16-vuotiaat tytöt kärkipaikalla – pojat ratkaisevat mitalin värin huomenna

2.7.2022 17:21 16-vuotiaiden maajoukkueiden pelit jatkuivat Viroa vastaan. Molemmat joukkueet onnistuivat kaatamaan etelänaapurin. Tytöt hoitivat oman ottelunsa 73-55. Pojat karkasivat Virolta heti kättelyssä ja ottivat murskavoiton 93-61.

Tiia Tolonen oli isossa roolissa Suomen voitossa. Kuva:Vesa Koivunen

Tytöt kärkipaikalta päätöspäivään

Suomen alle 16-vuotiaat tytöt kohtasivat päivän ottelussa Viron, joka lähti otteluun kolmen voiton saattelemana. Suomi aloitti ottelun todella hienosti ja esitti turnauksen parasta peliään. Tiia Talonen (14/8/4 syöttöä) pelasi hienosti ja johdatti Suomen puoliajalle johdossa 42-25. Sudenpennut hallitsivat ottelussa korinalustaa vieden levypallotilaston reilusti nimiinsä. Sen turvin joukkue nappasi tärkeän voiton 73-55.

- Ensimmäistä kertaa tehtiin tarkempi valmistautuminen otteluun vastustajan mukaan, jolloin pelaajilla oli käytössä enemmän tietoa vastustajan pelaajista. Tytöt vastasivat haasteeseen ja pelasivat erinomaisen pelin puolustuspäässä. Hyökkäyspelaaminen oli hyvää kolmen neljänneksen ajan ja se riitti voittoon, päävalmentaja Ilkka Palviainen kertasi ottelua.

Emma Johansson (11/6) heitti ottelussa pelitilanneheittonsa kovalla prosentilla sisään. Ada Luukkanen toi penkiltä tarvittavaa energiaa ja keräsi kymmenen pistettä, seitsemän levypalloa sekä neljä koriin johtanutta syöttöä. Turnauksessa kovaa jälkeä tehnyt Kayla Jade Frier jäi Suomen puristuksessa 11 pisteeseen.

- Tolonen ja Luukkanen ovat johtaneet peliä hienosti koko turnauksen ajan, mutta tänään heidän panoksensa oli erinomainen, Palviainen kehui.

Sudenpennut ovat tasapisteissä Ruotsin ja Viron kanssa, mutta joukkueella on keskinäisistä kohtaamisista paras koriero, joten se majailee piikkipaikalla. Suomelle riittää turnausvoittoon voitto huomisesta Islanti pelistä, mikäli kaikki kolme joukkuetta ovat tasapisteissä. Jos Suomi ja Ruotsi ovat tasoissa, vie Ruotsi mestaruuden keskinäisen ottelun perusteella.

- Halutaan voittaa jokainen ottelu ja päättää turnaus voittoon. PM-mestaruus on hieno lisä, jos se on tarjolla, Palviainen päätti.

Ottelutilasto

Poikien hyökkäyspeli toimi loistavasti

U16-pojat saivat vastaansa vielä voitoitta olleen Viron. Sudenpennut aloittivat ottelun räväkästi Olavi Suutelan (23/5) johdolla. Viro ei ensimmäisellä puoliajalla pysynyt Suomen kyydissä. Tilanne oli tauolla Sudenpentujen hyväksi 54-29. Sudenpennut eivät ottaneet jalkaa kaasulta myöskään toisella puoliajalla. Voittolukemat kirjattiin 93-61.

- Tämä oli meille turnauksen ainoa ottelu kentällä, jolla olemme päässeet paljon harjoittelemaan. Tänään saatiin hyökkäyspäässä ensimmäistä kertaa reilusti onnistumisia. Pelitilannekoreista 25 tuli koriinjohtaneista syötöistä ja tänään meidän pelissä näkyi paljon susikoripallon elementtejä, päävalmentaja Jyri Lohikoski kertasi ottelua.

Oliver Rapo pelasi turnauksen parhaan ottelunsa ja pussitti 13 pistettä hyvällä heittoprosentilla. Elmeri Abbey tilastoi 12 pistettä, seitsemän levypalloa ja neljä koriin johtanutta syöttöä. Kermo Sepik teki Virolle 14 pistettä.

- Suutela oli ottelun alussa täysin pitelemätön. Tänään kuitenkin onnistujia oli todella paljon ja hän sai toisella puoliajalla arvokasta lepoa, Lohikoski sanoi.

Suomi ratkaisee mitalin mitalin värin huomenna Islantia vastaan.

- Taistellaan huomenna mahdollisimman hyvästä sijoituksesta. Tärkeämpää on kuitenkin pelaajien kehityskaari ja hyvä susikoripallo, Lohikoski päätti.

Ottelutilasto

 
4.7.2023 17:56 Nuorten PM-kilpailut

Sudenpennuille kaksi voittoa Virosta Kisakallion PM-kisojen päätöspäivänä – tytöille kultaa, pojille hopeaa

16-vuotiaiden Pohjoismaiden mestaruuskisat päättyivät tänään Kisakalliossa, kun Suomi peittosi Viron kahdesti päätöspäivänä. Suomen tytöt juhlivat kultaa voittamattomina, pojat taas saivat hopeamitalit kaulaansa.

3.7.2023 23:12 Nuorten PM-kilpailut

Suomen 16-vuotiaiden tyttöjen maajoukkue varmisti jo Pohjoismaiden mestaruuden Kisakalliossa – pojille jatkoaikavoitto Ruotsista

Kisakallion 16-vuotiaiden Pohjoismaiden mestaruuskisoissa oli suomalaisittain hieno päivä, kun tyttöjen maajoukkue varmisti jo päivää ennen kisojen loppua mestaruuden voittamalla Ruotsin. Pojat taas voittivat jatkoaikajännärin jälkeen Ruotsin.

1.7.2023 21:54 Nuorten PM-kilpailut

Kisakallion 16-vuotiaiden PM-kisoissa tytöt jatkavat voittamattomina – pojille kirvelevä tappio Tanskaa vastaan

Kisakallion Susi Training Centerissä pelattavissa 16-vuotiaiden Pohjoismaiden mestaruuskisoissa Sudenpennut jatkoivat voitot Tanskan kanssa. Suomen tytöt jatkavat voittamattomina, pojat kärsivät ensimmäisen tappionsa.

30.6.2023 23:31 Nuorten PM-kilpailut

Sudenpennut nitisti Islannin kahdesti ja jatkaa voittamattomana Kisakallion 16-vuotiaiden PM-kisoissa

Kisakallion Susi Training Centerissä pelattavissa 16-vuotiaiden Pohjoismaiden mestaruuskisoissa Sudenpennut jatkaa voittamattomana, kun sekä tyttöjen että poikien maajoukkueet voittivat Islannin.

29.6.2023 21:17 Nuorten PM-kilpailut

Sudenpennut avasi Kisakallion 16-vuotiaiden PM-kisat kahdella rökälevoitolla Norjasta

Kisakallion Susi Training Centerissä järjestettävät 16-vuotiaiden Pohjoismaiden mestaruuskisat jyrähtivät käyntiin tänään Sudenpentujen kaataessa kahdesti Norjan selvin loppulukemin. Pojat voittivat oman pelinsä 45 pisteellä; tytöt taas peräti 83:lla.

28.6.2023 10:54 Nuorten PM-kilpailut

16-vuotiaiden Pohjoismaiden mestaruuskisat alkavat Kisakalliossa torstaina

Suomen 16-vuotiaiden tyttöjen ja poikien maajoukkueet kestittävät Pohjoismaiden mestaruuskisoja Kisakallion Susi Training Centerissä 29.6.-4.7. Lohjalle saapuu Suomen lisäksi pelaamaan Norja, Islanti, Tanska, Ruotsi ja Viro.

3.7.2022 20:06 Sudenpennut

16-vuotiaille tytöille mestaruus – pojat nappasivat hopeamitalit

Suomi menestyi myös 16-vuotiaiden PM-kisoissa. Tytöt varmistivat mestaruuden, kun he voittivat Islannin 74-54. Pojat olivat hopealla ja voittivat päätöspelissä Islannin 93-83.

3.7.2022 19:44 Sudenpennut

U18-pojat Pohjoismaiden mestareiksi – tytöille hopeaa

Alle 18 vuotiaiden PM-kisoista Suomeen tuli kultaa sekä hopeaa. Pojat kukistivat päätöspelissään Islannin 100-62 ja painelivat mestaruuteen puhtaalla pelillä. Tytöt varmistivat kakkossijan Islantia vastaan 68-58.

1.7.2022 18:21 Sudenpennut

U16-maajoukkueet kesyttivät Norjan

Alle 16-vuotiaiden maajoukkueet ottivat turnauksen toiset voittonsa. Päivän aikaisemmassa ottelussa poikien joukkue nappasi voiton 69-61. Tytöt puolestaan hoitivat oman ottelunsa 53-42. Molemmat joukkueet ovat hyvin mitalitaistelussa mukana.

30.6.2022 18:29 Sudenpennut

16-vuotiaiden maajoukkueille tappiot tiukkojen vaiheiden jälkeen

PM-kisoissa Suomen 16-vuotiaat pojat taistelivat hienosti Ruotsia vastaan, mutta joutuivat lopulta poistumaan tappio niskassaan, kun länsinaapuri oli parempi 67-63. Tytöt hallitsivat omaa otteluaan pitkään, mutta lopulta Ruotsi nousi voittoon 56-55.

Näytä lisää vastaavia