18-vuotiaat pojat kellistivät puolustuksellaan Viron

5.1.2019 00:08 Perinteikkäässä Tallinnan Baltic Sea Basketball Cupissa Suomen 18-vuotiaat pojat esittelivät puolustuspotentiaaliaan korjaten 81-59 (45-26) -voiton Virosta. Suomen 16-vuotiaat pojat taas hävisivät Virolle jatkoajan jälkeen.

Perttu Blomgren esitteli taitojaan MU18-maajoukkueen voitossa. Kuva: Goranka Zloporubovic.

Jo eilisessä ottelussa Latviaa vastaan oivalla puolustuspelillään erottunut Suomen 18-vuotiaiden poikien maajoukkue pisti perjantai-iltana työhaalarit ylleen ja kurahansikkaansa vielä syvemmälle lokaan.

– Tällaisessa turnauksessa on aina tärkeää, että pystyy parantamaan eilisestä ja säilyttämään vahvoja asioita. Eilen olimme hyvä puolustusjoukkue, tänään olimme ajoittain erinomainen puolustusjoukkue, päävalmentaja Jyri Lohikoski kertoi.

Tuloksellisesti Viro roikkui hännillä avausneljänneksen, mutta puolustuspelin piikki osui toiselle neljännekselle, jolloin virolaiset jäivät kotikentällään vain yhdeksään pisteeseen. Samalla Sudenpentujen hyökkäys soljui, ero kasvoi lähemmäksi kahtakymmentä ja suomalaiset marssivat ilmekään värähtämättä hoitamaan työnsä loppuun toiselle puoliajalle.

Kapteeni Mustapha Amzil veti komeasti plus-miinus-tilastoikseen +26. Kuva: Vesa Koivunen.

– Onnistuimme kääntämään hyviä puolustuksia nopeiksi ja parantamaan hyökkäyspelin laatua. Ajoitukset, tilankäytöt olivat mallillaan ja isot pojat tekivät hyviä skriinejä ja takamiehet hyviä valintoja. Sitä mukaan heittoprosentit olivat merkittävästi paremmat kuin eilisessä pelissä.

Eilisen heittokangertelun jälkeen karstat oli pyyhitty piipusta: Sudenpentujen kakkoset upposivat 15/27 (55,6%) ja kolmoset 12/23 (52,2%). Vapaaheittoihin (15/24, 62,5%) jäi vielä parantamisen varaa.

Nikolas Gustavson (15/1) oli monipuolisen heittoarsenaalinsa myötä Sudenpentujen paras pistemies. Perttu Blomgren (10/7/4) esiintyi vahvasti ja Aarni Korkiatupa (10/1) toi, varsinkin ensimmäisellä puoliajalla, rutkasti virtaa penkiltä. Kapteeni Mustapha Amzil (8/6) löi ottelun näyttävimmän donkin ja kirjasi tilastoriviinsä plus-miinus-tilastoikseen +26.

– Kyllähän tässä on kiva olla tällaisen maajoukkueen valmentaja, jossa kaikki pelaajat tekee töitä yhteisen tavoitteen vuoksi. Näiden kokemuksien perusteella tämä on ennen kaikkea joukkue, Lohikoski kehaisi suojattejaan.

Turnauksessa voittamaton Suomi kohtaa huomenna päätöspäivän ottelussa Ruotsin.

Ottelutilastot

16-vuotiaat pojat jälleen ylitöissä, Viro vei jatkoajan jälkeen

Eilen tuplajatkoaikavoiton Latviasta napannut Suomen 16-vuotiaiden poikien maajoukkueen ilta meni uudelleen yli virka-aikojen, kun Viro nipisti – tällä kertaa yhden – jatkoajan jälkeen voiton Sudenpentujen kuonon edestä 107-111 (52-42, 97-97).

Eeli Savioja kuului MU16-maajoukkueen tähtiin. Kuva: Oma Design.

Sudenpennut piti hyppysissään parhaimmillaan 17 pisteen johtoa, mutta virolaisten ranteet lämpenivät yli kiehumispisteen päätösneljänneksellä. Viro nousi ohitse upottaen 37 pistettä kymmeneen minuuttiin, mutta Viljami Vartiaisen kolmonen pisti kelloon lisäaikaa viisi minuuttia.

Jatkoajalla momentum kääntyi virolaisille. Kaspar Kuusmaa (24/3/5 syöttöä) ja Ken-Martti Reinart (27/15/5 syöttöä) ottivat joukkueensa reppuselkään ja Viro pääsi tuulettamaan voittoa.

– Olipa draaman kaari. Todella hienoa susikoripalloa pitkiä pätkiä laadukasta Viron joukkuetta vastaan. Sitten iski yksi vastoinkäyminen liikaa, jonka johdosta kaaripuolustaminen ja hyökkäyksessä kansainvälisen tason viimeistelyt jäivät, erityisesti neljännellä jaksolla, vaillinaisiksi, päävalmentaja Ville Neva kertoi.

– Uskon, että tästä kamppailusta tulee sekä tämän vuoden maajoukkueohjelmalle 16-vuotiaissa pojissa että monelle pelaajalle todella opettavainen peli. Arvostetaan niitä opetuksia ja jatketaan kehittymisen tiellä.

Suomelta peräti seitsemän pelaajaa ylitti kaksinumeroiset pistelukemat: Vartiainen (19/2/4 riistoa), Lauri Kallio (13/0), Miro Little (12/5/3 syöttöä), Eeli Savioja (12/3/4 riistoa), Eino Pällijeff (11/11/3 syöttöä), Gezim Bajrami (11/4) ja Mikael Parpala (10/5).

Turnauksessa jo kolme jatkoaikaa pelannut Suomi saa vastaansa huomenna Ruotsin.

– Toistaiseksi olen tottunut siihen, että koripallopeli kestää useimmin 40 minuuttia. Nämä pojat ovat olleet valmiina jo 15 minuutin ekstrahommiin kahdessa pelissä. Sille on hyvä rakentaa!

5.1.2024 17:24 Sudenpennut

Sudenpennuille kolme kultamitalia tuliaisiksi Tallinnan Baltic Sea Cupista

Suomen nuorisomaajoukkueet, Sudenpennut, lähti kotimatkalle kolme tusinallista kultamitaleita taskussaan Tallinnasta, kun Suomen 18-vuotiaiden tyttöjen ja poikien sekä 16-vuotiaiden tyttöjen maajoukkueet juhlivat Baltic Sea Basketball Cupin mestaruutta.

4.1.2024 23:10 Sudenpennut

Sudenpennuille jo toinen kolmen voiton päivä Tallinnan Baltic Sea Cupissa

Suomen nuorisomaajoukkueet nappasivat jo toistamiseen kolme voittoa neljästä mahdollisesta Tallinnassa pelattavassa Baltic Sea Basketball Cupissa. Suomen vastustaja turnauksen toisena päivänä oli Viro.

3.1.2024 20:07 Sudenpennut

Sudenpennuille kolme voittoa neljästä Latviaa vastaan Baltic Sea Cupin avauspäivänä

Suomen nuorisomaajoukkueet nappasivat kolme voittoa neljästä Latviaa vastaan Tallinnassa tänään alkaneessa Baltic Sea Basketball Cupissa. Latvia pelaa Suomen tapaan ensi kesänä A-divisioonan EM-kisoissa 16- ja 18-vuotiaiden ikäluokissa sekä tytöissä että pojissa.

4.1.2023 23:18 Sudenpennut

Sudenpennuilla kolmen Viro-voiton ilta Baltic Sea Cupin toisena päivänä

Suomen nuorisomaajoukkueet jatkoivat pelejään Tallinnassa pelattavassa Baltic Sea Basketball Cupissa, jossa Sudenpennut pääsi tuulettamaan kolmen voiton päivää Viroa vastaan.

3.1.2023 21:04 Sudenpennut

Sudenpennut aloitti maajoukkuevuotensa Tallinnassa – Baltic Sea Cupin avauspäivänä Latvia kaatui kahdesti

Suomen nuorten maajoukkueet aloittivat taipaleensa maajoukkuevuoden 2023 parissa Tallinnan perinteikkäässä Baltic Sea Basketball Cupissa. Turnauksen avauspäivänä Sudenpennut kellisti Latvian kahdesti neljästä ottelusta.

5.8.2020 21:45 Sudenpennut

Suomen 16-vuotiaat pojat pääsivät maksamaan kalavelkoja Viro-maaotteluissa

Kisakallion Susi Training Centerissä pelatuissa Suomen poikamaajoukkueiden otteluissa 16-vuotiaat Sudenpennut pääsivät maksamaan kalavelkoja eiliseltä, mutta 18-vuotiaiden poikien maajoukkue hävisi virolaisille.

4.8.2020 21:03 Sudenpennut

Sudenpentujen Viro-maaottelut päittäin, Kisakalliossa nähtiin kaksi jännitysnäytelmää

Suomen poikamaajoukkueet pelasivat tänään tiistaina kaksi maaottelua Viroa vastaan Kisakallion Susi Training Centerissä. Ensimmäisessä ottelussa Suomen 16-vuotiaiden poikien maajoukkue hävisi etelänaapurille, mutta Suomen 18-vuotiaat Sudenpennut nappasi voiton nimiinsä.

4.1.2020 22:33 Sudenpennut

Suomen 16-vuotiaat pojat pysyivät tappiottamana Baltic Sea Cupissa

Suomen 16-vuotiaiden poikien maajoukkue jatkoi voittojen tiellä Tallinnassa pelattavassa Baltic Sea Basketball Cupissa Viroa vastaan. Suomen 18-vuotiaat pojat taas kärsivät tappion.

3.1.2020 20:57 Sudenpennut

Suomen poikamaajoukkueille voitot Latviasta Baltic Sea Cupin avauspäivänä

Vuotuisen Tallinnassa pelattavan Baltic Sea Basketball Cupin avauspäivänä molemmat Suomen poikamaajoukkueista nappasivat selkeät voitot Latviasta.

20.7.2019 20:45 Sudenpennut

Suomen 18-vuotiaiden poikien maajoukkueelle makoisa Liettuan päänahka vieraissa

A-divisioonan EM-kisoihin valmistautuva Suomen 18-vuotiaiden poikien maajoukkue pääsi nauttimaan harvinaista herkkua, kun Sudenpennut kaatoivat Druskininkaissa Liettuan 43-58 (25-22). Suomen 16-vuotiaiden poikien maajoukkue hävisi toistamiseen Kroatialle Kisakalliossa.