Aaltovirta ja Molenius uusina jäseninä Koripalloliiton hallitukseen

25.11.2017 Vantaalla viikonvaihteessa kokoontunut Suomen Koripalloliiton valtuusto valitsi liiton hallitukseen uusina jäseninä Markku Aaltovirran sekä Markku Moleniuksen.

Aaltovirta ja Molenius korvaavat hallituksessa erovuorossa olleet Tenho Ulmasen sekä Kimmo Järvisen. Muut Koripalloliiton hallituksen erovuorossa olleet jäsenet olivat Jussi Kärkkäinen ja Roope Tähkä, jotka valittiin kokouksessa jatkokaudelle.

Porvoolainen Aaltovirta, 60, tunnetaan koripallopiireissä paitsi Porvoon Tarmon pitkäaikaisena toimijana, myös liittovaltuutettuna sekä Eteläisen alueen aluehallituksen jäsenenä. Siviiliammatissaan Aaltovirta toimii sopimusasiantuntijana.

54-vuotiaan, myyntijohtajana toimivan Moleniuksen koripallotausta on Forssan Koripojissa, ja hän on vaikuttanut pitkään seuran hallituksessa. Vuodet 2007-2014 hän toimi myös seuran puheenjohtajana.

Yritysmaailmassa kannuksia hankkineen maajoukkuelegenda Antti Zittingin kipparoimassa hallituksessa jatkavat Kaisa Forsström, Elisa Hakanen, Kirsi Eräkangas ja Paavo Pitkänen, joilla on hallituskaudestaan jäljellä jälkimmäinen osa.

Liittovaltuuston suorittamat henkilövalinnat täydensi Maija Strandbergin valinta valtuuston varapuheenjohtajaksi.

Kokouksessaan liittovaltuusto keskusteli myös ehdollepanotoimikunnan ohjeistuksesta ja valitsi seuraavalle kaksivuotiskaudelle ehdollepanotoimikunnan sekä sen puheenjohtajaksi Tenho Ulmasen. Lisäksi toimintasääntötyöryhmä kertoi työnsä tuloksista.

Kokouksessaan liittovaltuusto hyväksyi Koripalloliiton vuosisuunnitelman sekä talousarvion vuodelle 2018.

Vuosisuunnitelman valmistelua ovat ohjanneet aiemmin hyväksytyt painopistealueet tulevalle vuodelle, ja painopiste vuonna 2018 on seuratyössä. Erityisesti halutaan varmistaa, että perusasiat hoidetaan paremmin ja useat uudet, seuratekemistä tukevat hankkeet suunnitellaan, käynnistetään ja toteutetaan. Suunnitelmaan on myös merkitty ns. Legacy Plan, jonka mukaisesti hallitus voi osoittaa varoja hyviksi näkemiinsä hankkeisiin myös toimintavuoden aikana.

Seuratoiminnan vuoden ohella Koripalloliiton tehtävänä on varmistaa naisten ja miesten maajoukkueille riittävät edellytykset EM- ja MM-karsinnoissa. Karsintajärjestelmän haasteisiin vastataan perustamalla Tapahtumatiimi-nimeä kantava projekti ja tiimi tulee toteuttamaan kaikki kansainväliset tapahtumat sekä tuomaan EM-kisoista saatua tapahtumaosaamista myös kansalliseen koripalloon.

Koripalloliiton ja ProBasket Oy:n yhteenlaskettu liikevaihto vuodelle 2017 on ennusteen mukaan tarkentunut 13,3 miljoonaan euroon ja tuloksen odotetaan ylittävän 400.000 euroa.

 
3.6.2019 13:15 Koripalloliitto tiedottaa

Tunnetut urheilijat antoivat kasvonsa Et ole yksin -kampanjalle

Tunnetut urheilijat seitsemästä lajista ovat mukana epäasiallisen käytöksen ja häirinnän vastaisessa kampanjassa. Väestöliiton ja suomalaisen urheilun yhteishankkeessa tarjotaan jatkossa urheiluseuroille konkreettisia työkaluja epäasiallisen käytöksen vähentämiseksi.

5.9.2018 11:50 Valmentajat

Minivalmennusseminaari Kisakalliossa 21. - 22.9.2018

Koripalloliitto järjestää 21. - 22.9. ensimmäisen Minivalmennusseminaarin Kisakalliossa, Susi Training Centerissä. Seminaarin ensimmäisiksi esiintyjiksi ovat jo aiemmin lupautuneet Maikku Miettinen, Juha Oikarinen, Petri Selkee, Petka Lehtinen ja Tristan Fay. Nyt esiintyjäkaarti on valmistunut, kun sitä täydentävät Martti Iivonen ja Ville Neva.

30.4.2018 09:00 Susijengi

Susijengi ja Islanti iskevät yhteen Hartwall Arenalla – lipunmyynti käynnissä

Susijengi jatkaa MM-karsintoja kesä-heinäkuussa, kun se kohtaa ensin vieraskentällä Tshekin 29.6. ja sen jälkeen EM-kotikisoista tutulla areenalla Islannin 2.7. Islanti-ottelun lipunmyynti on käynnissä.

19.4.2018 12:00 Liittoa koskeva tiedote

Ari Tammivaara Koripalloliiton toimitusjohtajaksi

Suomen Koripalloliiton hallitus on valinnut liiton uudeksi toimitusjohtajaksi Ari Tammivaaran (LitM). Menestyksekkäiden EM-kotikisojen pääsihteeri Tammivaara palaa Koripalloliittoon Olympiakomitean joukkuepelien vastuuvalmentajan paikalta ja aloittaa uudessa työssään 2.5.2018.

Et ole yksin -palvelu vähentämään ja ehkäisemään epäasiallista käytöstä ja häirintää

Koripalloliitto on mukana Et ole yksin -palvelussa, joka tarjoaa puhelimessa ja chatissa tukea, apua ja neuvontaa urheilua harrastaville nuorille, aikuisille, vanhemmille ja huoltajille. Väestöliiton ja urheilujärjestöjen yhteishankkeella pyritään takaamaan, että jokainen voi harrastaa urheilua turvassa.

Seurauutisia #3: Jaa parhaat korishetket ja yhdessä saavutetut onnistumiset

Koripalloliiton Seurapalveluyksikkö tarjoaa Koripalloliiton verkkosivujen kautta uutisia, tietoiskuja sekä jäsenseurojensa lähettämiä tarinoita onnistumisista ja hyviksi havaituista toimintamalleista.

Seurauutisia #2: Alueelliset erotuomarikoordinaattorit tehostamaan ja kehittämään paikallista erotuomaritoimintaa

Koripalloliiton Seurapalveluyksikkö tarjoaa Koripalloliiton verkkosivujen kautta uutisia, tietoiskuja sekä jäsenseurojensa lähettämiä tarinoita onnistumisista ja hyviksi havaituista toimintamalleista.

Kilpailujohtaja Tom Westerholm Koripalloliiton väliaikaiseksi toimitusjohtajaksi

Suomen Koripalloliiton hallitus on nimennyt kilpailujohtaja Tom Westerholmin Suomen Koripalloliiton ja ProBasket Oy:n väliaikaiseksi toimitusjohtajaksi 29.1.2018 alkaen, jolloin nykyinen toimitusjohtaja Jari Tourunen jättää tehtävänsä.

Nuorisovalmennusseminaari keräsi 170 koripallovalmentajaa yhteen

Viime viikonloppuna Kisakalliossa järjestetty Nuorisovalmennusseminaari sai koripallovalmentajat liikkeelle. Seminaarin anti on nyt materiaalien ja videoitujen esitysten muodossa avoinna kaikille, jotka eivät paikan päälle päässeet.

Koripalloliiton organisaatiossa muutoksia

Koripalloliitto jatkaa strategian mukaisesti organisaationsa kehittämistä. Seuraavia askeleita otetaan muun muassa uuden tapahtumatiimin perustamisen ja toimenkuvien uudelleenjärjestelyn myötä.

Näytä lisää vastaavia