16-vuotiaat pojat kantavat haastajan viittaa EM-turnauksessa

17.7.2007 Suomen koripallojunioreiden EM-turnaukset Euroopan B-divisioonassa saavat jatkoa tänä perjantaina, kun 16-vuotiaat pojat matkustavat Makedonian Skopjeen haastamaan isompiaan. Valmentaja Ari Tammivaaran johdolla ahkerasti harjoittellut Suomi on ottanut tavoitteekseen nousujohteisuuden ja jatkuvan kehityksen.

Suomi on sijoitettu kisojen etukäteen kovatasoisimmaksi ennakoituun lohkoon, jossa vastaan asettuvat mm. kovat koripallomaat Saksa ja Montenegro. Haasteesta tietoinen Tammivaara toteaakin, ettei Suomella ole kisoissa varsinaista tulostavoitetta.

- Selväähän se on, että emme lähde turnaukseen siten, että ensisijainen tavoitteemme olisi nousu Euroopan A-divisioonaan, selventää Tammivaara.

- Sen sijaan joukkueessamme on tiettyjä sisäisiä tavoitteita, jotka pyrimme täyttämään parhaamme mukaan. Kolme päätavoitettamme ovat aggressiivisuus, suoritusten tasaisuus sekä nousujohteisuus.

Tammivaara toteaa B-nuorten EM-kisojen olevan parasta mahdollista valmentautumista myöhempien ikäluokkien arvo-otteluihin.

- Tarkoitus on, että pelaajat omaksuvat jo alle 15-vuotiaiden harjoitusringissä tietyn vaatimustason ja aggressiivisuuden, jota kansainvälisissä peleissä tarvitaan. 16-vuotiailla on silti edelleen joitain ikäluokalle luonnollisia ongelmia, kuten joukkuepelin intensiteetin sekä henkilökohtaisten suoritusten ailahtelu, luennoi Tammivaara.

- Tulevissa kisoissa olennaista on pelistä toiseen jatkuva suoritustasaisuus sekä se, että joukkue pystyy kokoamaan itsensä huonon pelin jälkeen.

Oppia Liettuasta

16-vuotiailla on takanaan kiireinen ottelukesä. Saalistettuaan pronssimitalit Pohjoismaiden mestaruusturnauksesta joukkue on leireillyt Liettuassa ja kohdannut kahdesti B-divisioonan EM-kisoihin valmistautuvan Viron.

- Valmistautuminen kisoihin on ollut optimaalista. Olemme pelanneet hyviä harjoitusotteluita tasoisiamme joukkueita vastaan sekä mitelleet Euroopan huippua edustavaa Liettuaa vastaan, kiittelee Tammivaara.

Tammivaara kertaa 16-vuotiaiden kesän huippuhetkiksi 85-55-voiton Valko-Venäjästä ja 66-44-voiton Virosta. Myös murskatappioihin päättyneet Liettua-maaottelut käyvät Tammivaaran mielestä hyvästä oppitunnista.

- Liettua osoitti meille, minkälaista on taktisesti kypsä peli. He juoksivat nopean hyökkäyksen jos se oli mahdollista ja rakensivat huolella 5-5-pelin, jos nopeaa ei pystynyt juoksemaan. Olemme pyrkineet hakemaan omaan pelimme samalla tavoin oikeanlaista intensiteettiä.

Joukkueen hyökkäyspelin kulmakiviksi Tammivaara nostaa MaSu-Basketin Sasu Salinin ja Pussihukkien Antto Nikkarisen.

- Salin on tehnyt valmistavien otteluiden aikana pääsääntöisesti toistakymmentä pistettä ottelua kohden, ollen täten joukkueen paras korintekijä. Myös Antto Nikkarinen pelin organisoijana on meille hyvin tärkeä pelaaja.

Tammivaara sai Jobin postia alkuviikosta, kun joukkueen avaussentteri Mikael Sandberg joutui jäämään kisoista sivuun loukkaantumisen vuoksi. Sandbergin tilalle joukkueen kokoonpanoon nostettiin Hongan Kilian Cato. Päävastuu 16-vuotiaiden korinaluspelistä lankeaa Sandbergin poissaollessa Oulun NMKY:n kasvatin Samuli Vanttajan harteille.

- Vanttaja on tänä kesänä paikoin räiskähdellyt ja paikoin esiintynyt pehmeämmin. Saa nähdä, missä iskussa Samuli on näissä kisoissa, Tammivaara pohtii.

 

EM-alkulohkon otteluaikataulu

Pe 20.7. klo 12:00 Suomi-Montenegro

La 21.7. klo 16:30 Ruotsi-Suomi

Su 22.7. klo 21:00 Suomi-Saksa

Ma 23.7. klo 16:30 Norja-Suomi

Ti 24.7. klo 12:00 Suomi-Romania

 

Suomi U16 EM-kisajoukkueen lopullinen kokoonpano

Cato Kilian

197 cm

Tapiolan Honka, Espoo

Halonen Niki

186 cm

MaSu-Basket, Helsinki

Heinäharju Paavo

175 cm

Vantaan Pussihukat

Helenius Juho

191 cm

Tapiolan Honka, Espoo

Laukkanen Antti

192 cm

Tapiolan Honka, Espoo

Molenius Markus

198 cm

Forssan Koripojat

Niemistö Kai

189 cm

ToPo, Helsinki

Nikkarinen Antto

182 cm

Vantaan Pussihukat

Ohtonen Jukka

194 cm

Oulun NMKY

Salin Sasu

185 cm

MaSu-Basket, Helsinki

Toivonen Lauri

197 cm

Kolmoskori, Riihimäki

Vanttaja Samuli

203 cm

Oulun NMKY

Joukkuetta valmentavat Ari Tammivaara (päävalmentaja), Anton Mirolybov ja Miikka Sopanen. Huoltaja Jere Linja-Aho.Lisätietoja: http://www.fibaeurope-u16men.com/enDivB/
 
1.7.2018 23:51 Sudenpennut

Sudenpennuille kaksi voittoa ja kaksi tappiota Viroa vastaan

Suomen nuorisomaajoukkueista 18- ja 16-vuotiaat tytöt jatkavat tappiottomina Pohjoismaiden mestaruuskisojen toiseksi viimeisenä päivänä. Sudenpentujen kokonaissaldo Viroa vastaan oli kaksi voittoa ja kaksi tappiota.

30.6.2018 23:20 Sudenpennut

Kolme joukkueellista Sudenpentuja jatkaa puhtaalla pelillä PM-kisoissa

Pohjoismaiden mestaruuskisojen kolmantena päivänä nähtiin Suomelta kolme voittoa neljästä Tanskasta. Voittojen myötä kolme Suomen nuorisomaajoukkuetta jatkaa PM-kisoissa ilman tappioita.

30.6.2018 00:27 Sudenpennut

Sudenpennut löylytti Norjaa neljästi PM-kisoissa

Pohjoismaiden mestaruuskisojen toisena päivänä todistettiin Sudenpentujen puhdasta päivää, kun jokainen neljästä ikäluokasta pieksi Norjan Kisakallion Susi Training Centerissä.

28.6.2018 22:15 Sudenpennut

Sudenpennuille kolme Islannin päänahkaa PM-kisojen avauspäivänä

Suomen 18- ja 16-vuotiaat tytöt sekä pojat käynnistivät Pohjoismaiden mestaruuden tavoittelun Kisakallion Susi Training Centerissä tänään torstaina. PM-kisojen avauspäivän saldo Islantia vastaan oli Sudenpennuille kolme voittoa neljästä.

27.6.2018 10:25 Pääjuttu

Suomen nuorisomaajoukkueet mittelevät Pohjoismaiden mestaruudesta Kisakalliossa

Suomen 18- ja 16-vuotiaiden tyttöjen ja poikien maajoukkueet pelaavat Pohjoismaiden mestaruudesta 28.6.-2.7. Kisakallion Susi Training Centerissä. PM-kisoihin ottaa osaa Suomen lisäksi Norja, Viro, Tanska, Ruotsi ja Islanti.

17.1.2018 EM-karsinnat

Sudenpentujen maajoukkuekesän EM-lohkoarvonnat suoritettu

FIBA Europe suoritti tiistaina 16. tammikuuta ensi kesän koripallon nuorten EM-turnausten lohkoarvonnat. A-divisioonassa Suomen 18-vuotiaat pojat saavat Latviassa pidettävissä EM-kisoissa C-lohkossa vastaansa Espanjan, Ukrainan ja Bosnia-Hertsegovinan.

5.1.2018 17:15 Maaottelu

Sudenpennuille kolme voittoa Baltic Sea Cupin päätöspäivänä

Tallinnassa pidetty Baltic Sea Basketball Cup sai päätöksensä tänään perjantaina, kun Suomen nuorisomaajoukkueet saivat vastaansa viimeisissä otteluissaan Ruotsin. Kummatkin 18-vuotiaiden maajoukkueista ja 16-vuotiaiden tyttöjen maajoukkue nappasivat voitot kotimatkalle, kun taas 16-vuotiaat pojat kärsivät tappion.

4.1.2018 23:50 Maaottelu

Sudenpennuille kaksi voittoa Virosta Baltic Sea Cupissa

Baltic Sea Basketball Cupin toisena päivänä Suomen nuorisomaajoukkueet kohtasivat Viron, josta 18-vuotiaiden maajoukkueet vetivät pidemmän korren, kun taas 16-vuotiaat joutuivat tyytymään tappioihin. BSBC päättyy huomenna, kun Sudenpennut saa vastaansa Ruotsin.

3.1.2018 Maaottelu

Baltic Sea Cup käyntiin, Latvialle kolme voittoa neljästä

Suomen nuorten koripallomaajoukkueet aloittivat maajoukkuevuotensa Tallinnassa vuotuisessa Baltic Sea Basketball Cupissa. Avauspäivänä Sudenpennuista vain 16-vuotiaat tytöt korjasivat nimiinsä voiton, kun jo äidinmaidosta kovuuden saavat latvialaiset olivat etevämpiä kolme kertaa neljästä.

20.8.2017 Maaottelu

16-vuotiaat tytöt kahdeksan parhaan joukkoon EM-kisoissa, 16-vuotiaiden poikien EM-kisat päätökseen

Suomen 16-vuotiaiden tyttöjen maajoukkue varmisti paikkansa B-divisioonan EM-kisojen kahdeksan parhaan joukkoon selättämällä Norjan selkeästi 23-58 (11-42). Suomen 16-vuotiaat pojat voittivat EM-kisojen viimeisessä ottelussaan Venäjän.

Näytä lisää vastaavia