19-vuotiaiden valtakunnalliset pääsarjat käyntiin viikonloppuna

12.10.2017 19-vuotiaiden nuorten SM-sarjat sekä valtakunnalliset I divisioonat palaavat koripallo-ohjelmistoon. Tutut joukkueet jahtaavat kärkisijoja 19-vuotiaiden poikien SM-sarjassa.


19-vuotiaiden poikien ja tyttöjen SM-sarjat ja valtakunnalliset I divisioonat käynnistyvät viikonloppuna. 19-vuotiaiden poikien SM-sarjassa pelaavat joukkueet: HoNsU, KTP, Turun NMKY, Karkkilan Urheilijat, Lahti Basketball I, Helsinki ROCKS, Kouvot, Munkkiniemen Kisapojat 1, Ura Basket ja Helsingin NMKY I.

Viime kaudella 19-vuotiaiden mestaruuden vei Munkkiniemen Kisapojat finaalivoitoin 2–1 Helsinki ROCKS 1 -joukkuetta vastaan. Pudotuspeleissä pelasivat myös KTP ja Helsingin NMKY. Kärkinelikko oli selkeästi tasoltaan muita edempänä. Munkkinemen Kisapoikien päävalmentaja Jussi Tahvanainen näkee, että sarja on kärjen osalta jälleen noin kolmen joukkueen kauppaa, minkä jälkeen loput seitsemän tulevat perässä tasaisena rintamana.

Tahvanainen uskoo, että MuKi 1 on jälleen mukana mestaruustaistelussa, vaikka joukkue on kokenut pientä vaihtuvuutta.

– Viime kaudesta pari pelaajaa siirtyi kovempiin ympyröihin. Katsotaan, ketkä pystyvät täyttämään ne saappaat. Mielenkiinnolla odotan millaisia esityksiä pystymme kentällä näyttämään.

Vaikka Munkkiniemen Kisapoikien runko pysyy pitkälti samana, nuorten sarjoissa näkyy pelaajien suuri vaihtuvuus.

– Kyllähän se luo omia haasteita, mutta on toisaalta junioriurheilun suola. Yritämme kasvattaa pelaajia kohti seuraavaa tasoa.

Nuorten sarjojen suurimmat lupaukset siirtyvät usein HBA:n riveihin hankkimaan kokemusta kovemmista peleistä miesten I divisioonassa. Tahvanainen näkee, että vaikka Helsinki Basketball Academyn mukaantulo korisympyröihin tarjoaa juniori-ikäisille kovia pelejä, se syö samalla tasoa nuorten sarjoista.

– Kyllähän se heikentää A-poikien tasoa, mutta yksilönkehityksen kannalta on hyvä, että se on olemassa.

 


 

19-vuotiaat pojat

 
   

SM-sarja

 

I divisioona

MuKi 1

 

Honka 2

HNMKY I

 

Honka 1

HoNsU

 

KarhuKobrat

KaU

 

KoNMKY

Kouvot

 

MuKi 2

KTP

 

Namika LPR

Lahti Basketball 1

 

PuHu

Rocks Musta

 

Pyrintö 1

TuNMKY

 

Rocks Valkoinen

Ura Basket

 

Salon Vilpas

19-vuotiaiden poikien SM-sarja käynnistyy 14.10. otteluilla Kouvot–Helsingin NMKY I, Karkkilan Urheilijat–HoNsU, Helsinki ROCKS–Lahti Basketball I, Ura Basket–KTP, Turun NMKY–MuKi 1.

19-vuotiaiden poikien valtakunnallinen I divisioona käynnistyy 14.10. otteluilla Honka 1–MuKi 2, KarhuKobrat–Honka 2, Namika Lappeenranta–PuHu Juniorit, Helsinki ROCKS Valkoinen–Pyrintö 1.


 


 


 

19-vuotiaat tytöt

 
   

SM-sarja

 

I divisioona

BC Nokia

 

Feeniks

Catz

 

Helmi Basket

EBT

 

Honka 2

Helmi Capitals

 

HoNsU

HNMKY

 

Pyrintö 2

Honka 1

 

Ringside

OrJy

 

TikS

PeKa I

 

TuRi

Pyrintö 1

 

Vilpas

SB Girls

 

ViVe

19-vuotiaiden tyttöjen SM-sarja käynnistyy perjantaina 13.10 ottelulla Helmi Capitals–BC Nokia. 19-vuotiaiden tyttöjen valtakunnallinen I divisioona käynnistyy 14.10. otteluilla Turun Riento–Tapiolan Honka 2, Tampereen Pyrintö II–Feeniks Basket, Helmi Basket–Ringside ja Vimpelin Veto–Tikkurila-seura.


 

Henkilöt

 
2.10.2017 Nuorten SM-sarjat

Joukkueet selvillä 19-vuotiaiden SM-sarjoihin ja valtakunnalliseen I-divisioonaan

19-vuotiaiden SM-sarjojen ja valtakunnallisten I-divisioonien joukkueet selvitettiin viikonloppuna pelatuissa karsinnoissa.

Ehdota nimeä hankkeelle – Koripalloliitto pyrkii parantamaan ottelutapahtumien ilmapiiriä

Koripalloliitto käynnistää valtakunnallisen hankkeen, jonka avulla halutaan parantaa ottelutapahtumien ilmapiiriä ja tuottaa seuroille työkaluja epäasiallisen käytöksen kitkemiseen.

18.6.2014 Pohjoinen alue

Ilmoittautuminen A- ja B-nuorten valtakunnallisiin karsintoihin on alkanut

Ilmoittautuminen A- ja B-nuorten valtakunnallisten sarjojen karsintoihin on alkanut. Viimeinen ilmoittautumispäivä on perjantai 15.8.2014. Samalla on julkaistu nuorten valtakunnallisten sarjojen kilpailukalenteri 2014-15.

8.2.2010 Pohjoinen alue

Kenttäviivat uusiksi 1.7.2010 alkaen

Kansainvälinen koripalloliitto, FIBA, on muuttanut koripallokenttää koskevia sääntöjään. Sääntöuudistuksen myötä useampi kentällä olevien rajamerkintöjen paikka muuttuu. Suomessa uudet kentän viivoja koskevat säännöt tulevat voimaan 1.7.2010 alkaen.

21.8.2007 Pohjoinen alue

Nuorten valtakunnalliset karsinnat

Nuorten valtakunnallisten karsintojen ilmoittautuminen on päättynyt. Ilmoittautuneiden joukkuemäärien mukaan on päätetty karsintojen pelaamisesta.

26.6.2003 Pohjoinen alue

Sääntömuutokset voimaan Suomessa 1.8.2003 alkaen

Kansainvälinen koripalloliitto FIBA on muuttanut koripallon pelisääntöjä, jotka Suomen Koripalloliiton liittohallitus on päättänyt ottaa käyttöön 1.8.2003 alkaen. Keskeisimmät sääntömuutokset koskevat 24 sekunnin sääntöä, aikalisiä ja ylösheittoja.

5.6.2003 Pohjoinen alue

Nuorten valtakunnallisten sarjojen 2003-04 tietopaketti ja ilmoittautuminen

Nuorten SM-sarjojen pelitavat ja –aikataulut kaudelle 2003-04 on hyväksytty. Suurimmat muutokset kokivat A- ja B-nuorten SM-sarjat, joissa pelaa tulevalla kaudella entistä enemmän joukkueita kokonaan uudistetulla formaatilla. Nuorten SM-sarjoihin ja valtakunnallisiin I divisiooniin tulee ilmoittautua 1.8.2003 mennessä.

19.4.2018 Nuorten SM-sarjat

Nuorten SM-sarjojen finaaleja käyntiin viikonloppuna

19-vuotiaiden tyttöjen ja 16-vuotiaiden poikien SM-sarjojen finaalisarjat käynnistyvät lauantaina. Lauantaina käynnistyy myös 16-vuotiaiden tyttöjen pudotuspelirupeama välierävaiheesta. 19-vuotiaiden poikien finaalisarja siirtyy EYBL-turnauksen vuoksi alkavaksi 28. huhtikuuta.

18.4.2018 Nuorten SM-sarjat

Helsinki Rocks 19-vuotiaiden poikien SM-finaaleihin

Helsinki Rocks voitti ratkaisevan välieräottelun HoNsUa vastaan lukemin 71–57 19-vuotiaiden poikien SM-sarjan välierissä. 16-vuotiaiden nousukarsinnassa pelattiin ratkaisevat ottelut.

15.4.2018 Nuorten SM-sarjat

Finaalijoukkueita selville nuorten SM-sarjojen pudotuspeleissä

Sunnuntaina ratkesi muutama joukkue nuorten SM-sarjojen finaaleihin. Munkkiniemen Kisapoikien 19-vuotiaat pojat taistelivat finaaliin kaatamalla KTP:n. 19-vuotiaiden tyttöjen sarjassa Helsingin NMKY hurjasteli finaalipaikan kaatamalla Tampereen Pyrinnön.

14.4.2018 Nuorten SM-sarjat

Nuorten SM-sarjojen pudotuspelit rullasivat käyntiin

19-vuotiaiden poikien ja tyttöjen sekä 16-vuotiaiden poikien pudotuspelirupeama käynnistyi lauantaina välierävaiheesta.16-vuotiaiden nousukarsinnoissa pelattiin ensimmäiset ottelut.

13.4.2018 Nuorten SM-sarjat

19- ja 16-vuotiaiden SM-sarjojen pudotuspelit käyntiin lauantaina – 16-vuotiaissa myös nousukarsinnat

19-vuotiaiden ja 16-vuotiaiden SM-sarjat huipentuvat viikonloppuna käynnistyviin pudotuspeleihin. Samaan aikaan pelataan ensimmäistä kertaa uuden kilpailujärjestelmän mukaista nousukarsintaa 16-vuotiaissa.

#Hi5 – osallistu ja jaa seurasi positiivista meininkiä

Koripalloliiton #Hi5 on valtakunnallinen hanke, jonka avulla halutaan parantaa ottelutapahtumien ilmapiiriä. Jaa nyt seurasi onnistumiset ja kerro myös muille, miksi teillä on hyvä meno!

28.9.2017 Maaottelu

Muutoksia koripallon virallisiin pelisääntöihin: askelsääntö ja epäurheilijamainen virhe

Kansainvälinen koripalloliitto FIBA on hyväksynyt sääntöihin muutoksia, jotka astuvat voimaan kauden 2017/18 alusta. Alla yhteenvetoa askelsäännön sekä epäurheilijamaisen virheen tuomitsemisen muutoksista.

23.4.2017 Nuorten SM-sarjat

Helmi Basket juhlii A-tyttöjen SM-kultaa

Helmi Basket voitti sunnuntaina toistamiseen paikallisvastus HNMKY Whiten ja pääsi juhlistamaan A-tyttöjen SM-sarjan mestaruutta. Myös B-tyttöjen SM-sarjan kausi päättyi sunnuntaina Tapiolan Honka 2:n mestaruusjuhliin. Helsinki Rocks tasoitti voitot A-poikien finaalisarjassa.

22.4.2017 Nuorten SM-sarjat

A- ja B -nuorten finaalisarjat käynnistyivät – pronssimitalit jakoon

A- ja B- nuorten SM-sarjojen finaalit käynnistyivät lauantaina. Uudet Suomen mestarit ovat selvillä aikaisintaan sunnuntaina. SM-sarjojen pronssimitalit löysivät ottajansa lauantain otteluissa.

12.4.2017 Nuorten SM-sarjat

A- ja B-nuorten SM-sarjojen loput finaaliparit selvillä

Tapiolan Honka kohtaa KTP:n B-poikien SM-finaalissa. A-tyttöjen finaalit käydään Helmi Basketin ja HNMKY White:n välillä.

Helsinkiläisjoukkueet voitokkaita nuorten SM-sarjojen välierissä

A- ja B -nuorten SM-sarjojen pudotuspelit käynnistyivät toden teolla lauantaina.

24.5.2013 Pohjoinen alue

Nuorten valtakunnallisten sarjojen pelaamistapa ja kalenteri 2013-14 julkaistu

Suomen Koripalloliitto on julkaissut liittohallituksen hyväksymät A- ja B-nuorten SM-sarjojen ja I divisioonien pelaamistavat ja kilpailukalenterin pelikaudelle 2013-14. Runkosarjoihin ja pudotuspeleihin ei tule muutoksia, mutta A- ja B-nuorten valtakunnallisten sarjojen karsinnat kokivat uudistuksen.

1.10.2012 Pohjoinen alue

Koripallon A- ja B-nuorten SM-sarjoihin edustus 29 seurasta, 19 kaupungista

Koripallon A- ja B-nuorten SM-sarjajoukkueet ovat selvillä. SM-sarjoihin tarjolla olleisiin 40 sarjapaikkaan tarrasi 29 eri seuraa 19 eri kaupungista ympäri Suomen. B-nuorten SM-sarjat käynnistyvät sunnuntaina 7.10. ja A-nuorten SM-sarjat puolestaan lauantaina 13.10. Samoina päivinä käynnistyvät ikäluokkien valtakunnalliset I divisioonat.

Näytä lisää vastaavia