Aapeli Alanen hurjana Tshekissä

29.4.2021 09:55 Aapeli Alanen näytti kyntensä Tshekin pudotuspeleissä, kun hän siivitti 19 pisteellään Brnon avausvoittoon. Joonas Lehtoranta sen sijaan oli taas isossa roolissa Feyenoordin napatessa Hollannin cupissa välieräpaikan.

Aapeli Alanen pelasi vahvasti Tshekin liigassa. (Kuva: Ville Vuorinen)

Tshekin liigassa alkoivat pudotuspelit ja Aapeli Alanen toipui parahiksi pelikuntoon, kun Brno aloitti pelinsä USK Prahaa vastaan. Brno menetti heti kotiedun hävitessään ensimmäisessä pelissään 69-76 (29-38) Alasen kirjauttaessa neljä pistettä, kolme levypalloa ja riiston.
Ottelutilastot

Joukkueiden toisessa kohtaamisessa Brno otti elintärkeän 83-63 (36-37)-voiton ja tasoitti näin otteluparin. Alanen oli joukkueensa paras pistemies heittäessään 19 pistettä ja lisäksi tilastoihin merkittiin neljä levypalloa, syöttö ja riisto. Seuraavat kaksi ottelua pelataan USK Prahan kotikentällä.
Ottelutilastot

Hollannissa Joonas Lehtoranta auttoi Feyenoordin cupin välieriin, kun Feyenoord voitti Den Bosch Heroesin 91-74 (43-44). Lehtoranta lukeutui jälleen joukkueensa parhaimmistoon 13 pisteen, seitsemän syötön ja yhden levypallon tilastoilla. Perjantain välierässä Feyenoord saa vastaansa Limburgin. Finaali pelataan sunnuntaina.
Ottelutilastot

Latvian liigassa Alexander Madsenin VEF Riika nappasi vahvan otteen finaalipaikasta voitettuaan toisessa välierässä Liepajan 100-81 (61-35). Madsen kunnostautui erityisesti levypalloissa kahmien niitä kouriinsa kymmenen ja tilastot täyttyivät monipuolisesti myös kuudella pisteellä, kahdella syötöllä, riistolla sekä torjunnalla. VEF Riika johtaa välieräsarjaa nyt 2-0 ja on voiton päässä finaalipaikasta.
Ottelutilastot

Lassi Tuovin valmentama Strasbourg jatkaa vahvaa menoaan Ranskan liigassa otettuaan kovan voiton ASVEL Lyon-Villeurbannesta. Strasbourg oli kotikentällään vahvempi numeroin 98-95 (44-42) vankistaen asemiaan sarjan kolmosena.
Ottelutilastot

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Ranskan ProB:ssä suomalaispelaajille tuli tappioita. Henri Kantosen ja Ilari Seppälän Aix-Maurienne hävisi Lillen vieraana 79-87 (37-40). Seppälä puuttui joukkueen kokoonpanosta ja Kantonen heitti kolme pistettä. Tarkempia tilastoja ottelusta ei ole saatavilla.

Carl Lindbomin Antibes sen sijaan kärsi kotonaan 72-77 (37-32)-tappion Bloisille. Lindbom auttoi joukkuettaan kahdeksna pisteen, kahden levypallon ja riiston tilastoilla.
Ottelutilastot

 
18.2.2024 22:52 Suomalaiset ulkomailla

Jantunen juhli cup-pokaalia Ranskassa – Kaukiaisesta Viron cup-mestari ja MVP

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball valloitti Ranskan Leaders Cupin varmistaen seuralle samalla sen ensimmäisen pokaalin. Severi Kaukiainen puolestaan siivitti Kalev/Cramon Viron cupin voittoon ja palkittiin finaalin MVP-palkinnolla.

17.2.2024 09:44 Suomalaiset ulkomailla

Kaukiainen Viron cupin finaaliin – Salin välieriin Espanjassa ja Jantunen Ranskassa

Severi Kaukiainen pääsee taistelemaan Viron cupin mestaruudesta, kun Kalev/Cramo selvitti tiensä finaaliin. Sasu Salinin Teneriffa taisteli tiensä Espanjan cupin välierään ja Ranskassa Mikael Jantusen sekä Tuomas Iisalon cup-jahti jatkuu myös välierässä.

16.2.2024 15:52 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin ja Elias Valtonen taistelevat Copa del Rey'n voitosta

Espanjan cup, Copa del Rey, pelataan viikonlopun aikana Malagassa. Voitosta ovat taistelemassa myös Sasu Salin ja Elias Valtonen.

12.2.2024 07:48 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin oli tekemässä seurahistoriaa

Sasu Salin kantoi oman kortensa kekoon, kun Teneriffa teki uuden seuraennätyksen Espanjan liigassa. Ranskan liigassa suomalaiset pääsivät voittojen makuun.

5.2.2024 11:07 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantuselle kauden ennätyspisteet – Aatu Kivimäki palasi tositoimiin

Mikael Jantunen pisti kauden piste-ennätyksensä uusiksi, kun Paris Basketball juhli voittoa Ranskassa. Positiivisia uutisia kuului myös Saksasta, jossa Aatu Kivimäki palasi loukkaantumisen jälkeen tositoimiin.

1.2.2024 07:16 Suomalaiset ulkomailla

Paris Basketball sinetöi EuroCupin runkosarjan voiton – Teneriffalle voitto Mestarien liigassa

Tuomas Iisalon ja Mikael Jantusen Paris Basketball varmisti EuroCupin runkosarjan voiton varmistaen näin kotiedun loppuun saakka. Mestarien liigassa Sasu Salinin Teneriffa otti ison voiton Mestarien liigan jatkolohkossa.

29.1.2024 08:49 Suomalaiset ulkomailla

Alex Murphy pääsi juhlimaan cup-mestaruutta

Alex Murphy pääsi juhlimaan Espanjan LEB Oron cupin mestaruutta, kun Estudiantesin vahva kausi sai jatkoa. Ranskassa Mikko Larkas pääsi paukuttelemaan henkseleitä suomalaisvalmentajien kohdatessa.

27.1.2024 09:30 Suomalaiset ulkomailla

Alexander Madsen saanut hyvän alun Espanjassa – ”Rooli on juuri se mitä luvattiin”

Alexander Madsen vaihtoi jouluna seuraa, kun VEF Riika vaihtui Espanjan liigassa pelaavaan BC Andorraan. Madsen on saanut hyvän startin Euroopan kovimmassa kansallisessa liigassa.

11.1.2024 21:57 Susijengi

Urheilugaalasta koripallon juhlaa: Lauri Markkanen vuoden urheilija, Gordon Herbert vuoden valmentaja!

Torstai-illan Urheilugaala muuttui koripallon juhlaksi, kun Susijengin johtotähti Lauri Markkanen nimettiin vuoden urheilijaksi ensimmäisenä koripalloilijana kautta aikain. Korisjuhlat jatkuivat vuoden valmentajan kategoriassa, kun Gordon Herbert palkittiin vuoden valmentajana ensimmäisenä koripallon edustajana vuosikymmeneen.

8.1.2024 11:55 Susijengi

Lauri Markkanen seitsemännen kerran vuoden koripalloilija

NBA:n hallitseva vuoden kehittynein pelaaja, Susijengin jyväskyläläislähtöinen johtotähti Lauri Markkanen, 26, on jo seitsemännen perättäisen kerran vuoden koripalloilija Suomen urheilutoimittajien vuosiäänestyksessä. Markkanen on nyt kautta aikain toiseksi eniten vuoden koripalloilijan nimityksiä saalistanut suomalainen.

Näytä lisää vastaavia