16-vuotiaat pojat hävisivät Espanjalle

7.8.2023 23:50 Suomen 16-vuotiaat pojat jatkoivat pelejään ikäluokan A-divisioonan EM-kisoissa. Espanja jatkoi puhtaalla pelillä, kun se kaatoi Suomen 97-52 (54-25). 16-vuotiaat tytöt puolestaan pelasivat viimeisen valmistavan ottelun ennen perjantaina alkavia EM-kisoja. Siinä Espanjan U16-tytöt olivat parempia 66-49 (36-25).

Samu Adler kohosi Suomen parhaaksi pistemieheksi. Kuva: FIBA Europe

16-vuotiailla pojilla hankala ilta

Suomen alku otteluun oli vaikea. Espanja karkasi jo ensimmäisellä jaksolla. Jakso merkittiin joukkueelle 34-12.

Tämän jälkeen Sudenpentujen oli vaikea enää nousta taistelemaan voitosta. Joukkueiden välinen ero kasvoi tasaisesti.

- Meillä on suuria vaikeuksia näitä joukkueita vastaan, jotka antava yltiömäisen pallon paineen. Pallonmenetykset olivat meidän murheenkryynimme.  Espanja teki 41 pistettä meidän menetyksistämme ja 37 pistettä nopeista hyökkäyksistä, päävalmentaja Jyri Lohikoski sanoi.

Samu Adler 14/8/5 koriin johtanutta syöttöä oli Suomen paras pistemies. Miikka Muurinen sai kasaan 12 pistettä ja kuusi levypalloa. Ignacio Campoy heitti 13 minuutissa 21 pistettä Espanjalle.

- Saksa-otteluun verrattuna positiivista tässä pelissä oli, se että tässä meillä oli useita hetkiä, jolloin pystyimme olemaan samalla kentällä Espanjan kanssa. Näitä pelejä pitäisi vaan päästä pelaamaan useammin. Silloin menetysmäärätkään tuskin olisivat noin korkeat.

Kisoissa on huomenna edessä välipäivä. Keskiviikkona pelataan Round of 16, jossa ratkeaa, pelaako Suomi sijoista 1-8 vai 9-16. Sudenpentujen peli alkaa klo 17:00 Suomen aikaa. Siinä se kohtaa Kreikan.

- Otetaan alkusarjan peleistä ja Ranskan valmistavasta turnauksesta parhaat asiat ja lähdetään järjestämään jymypaukkua keskiviikkona.

Ottelutilasto

16-vuotiaat tytöt kiusasivat Espanjaa päätösjaksolle asti

16-vuotiaat tytöt hävisivät Espanjalle valmistavassa maaottelussa 66-49 (36-25). Seuraavaksi joukkue matkaa Turkkiin, jossa pelataan ikäluokan A-divisioonan EM-kisat.

Tasaisen ensimmäisen jakson jälkeen Sudenpennut joutuivat ottelussa takaa-ajajiksi.

Se ei kuitenkaan tuntunut joukkuetta hetkauttavan. 16-vuotiaiden parhaat hetket nähtiin kolmannella jaksolla, jonka aikana Suomi kiri Espanjan johdon neljään pisteeseen.

Päätösjaksolla Espanja kuitenkin upotti kovia heittoja toisensa jälkeen ja meni menojaan.

- Puolustuspeli oli tänään erinomaista läpi ottelun. Hyökkäyspeli oli hyvää ensimmäisellä ja varsinkin kolmannella jaksolla. Silloin olimme jopa niskan päällä. Toisella ja neljännellä jaksolla hyökkäyspeli oli hermostunutta. Heittoprosentit eivät olleet tarpeeksi hyviä ja meille tuli menetyksiä. Nämä jaksot ratkaisivat pelin Espanjalle tänään, päävalmentaja Jussi Räikkä sanoi.

Ada Luukkanen heitti ottelussa 11 pistettä ja keräsi kuusi levypalloa. Myös Erika Mace 9/3/3 koriin johtanutta syöttöä onnistui. Espanjan Nicole Dominguez 13/5 heitti ottelun korkeimman pistemäärän.

- Näyttää siltä, että puolustuspeli on valmista EM-kisoja varten. Hyökkäyspelin kanssa on vielä tekemistä ennen kisojen alkua ja sitä täytyy harjoitella.

13.8.2023 20:17 Sudenpennut

16-vuotiaat tytöt lohkovoittoon puhtaalla pelillä

16-vuotiaat tytöt jatkoivat vahvoja otteitaan EM-kisojen alkulohkossa. Portugali oli täysi vastaantulija Sudenpentujen käsittelyssä. Voitto kirjattiin suomalaisille 80-56 (49-24). 16-vuotiaat pojat päättivät oman turnauksensa. Päätöspelissä Latvia oli parempi 73-63 (24-30).

14.2.2023 14:36 Sudenpennut

Sudenpentujen maajoukkuekesän 2023 EM-kisalohkot ovat selvinneet

Kansainvälinen koripalloliitto FIBA arpoi tänään tiistaina 14.2. Freisingissä, Saksassa, nuorten maajoukkueiden EM-kisojen lohkot kesälle 2023. Suomen kuudesta nuorisomaajoukkueesta tulevana kesänä A-divisioonan EM-kisoissa pelaa peräti viisi.

16.2.2022 08:28 Sudenpennut

Sudenpentujen maajoukkuekesän 2022 EM-kisalohkot ovat selvinneet

Kansainvälinen koripalloliitto FIBA arpoi tiistaina 15.2. Freisingissä, Saksassa, nuorten maajoukkueiden EM-kisojen lohkot kesälle 2022. Suomen kaikki tyttömaajoukkueet pelaavat A-divisioonan EM-kisoissa, pojat taas B-divisioonassa.

15.8.2019 21:19 Sudenpennut

16-vuotiaat tytöt kellistivät Kreikan EM-kenraalissa, 16-vuotiailla pojille tappio EM-kisoissa

Suomen 16-vuotiaiden tyttöjen maajoukkue pelasi menestyksekkään viimeisen harjoitusmaaottelun ennen A-divisioonan EM-kisoja pieksemällä Kreikan Susi Training Centerissä 69-64 (31-29). 16-vuotiaiden poikien maajoukkue hävisi B-divisioonan EM-kisoissa Ukrainalle.

17.8.2018 22:19 Sudenpennut

Molemmat 16-vuotiaista Sudenpennuista voittoon EM-kisoissa

Sekä Suomen 16-vuotiaiden tyttöjen että poikien maajoukkueet ylsivät voittoihin B-divisioonan EM-kisoissa.

16.8.2018 22:54 Sudenpennut

16-vuotiaat tytöt aloittivat EM-kisansa ryminällä

Suomen 16-vuotiaiden tyttöjen B-divisioonan EM-kisojen aloituspeli oli murskajainen, kun Sudenpennut löylytti Albaniaa 43-139 (31-68). 16-vuotiaat pojat taas hävisivät Ukrainalle.

11.8.2018 19:54 Sudenpennut

Sudenpennuille kolme tappiota lauantaina

Suomen nuorisomaajoukkueet kärsivät kolme tappiota lauantaina, kun 18-vuotiaat tytöt ja 16-vuotiaat pojat hävisivät B-divisioonan EM-kisoissa ja 16-vuotiaat tytöt hävisivät valmistavassa maaottelussa Kisakalliossa.

4.8.2018 23:34 Sudenpennut

Sudenpennuille kaksi voittoa EM-kisoissa

Sekä Suomen 18-vuotiaat pojat että tytöt olivat voitokkaita EM-kisoissa. Suomen 16-vuotiaat tytöt ja pojat taas joutuivat tyytymään tappioihin valmistavissa maaotteluissa.

6.2.2024 16:35 Sudenpennut

Sudenpentujen EM-kisojen lohkot kesälle arvottu – MU18 saa kotikisoihin mielenkiintoisen alkulohkon

Kansainvälinen koripalloliitto FIBA järjesti tiistaina Saksan Freisingissa ensi kesän koripallon nuorten EM-turnausten lohkoarvonnat. Tampereen kotikisoissa esiintyvä 18-vuotiaiden poikien maajoukkue kohtaa alkulohkossaan Slovenian, Espanjan ja Liettuan.

5.1.2024 17:24 Sudenpennut

Sudenpennuille kolme kultamitalia tuliaisiksi Tallinnan Baltic Sea Cupista

Suomen nuorisomaajoukkueet, Sudenpennut, lähti kotimatkalle kolme tusinallista kultamitaleita taskussaan Tallinnasta, kun Suomen 18-vuotiaiden tyttöjen ja poikien sekä 16-vuotiaiden tyttöjen maajoukkueet juhlivat Baltic Sea Basketball Cupin mestaruutta.