18-vuotiaat pojat jatkavat A-divisioonassa, Markkanen EM-kisojen pistekuningas

2.8.2015 18-vuotiaiden poikien maajoukkue kykeni pitämään paikkansa EM-kisojen A-divisioonassa myös ensi vuodeksi, kun Suomi keräsi johtoaseman Montenegroa vastaan avausneljänneksellä ja piti sen hurjalla taistelulla loppusummeriin saakka jvoittaen 64-68 (26-33). Suomen Lauri Markkanen voitti EM-kisojen pistekuninkuuden tekemällä keskimäärin 18,2 pistettä ottelua kohden.

18-vuotiaiden EM-kisojen pistekuningas Lauri Markkanen teki keskimäärin 20 pistettä per peli.

Heta Äijänen ja 18-vuotiaat tytöt voittivat Ukrainan. Kuvat: Oma Design.


- A-divisioonapaikan merkitys on valtava suomalaisella koripallolle. Minulla oli aikaisempia kokemuksia B-kisoista ja näiden pelien jälkeen voin todeta, että tämä on hurjaa puuhaa. Vain sillä, että pääsemme pelaamaan näitä otteluita mahdollistaa sen, että Suomi voi jatkossakin menestyä eurooppalaisella koripallokartalla, Suomen päävalmentaja Jyri Lohikoski kommentoi.

Suomi kuroi eron juoksemalla avausneljänneksen lopussa 10-3 ja kokosi liki kahdenkymmenen pisteen johdon ensimmäisellä puoliajalla. Montenegro ei kuitenkaan ollut valmis luovuttamaan helpolla, vaan kiri neljään pisteeseen, kun peliaikaa oli jäljellä enää alle minuutti.

Edon Maxhuni (19/4/4 syöttöä) piti päänsä kylmänä paineen alla ja upotti vapaaheittoviivalta tärkeitä heittoja, jotka pitivät montenegrolaisten pyrkimykset aisoissa.

- Aloitimme hirveän hyvin, saimme stoppeja ja juoksimme nopeita. Kaveri alkoi sitten pelaamaan kansainväliseen tapaan vähän rumasti ja siihen emme olleet vielä tarpeeksi kokeneita, vaan provosoiduimme. Tämä mahdollisti sen, että Montenegro pysyi iskuetäisyydellä, mutta onneksi toteutuksemme oli ratkaisevissa tilanteissa riittävän laadukasta.

Maxhunin tehdessä tärkeitä koreja läpi pelin, duunarikoriksessa kunnostautuivat jälleen kolmikko Lassi Nikkarinen (11/0/4 syöttöä), Riku Laine (12/3) ja Teemu Knihtinen (2/4). EM-kisojen pistekuninkuuden voittanut Lauri Markkanen (4/4) kärsi virhevaikeuksista.

 

Lisätietoja: Ottelutilastot


18-vuotiaat tytöt väsyneinä voittoon Ukrainasta


18-vuotiaiden tyttöjen maajoukkue päätti alkulohko C:n voittoon, kun Suomi kaatoi Ukrainan B-divisioonan EM-kisoissa 50-56 (29-35). Heta Äijänen ja Helmi Tulonen skorasivat mielensä mukaan toisella neljänneksellä, jonka Suomi vei 16-24.

Toinen neljännes oli kokonaisuudessaan ottelun kulminaatiopiste Suomen esiintyessä tasapainoisesti. Puoliaikatauon jälkeen joukkueet pelasivat tasaisesti, mutta suomalaiset olivat ehtineet kerätä johdon, jota ukrainalaiset eivät pystyneet uhkaamaan.

- Neljä peliä neljään päivään ja se näkyi. Ukraina ei ole pelannut kauhean hyvin tässä turnauksessa, mutta tämä taisi olla heidän paras matsi. He pelaavat vähän kontrolloimatonta korista, mikä on haaste, koska heiltä on vaikea ottaa mitään pois, päävalmentaja Sami Toiviainen kommentoi.

Suomen parhaimmistoon kuuluivat Sandra Karsten (13/2) ja Heta Äijänen (10/6). Myös Tulonen (10/7) teki kaksinumeroisen pistelukeman. Suomi päätti alkulohkon kahdella voitolla ja kahdella tappiolla. Suomi ei edennyt jatkoon, vaan pelaa sijoista 9.-16.

 

Lisätietoja: Ottelutilastot
 
5.1.2018 17:15 Maaottelu

Sudenpennuille kolme voittoa Baltic Sea Cupin päätöspäivänä

Tallinnassa pidetty Baltic Sea Basketball Cup sai päätöksensä tänään perjantaina, kun Suomen nuorisomaajoukkueet saivat vastaansa viimeisissä otteluissaan Ruotsin. Kummatkin 18-vuotiaiden maajoukkueista ja 16-vuotiaiden tyttöjen maajoukkue nappasivat voitot kotimatkalle, kun taas 16-vuotiaat pojat kärsivät tappion.

4.1.2018 23:50 Maaottelu

Sudenpennuille kaksi voittoa Virosta Baltic Sea Cupissa

Baltic Sea Basketball Cupin toisena päivänä Suomen nuorisomaajoukkueet kohtasivat Viron, josta 18-vuotiaiden maajoukkueet vetivät pidemmän korren, kun taas 16-vuotiaat joutuivat tyytymään tappioihin. BSBC päättyy huomenna, kun Sudenpennut saa vastaansa Ruotsin.

3.1.2018 Maaottelu

Baltic Sea Cup käyntiin, Latvialle kolme voittoa neljästä

Suomen nuorten koripallomaajoukkueet aloittivat maajoukkuevuotensa Tallinnassa vuotuisessa Baltic Sea Basketball Cupissa. Avauspäivänä Sudenpennuista vain 16-vuotiaat tytöt korjasivat nimiinsä voiton, kun jo äidinmaidosta kovuuden saavat latvialaiset olivat etevämpiä kolme kertaa neljästä.

13.8.2017 Maaottelu

18-vuotiaat tytöt puolustivat Hollannin kumoon

Suomen 18-vuotiaiden tyttöjen maajoukkue selätti alkukangertelun jälkeen kohenneella puolustuspelillään Hollannin B-divisioonan EM-kisoissa. Suomen 16-vuotiaat pojat hävisivät A-divisioonan EM-kisoissa Turkille.

13.8.2017 Maaottelu

18-vuotiaiden tyttöjen EM-kisat päätökseen, 16-vuotiaille pojille tappio Saksaa vastaan

Suomen 18-vuotiaiden tyttöjen maajoukkue sijoittui kymmenenneksi B-divisioonan EM-kisoissa Dublinissa, kun Suomi hävisi päätöspelissään Bulgarialle. 16-vuotiaat pojat hävisivät alkulohkonsa viimeisen pelin A-divisioonan EM-kisoissa Saksalle ja kohtaa tiistaina pudotuspeleissä Liettuan.

12.8.2017 Maaottelu

18-vuotiaat tytöt selättivät Itävallan, 16-vuotiat pojat tappioon EM-avauksessa

Suomen 18-vuotiaat tytöt päihittivät B-divisioonan EM-kisojen ensimmäisessä jatko-ottelussaan Itävallan. Suomen 16-vuotiaiden poikien maajoukkue taas taipui A-divisioonan EM-kisojen avausottelussaan Slovenialle.

7.8.2017 Maaottelu

18-vuotiaat pojat kymmenennelle sijalle EM-kisoissa, 18-vuotiaat tytöt löylyttivät Viron

Suomen 18-vuotiaiden poikien EM-urakka sai päätöksensä Slovakiassa, kun Sudenpennut hävisi Venäjälle päätöspelissään 69-75 (29-34). 18-vuotiaat tytöt taas palasivat voittokantaan B-divisioonan EM-kisoissa murskaamalla Viron ylivoimaisesti.

6.8.2017 Maaottelu

18-vuotiaat pojat EM-voittoon Ukrainasta, Sudenpennuille kaksi kotivoittoa Kisakalliossa

Suomen 18-vuotiaiden poikien maajoukkue pelaa huomenna EM-kisojen päätöspäivänä Venäjää vastaan yhdeksännestä sijasta, kun Suomi voitti lauantaina Ukrainan 56-70 (31-31). Suomen 16-vuotiaiden maajoukkueet taas nappasivat kotivoitot Kisakallion Susi Training Centerissä.

4.8.2017 Maaottelu

18-vuotiaat pojat säilyttivät A-divisioonapaikan, 18-vuotiaat tytöt avausvoittoon EM-kisoissa

Suomen 18-vuotiaiden poikien maajoukkue varmisti A-divisoonapaikkansa neljänneksi vuodeksi putkeen EM-kisoissa voittamalla Montenegron 67-82 (39-37). Suomen 18-vuotiaat tytöt taas avasivat B-divisioonan EM-kisansa selättämällä Luxemburgin.

30.7.2017 Maaottelu

Kreikka selätti Suomen 18-vuotiaat pojat, 18-vuotiaille tytöille kotitappio Espanjaa vastaan

Suomen 18-vuotiaiden poikien maajoukkue kärsi ensimmäisen tappionsa A-divisioonan EM-kisojen toisena päivänä, kun Kreikka oli parempi loppulukemin 81-78 (46-30). 18-vuotiaat tytöt hävisivät Espanjalle Kisakallion Susi Training Centerissä 68-77 (33-35).

Näytä lisää vastaavia