16-vuotiaat tytöt taistelivat Latviaa vastaan

3.1.2008 Suomen 16-vuotiaat tytöt pääsivät Baltic Sea Cupissa tositoimiin päivän ottelussaan Latviaa vastaan. Hyvin alkanut ottelu päättyi Latvian voittoon lukemin 72-56. Suomen tehokkaimmaksi pelaajaksi nousi Laura Saarinen, joka ei päästänyt yhtään latvialaista helpolla korin läheisyydessä.

Saarinen nosteli 12 pistettä, haki kymmenen levypalloa, antoi neljä syöttöä ja kruunasi Latvia-ottelunsa peräti kuudella torjunnalla. Helsingin NMKY:tä edustava 185-senttinen Saarinen löysi monipuolisista otteistaan huolimatta parannettavaa.

- Alku lähti todella hyvin, mutta sitten aloin väsymään pelin edetessä. Olisi pitänyt pystyä vielä puristamaan enemmän, totesi Saarinen.

Suomi aloitti ottelun hyvällä energialla ja onnistui painostamaan latvialaiset ahtaalle heti avausjaksosta alkaen. Nuorten Susi-paitojen tossut liikkuivat niin hyökkäyksessä kuin puolustuksessa. Ensimmäinen kymmenminuuttinen mentiin Suomen hallinnassa 17-15.

16-vuotiaiden maajoukkueesta kymmenen pelaajaa pelasi ensimmäiset kansainväliset ottelunsa, mutta arastelusta ei juuri ollut tietoakaan. Ennen taukoa Latvian kiristäessä puolustustaan, Suomi joutui kuitenkin antamaan muutaman pisteen periksi (34-29).

- Osalla oli kyseessä ensimmäinen maaottelu ja tiedän omasta kokemuksesta, että silloin jännittää hirveästi. Ehkä osalla se vaikutti. Meillä oli paljon hyviä jaksoja, mutta sitten aloimme ratkaisemaan liian itsekkäästi, Saarinen jatkoi.

Kolmannella jaksolla Latvia repäisi karkuun, Suomi onnistui luomaan heittopaikkoja, mutta osumatarkkuus jäi liian vaatimattomaksi. Susi-paidat onnistuivat kaaren takaa neljästi 20 yrityksestä.

- Meillä oli varmaan samanverran heittoja, mutta emme osuneet omistamme. Tiedettiin myös, että he ajavat paljon, mutta emme heti lähteneet ottamaan sitä kunnolla pois, analysoi Saarinen ottelun kulkua.

16-vuotiaiden päävalmentaja Harri Jokela näki kokemattoman joukkueensa esityksen kohtalaisen hyvänä.

- Kymmenen pelaajaa pelasi ensimmäisen maaottelunsa ja se näkyi positiivisena sykkeenä. Saimme ajoittain hyviä avauksia ja osasimme laittaa pelejä käyntiin, mutta jatkuvuus pelaamisessa jäi vielä puutteelliseksi, Jokela sanoi.

- Me emme pärjää korin alla, joten tarvitsemme onnistumisia kauempaa. Joukkueessa on hyviä ja heittäjiä, joilla on lupa kokeilla. Kokemusta tarvitaan, lisäsi Jokela.

Päävalmentaja nosti esiin Taru Madekiven ja Anette Juvosen tasaiset esitykset.

- Molemmat pitivät kaikissa vaihdoissaan sen tason yllä, jota heiltä odotetaankin, kehui Jokela.

"Maajoukkue merkitsee paljon"

Saarisella on jo maajoukkuekokemusta kertynyt muutaman ottelun verran ja sentteri-laiturin toiveissa onkin, että kansainväliset ottelut sen kun jatkuvat.

- Maaottelut merkitsevät minulle paljon. On kivaa päästä pelaamaan sellaisia pelaajia vastaan, joita ei ole aiemmin kohdannut. Aluksi ei tiedä, miten he pelaavat ja vasta kentällä alkaa avautumaan, se kuka osaa heittää ja kuka taas ajaa, kuvaili Saarinen.

Saarinen nostaa myös Suomen mittakaavassa pitkänä pelaajana (185 cm) erittäin tärkeäksi asiaksi sen, että maaotteluissa pääsee pelaamaan isoja pelaajia vastaan.

- Täältä löytyy pituutta ja kovuutta, jota omissa sarjoissa ei ole, vahvistaa Saarinen, jonka tavoitteet siintävät tulevaisuudessa aluksi naisten SM-sarjassa ja tietysti aina maajoukkueen mukana.

Baltic Sea Cupin tapahtumia ja tilastoja voi seurata Koris.netistä sekä turnauksen nettisivuilta osoitteesta http://bsbc.basket.ee/. 

Baltic Sea Cup 2.-5.1. Tallinna

16-vuotiaat tytöt Latvia-Suomi 72-56 (34-29)

Nimi

pisteet/levypallot

Laura Juhola

2/1

Anette Juvonen

5/4

Hanna Auvinen

3/2

Kati Kärkkäinen

8/6

Taru Madekivi

15/0

Emma Nikula

2/3

Annika Holopainen

0/0

Evita Iiskola

5/12

Ellen Nurmi

4/5

Laura Saarinen

12/10/4syöttöä/6 torjuntaa

Tessa Jaakkola

0/0

Emmi Järn

0/0

 Lisätietoja: /maajoukkueet/tyttojen_maajoukkueet/16-vuotiaat_tytot/
 
17.1.2018 EM-karsinnat

Sudenpentujen maajoukkuekesän EM-lohkoarvonnat suoritettu

FIBA Europe suoritti tiistaina 16. tammikuuta ensi kesän koripallon nuorten EM-turnausten lohkoarvonnat. A-divisioonassa Suomen 18-vuotiaat pojat saavat Latviassa pidettävissä EM-kisoissa C-lohkossa vastaansa Espanjan, Ukrainan ja Bosnia-Hertsegovinan.

5.1.2018 17:15 Maaottelu

Sudenpennuille kolme voittoa Baltic Sea Cupin päätöspäivänä

Tallinnassa pidetty Baltic Sea Basketball Cup sai päätöksensä tänään perjantaina, kun Suomen nuorisomaajoukkueet saivat vastaansa viimeisissä otteluissaan Ruotsin. Kummatkin 18-vuotiaiden maajoukkueista ja 16-vuotiaiden tyttöjen maajoukkue nappasivat voitot kotimatkalle, kun taas 16-vuotiaat pojat kärsivät tappion.

4.1.2018 23:50 Maaottelu

Sudenpennuille kaksi voittoa Virosta Baltic Sea Cupissa

Baltic Sea Basketball Cupin toisena päivänä Suomen nuorisomaajoukkueet kohtasivat Viron, josta 18-vuotiaiden maajoukkueet vetivät pidemmän korren, kun taas 16-vuotiaat joutuivat tyytymään tappioihin. BSBC päättyy huomenna, kun Sudenpennut saa vastaansa Ruotsin.

3.1.2018 Maaottelu

Baltic Sea Cup käyntiin, Latvialle kolme voittoa neljästä

Suomen nuorten koripallomaajoukkueet aloittivat maajoukkuevuotensa Tallinnassa vuotuisessa Baltic Sea Basketball Cupissa. Avauspäivänä Sudenpennuista vain 16-vuotiaat tytöt korjasivat nimiinsä voiton, kun jo äidinmaidosta kovuuden saavat latvialaiset olivat etevämpiä kolme kertaa neljästä.

26.8.2017 Maaottelu

16-vuotiaat tytöt puristivat mehut Portugalista, päätyivät viidenneksi

Suomen 16-vuotiaiden tyttöjen maajoukkue päätti B-divisioonan EM-kisansa Makedonian Skopjessa kurittamalla Portugalia pistein 46-63 (15-28). Suomalaistyttöjen puolustus oli rautaa etenkin avauspuoliskolla, jolloin Portugali heitti kaikki 24 kahden pisteen heittoyritystään ohi. Suomi sijoittui turnauksessa viidenneksi.

25.8.2017 Maaottelu

Suomen 16-vuotiaat tytöt silppusivat Bosnia-Hertsegovina

Suomen 16-vuotiaiden tyttöjen maajoukkue pelaa huomenna B-divisioonan EM-kisojen viidennestä sijasta, kun Sudenpennut veti avausneljänneksen aikana Bosnia-Hertsegovinaa vastaan vankan eron, joka säilyi loppulukemiin 71-59 (44-29) asti. Suomi lähtee maksamaan huomenna kalavelkoja Portugalille.

24.8.2017 Maaottelu

Suomen 16-vuotiaat tytöt kaatuivat saappaat jalassa Belgialle

Suomen 16-vuotiaat tytöt hävisivät B-divisioonan EM-kisojen pudotuspeleissä Belgialle trillerimäisesti 65-64 (27-26). Tappion vuoksi Suomi pelaa turnauksessa sijoista 5.-8.

22.8.2017 Maaottelu

Portugali niukkaan voittoon Suomen 16-vuotiaista tytöistä

Suomen 16-vuotiaiden tyttöjen maajoukkue kärsi ensimmäisen tappionsa B-divisioonan EM-kisoissa Skopjessa, kun Portugali nappasi alkulohkon ykkössijan Suomen nenän edestä voittamalla loppunumeroin 48-51 (24-26). Suomi kohtaa torstaina puolivälierissä Belgian.

20.8.2017 Maaottelu

16-vuotiaat tytöt kahdeksan parhaan joukkoon EM-kisoissa, 16-vuotiaiden poikien EM-kisat päätökseen

Suomen 16-vuotiaiden tyttöjen maajoukkue varmisti paikkansa B-divisioonan EM-kisojen kahdeksan parhaan joukkoon selättämällä Norjan selkeästi 23-58 (11-42). Suomen 16-vuotiaat pojat voittivat EM-kisojen viimeisessä ottelussaan Venäjän.

Jantunen, Vähäsalo ja Ukkonen hakivat uusia eväitä BWB-leiriltä

NBA:n Basketball Without Bordersin (BWB) Israelin Tel Avivissa pidetylle leirille 13.-16. elokuuta oli kutsuttu kolme suomalaispelaajaa. Poikien puolelta Suomea leirillä edusti Mikael Jantunen ('00) ja tyttöjen puolella Saga Ukkonen ('01) sekä Sonja Vähäsalo ('00).

18.8.2017 Maaottelu

Suomen 16-vuotiaat tytöt puolustivat Viron kumoon

Suomen 16-vuotiaiden tyttöjen maajoukkue kärsi hyökkäysongelmista B-divisioonan EM-kisoissa, mutta onnistu kaikesta huolimatta kaatamaan Viron selkein numeroin 54-28 (34-14). Suomen 16-vuotiaiden poikien maajoukkue taas hävisi Saksalle EM-kisoissa.

17.8.2017 Maaottelu

Awak Kuier johdatti Suomen 16-vuotiaat tytöt EM-avausvoittoon Bulgariasta

Suomen 16-vuotiaiden tyttöjen B-divisioonan EM-kisat alkoivat voitokkaasti, kun Sudenpennut murskasivat Bulgarian selvin numeroin 41-87 (26-44). Koko parketin kuningatar oli Awak Kuier, joka tehtaili hurjat 25 pistettä, 20 levypalloa ja yhdeksän torjuntaa vain 21 peliminuutissa.

16.8.2017 EM-karsinnat

Suomen 16-vuotiaat tytöt valmiina EM-kisoihin

Suomen 16-vuotiaiden tyttöjen maajoukkue aloittaa viimeisenä Suomen nuorisomaajoukkueista EM-urakkansa, kun Sudenpennut avaa B-divisioonan EM-kisansa huomenna torstaina 17. elokuuta Makedonian Skopjessa. Suomen kanssa samassa alkulohko A:ssa pelaavat Portugali, Viro, Bulgaria ja Norja.

14.8.2017 Maaottelu

Suomen 16-vuotiaat tytöt päihittivät Kreikan jatkoajan jälkeen

Suomen 16-vuotiaat tytöt saivat menestyksekkään EM-kenraalin, kun Sudenpennut selätti Kreikan jatkoajan jälkeen 63-67 (35-25, 59-59). Suomen ykkösnimi oli 25 pistettä murjonut Awak Kuier.

13.8.2017 Maaottelu

18-vuotiaat tytöt puolustivat Hollannin kumoon

Suomen 18-vuotiaiden tyttöjen maajoukkue selätti alkukangertelun jälkeen kohenneella puolustuspelillään Hollannin B-divisioonan EM-kisoissa. Suomen 16-vuotiaat pojat hävisivät A-divisioonan EM-kisoissa Turkille.

13.8.2017 Maaottelu

18-vuotiaiden tyttöjen EM-kisat päätökseen, 16-vuotiaille pojille tappio Saksaa vastaan

Suomen 18-vuotiaiden tyttöjen maajoukkue sijoittui kymmenenneksi B-divisioonan EM-kisoissa Dublinissa, kun Suomi hävisi päätöspelissään Bulgarialle. 16-vuotiaat pojat hävisivät alkulohkonsa viimeisen pelin A-divisioonan EM-kisoissa Saksalle ja kohtaa tiistaina pudotuspeleissä Liettuan.

12.8.2017 Maaottelu

18-vuotiaat tytöt selättivät Itävallan, 16-vuotiat pojat tappioon EM-avauksessa

Suomen 18-vuotiaat tytöt päihittivät B-divisioonan EM-kisojen ensimmäisessä jatko-ottelussaan Itävallan. Suomen 16-vuotiaiden poikien maajoukkue taas taipui A-divisioonan EM-kisojen avausottelussaan Slovenialle.

7.8.2017 Maaottelu

18-vuotiaat pojat kymmenennelle sijalle EM-kisoissa, 18-vuotiaat tytöt löylyttivät Viron

Suomen 18-vuotiaiden poikien EM-urakka sai päätöksensä Slovakiassa, kun Sudenpennut hävisi Venäjälle päätöspelissään 69-75 (29-34). 18-vuotiaat tytöt taas palasivat voittokantaan B-divisioonan EM-kisoissa murskaamalla Viron ylivoimaisesti.

6.8.2017 Maaottelu

18-vuotiaat pojat EM-voittoon Ukrainasta, Sudenpennuille kaksi kotivoittoa Kisakalliossa

Suomen 18-vuotiaiden poikien maajoukkue pelaa huomenna EM-kisojen päätöspäivänä Venäjää vastaan yhdeksännestä sijasta, kun Suomi voitti lauantaina Ukrainan 56-70 (31-31). Suomen 16-vuotiaiden maajoukkueet taas nappasivat kotivoitot Kisakallion Susi Training Centerissä.

24.7.2017 Maaottelu

Suomen 16-vuotiaat pojat selättivät Bosnia-Hertsegovinan EYOF-avauksessa

Suomen 16-vuotiaiden poikien maajoukkue aloitti Euroopan Nuorten Olympiafestivaalit voitolla, kun avauspelissä Sudenpennut kaatoivat Bosnia-Hertsegovinan lukemin 79-70 (40-35). Suomen ykkönen oli 20 pistettä ja 10 levypalloa kaapinut Thomas Exaucia.

Näytä lisää vastaavia