18-vuotiaat pojat ja 20-vuotiaat miehet tuplamaaotteluissa Kisakalliossa

7.7.2018 17:25 Suomen 18-vuotiaiden poikien ja 20-vuotiaiden miesten maajoukkue pelaavat tuplamaaottelut sunnuntaina 8.7. ja maanantaina 9.7. MU18-maajoukkue saa vastaansa Saksan, kun taas MU20-maajoukkue ottaa mittaa Tshekistä.

Tuukka Jaakkola ja MU20-maajoukkue saa huomenna vastaansa Tshekin. Kuva: Ville Vuorinen

20-vuotiaiden miesten maajoukkue on jo ehtinyt pistää työhaalarit ylleen, kun joukkue on pelannut viisi valmistavaa maaottelua. Kotiotteluissa Ruotsin kanssa Suomi jakoi voitot ja viime viikonvaihteessa Sudenpennut otti osaa kovatasoiseen turnaukseen Dubrovnikissa.

Jyri Lehtosen luotsaama Suomen 20-vuotiaiden miesten maajoukkue valmistautuu B-divisioonan EM-kisoihin, jotka käynnistyvät jo ensi viikolla 13.7. Bulgariassa.

– Iso juttu on se, että kilpailu kisapaikoista on kova. Meillä on 15 pelaajaa mukana ja kisajoukkuetta ei ole todellakaan lyöty lukkoon. Näissä '98- ja '99-ikäluokissa on laajuutta, Lehtonen kertoo.

Tshekki valmistautuu Sudenpentujen tapaan B-divisioonan EM-kisoihin.

– Pääsemme näissä otteluissa harjoittelemaan vastustajan skouttaamista. Ensimmäinen peli pelataan tietämättä yhtään, että mitä vastustaja juoksee hyökkäyksessä tai miten he puolustavat palloskriinejä.

– Yhdellä maanantain aamutreenillä pyrimme ottamaan vastustajan parhaita aseita pois ja samalla viilata omaa peliä, jotta se olisi jouhevampaa hyökkäyksessä.

Suomi saa vastaansa Tshekin ensimmäisen kerran Susi Training Centerissä sunnuntaina 8.7. kello 18:30 ja toisen kerran maanantaina 9.7. kello 14:00.

– Kentällä vilisee tulevaisuuden Susijengi-pelaajia. Tässä joukkueessa on yli viisikollinen pelaajia, joilla on seuraavan kymmenen vuoden aikana mahdollisuus viedä tämä polku loppuun ja päätyä miesten maajoukkueeseen.

18-vuotiaille pojille vastaan Euroopan kärkijoukkue

Suomen 18-vuotiaiden miesten maajoukkue taas lähtee tuplamaaotteluihin allaan PM-kisat, joissa Sudenpennut ylsivät hopeaan saakka. Suomi ja Saksa valmistautuvat molemmat A-divisioonan EM-kisoihin, jotka pyörähtävät käyntiin 28. heinäkuuta Latviassa.

– Meillä on vastassa ihan Euroopan kärkijoukkue. Saksa voitti tässä ikäluokassa huhtikuussa Albert Schweitzer -turnauksen. Heillä on kovat odotukset tätä ikäluokkaa ja tätä kesää kohden, päävalmentaja Jyri Lohikoski kertoo.

– Meidän kannalta se tarkoittaa sitä, että PM-kisojen jälkeen pääsemme mittaamaan itseämme A-tason pelitempoa, fyysisyyttä ja urheilullisuutta vastaan.

PM-kisoihin verrattuna Suomi saa myös mielenkiintoisen vahvistuksen, kun Susijengissä MM-karsinnat pelannut Mikael Jantunen liittyy joukkueen rivistöön.

– Hän tuo ihan uuden elementin meidän pelaamiseen, Lohikoski kertoo.

Suomi ja Saksa kohtaavat ensimmäisen kerran sunnuntaina 8.7 kello 16:00 Susi Training Centerissä, kun taas maanantaina 9.7. pelattava ottelu alkaa 11:00.

Sekä Suomen 20-vuotiaiden miesten että 18-vuotiaiden poikien maaotteluihin Kisakallion Susi Training Centerissä on ilmainen sisäänpääsy.

 
6.2.2024 16:35 Sudenpennut

Sudenpentujen EM-kisojen lohkot kesälle arvottu – MU18 saa kotikisoihin mielenkiintoisen alkulohkon

Kansainvälinen koripalloliitto FIBA järjesti tiistaina Saksan Freisingissa ensi kesän koripallon nuorten EM-turnausten lohkoarvonnat. Tampereen kotikisoissa esiintyvä 18-vuotiaiden poikien maajoukkue kohtaa alkulohkossaan Slovenian, Espanjan ja Liettuan.

27.12.2023 10:03 Pääjuttu

Nuorten maajoukkueilla edessä ainutlaatuinen arvokisakesä, valmennustiimeissä ennätysmäärä naisia

Nuorten maajoukkueet aloittavat vastanimettyjen valmennustiimien johdossa valmistautumisen ainutlaatuiseen vuoteen: Koripallon nuorten MM-kisoissa nähdään toista kertaa historiassa suomalaisjoukkue, kun 17-vuotiaat tytöt pelaavat heinäkuussa Meksikossa. Heti perään katseet kääntyvät Tampereelle, jossa 18-vuotiaat pojat isännöivät EM-kisoja.

16.7.2023 19:48 Nuorten EM-kilpailut

Suomen 20-vuotiaat miehet päättivät EM-kisansa voitokkaasti — 18-vuotiaat pojat pieksivät Latvian Kisakalliossa

Suomen 20-vuotiaiden miesten maajoukkue päätti Pohjois-Makedonian Skopjessa pelatut B-divisioonan EM-kisat voittoon ja yhdeksänteen sijaan, kun Sudenpennut voitti päätöspelissä Bulgarian. Suomen 18-vuotiaat pojat voittivat Kisakalliossa vierailleen Latvian.

9.7.2023 22:07 Nuorten EM-kilpailut

Suomen 20-vuotiaille miehille avausvoitto B-divisioonan EM-kisoissa – 18-vuotiaat pojat päihittivät Georgian Kisakalliossa

Suomen 20-vuotiaiden miesten maajoukkue nappasi ensimmäisen voittonsa Pohjois-Makedoniassa pelattavissa B-divisioonan EM-kisoissa Albanian kustannuksella. 18-vuotiaiden poikien maajoukkue taas voitti harjoitusmaaottelussa Georgian Kisakalliossa.

2.7.2023 01:01 Nuorten PM-kilpailut

Södertäljen PM-kisoissa Suomen 20-vuotiaat naiset voittivat Islannin ja pelaavat sunnuntaina kultamitalista

Södertäljessä pelattavissa 18- ja 20-vuotiaiden Pohjoismaiden mestaruuskisoissa Suomen 20-vuotiaiden naisten maajoukkue voitti Islannin ja pelaa täten PM-kullasta sunnuntaina. 18-vuotiaiden poikien maajoukkue voitti myös Islannin; 20-vuotiaiden miesten maajoukkue taas hävisi Tanskalle.

28.6.2023 21:26 Nuorten PM-kilpailut

Suomelle kaksi voittoa ja yksi tappio Södertäljen PM-kisojen toisena päivänä

Södertäljessä pidettävien Pohjoismaiden mestaruuskisojen toisena päivänä Suomi onnistui nappaamaan kaksi voittoa ja yhden tappion. 20-vuotiaiden naisten maajoukkue jatkaa tappiottomana ja 18-vuotiaiden poikien maajoukkue ratkaisi voiton 7,7 sekuntia ennen loppusummeria.

27.6.2023 22:21 Nuorten PM-kilpailut

20-vuotiaiden naisten maajoukkue juoksi Tanskalta jalat alta PM-avauksessa – 18-vuotiaille pojille ja 20-vuotiaille miehille tappiot

Suomen 20-vuotiaiden naisten maajoukkue käynnisti Södertäljessä pelattavat Pohjoismaiden mestaruuskisat komealla voitolla Tanskasta. 20-vuotiaiden miesten maajoukkue taas hävisi Virolle ja 18-vuotiaat pojat Tanskalle.

26.6.2023 12:39 Nuorten PM-kilpailut

Suomen 20-vuotiaiden naisten ja miesten maajoukkue sekä 18-vuotiaiden poikien maajoukkue kisaa Pohjoismaiden mestaruudesta Södertäljessä

Suomen 20-vuotiaiden naisten ja miesten maajoukkueilla sekä 18-vuotiaiden poikien maajoukkueella on edessään Pohjoismaiden mestaruuskisat, jotka käynnistyvät huomenna tiistaina Södertäljessä, Ruotsissa.

14.2.2023 14:36 Sudenpennut

Sudenpentujen maajoukkuekesän 2023 EM-kisalohkot ovat selvinneet

Kansainvälinen koripalloliitto FIBA arpoi tänään tiistaina 14.2. Freisingissä, Saksassa, nuorten maajoukkueiden EM-kisojen lohkot kesälle 2023. Suomen kuudesta nuorisomaajoukkueesta tulevana kesänä A-divisioonan EM-kisoissa pelaa peräti viisi.

29.12.2022 09:05 Sudenpennut

Sudenpentujen maajoukkuevalmentajat valittu vuodelle 2023

Nuorten koripallomaajoukkueiden valmentajat on valittu vuodelle 2023. Sudenpentujen päävalmentajat pysyvät pitkälti samoina, mutta uutena nimenä nähdään Henri Clement, joka ottaa komentoonsa 15-vuotiaiden poikien maajoukkueen.

Näytä lisää vastaavia