3. Helmi Basket (Essia Hurme)
4. Pyrintö Red (Anni Nurminen)
5. BC Nokia (Viivi Niskanen)
6. Feeniks Basket (Fiia Hellsten)
7. HNMKY Black (Sara Blomqvist)
8. Peli-Karhut (Mette Nurminen)

14-vuotiaiden tyttöjen SM-sarjan sivu >>

 

Pyrintö juhli C-pojissa 

Tampereen Pyrintö juhli SM-kultaa 14-vuotiaissa pojissa.

Poikien finaali päättyi tamperelaisjuhliin, kun Pyrintö White marssi mestaruuteen kaataen Tapiolan Honka 2:sen 84-49. Välierissä Pyrntö pyyhki tieltään Vilpas 1:sen 86-55 ja myös Honka oli vahvassa iskussa voittaen viikonloppuna kaikki muut ottelunsa.

Salolaisten mitalinnälkä ei kuitenkaan hiipunut, vaan pronssiset mitalit ripustettiin Vilppaan kaulaan joukkueen voitettua Munkkiniemen Kisapojat 80-61.

Sijoitukset ja parhaat pelaajat

1. Pyrintö White (Brunel Madzou)
2. Honka 2 (Viljami Vartiainen)
3. Vilpas 1 (Kalle Määttänen)
4. Munkkiniemen Kisapojat (Joona Heinonen)
5. WB-Pantterit (Valtteri Heiskanen)
6. Turun NMKY (Daniel Rantapaju)
7. Kouvot 04 (Elias Pitkänen)
8. EBT White (Rasmus Jaatinen)

14-vuotiaiden poikien SM-sarjan sivu >>

 
21.1.2021 16:45 Nuorten SM-sarjat

Nuorten valtakunnallisten sarjojen pelaamistavat muuttuvat

Nuorten valtakunnallisten sarjojen pelaamistapaa on muutettu 16-, 17- ja 19-vuotiaiden valtakunnallisissa sarjoissa. Suomen Koripalloliiton liittohallitus on torstaina 21.1. kokouksessaan päättänyt muutoksista.

17.12.2020 13:17 Pääjuttu

Kohti koriskevättä 2021

Useat sairaanhoitopiirit ovat suositelleet sisäliikuntatilojen sulkemisen jatkamista 10.1.2021 asti. Rajoitukset ja suositukset aiheuttavat joitain muutoksia kevään sarjaohjelmiin nuorten valtakunnallisten sarjojen sekä kaikkien alueiden sarjojen osalta.

1.12.2020 11:12 Koripalloliitto tiedottaa

Nuorten ja aikuisten harrastesarjat keskeytyvät tiistaina 1.12.2020

Koripalloliiton kilpailujaos on päättänyt vallitsevasta Suomen koronavirusepidemiasta johtuen keskeyttää Koripalloliiton sarjatoiminnan koko Suomessa loppuvuodeksi nuorten ja aikuisten harrastetoiminnan osalta. Myös kaikkien nuorten valtakunnallisten sarjojen pelaaminen keskeytetään tiistaina 1.12.2020. Aikuisten huippu- ja kilpasarjat jatkuvat viranomaismääräysten mukaan eli tyhjille katsomoille niillä alueilla, joilla ei saa yleisöä ottaa ja rajoitusten mukaisesti jos viranomaiset sen sallivat.

27.11.2020 14:57 Koripalloliitto tiedottaa

Koronavirusepidemia keskeyttää sarjatoiminnan koronan leviämisalueilla

Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä tiedotti 27.11.2020, että pääkaupunkiseudun nuorten harrastetoiminta keskeytetään. Olympiakomitea ja lajiliitot ovat sopineet yhdessä, että koronaviruksen leviämisalueilla kaikki sarja- ja harjoittelutoiminta aikuisten harrastetoiminnassa keskeytetään. Lasten ja nuorten harjoittelu sisätiloissa keskeytetään Uudellamaalla sekä jatkossa muiden leviämisvaiheen alueiden kaupunkien mahdollisesti tekemien linjausten mukaisesti.

8.6.2018 10:24 Koripalloliitto tiedottaa

Nuorten valtakunnallisten sarjojen karsinnat – ilmoittautuminen avattu

Nuorten valtakunnallisten sarjojen ilmoittautuminen on nyt avattu. Samalla julkaistaan nuorten valtakunnallisten sarjojen kilpailukalenteri.

28.9.2017 Maaottelu

Muutoksia koripallon virallisiin pelisääntöihin: askelsääntö ja epäurheilijamainen virhe

Kansainvälinen koripalloliitto FIBA on hyväksynyt sääntöihin muutoksia, jotka astuvat voimaan kauden 2017/18 alusta. Alla yhteenvetoa askelsäännön sekä epäurheilijamaisen virheen tuomitsemisen muutoksista.

Ehdota nimeä hankkeelle – Koripalloliitto pyrkii parantamaan ottelutapahtumien ilmapiiriä

Koripalloliitto käynnistää valtakunnallisen hankkeen, jonka avulla halutaan parantaa ottelutapahtumien ilmapiiriä ja tuottaa seuroille työkaluja epäasiallisen käytöksen kitkemiseen.

C-nuorten SM-sarjat käyntiin – Sallan Palloseura tuo pohjoisen tuulia tyttöjen sarjaan

C-nuorten SM-sarjat käynnistyvät viikonloppuna. Tyttöjen sarjassa pisimmät pelimatkat on Sallan Palloseuralla, joka reissaa ensimmäiseen turnaukseensa Espoon Summahallille lähes 1000 kilometriä.

24.5.2013 Pohjoinen alue

Nuorten valtakunnallisten sarjojen pelaamistapa ja kalenteri 2013-14 julkaistu

Suomen Koripalloliitto on julkaissut liittohallituksen hyväksymät A- ja B-nuorten SM-sarjojen ja I divisioonien pelaamistavat ja kilpailukalenterin pelikaudelle 2013-14. Runkosarjoihin ja pudotuspeleihin ei tule muutoksia, mutta A- ja B-nuorten valtakunnallisten sarjojen karsinnat kokivat uudistuksen.

14.8.2012 Pohjoinen alue

Ilmoittautuminen A-, B- ja C-nuorten valtakunnallisiin karsintoihin on päättymässä - 15.8.2012

Ilmoittautuminen A- ja B-nuorten valtakunnallisten sarjojen karsintoihin on alkanut. C-nuorten SM-karsintaan (alueelliset karsintasarjat) voi myös jo ilmoittautua. Viimeinen ilmoittautumispäivä on keskiviikko 15.8.2012.

Näytä lisää vastaavia