15-vuotiaille tytöille kultaa ja hopeaa Kööpenhaminassa, pojat hopealle

19.6.2016 Suomen 15-vuotiaiden tyttöjen Suomi White ja Suomi Blue kohtasivat Kööpenhaminan kutsuturnauksen loppuottelussa toisensa ja pidemmän korren veti Suomi Blue, joka voitti 69-59 (37-31). Suomen 15-vuotiaiden poikien Blue-joukkue ylsi myös turnauksen finaaliin, mutta hävisi päätösneljänneksellä fyysiselle Englannille 75-62 (24-30).


Suomen finaaleissa molemmat joukkueet pelasivat lujaa ottelun erikoislaatuisuudesta huolimatta. Blue-joukkue karkasi toisella puoliajalla ja pääsi juhlimaan turnausvoittoa.
 

- Tytöt saivat aikaiseksi hyvän ottelun. Syöksyttiin ja taisteltiin palloista. Ei ehkä samanlaista puristusta, mitä kahtena viimeisenä päivänä, mutta se on täysin luonnollista, päävalmentaja Jussi Räikkä kertoi.
 

- Huomioitavaa on, että tämä oli molemmille joukkueille koko turnauksen tiukin peli. Mukava lopetus muutaman viikon työlle.
 

Suomelta turnauksen All Star -viisikkoon valittiin Noora Markkanen, Awak Kuier ja Janette Aarnio. Loppuottelun arvokkain pelaaja oli Blue-joukkueen Alexandra Ailus.
 

Turnauksesta ei ole saatavilla tarkempia tilastotietoja.

 

15-vuotiailla pojilla nousujohteinen turnaus

15-vuotiaiden poikien Suomi Blue johti vielä kolmannella neljänneksellä Englantia, mutta päätösneljänneksellä fyysisesti pelannut Englanti läkähdytti suomalaiset. Englanti pokkasi kultamitalit kaulaansa ja Suomi joutui tyytymään hopeaan.
 

- Olimme alussa vähän pinteessä, mutta sitten nousimme peliin mukaan. Päätösneljänneksellä alkoi bensavalo palamaan. Englanti ei kuitenkaan saanut mitään ilmaiseksi, päävalmentaja Arttu Mannelin kertoi.
 

Suomelta All Star -viisikkoon valittiin Perttu Blomgren ja Oliver Kivi, jotka molemmat kärsivät virhevaikeuksista finaalissa.
 

Suomi White taas voitti aamuottelussa Henri Permannon, Janne Salmisen ja Eelis Uiton johdolla Skotlannin 64-75 (28-36). Suomi White sijoittui voiton myötä turnauksessa yhdeksänneksi.
 

- Olen todella tyytyväinen turnaukseen, se oli nousujohteinen. Aiemmin turnauksessa pelasimme Englantia ja Skotlantia vastaan toisilla joukkueilla ja silloin vastustajat veivät reilusti. Tässä ryhmässä on hyviä pelaajia, mikä on osoitus siitä, että seuroissa tehdään hyvää duunia.
 

Turnauksesta ei ole saatavilla tarkempia tilastotietoja.

Susi All Star -joukkueet hävisivät Liettualle kahdesti

Suomen tyttöjen Susi All Star -joukkue kohtasi Tallinnan Baltic Cupin viimeisenä päivänä Liettuan, joka vei ottelua sen alkuminuuteista aina loppusummeriin saakka. Liettua voitti lopulta numeroin 76-48 (33-22).
 

- Liettua oli fyysisin joukkue näistä kolmesta, jotka kohtasimme ja se näkyi heti luvuissa. Senteissä olimme tasavertaisia, mutta jäimme totaalisesti jalkoihin tekemisen terävyydessä. Liettualaiset olivat naisia ja suomalaiset tyttöjä, päävalmentaja Harri Jokela kommentoi.
 

- Seuraava tapahtuma näiden tyttöjen kanssa on marraskuussa, joten heillä on runsaasti aikaa siinä välissä kehittää terävyyttä henkilökohtaisissa asioissa, hankkia positiivista aggressiivisuutta ja oppia voittamaan kaksinkamppailuja. Näissä tänään hävisimme.
 

Suomen isot pelaajat esiintyivät läpi turnauksen mainiosti. Liettuaa vastaan Suomelta onnistui joukkueen arvokkaimmaksi pelaajaksi valittu Laura Väisänen, joka heitti 16 pistettä ja noukki 6 levypalloa.

Lisätietoja: Ottelutilastot

Poikien Susi All Star -joukkue taas joutui liettualaisten kovaan kouluun, kun Liettua pääsi rynnimään mielensä mukaan korin alle ja poimimaan hyökkäyslevypalloja. Liettua voitti selkein numeroin 111-54 (65-25).
 

- Tuloksesta huolimatta tämä oli ensimmäinen ottelu, jossa uskalsimme pelata. Taisteltiin, mentiin maihin, tönittiin ja revittiin. Hyökkäyksessä oli nyt rohkeutta, päävalmentaja Petka Lehtinen kertoi.
 

Suomen arvokkaimmaksi pelaajaksi valittiin Markus Vapaavuori, jonka päiväsaldo oli 16 pistettä ja 3 levypalloa. Myös Joel Mäntynen (9/3) hyökkäsi ennakkoluulottomasti.

Lisätietoja: Ottelutilastot
 
18.6.2016 Maaottelu

Suomelta kolme joukkuetta loppuotteluihin Kööpenhaminan 15-vuotiaiden kutsuturnauksessa

Suomen 15-vuotiaiden tyttöjen voittokulku Kööpenhaminan vuotuisessa kutsuturnauksessa jatkuu, kun Suomen molemmat joukkueet Blue ja White etenivät lauantaipäivän päätteeksi turnauksen loppuotteluun puhtaalla pelillä. Myös 15-vuotiaiden poikien Suomi Blue -joukkue selvisi loppuotteluun voittamalla välierissä Ruotsin Yellow-joukkueen.

24.7.2017 Maaottelu

Suomen 16-vuotiaat pojat selättivät Bosnia-Hertsegovinan EYOF-avauksessa

Suomen 16-vuotiaiden poikien maajoukkue aloitti Euroopan Nuorten Olympiafestivaalit voitolla, kun avauspelissä Sudenpennut kaatoivat Bosnia-Hertsegovinan lukemin 79-70 (40-35). Suomen ykkönen oli 20 pistettä ja 10 levypalloa kaapinut Thomas Exaucia.

23.7.2017 Maaottelu

Suomen 20-vuotiaiden miesten EM-urakka päätökseen voitokkaasti

Suomen 20-vuotiaiden miesten maajoukkue B-divisioonan EM-kisojen taival päättyi tänään Romanian Oradeassa, kun Suomi nappasi yhdeksännen sijan voittamalla kisojen päätöspelissään Hollannin 85-66 (41-26). Suomen nuorisomaajoukkueet pelasivat kokonaisuudessaan sunnuntaina viisi peliä, joista saldona oli viisi voittoa.

21.7.2017 Maaottelu

Sudenpennuilla vilkas viiden ottelun perjantai

Suomen nuorisomaajoukkueet pelasivat peräti viisi ottelua perjantaina, joista Sudenpennut nappasi neljä voittoa. 20-vuotiaat miehet päihittivät B-divisioonan EM-kisoissa Slovakian. 18-vuotiaat tytöt. 16-vuotiaat pojat ja 15-vuotiaat tytöt olivat myös voitokkaita, kun taas 18-vuotiaat pojat joutuivat tyytymään tappioon.

18.6.2017 Maaottelu

Suomen 15-vuotiaat viimeistelivät Kööpenhaminan kutsuturnauksen taistellen

Suomen 15-vuotiaalta nähtiin hyviä pelejä Kööpenhaminan kutsuturnauksen päätöspäivänä. 15-vuotiaat pojat vaihtoivat vastustajaa ja viimeistelivät Kööpenhaminan turnauksen Islannin joukkueita vastaan. Tyttöjen Blue-joukkue sijoittui sijalle 13. Suomen White-joukkue oli turnauksen 10.

17.6.2017 Maaottelu

Suomelta hyvää taistelua Kööpenhaminan 15-vuotiaiden kutsuturnauksessa

Suomen 15-vuotiaiden maajoukkueilta nähtiin Kööpenhaminan kutsuturnauksen toisena pelipäivänä pirteitä esityksiä. Suomen 15-vuotiaat pojat saivat uudet vastustajat Islannin joukkueista, kun White ja Blue -joukkueet olisivat pelanneet toisiaan vastaan sunnuntaina.

16.6.2017 Maaottelu

Suomen 15-vuotiaiden maajoukkueilla takanaan ensimmäinen päivä Kööpenhaminassa

Suomen 15-vuotiaiden poikien ja tyttöjen maajoukkueet ottivat ensiaskeleensa sudenpolulla Kööpenhaminan kutsuturnauksessa perjantaina. Suomi osallistuu turnaukseen sekä tytöissä että pojissa kahdella joukkueella.

2.12.2016 Pääjuttu

Sudenpennut jatkavat huippuopissa myös vuonna 2017

Suomen nuorten maajoukkueiden eli ”Sudenpentujen” valmentajat vuodelle 2017 on valittu. Osa joukkueista jatkaa tutussa komennossa, mutta mukana on myös muutama nuorten maajoukkuetoimintaan palaava valmentaja.

17.6.2016 Pääjuttu

Suomen 15-vuotiailla tytöillä hieno aloituspäivä Kööpenhaminassa

Suomen 15-vuotiaiden tyttöjen maajoukkue avasi Kööpenhaminan kutsuturnauksen puhtaalla pelillä, kun Suomi voitti neljästi vastustajansa selkein numeroin. 15-vuotiaiden poikien saldo Kööpenhaminassa oli kaksi voittoa ja kaksi tappiota. Susi All Star -joukkueet taas taipuivat sekä tytöissä että pojissa Virolle Tallinnan Baltic Cupissa.

26.7.2014 Maaottelu

18-vuotiaat tytöt ja pojat voittoihin EM-kisossa

18-vuotiaiden tyttöjen ja poikien maajoukkueet voittivat omat pelinsä B-divisioonan EM-kisoissa. 18-vuotiaat jatkavat tappiottomina viemällä Makedoniaa ja 18-vuotiaat tytöt puolestaan etenivät kamppailemaan viidennestä sijata voittamalla Englannin.

21.7.2014 Maaottelu

18-vuotiaat tytöt päättivät EM-kisojen alkulohkon puhtaalla pelillä

Kahden nuorten maajoukkuepelin päivänä 18-vuotiaat tytöt nappasivat tärkeän voiton Bosnia-Hertsegovinasta B-divisioonan EM-kisojen alkulohkon viimeisessä pelissä ja 15-vuotiaat pojat nappasivat kansainvälisten pelien kokemusta vöilleen voittamalla Liettuan Selection Teamin.

23.6.2014 Maaottelu

15-vuotiaat Sudenpennut saivat Tanskan kutsuturnauksesta haluamansa

15-vuotiaiden tyttöjen ja poikien sisääntulomaajoukkueet päättivät Tanskassa pelattavan Kööpenhaminan kutsuturnauksen sunnuntaina. Sisääntulomaajoukkueet saivat juuri sitä mitä halusivatkin: aimo annoksen kokemusta kansainvälisistä peleistä.

22.6.2014 Maaottelu

15-vuotiaat Sudenpennut jatkavat oppimista Tanskan kutsuturnauksen toisena päivänä

15-vuotiaiden poikien ja tyttöjen sisääntulomaajoukkueet päättivät toisen päivänsä Tanskassa pelattavassa Kööpenhaminan kutsuturnauksessa. Avauspäivän tavoin nuoret Sudenpennut saivat jälleen tärkeitä kansainvälisiä pelejä, jotka valmistavat heidät tuleviin koitoksiin.

21.6.2014 Maaottelu

15-vuotiailla Sudenpennuilla takana avauspäivä Tanskan turnauksessa

15-vuotiaiden tyttöjen ja poikien maajoukkueet aloittivat Tanskassa pelattavan Kööpenhaminan kutsuturnauksen avauspäivän yhteensä kahdeksalla maaottelulla. Suomella on turnauksessa kaksi joukkuetta sekä tytöissä että pojissa.

16.12.2013 Pohjoinen alue

Kisakalliosta Koripalloliiton valmennus- ja harjoituskeskus – Susi Training Center avautuu kesäksi

Suomen Koripalloliitto ja Kisakallion Urheiluopisto ovat solmineet monivuotisen, strategisen kumppanuussopimuksen, jonka myötä Kisakalliosta tulee Koripalloliiton valmennus- ja harjoituskeskus. Kisakallio rakentaa koripallon ja maajoukkueiden tarpeisiin oman harjoitusluolan – Susi Training Centerin, joka avataan käyttöön jo ensi kesäksi. Kisakallio sijoittaa koripallon optimaalisiin valmentautumisolosuhteisiin noin kaksi miljoonaa euroa.

24.7.2013 21:45 Maaottelu

18-vuotiaat pojat masensivat Saksan jatkoajalla

Shawn Hopkins aloitti kolmosillaan Suomen kirin, kun 18-vuotiaat pojat nujersivat EM-jatkosarjan avausottelussa Saksan jatkoajalla 85–82 (42–44, 77–77). Myös 16-vuotiaat pojat ja 15-vuotiaat tytöt pääsivät keskiviikkona maaotteluiden makuun.

23.7.2013 Maaottelu

15-vuotiaat tytöt voittoon ensimmäisessä maaottelussaan

Suomen 15-vuotiaiden tyttöjen maajoukkue (1998 ja myöhemmin syntyneet) nautiskeli 51–46 (28–18)-voittoon Liettuasta ikäluokkansa ensimmäisessä virallisessa maaottelussa Liettuan Anyksciaissa. Myös Suomen 15-vuotiaat pojat olivat vakuuttavia, kun Sarunas Marciulionisin koripalloakatemia kaatui Vilnassa suomalaispoikien käsittelyssä pistein 87–44 (44–30).

24.11.2011 Valmentajat

Sudenpennut jatkavat ammattilaisten hoivissa 2012

Suomen nuorten koripallomaajoukkueiden, ”sudenpentujen” valmentajat vuodelle 2012 on valittu. Susijengit jatkavat ammattilaisvalmentajien komennossa. Viime vuosista tuttuun tapaan on valmentajien keskuudessa toteutettu tehtävänkiertoa ikäluokkien välillä.

14.7.2011 Maaottelu

16-vuotiaat pojat ja 15-vuotiaat tytöt voittoihin, 18-vuotiaat pojat piinasivat Ranskaa

Suomen 16-vuotiaiden poikien maajoukkue haki viimeisessä EM-kisoja edeltävässä maaottelussaan 84–60 (39–25)-voiton Georgiasta ja 15-vuotiaat tytöt avasivat maaottelutaipaleensa jyräämällä Viron 97–14 (50–11). 18-vuotiaat pojat puolestaan pistivät ikäluokkansa huippuihin kuuluvan Ranskan ahtaalle Tikkurilassa.

29.6.2010 Maaottelu

18-vuotiaat pojat säikyttelivät Liettuaa

Maanantaina suurinumeroisesti Liettualle hävinnyt Suomen alle 18-vuotiaiden poikien maajoukkue haastoi kahden vuoden takaisen Euroopan mestarin tiukkaan kamppailuun tiistaina aamupäivällä. Suomalaisrynnistyksestä huolimatta Liettua piti pintansa ja voitti toisen ottelun lukemin 76-70 (34-27).

Näytä lisää vastaavia