3x3 SM-lopputurnauksen otteluohjelmat on julkaistu

22.8.2018 15:58 3x3-koriksen ensimmäiset Suomen mestaruudet ratkaistaan 24.-25.8. Espoossa. Metro Areenan parkkipaikalle pystytetään katettu teltta, jonka alla SM-titteleistä pelataan sekä naisten että miesten sarjoissa.

3x3 Suomen mestaruudet ratkaistaan historian ensimmäistä kertaa tulevana viikonloppuna. Perjantaina on luvassa miesten alkulohkopelit ja lauantaina naisten sarja kokonaisuudessaan sekä miesten jatkopelit.

Kesän aikana on ollut käynnissä 3x3 SM-kiertue, jossa pelattiin yhteensä kuusi miesten ja kolme naisten osakilpailua. Jokaisen turnauksen voittajajoukkue lunasti paikan SM-lopputurnaukseen.

Miesten sarjassa joukkueet Otso ja Pucmahhen sijoittuivat kiertueen turnauksissa toisiksi. Arpaonni suosi kuitenkin heitä ja he saivat paikan SM-lopputurnaukseen, sillä kahden turnauksen voittajajoukkueet estyivät osallistumasta. Myös naisten sarjaan arvottiin yksi toiseksi sijoittunut joukkue ja arpaonni suosi joukkuetta TOPO Rookies. Näin ollen miesten turnauksessa on mukana kuusi joukkuetta ja naisten turnauksessa neljä. 

Otteluohjelma

Naisten turnauksessa mukana maajoukkuekärkeä

3x3 SM-turnauksessa nähdään naisten sarjassa maajoukkuetähtiä ja kovia haastajia. 3.6. Helsingissä pelastusta turnauksesta SM-lopputurnaukseen voitolla selvinnyt QuatroS lähtee lopputurnaukseen kokoonpanolla Sara Bejedi, Awak Kuier, Lotta Vehka-Aho ja Silja Viita. Nelikolla on kokemusta maajoukkuepelistä, mutta 3x3 on heille kuitenkin lajina uusi.

- Tosi hienoa huomata, kuinka naisten sarjassa on näin kova taso, kommentoi Koripalloliiton 3x3koordinaattori Tero Kuivalainen.

- Tulemme näkemään varmasti tiukkoja otteluita. Täytyy muistaa, että 3x3 on eri laji kuin koripallo ja tasoerot pienentyvät tästä johtuen, jatkaa Kuivalainen ennakointia.

Myös muissa naisten sarjan joukkueissa nähdään kokeneita pelaajia ja tuttuja kasvoja koripallokentiltä. Oulun SM-osakilpailun voittaneet KuKut saapuvat Ylivieskasta Espooseen ja Eezy Basketin viime viikolla täpärästi hävinnyt TOPO Rookies pääsee uudestaan haastamaan lappeenrantalaiset Katukissat. TOPO Rookies on tehnyt taktisen pelaajavaihdoksen lopputurnaukseen ja mukana joukkueessa nähdään Susiladiesin tähtipelaaja Taru Tuukkanen. 

Oulun Torikoriksen naisten avoimen sarjan voittajat, Kukut. Kuva: Juho Teppo
KuKut voittivat Torikoriksen naisten avoimen kilpasarjan Oulussa. Kuva: Juho Teppo 

Miesten sarjassa mukana Suomen 3x3-rankingin kärkeä

Miesten sarjassa SM-lopputurnauksessa on mukana kuusi joukkuetta: Yökoris, TAT Ballzy Finland, Polle, No name, Otso ja Pucmahhen. Osalla pelaajista on jo pidemmältä ajalta kokemusta 3x3-turnauksista. Yökoris-joukkueessa on mukana esimerkiksi Suomen 3x3-rankingissä neljäntenä oleva Nour Ayad ja TAT Ballzy Finland joukkueen kovin nimi on Suomen ranking kolmonen Arsene Towa.

- 3x3koriksessa ranking-pisteet kasvavat sitä suuremmiksi, mitä useampiin turnauksiin osallistut. Pisteet ovat henkilökohtaisia, mutta pärjätäksesi  ja menestyäksesi tarvitset ympärillesi hyvän joukkueen, tiivistää Tero Kuivalainen.

- Olisi hienoa nähdä vielä joku päivä Suomelta joukkue Olympialaisissa. Tämä vaatii pitkäjänteistä työtä ja pelaajien sisäistä paloa osallistua säännöllisesti turnauksiin, sillä Suomen ranking maailmalla määräytyy Top 100 pelaajan mukaan. Vähintään 20 parhaimman maan joukko on saavutettava, jotta pääsisi edes karsimaan, kertoo Kuivalainen.

TAT Ballzy Finland. Kuva: Ville Vuorinen
TAT Ballzy Finland Helsingissä. Kuva: Ville Vuorinen 

Miesten voittajajoukkue palkitaan paikalla Berliinin Challenger-turnaukseen. Palkinto sisältää matkat ja täysylläpidon matkan aikana. Berliinin Challenger-turnauksessa palkintorahoja jaetaan 20 000 $ edestä ja voittajalle on luvassa 10 000 $ palkintopotti. Lisäksi Challenger-turnauksen finalistijoukkueet saavat paikan World Tour -osakilpailuun, mikä on tasoltaan luokkansa korkein.

Naisten sarjan SM-voittajille on luvassa myös matka majoituksineen kovatasoiseen 3x3-turnaukseen ulkomaille. Lopullinen kohde täsmentyy myöhemmin.

 
3.9.2018 17:44 3x3

Yhdysvaltalaisjoukkue Princeton Berliinin 3x3 Challenger-turnauksen voittoon

Suomen mestarijoukkue Helsingin tie nousi pystyyn karsintavaiheen otteluissa espanjalaisjoukkueita vastaan.

31.8.2018 13:31 3x3

3x3 Suomen mestarit Berliin Challenge-turnauksessa – seuraa suorana

Viime viikonloppuna Espoossa 3x3-koriksen Suomen mestaruutta juhlinut TAT Ballzy Finland pelaa perjantaista alkaen Berliinin Challenger-turnauksessa. Otteluita voi seurata FIBA:n YouTube-kanavalla suorana.

25.8.2018 19:45 3x3

ToPo Rookies ja TAT Ballzy Finland ensimmäiset 3x3 Suomen mestarit

Historian ensimmäiset 3x3-koriksen Suomen mestaruudet ratkottiin lauantaina Espoossa. Naisten sarjan mestareiksi kruunattiin ToPo Rookies, ja miesten sarjan vei nimiinsä TAT Ballzy Finland.

24.8.2018 18:26 3x3

Historian ensimmäinen 3x3 SM-lopputurnaus käynnistyi Espoossa

Kesän aikana pelattu 3x3-koriksen SM-kiertue huipentuu viikonvaihteessa Espoossa. Metro Areenan yhteydessä pelattava SM-lopputurnaus käynnistyi perjantaina miesten alkulohkojen otteluilla ja lauantaina vuorossa on pudotuspelit sekä naisten sarjan ottelut.

23.8.2018 10:49 3x3

3x3 SM-lopputurnaus pelataan Tallink-turnauksen yhteydessä

3x3-koriksen ensimmäiset Suomen mestaruudet ratkaistaan 24.-25.8. Espoossa, Metro Areenan parkkipaikalla katetun teltan alla. Tervetuloa seuraamaan otteluita ja osallistumaan hauskoihin kisoihin! Tapahtumaan on vapaa pääsy.

20.8.2018 16:14 3x3

3x3 SM-kiertueen viimeinen osakilpailu pelattiin Helsingissä Eezy Basketissa

3x3 SM-kiertueen kesän viimeinen osakilpailu pelattiin viikonloppuna Helsingissä Eezy Basket -turnauksen yhteydessä. Turnauksessa ratkottiin paikkoja ensi viikonlopun SM-lopputurnaukseen sekä naisten että miesten sarjoissa.

9.8.2018 09:43 3x3

3x3 SM-kiertueen viimeinen osakilpailu käydään Eezy Basket -turnauksessa 18.-19.8. Helsingissä

Eezy Basket toimii tänä kesänä näyttämönä myös 3x3-koriksen SM-kiertueen viimeiselle osakilpailulle. SM-kiertueen lisäksi turnauksesta löytyy sopivat sarjat kaikille harrastajille. Tapahtumapaikka sijaitsee Mäntymäen kentällä Helsingissä, Kisahallin kupeessa.

4.7.2018 10:54 3x3

Lievästi Notkeet vei voiton 3x3 SM-kiertueen Tampereen turnauksessa

Passion Streetbasket -turnauksessa nautittiin auringonpaisteesta ja viihdyttävistä peleistä. 3x3 SM-lopputurnauspaikka irtosi Lievästi Notkeille 16–9-voitolla Helasta.

11.6.2018 15:47 3x3

3x3 SM-kiertue jatkui viikonloppuna Salossa ja Lappeenrannassa

3x3 SM-kiertueen turnaukset järjestettiin lauantaina Salossa ja sunnuntaina Lappeenrannassa. Molemmissa turnauksissa päästiin nauttimaan upeasta säästä ja vauhdikkaista 3x3-otteluista.

4.6.2018 14:47 3x3

3x3 SM-kiertue käynnistyi Helsingin Narinkkatorilta

3x3-koriksen Suomen mestaruuksista pelataan ensimmäistä kertaa kesän 2018 aikana. SM-kiertue käynnistyi sunnuntaina 3.6. Helsingistä, jossa pelattiin sekä naisten että miesten SM-sarjojen ensimmäiset turnaukset.

22.5.2018 12:10 3x3

3x3-koriksen SM-titteleistä pelataan ensi kertaa – SM-kiertue käyntiin 3.6.

Näyttävää, nopeaa ja viihdyttävää! Uuden olympialajin, 3x3-koriksen Suomen mestaruuksista pelataan ensimmäistä kertaa tänä kesänä. SM-kiertue huipentuu kaksipäiväiseen finaaliturnaukseen Espoossa elokuun lopussa.

27.2.2018 3x3

Satelliittitasoinen 3x3-turnaus Helsingissä 2.–3.3.

GoExpo-messujen yhteydessä 2.–3.3. Helsingin Messukeskuksessa järjestetään satelliittitasoinen 3x3 -kutsuturnaus. Lisäksi sunnuntaina 4.3. pelataan amatöörisarjan turnaus, johon ilmoittautuminen on auki 2.3. asti.

16.2.2019 11:02 All Stars

All Stars -viisikkoon äänestetty Topias Palmi: "Pidetään hauskaa ja laitetaan show käyntiin"

Korisliigan ja Viro/Latvia-liigan All Stars -tapahtuma nähdään suorana Elisa Viihde Sportilla klo 16.50 alkaen. Kanavat ovat viikonlopun ajan vapaassa katselussa.

16.2.2019 09:02 NBA

Markkanen 21 pistettä nousevien tähtien ottelussa

NBA:n tähdistöviikonlopun nousevien tähtien ottelussa pelannut Lauri Markkanen säkitti 21 pistettä, kun muun maailman joukkue hävisi Yhdysvaltojen joukkueelle 161-144.

15.2.2019 20:13 Korisliiga

Karhu Basket synkisti viimeisillä minuuteilla Seagullsin taivaan

Vierasjoukkueen riveissä ei ollut Helsingissä vielä tuoreinta hankintaa, Chris McKnightia.

15.2.2019 11:22 Susijengi

Antti Kanervo Islannin cupin finaaliin

Antti Kanervo taistelee lauantaina Islannin cupin voitosta, kun Stjarnan raivasi tiensä Final Four –turnauksen finaaliin. Jamar Wilsonin Lietkabelis pelasi itsensä niin ikään mukaan Liettuan cupin finaaliturnaukseen.

15.2.2019 08:44 NCAA

Augustin ja Koskimies hurjissa voittoputkissa

Naisten NCAA-parketeilla Nina Augustinin Robert Morris ja Elina Koskimiehen American ylsivät konferensseissaan jo 11. peräkkäisiin voittoihin.

14.2.2019 15:28 All Stars

Rannikko ja Kaunisto edustavat Korisliigaa kolmoskisassa – Tarton All Star -tapahtuma täynnä seurattavaa

Donkkikilpailussa Korisliigan mainetta puolustavat Kenneth Manigault ja Juwan Staten.

14.2.2019 14:17 Susijengi

Susijengi nimetty helmikuun ratkaisevaan MM-karsintaikkunaan

Päävalmentaja Henrik Dettmann on lähettänyt kuudelletoista pelaajalle kutsun osallistua Susijengin viimeisen ja ratkaisevan MM-karsintaikkunan maanantaina käynnistyvään leiritykseen. Susijengin matkalla kohti Kiinan MM-kisoja viimeiset kannot kaskessa ovat lohkokärki Ranska sekä Susijengin kanssa viimeisestä kisapaikasta kisaava Venäjä.

14.2.2019 09:43 Susijengi

Salin, Kanervo ja Tuovi taistelevat cup-voitoista loppuviikosta

Useissa Euroopan korismaissa pelataan viikonloppuna paikallisia cup-turnauksia. Suomalaispelaajista Sasu Salin jahtaa Espanjan Copa del Rey’n voittoa, Lassi Tuovi havittelee Ranskan Leaders Cupin mestaruutta ja Antti Kanervon silmissä siintää Islannin cup-mestaruus.

Näytä lisää vastaavia